Pregled po projektu: 0058005
Pronađeno 51 radova
-
1.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Herceg, Zoran; Drgalić, IdaThe quality of plain and supplemented kefir from goat’ s and cow’ s milk // International Journal of Dairy Technology, 59 (2006), 1; 40-46 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Grđan, MartinaUtjecaj temperature na fermentaciju sojinog mlijeka mješovitom ABT-5 kulturom, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Brletić, SilvijaUtjecaj temperature i dodatka šećera na fermentaciju sojinog mlijeka monokulturama probiotičkih bakterija, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Koruga, SandraProizvodnja i prihvatljivost probiotičkog svježeg sira od kozjeg u usporedbi s kravljim mlijekom // Mljekarstvo, 56 (2006), 2; 107-118 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Ćosić, FilipKakvoća probiotičkog svježeg sira tijekom čuvanja, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Koruga, SandraOdređivanje prihvatljivosti probiotičkog svježeg sira od kravljeg i kozjeg mlijeka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Drgalić; IdaOptimiranje proizvodnje probiotičkog svježeg sira od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2005., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Tratnik, LjubicaOptimiranje kakvoće funkcionalnih mliječnih proizvoda // Prehrambena industrija / Carić, Marijana (ur.).
Beograd: Savez hemičara i tehnologa (SHT) Tehnološki fakultet (TF), 2005. str. 110-111 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
9.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaOptimizacija proizvodnje probiotičkog svježeg sira od kozjeg mlijeka // Prehrambena industrija / Carić, Marijana (ur.).
Beograd: Savez hemičara i tehnologa (SHT) Tehnološki fakultet (TF), 2005. str. 111-112 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
10.Baljkas, IvaUdjel laktoze tijekom fermentacije mlijeka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Ilić, NikolinaKremasti probiotički Cottage sir, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Lukić, ŽaklinaMikrobiološka kakvoća probiotičkog svježeg sira, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Vranko, MilanetaKontrola kvalitete probiotičkog svježeg sira, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Drgalić, IdaProbiotic bacteria surviving during storage of fresh cheese samples // 8th Simposium on Lactic Acid Bacteria. Genetics, methabolism and application Book of abstracts
Egmond aan Zee, Nizozemska: FEMS, 2005. (poster, sažetak, znanstveni) -
15.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaGrowth and survival of probiotic bacteria in reconstituted whey // Le lait, 85 (2005), 171-179 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Drgalić, Ida; Herceg, ZoranIzbor bakterijske kulture za proizvodnju probiotičkog tekućeg fermentiranog mlijeka // Zbornik sažetaka. 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb, 2004. str. 47-48 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
17.Tratnik, LjubicaPrednosti ultrafiltracije mlijeka i sirutke // Zbornik sažetaka. 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb, 2004. (plenarno, sažetak, pregledni) -
18.Stilinović, JasminaRast probiotičkih mikroorganizama u rekonstituiranoj sirutki, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Marić, OliveraThe influence of milk powder, whey protein concentrate and inulin on the quality of cow and goat acidophilus milk // Acta alimentaria, 33 (2004), 4; 337-346 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Ratković, AnaProbiotički svježi sir od obranog kozjeg mlijeka, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Dobrinić, AnaTehnologija proizvodnje probiotičkog svježeg sira od punomasnog kozjeg mijeka, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Matijević, BojanIzbor bakterijske kulture za proizvodnju probiotičkog tekućeg fermentiranog mlijeka, 2004., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić , RajkaProduction of probiotic soft cheese made from goats milk // Book of Abstracts. IDF Symposium on Cheese. Ripening, Characterization & Technology / Houdek, Lubomir (ur.).
Prag: International Dairy Federation, 2004. str. 97-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Drgalić, Ida; Tratnik, LjubicaPrimjena i značaj mikrofiltracije u mljekarskoj industriji // Mljekarstvo, 54 (2004), 3; 225-245 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
25.Božanić, RajkaVažnost i korištenje kolostruma // Mljekarstvo, 54 (2004), 3; 209-224 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaGrowth of probiotic bacteria in reconstituted whey // Book of Abstracts. Milk & Dairy products ; European Dairy Congress 03 / . (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty, University of Ljubljana, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Tratnik, LjubicaFunkcionalni mliječni proizvodi obogaćeni proteinima sirutke // Prehrambena industrija. Mleko i mlečni proizvodi - XVIII Savetovanje: Savremeni pravci razvoja u tehnologiji mleka / Carić, Marijana (ur.).
Novi Sad: Savez hemičara i tehnologa ; Tehnološki fakultet, 2003. str. 60-61 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
28.Božanić, RajkaFermentirani probiotički napici od kozjeg mlijeka // Prehrambena industrija. Mleko i mlečni proizvodi - XVIII Savetovanje: Savremeni pravci razvoja u tehnologiji mleka / Carić, Marijana (ur.).
Novi Sad: Savez hemičara i tehnologa ; Tehnološki fakultet, 2003. str. 107-108 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
29.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality and acceptability of plain and supplemented goat?s and cow?s milk fermented with kefir culture // Fermented Milk / Hopkin, E. (ur.).
Brisel: International Dairy Federation, 2003. str. 267-279 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Tratnik, LjubicaUloga sirutke u proizvodnji funkcionalne mliječne hrane // Mljekarstvo, 53 (2003), 3; 325-352 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
31.Tonković, Katarina; Gregurek, Ljerka; Božanić, RajkaProizvodnja sira tipa camembert od kozjeg, kravljeg i mješavina kozjeg i kravljeg mlijeka // Mljekarstvo, 53 (2003), 4; 309-324 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
32.Jukić, Ivana; Jukić, Marija; Božanić, RajkaUtjecaj mezofilnih kultura na prinos i trajnost svježeg sira // Mljekarstvo, 53 (2003), 3; 235-245 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
33.Tamime, Adnan; Božanić, Rajka; Rogelj, IrenaProbiotički frementirani mliječni proizvodi // Mljekarstvo, 53 (2003), 2; 111-134 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
34.Šimunek, MarinaProbiotički svježi sir, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality of plain and supplemented kefir from goat's and cow's milk // Congrilait 2002
Pariz, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Tratnik, LjubicaUloga proteina sirutke u funkcionalnim mliječnim proizvodima // Prvi simpozij poljoprivrede, veterinarstva i šumarstva "Strategija razvoja domaće proizvodnje"
Neum, Bosna i Hercegovina, 2003. str. 218-219 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
37.Božanić, Rajka; Jukić, Ivana; Jukić, MarijaUtjecaj mezofilnih kultura na prinos i trajnost svježeg sira proizvedenog u mljekari SAPPIT // Prvi simpozij poljoprivrede, veterinarstva i šumarstva "Strategija razvoja domaće proizvodnje"
Neum, Bosna i Hercegovina, 2003. str. 220-221 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
38.Drk, MonikaUtjecaj kefirne kulture KC-1 i dodataka na svojstva i prihvatljivost keflra od trajnog mlijeka, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulte, Zagreb
-
39.Tonković, KatarinaProizvodnja sira tipa Camembert od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Jukić, IvanaIzbor mljekarske kulture u proizvodnji svježeg sira, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Đuranec, RenataUtjecaj kefirne kulture KC-l i dodataka na svojstva kefira od punomasnog mlijeka, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Bakula KrešoUtjecaj kefirne kulture KC-1 i dodataka na svojstva kefira od punomasnog kozjeg mlijeka, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, MirjanaInfluence of culture activity on aroma components in yoghurts produced from goat's and cow's milk // Acta Alimentaria, 32 (2003), 2; 151-160 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Jaman, DubravkoSenzorska svojstva i viskoznost kefira od kozjeg mlijeka, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Drgalić, IdaSvojstva i prihvatljivost probiotičkog svježeg sira // XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Lovran, Hrvatska, 2002. str. 51-51 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
46.Božanić, RajkaKozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Lovran, Hrvatska, 2002. str. 22-22 (plenarno, sažetak, pregledni) -
47.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality of goat's and cow's kefir // Symposium on new developments in technology of fermented milks
Kolding, 2002. str. 4.14-4.14 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirProizvodnja, prinos i svojstva sireva tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka // Mljekarstvo, 52 (2002), 2; 137-161 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
49.Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, LjubicaFermentacija i čuvanje probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka // Mljekarstvo, 52 (2002), 2; 93-111 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
50.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Drgalić, IdaSvojstva i prihvatljivost svježeg sira proizvedenog korištenjem mješovite probiotičke kulture // Mljekarstvo, 52 (2002), 3; 239-252 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
51.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Drgalić, IdaKozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // Mljekarstvo, 52 (2002), 3; 207-237 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)