Pregled po CROSBI profilu: Lidija Dujmović (CROSBI Profil: 34915, MBZ: 234873)
Pronađeno 52 radova
-
1.Tišma, Marina; Šelo, Gordana; Bucić-Kojić, Ana; Dujmović, Lidija; Planinić, Mirela; Nemet, Franjo; Perić, Katarina; Lončarić, ZdenkoTreatment of sugar beet with Trametes versicolor with the aim of producing biofertilizer // Zbornik sažetaka 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 75-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Lučan Čolić, Mirela; Hardi, Jovica; Dujmović, Lidija; Tomljanović, MarijanaThe effect of pumpkin seeds addition on the characteristics of cream cheese // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Faculty of Pharmacy University of Tuzla, 2021. str. 153-153 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Bikadi, BernardaIspitivanje održivosti mikrobnih pripravaka na raznovrsnim prirodnim materijalima, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek doi:urn:nbn:hr:109:806064
-
4.Lenart, Lidija; Moslavac, Tihomir; Jager, NinaNutritivna svojstva i mikrobiološka ispravnost organski uzgojenih uljarica i orašastih plodova // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (2020), 6; 475-483 doi:10.31727/m.22.6.2 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
5.Juranić, ZoricaUzgoj micelija gljive Pleurotus ostreatus na različitim ostatcima iz poljoprivrede i prehrambene industrije, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Podravac, Dijana; Jager, Nina; Lenart, LidijaMicrobiological quality analysis of organically grown oilseed products // Proceedings of the 9th International Congress "Flour-Bread '17", 11th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '17" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 21-30 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Podravac, Dijana; Kovač, Tihomir; Lenart, Lidija; Šarkanj, BojanIn vitro assessment of antagonistic potential of Trichoderma spp. against Fusarium graminearum and Fusarium verticillioides // Proceedings & abstract of the 11th International Scientific/Professional Conference Agriculture in Nature and Environment Protection / Jug, Danijel ; Brozović, Bojana (ur.).
Vukovar: Glas Slavonije d.d., 2018. str. 209-214 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Kristek, Suzana; Rešić, Ivo; Jović, Jurica; Zmaić, Krunoslav; Lenart, Lidija; Kraljičak, Željko; Bešlo, Drago; Rašić, SandaVliv různých dávek bóru na výnos a kvalitu vysoce kvalitních odrůd cukrové řepy // Listy cukrovarnicke a reparske, 134 (2018), 4; 146-150 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Kristek, Suzana; Lenart, Lidija; Jović, Jurica; Marček, Tihana; Zmaić, Krunoslav; Rešić, Ivo; Rašić, SandaThe influence of benefit microorganisms on yield and quality of soybean grains under conditions of reduced nitrogen fertilization // Poljoprivreda (Osijek), 23 (2017), 2; 25-30 doi:10.18047/poljo.23.2.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Tomas, IvanIspitivanje kakvoće zrna kukuruza uzgojenog uz dodatak korisnih mikroorganizama, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Podravac, Dijana; Jager, Nina; Lenart, LidijaMicrobiological quality analysis of organically grown oilseed products // 9th international congress "Flour-bread ´17" and 11th Croatian congress of cereal technologists: Book of abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2017. str. 20-20 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
12.Markoljević, IvanaOdređivanje mikološke populacije u prostorima i kućanstvima poplavljenih područja Gunje, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Kristek, Suzana; Rešić, Ivo; Jović, Jurica; Rašić, Sanda; Varga, Ivana; Lenart, Lidija; Kišpal, Hubert; Antunović, MandaMožnost snížení hnojení dusíkem využitím užitečných mikroorganismů // Listy cukrovarnické a řepařské, 132 (2017), 3; 90-93 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Djurdjević, IvanaIspitivanje kakvoće zrna soje uzgojene uz dodatak korisnih mikroorganizama, 2016., diplomski rad, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Djurdjević, IvanaIspitivanje kakvoće zrna soje uzgojene uz dodatak korisnih mikroorganizama, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
16.Ižaković, MajaObrada otpada organskog podrijetla iz kućanstva tehnologijom efektivnih mikroorganizama, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Katalinić, ZvonimirOdređivanje mikrobne populacije zraka u različitim uvjetima, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Bošnjaković, GoranObrada otpadne vode iz kućanstva tehnologijom efektivnih mikroorganizama, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Gradvol, Vedran; Atlaban, Nikolina; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeMicrobiological quality and inhibitory potential of selected Croatian apiary honeys // Croatian journal of food science and technology, 7 (2015), 2; 40-46 doi:10.17508/CJFST.2015.7.2.07 (recenziran, članak, znanstveni)
-
20.Katalinić, Zvonimir; Lenart, LidijaIspitivanje mikrobne populacije zraka u različitim uvjetima // Book of Abstracts of 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists BRAŠNO-KRUH 2015 / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.). - Osijek : Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek , 2015. 61-61.
Osijek, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
21.Ižaković, Maja; Lenart, Lidija; Lenart, LeonObrada otpada organskog podrijetla iz kućanstva tehnologijom efektivnih mikroorganizama // 4. Scientific symposium with international participation "Environmental resources, sustainable development and food production" Book of abstracts Tuzla: Tehnološki fakultet Tuzla, 2015, 66-66.
Tuzla, 2015. str. 100-100 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Šprem, AntonelaIspitivanje mikrobiološke čistoće dijelova ambalaže nekih konzumnih pića, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Kovačević, dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković, SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade Slavonian sausages // Abstract book of the
Novi Sad, 2012. str. 488-488 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
24.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović Hrvoje; Frece Jadranka; Lenart Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković, SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade Slavonian sausages // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 489-498 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade slavonian sausages // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1331-1337 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Danijela Delonga,Utjecaj masenog udjela kuhinjske soli na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost domaće slavonske kobasice, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina, Lenart, Lidija; Frece, Jadranka; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, DragoSmanjenje udjela soli u domaćoj slavonskoj kobasici: utjecaj na sastav, fizikalno-kemijska svojstva, boju, teksturu, senzorska svojstva i zdravstvenu ispravnost // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 13 (2011), 4; 244-249 (recenziran, članak, znanstveni)
-
28.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Pašić, Melita; Lenart, LidijaUtjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost smjese biljnih ulja // Glasnik zaštite bilja, 33 (2010), 5; 34-42 (recenziran, članak, znanstveni)
-
29.Sabo, Mirjana; Hećimović, Josipa; Banjari, Ines; Lenart, Lidija; Milaković, ZlataZastupljenost korova u eko-proizvodnji Galega orientalis Lam. u usporedbi s Medicago sativa L. i Trifolium pratense L. // Glasnik zaštite bilja, 33 (2010), 4; 92-99 (recenziran, članak, znanstveni)
-
30.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Mijaković, Robert; Ugarčić-Hardi, ŽanetaAnalysis of grain yield and cytolytic degradation of winter and spring barley cultivars under growing conditions in the Republic of Croatia // Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 38 (2010), 1; 88-91 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, ŽanetaANALYSIS OF GRAIN YIELD AND CYTOLYTIC DEGRADATION OF WINTER AND SPRING BARLEY CULTIVARS UNDER GROWING CONDITIONS IN THE REPUBLIC OF CROATIA // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Lalić, Alojzije; Kovačević, Josip; Gordana, Šimić, Gordana; Novoselović, Dario; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Guberac, VladoSadržaj bjelančevina i urod zrna genotipova jarog ječma u različitim proizvodnim uvjetima // Sjemenarstvo, 26 (2009), 1-2; 5-16 (recenziran, članak, znanstveni)
-
33.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Abičić, Ivan; Duvnjak, Vinko; Lenart, LidijaSadržaj bjelančevina i urod zrna kod ozimog ječma obzirom na sinergiju genotipa i okoliša u Republici Hrvatskoj // Poljoprivreda (Osijek), 15 (2009), 1; 11-18 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Lalić, Alojzije; Kovačević, Josip; Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Lenart, LidijaParametri kakvoće jeĉ ma i slada obzirom na sinergiju genotipa i okoliša // ZBORNIK RADOVA/PROCEEDINGS Agroekologija i ekološka poljoprivreda Agroekonomika i agrosociologija Genetika, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo Povrćarstvo / prof.dr.sc. Sonja Marić, prof.dr.sc. Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 335-339 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
35.Lenart, Lidija; Lalić, AlojzijeMogućnosti primjene bakterije Azotobacter chroococcum u proizvodnji biološki ispravne hrane // Zbornik radova III. savjetovanja o proizvodnji i preradi hrane (agroTECH) / Milica, Vilušić (ur.).
Tuzla, 2008. str. 108-115 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Kovačević, Josip; Daniela, Horvat; Lenart, LidijaEffect of genotype and environment on spring barley hordeins // Cereal Research Communications, 36 (2008), S5 ; Part 3; 1491-1494 doi:10.1556/CRC.36.2008.Suppl.3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Skender, Kristina; Lalić, Alojzije; Lenart, Lidija; Jukić, MarkoKakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 113-113 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Debelić, Ivana; Drezner, Georg; Lenart, Lidija; Jukić, MarkoKakvoća različitih sorti ozime pšenice // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 112-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Žinić, RomanaOnečišćenje brašna i pšenice bakterijama porodice Enterobacteriaceae // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, LidijaZadaci za vježbe iz Mikrobiologije hrane, II. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007 -
41.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, LidijaZadaci za vježbe iz Mikrobiologije hrane, I. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007 -
42.Debelić, IvanaKakvoća različitih sorti ozime pšenice, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
43.Skender, KristinaKakvoća zrna sorti ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja uzgojenog na različitim lokalitetima u 2005. godini, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
44.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeZadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije, II. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 -
45.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeZadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije, I. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 -
46.Lenart, Lidija; Lalić, Alojzije; Marić, VladimirInfluence of fertilization on physical, chemical and physiological properties of malting barley // PROCEEDINGS OF THE 30th EBC CONGRESS PRAGUE 2005 / Fachverlag Hans Carl (ur.).
Nürnberg, 2005. str. 111-116 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
47.Lenart, Lidija; Lalić, Alojzije; Marić, V.Influence of fertilization on physical, chemical and physiological properties of malting barley // 30 International Congress of the European Brewery Convention Programme
Prag, Češka Republika: European Brewery Convention, 2005. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Lenart, LidijaUtjecaj uvjeta uzgoja i čuvanja bakterije Azotobacter chroococcum na fiziološku aktivnost u uvjetima primjene, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, Lidija; Jukić, Jasminka; Šalek, IvanContamination degree of wheat and flour by moulds of Aspergillus and Penicillium genera // Croatian, Hungarian and Slovenian Symposium on Industrial Microbiology and Microbial Ecology Power of microbes in industry and environment Book of abstracts / Mrša, Vladimir ; Hajsig, Danko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, Hrvoje; Jukić, Jasminka; Hajar, DamirOnečišćenje tjestenine, brašna i jaja u prahu bakterijama porodice Enterobacteriaceae // Zbornik sažetaka Međunarodni kongres BRAŠNO-KRUH `01. 3. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeRadni zadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000 -
52.Lenart, LidijaKemijska i mikrobiološka kontrola krme u Osječkoj regiji, 1998., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb