Pregled po CROSBI profilu: Valentina Obradović (CROSBI Profil: 32621, MBZ: 346690)
Pronađeno 79 radova
-
1.Benković-Lačić, Teuta; Japundžić-Palenkić, Božica; Mirosavljević, Krunoslav; Rakić, Mario; Obradović, Valentina; Japundžić, Matija; Benković, RobertMorphological, Pomological, and Nutritional Value of Wild and Cultivated Rosehip (Rosa canina L.) Genotypes in Slavonia, Croatia // Acta agrobotanica, 75 (2022), 1-19 doi:10.5586/aa.7512 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Obradović, Valentina; Hodžić, Vanesa; Lasić, Dario; Ergović Ravančić, Maja; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Zec Zrinušić, SanjaHistamine in fish products on Croatian market // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, (2022), 6; 562-568 (recenziran, članak, stručni)
-
3.Obradović, Valentina; Marčetić, Helena; Svitlica, Brankica; Ergović Ravančić, Maja; Škrabal, Svjetlana; Mesić, JosipUtjecaj duge maceracije na kakvoću vina sorte "Graševina" u vinogorju Kutjevo // Glasnik zaštite bilja, 45 (2022), 3; 78-84 doi:10.31727/gzb.45.3.10 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, ValentinaThe importance of nutrition for cognitive development of children with down syndrome // Proceedings of 13th International Scientific and Professional Conference With Food to Health / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek (University of Osijek) and Faculty of Technology (University of Tuzla), 2021. str. 27-37 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
5.Škrabal, Svjetlana; Obradović, Valentina; Marčetić, Helena, Ergović Ravančić, MajaPraćenje proizvodnje čokolade prema mikrobiološkim kriterijima // 13th International Scientific and Profesional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić Jurislav, Šubarić Drago, Jašić Midhat (ur.).
Osijek: Prhrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku i Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli i, 2021. str. 155-155 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
6.Penava, Ariana; Mindum, Anita; Flanjak, Ivana; Miličević, Borislav; Obradović , Valentina; Mrgan, Ana; Marčetić, HelenaMikrobiološka kvaliteta meda na tržištu // Zbornik sažetaka i radova sa šestog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima-sa međunarodnim učešćem-PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Flanjak, Ivana (ur.).
Tuzla : Osijek: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2021. str. 112-117 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Mindum, Anita; Flanjak, Ivana; Obradović, Valentina; Mrgan, Ana; Marčetić, Helena; Penava, ArianaKvaliteta meda u ugostiteljskim objektima Požeško- slavonske županije // 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijek, 2021. str. 503-507 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
8.Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Cenbauer, Darko; Prša, Ivan; Demo, Robert; Svitlica, BrankicaUtjecaj mikorize na prirod i kemijski sastav mošta Pinota crnog (Vitis vinifera L.) // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 4; 68-72 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Dragović-Uzelac, Verica; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Šubarić, DragoProperties of Extruded Snacks Prepared from Corn and Carrot Powder with Ascorbic Acid Addition // Processes, 9 (2021), 8; 1367, 13 doi:10.3390/pr9081367 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, ValentinaUsage of nutritional supplements for individuals with Down syndrome // Progress in Nutrition, 23 (2021), 3; 3, 20 doi:10.23751/pn.v23i3.9335 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
11.Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Marčetić, Helena; Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Svitlica, BrankicaINFLUENCE OF GRAPE THINNING ON MUST QUALITY OF CHARDONNAY CULTIVAR IN KUTJEVO WINE-HILLS // Agronomski glasnik, 82 (2020), 4; 173-183 doi:10.33128/ag.82.4.2 (domaća recenzija, članak, ostalo)
-
12.Škrabal, Svjetlana; Obradović, Valentina; Marčetić, Helena; Abičić, Maja; Miličević, Borislav; Ergović Ravančić, MajaMonitoring of honey consumption in the area of the city Našice with reference to the health effects of honey consumption // Hrana u zdravlju i bolesti, 9 (2020), 2; 57-62 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Ergović Ravančić, Maja; Svitlica, Brankica; Marčetić, Helena; Škrabal, SvjetlanaUtjecaj termina berbe i kvasaca na fizikalna, kemijska i senzorska svojstva vina Graševina // 18. Ružičkini dani “Danas znanost – sutra industrija” / Jukić, Ante ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Kučić Grgić, Dajana (ur.).
Vukovar: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strosssmayera u Osijeku, 2020. str. 116-124 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
14.Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Marčetić, Helena; Škrabal, SvjetlanaProperties of strawberries puree stored in the freezer // Italian journal of food sciences, 32 (2020), 4; 945-955 doi:10.14674/IJFS.1858 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Marčetić, Helena; Grčić, MarkoRegulacija veličine čestica čokoladne mase tijekom usitnjavanja // 7th International Conference "Valilis Aurea" focus on: Research and Innovation / Katelenić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM Internationan Vienna, 2020. str. 585-591 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Marčetić, Helena; Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Obradović, ValentinaProizvodnja masti i čvaraka iz različitih vrsta svinjskog masnog tkiva // 7th International Conference "vallis Aurea" focus on: Research aand Inovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 355-363 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Miličević, Borislav; Svitlica, Brankica; Soldo, Tomislav; Demo, RobertRazlike u opisnim katrakteristikama pojedinih vina Hrvatske // 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 407-413 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
18.Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Domić, Tajana; Penava, ArianaKakvoća bagremovog meda na tržištu Požeško- slavonske županije // 7th International Conference "Vallis Aurea" focus on: Research and Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM Internationa Vienna, 2020. str. 489-495 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, HelenaVažnost prehrane u ranoj intervenciji kod djece s Down sindromom // 7th International Conference "Vallis aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Polytechic in Pozega ; DAAAM International Viena, Austria, 2020. str. 221-229 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Drožđek, MelanijaOksidacijska stabilnost maslinovog ulja s dodatkom ulja sjemenki grožđa // 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Inovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Polytechic in Pozega ; DAAAM International Viena, Austria, 2020. str. 231-239 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Svitlica, Brankica; Marčetić, Helena; Prtenjača, KRešimir; Škrabal, SvjetlanaThe influence of grape seed drying temperature on the quality of grape seed oil // Journal on processing and energy in agriculture, 24 (2020), 1; 22-25 doi:10.5937/jpea24-25509 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Marčetić, Helena; Svitlica, Brankica; Malčić, Ivan; Soldo, TomislavImpact of cluster thinning on Merlot and Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) must quality // Zbornik radova 55. hrvatski i 15.međunarodni simpozij agronoma / Mioč, B. ; Širić, I. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 506-509 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Ergović Ravančić, Maja; Obradović ValentinaUsage of nutritional supplements for individuals with Down syndrome - a review // Knjiga sažetaka 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa Hranom do zdravlja / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku i Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 74-74 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Marčetić, Helena; Škrabal, Svjetlana; Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, MajaAnaliza otpadne vode u klaonicama // International Conference Water for all: Book of abstracts / Habuda-Stanić, M. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 83-83 (ostalo, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
25.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Kolarić, Martina; Stokić, DajanaPraćenje održivosti biljnog ulja s dodatkom prirodnih i sintetskih antioksidanasa // 6th International conference "Vallis Aurea" focus on: research & innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Polytechnic in Pozega, Croatia ; DAAAM Inretnational Vienna, Austria, 2018. str. 0093-0101 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Ergović Ravančić, Maja; Obradović, ValentinaUtjecaj biljne masti i uvijeta čuvanja na stabilnost čokolade // 6th International conference "Vallis Aurea" focus on: research & innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Polytechnic in Pozega, Croatia ; DAAAM Inretnational Vienna, Austria, 2018. str. 0379-0387 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Marčetić, Helena; Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Mrkonjić, HrvojeMikrobiološka čistoća zraka i zidnih pločica u zatvorenom dijelu tržnice // 6th international conference "Vallis Aurea" focus on: research & innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Polytechnic in Pozega, Croatia ; DAAAM Inretnational Vienna, Austria, 2018. str. 0225-0233 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
28.Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Odak, PetraKinetika ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva // Vallis Aurea – 6th International Conference / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Polytechnic in Pozega, Croatia ; DAAAM Inretnational Vienna, Austria, 2018. str. 295-301 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Panak Balentić, Jelena; Grec, Marijana; Šubarić, DragoTextural and sensory characteristics of extruded snacks prepared from corn and carrot powder with ascorbic acid addition // Poljoprivreda (Osijek), 24 (2018), 1; 52-58 doi:10.18047/poljo.24.1.7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Ergović Ravančić, Maja; Laljek, DraženkaUtjecaj aditiva Servomyces na kakvoću piva // Knjiga sažetaka: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 120-120 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
31.Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Ergović Ravančić, Maja; Mijowska, Kamila; Svitlica, BrankicaChemical and Sensory Properties of Chardonnay Wines Produced in Different Oak Barrels // 19. world academy of science, engineering and technology - conference proceedings
New York (NY): waset.org, 2017. str. 81-86 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
32.Petrović, ElenaOsnovni kemijski parametri zrna pšenice u različitim godinama, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište u Požegi, Požega
-
33.Mesić, Luka; Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Svitlica, BrankicaUsporedba utjecaja barrique bačve i inox posude na dozrijevanje vina cv. Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) // Proceeding 51. Croatian i 11. international symposium on Agriculture, Opatija, 15.-18. february, 2016 / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 396-399 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
34.Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Svitlica, Brankica; Ergović Ravančić, MajaInfluence of Mycorrhiza and Different Yeast Strains on Physical, Chemical and Organoleptic Properties of Graševina (Vitis vnifera L.) Wine // Athens journal of science, 3 (2016), 2; 101-111 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Škrabal, Svjetlana; Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Lovrić, KristinaUtjecaj vremena skladištenja čokoladne mase na promjenu reoloških svojstava čokolade // 5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2016. str. 473-479 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Obradović, Valentina; Đokić, Kristijan; Ergović Ravančić, Maja; Škrabal, Svjetlana; Kovačić, SenkaIzrada konvekcijske sušnice i njena primjena za sušenje nekih vrsta povrća i gljiva // 5th international conference "Vallis Aurea" focus on: regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2016. str. 361-367 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
37.Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Svitlica, BrankicaUtjecaj trajanja maceracije na kemijski sastav i organoleptička svojstva vina Cabernet sauvignon // Proceedings/50th Croatian and 10th nternational Symposium on Agriculture / Glavni urednik . Editor in Chief - Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: MOTIV d.o.o., Zagreb, 2015. str. 539-543 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
38.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Ačkar, ĐurđicaPhysico-chemical Properties of Corn Extrudates Enriched with Tomato Powder and Ascorbic Acid // Chemical and biochemical engineering quarterly, 29 (2015), 3; 335-342 doi:10.15255/CABEQ.2014.2159 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Klarić, IlijaInfluence of dried Hokkaido pumpkin and ascorbic acid addition on chemical properties and colour of corn extrudates // Food chemistry, 183 (2015), 136-143 doi:10.1016/j.foodchem.2015.03.045 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Svitlica, Brankica; Mesić, LukaUtjecaj različitih tehnoloških postupaka na kakvoću vina Syrah // 4th International Conference "Vallis Aurea" : focus on regional and innovation development / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2014. str. 415-419 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
41.Marčetić, Helena; Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Dragović-Uzelac, VericaUsporedba parametara kvalitete marmelada od marelice proizvedenih industrijski i u laboratoriju // 49. hrvatski i 9.međunarodni simpozij agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Dubrovnik: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 694-698 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
42.Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, Maja; Svitlica, Brankica; Žilić, JelenaUtjecaj mikorize i kvasaca na kakvoću vina sorte Merlot (Vitis vinifera L.) // International scientific and professional conference 15th Ružička days "Today science - tomorrow industry" - Proceedings / Šubarić, Drago ; Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayara u Osijeku ; Pregrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2014. str. 268-275 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
43.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Marčetić, Helena; Utvić, Kristina; Marić, IvanaPotrošnja različitih vrsta ulja u Požeško-slavonskoj županiji // 4th international conference Vallis Aurea" focus on: regional and innovation development - proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2014. str. 149-155 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Obradović, ValentinaUtjecaj temperature i dodataka na fizikalna, kemijska i senzorska svojstva kukuruznih ekstrudata, 2014., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
45.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Dragović Uzelac, Verica; Klarić, IlijaPhysico-chemical properties of corn extrudates enriched with tomato powder and ascorbic acid // International Scientific and Professional Conference 15th Ružička Days "Today Science- Tommorow Industry" Book of Abstracts / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, AntunImprovement of nutritional and functional properties of extruded food products // Journal of food and nutrition research, 53 (2014), 3; 189-206 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
47.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Škrabal, Svjetlana; Babić, Jurislav; Jakobović, SnježanaUtjecaj ambalaže i vremena skladištenja na boju bijelog vina // 48th Croatian & 8 th International Symposium on Agriculture Proceedings / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 879-882 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
48.Mesić, Josip; Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Svitlica, Brankica; Zrinščak, StankoUtjecaj prorjeđivanja grozdova na kakvoću mošta kultivara Pinot sivi i Pinot bijeli (Vitis vinifera L.) // ZBORNIK RADOVA/PROCEEDINGS 48. HRVATSKI I 8. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA / prof. dr. sc. Sonja Marić prof. dr. sc. Zdenko Lončarić ; prof. dr. sc. Tihomir Florijančić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 886-891 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
49.Škrabal, Svjetlana; Obradović, Valentina; Ergović Ravančić, MajaProučavanje povezanosti reoloških i senzorskih svojstava različitih mliječnih čokolada // International conference 14th Ružička days "today science-tomorrow industry"-Proceedings / Ante Jukić (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (H DKI) Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2012. str. 283-294 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
50.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, SvjetlanaOdređivanje kakvoće različitih krupica // 3rd international conference "Vallis Aurea": Focus on regional development - Proceedings / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 271-275 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
51.Maja Ergović Ravančić, Valentina Obradović, Svjetlana ŠkrabalChange of plum puree rheological parameters during storage in the freezer // 47. hrvatski i 7. međunarodni simpozij agronoma - Proceedings Book 2 / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, Zagreb, Croatia, 2012. str. 839-842 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
52.Obradović, ValentinaTehnologija konzerviranja i prerade voća i povrća- interna skripta
Požega: Veleučilište u Požegi, 2011 -
53.Jakobović, Snježana; Jakobović, Mario; Obradović, Valentina; Ergović, MajaUtjecaj roka berbe na kakvoću vina rajnski rizling // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 61 (2011), 1; 19-25 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Šnajder, Ivica; Ergović, Maja; Obradović, Valentina; Bogunović, Igor; Duralija, BorisUtjecaj sorte i primjene sredstava za zaštitu bilja na kakvoću ploda kupine (Rubus spp.) // 46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma Zbornik sažetaka : Zbornik radova = 6th Croatian & 6nd International Symposium on Agriculture : proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 1056-1058 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
55.Svjetlana Škrabal, Valentina Obradović, Maja ErgovićRheological changes and sensory properties of chocolate during conching process // 7th international congress of food technologists, biotechnologists and nutritions / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 235-241 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
56.Škrabal, Svjetlana; Ergović, Maja; Obradović, ValentinaUsporedba parametara kakvoće hrvatskih i uvoznog kivija // 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture - proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2011. str. 1011-1013 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
57.Jakobović, Snježana; Jakobović, Mario; Obradović, Valentina; Ergović, MajaUtjecaj klimatskih uvjeta na pojedine parametre vina cv. Graševina bijela u vinogorju Kutjevo // 3rd international scientific/professional conference "Agriculture in nature and environmental protection" / Danijel Jug, Roberta Sorić (ur.).
Osijek: Osječki list d.o.o., 2010. str. 129-132 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
58.Jakobović, Snježana; Jakobović, Mario; Obradović, Valentina; Ergović, MajaUtjecaj klimatskih uvjeta na pojedine parametre vina cv.Graševina bijela u vinogorju Kutjevo // 3rd international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Jug, Danijel ; Sorić, Roberta (ur.).
Osijek: Osiječki list d.o.o., 2010. str. 129-133 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
59.Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Ergović, MajaPhysical and chemical properties of sour cherries with and without chemical treatment // Safe food / Nikola Aleksić (ur.).
Novi Sad: Ecological movement of Novi Sad, 2010. str. 421-425 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
60.Ergović, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Jakobović, SnježanaUtjecaj škrobova na reološka svojstva kaše kupine // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 55 (2010), 60/2; 135-140 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Ergović, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, SvjetlanaPromjena reoloških svojstava kaše kupine sa dodacima tijekom skladištenja u hladnjaku // 2nd international conference "Vallis Aurea", focus on regional development/Proceedings / Branko Katalinić (ur.).
Požega: Polytecnic of Pozega, Croatia and DAAAM International Vienna, Austia, 2010. str. 331-335 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
62.Škrabal, Svjetlana; Ergović, Maja; Obradović, ValentinaSenzorska prihvatljivost različitih mliječnih čokolada // Technologica acta, 3 (2010), 1; 21-29 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Marčetič, Helena; Obradović, Valentina; Ergović, Maja; Levaj, BrankaUtvrđivanje promjene parametara kvalitete marmelade od marelice uz dodatak buče // Proceedings/ 20th Scientific-Expert Conference on Agriculture and Food Industry
Neum, Bosna i Hercegovina, 2010. str. 145-153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
64.Ergović, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Jakobović SnježanaUtjecaj šećera na reološka svojstva kaše kupine // Proceedings/45th Croatian and 5th International Symposium on Agriculture / prof.dr.sc.Marić, Sonja ; prof.dr.sc. Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Faculty of Agriculture, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2010. str. 1109-1113 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
65.Obradović, Valentina; Brnčić Mladen; Ježek DamirInfluence of the Sieving Amplitude on the Particle Size Distribution of Corn Flour for Direct Expanded Extrudates Manufacturing // Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS), 74 (2009), 3; 249-252 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Ergović, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Jakobović, SnježanaUtjecaj škrobova na reološka svojstva kaše kupine // XX naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije
Neum, Bosna i Hercegovina, 2009. str. 210-211 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
67.Jakobović, Snježana; Ergović, Maja; Obradović, Valentina; Jakobović, Mario; Škrabal, SvjetlanaPromjene sadržaja sumpor dioksida u crnom vinu tijekom čuvanja u različitoj ambalaži // Knjiga sažetaka / IV Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane "agroTECH" / Dijana Miličević (ur.).
Tuzla, 2009. str. 37-38 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Škrabal, Svjetlana; Ergović, Maja; Obradović, ValentinaSenzorska prihvatljivost različitih mliječnih čokolada // Knjiga sažetaka / IV Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane "agroTECH" / Dijana Miličević (ur.).
Tuzla, 2009. str. 40-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Obradović, Valentina; Marčetić, Helena; Ergović, Maja; Levaj, BrankaUsporedba parametara kvalitete industrijski proizvedenih marmelada od marelice i marmelade proizvedene u laboratoriju // Knjiga sažetaka / IV Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane "agroTECH" / Dijana Miličević (ur.).
Tuzla, 2009. str. 26-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Brnčić, Mladen; Bradać, Ines; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Obradović, Valentina; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavUltrasonically Improved Sieving of Food Materials for Manufacturing of Direct Expanded Extrudates // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 74 (2009), 3; 1-16 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Jakobović, Mario; Ergović, Maja; Jakobović, Snježana; Obradović, Valentina; Mesić, JosipPrimjena filter preše u proizvodnji vina Graševina // Agriculture in nature and evironment protection / Doc.Dr.sc. Jug, Danijel ; Sorić, Roberta (ur.).
Osijek: Osječki list, 2009. str. 192-196 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
72.Ergović, Maja; Obradović Valentina; Jakobović Snježana; Škrabal Svjetlana; Troha Ferninard; Šnajder IvicaInfluence of storage on the rheological properties of nectarine (prunus persica var. nucipersica l) puree // PTEP. Procesna tehnika i energetika u poljoprivredi, 13(2009) (2009), 1; 64-66 (recenziran, članak, znanstveni)
-
73.Ergović, Maja; Obradović, Valentina; Jakobović, Snježana; Škrabal, Svjetlana; Troha, Ferdinard; Šnajder, IvicaInfluence of storage on the rheological properties of nectarine (prunus persica var. nucipersica l) puree // Book of abstracts / Babić, Ljiljana ; Radosavljević, Milica ; Bajkin, Anđelko (ur.).
Novi Sad, 2009. str. 28-28 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Šnajder, Ivica; Obradović, Valentina; Duralija, Boris; Ergović MajaKvaliteta ploda kupine ovisno o sortimentu, sustavima zaštite i roku berbe // 44. hrvatski i 4. međunarodni simpozij agronoma/Book of abstract
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 281-282 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
75.Ergović, Maja; Obradović, Valentina; Škrabal, Svjetlana; Jakobović, Snježana; Šnajder, IvicaUtjecaj vrste konzerviranja na reološka svojstva kaše nektarine // Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 14 (2008), 3; 201-206 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
76.Brnčić, Mladen; Bradač, I; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Obradović, Valentina; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavUltrazvukom potpomognuto sijanje sirovina za proizvodnju direktno ekspandiranih ekstrudata // Book of abstracts from International Congress of Technologists for post-harvest technology, Zrnko 2008. / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 68-69 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
77.Obradović, Valentina; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirUtjecaj amplitude sijanja na raspodjelu veličine čestica u različitim uzorcima kukuruznog brašna // Book of abstracts from International Congress of Technologists for post-harvest technology, Zrnko 2008 / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 70-71 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
78.Obradović, Valentina; Ergović, Maja; Jakobović, SnježanaKakvoća domaćeg jabučnog octa na području Požeško-slavonske županije // Proceedings 19th September 2008 ; 1st International conference "Vallis aurea" Focus on:regional development / Branko Katalinić (ur.).
Zagreb: Denona d.o.o. : Polytechnic of Pozega (Croatia) ; DAAAM International Vienna (Austria), 2008. str. 701-705 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
79.Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Cugelj, Ivana; Obradović, ValentinaObogaćivanje ekstrudiranih proizvoda proteinima sirutke // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 275-295 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)