Pregled po CROSBI profilu: Tanja Bogdanović (CROSBI Profil: 31047, MBZ: 333375)
Pronađeno 58 radova
-
1.Bogdanović, Tanja; Petričević, Sandra; Pleadin, Jelka; Di Giacinto, Federica; Listeš, Eddy; Listeš, IrenaMikroplastika u hrani – izazovan kontaminant ere antropocena // ˝Sigurnost hrane i zaštita potrošača˝ / Cvetnić, Željko ; Hruškar, Mirjana (ur.). (ur.).
Velika Gorica: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2023. str. 18-36 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Bogdanović, Tanja; Pleadin, Jelka; Di Giacinto, Federica; Petričević, Sandra; Listeš, EddyNano/Micro-plastics as emerging food contaminants: a challenge for food safety // Book of Abstracts 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.) (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Croatia, 2022. str. (168)-(169) (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Luković, Zoran; Škorput, Dubravko; Salajpal, Krešimir; Bogdanović, Tanja; Čandek-Potokar, MarjetaInfluence of smoking method and anatomical site on the content of polycyclic aromatic hydrocarbons in Turopolje ham // Book of Abstracts - XI. International Symposium on the Mediterranean Pig / Karolyi, Danijel (ur.).
Zagreb: University of Zagreb Faculty of Agricultire, 2022. str. 126-127 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Pleadin, Jelka; Bogdanović, Tanja; Murati, Teuta; Kmetič, IvanaKONTAMINANTI U PREHRAMBENOM LANCU OD NUSPROIZVODA PREHRAMBENE INDUSTRIJE DO FINALNIH PROIZVODA // Book of Abstracts of the 3rd International Scientific and Professional Conference FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS / Šubarić, Drago ; Jokić, Stela ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 15-16 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Pleadin, Jelka; Bogdanović, Tanja; Murati, Teuta; Kmetič, IvanaKontaminanti u nusproizvodima prehrambene industrije // NEKE MOGUĆNOSTI ISKORIŠTENJA NUSPROIZVODA PREHRAMBENE INDUSTRIJE / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 1-34 -
6.Bogdanović, Tanja; Petričević, Sandra; Listeš, Irena; Pleadin, JelkaPojavnost mikroplastike u prehrambenom lancu i njen utjecaj na ljudsko zdravlje // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 1; 50-62 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Bogdanović, Tanja; Pleadin, Jelka; Petričević, Sandra; Brkljača, Mia; Listeš, Irena; Listeš, EddyMikroplastika - potencijalni rizik za sigurnost hrane morskog podrijetla // Veterinarska stanica, 53 (2022), 3; 313-328 doi:10.46419/vs.53.3.11 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
8.Zdolec, Nevijo; Bogdanović, Tanja; Severin, Krešimir; Dobranić, Vesna; Kazazić, Snježana; Grbavac, Jozo; Pleadin, Jelka; Petričević, Sandra; Kiš, MartaBiogenic Amine Content in Retailed Cheese Varieties Produced with Commercial Bacterial or Mold Cultures // Processes, 10 (2022), 1; 10, 10 doi:10.3390/pr10010010 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Bogdanović, Tanja; Petričević, Sandra; Listeš, Irena; Listeš, EddyMikroplastika-rizik u nastajanju u hrani morskog podrijetla-razvoj analitičkih metoda i procjena izloženosti // Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2021
Vodice, Hrvatska, 2021. str. 387-389 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Di Renzo, L.; Mascilongo, G.; Berti, M.; Bogdanović, T.; Listeš, E.; Brkljača, M.; Notarstefano, V.; Gioacchini, G.; Giorgini, E.; Olivieri, V. et al.Potential Impact of Microplastics and Additives on the Health Status of Loggerhead Turtles (Caretta caretta) Stranded Along the Central Adriatic Coast // Water, Air, & Soil Pollution, 232 (2021), 3; 98, 20 doi:10.1007/s11270-021-04994-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Bogdanovic, Tanja; Di Giacinto, Federica; Berti, Miriam; Visciano, Pierina; Petričević, Sandra; Rogošić, Mario; Rogić, Zoran; Mascilongo, Giuseppina; Di Renzo, Ludovica; Ferri, Nicola et al.Surveillance Plan of Lipophilic Marine Biotoxins in Molluscs from the Croatian Coast // Exposure and Health, (2021), 123902; 123902, 17 doi:10.1007/s12403-021-00424-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Šimat, Vida; Hamed, Imen; Petričević, Sandra; Bogdanović, TanjaSeasonal Changes in Free Amino Acid and Fatty Acid Compositions of Sardines, Sardina pilchardus (Walbaum, 1792): Implications for Nutrition // Foods, 9 (2020), 7; 867, 12 doi:10.3390/foods9070867 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
13.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Krešić, Greta; Bogdanović, Tanja; Malenica, Mladenka; Kos, Ivica; Sinčić Pulić, Blanka; Petričević, Sandra; Kušec, Goran; Vahčić, NadaQuality of Istrian and Slavonian dry-fermented sausages // Italian journal of food sciences, 32 (2020), 605-621 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Krešić, Greta; Pleadin, Jelka; Kvrgić, Kristina; Lešić, Tina; Džafić, Natalija; Zrnčić, Snježana; Vulić, Ana; Bogdanović, Tanja; Oraić, Dražen; Vahčić, NadaSeasonal and geographical variations of chemical composition and fatty acid profile of Mediterranean mussels // Journal of food and nutrition research, 59 (2020), 2; 163-173 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Kos, Ivica; Zadravec, Manuela; Sinčić Pulić, Blanka; Bogdanović, Tanja; Petričević, Sandra; Listeš, Eddy; Škrivanko, Mario; Pleadin, JelkaCharacterization of Traditional Croatian Household-Produced Dry-Fermented Sausages // Foods, 9 (2020), 1-19 doi:10.3390/foods9080990 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Bogdanović, Tanja; Petričević, Sandra; Brkljača, Mia; Listeš, Irena; Pleadin, JelkaBiogenic amines in selected foods of animal origin obtained from the Croatian retail market // Food Additives and Contaminants Part A-Chemistry Analysis Control Exposure & Risk Assessment, 37 (2020), 5; 815-830 doi:10.1080/19440049.2020.1726503 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Zdolec, Nevijo; Bogdanović, Tanja; Pažin, Valerij; Šimunić-Mežnarić, Vesna; Martinec, Nenad; Lorenzo, José ManuelControl of biogenic amines in dry sausages inoculated with dairy-originated bacteriocinogenic Enterococcus faecalis EF-101 // Veterinarski arhiv, 90 (2020), 1; 77-85 doi:10.24099/vet.arhiv.0459 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Gross-Bošković, Andrea; Stražanac, Danijela; Sokolić, Darja; Petričević, Sandra; Bogdanović, TanjaUsage, significance and contaminants in spices and herbs in production of heated unprocessed meat products // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 4; 397-409 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
-
19.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Karolyi, Danijel; Medić, HelgaProteolytic changes during salting and smoking of dry-cured ham // XX
Sevilla, Španjolska, 2019. str. X-X (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, ostalo) -
20.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Bogdanović, Tanja; Malenica Staver, Mladenka; Kos, Ivica; Sinčić Puljić, Blanka; Vahčić, NadaNutritive and sensorial quality of Istrian and Slavonian dry-fermented sausages // Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, J. ; Šubarić, D. ; Jašić, M. (ur.).
Osijek : Tuzla, 2019. str. 136-136 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Bogdanović, Tanja; Petričević, Sandra; Brkljača, Mia; Listeš, Irena; Pleadin, JelkaThe occurrence of biogenic amines in selected food of animal origin from the Croatian retail market // Book of Abstracts of the 12 International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, J. ; Šubarić, D. ; Jašić, M. (ur.).
Osijek, 2019. str. 93-93 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Medić, HelgaPolycyclic aromatic hydrocarbons in four different types of Croatian dry-cured hams // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 5; 458-468 (recenziran, članak, znanstveni)
-
23.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Medić, HelgaThe occurrence of polycyclic aromatic hydrocarbons in different types of Croatian dry- cured hams // 27th Animal Science Days- Book of Abstracts / Luboš, Vostrý (ur.).
Prag: Czech University of Life Sciences Prague, 2019. str. 59-59 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
24.Bogdanović, Tanja; Petričević, Sandra; Listeš, Eddy; Pleadin, JelkaPolycyclic aromatic hydrocarbons in selected food items coming from the Croatian market // Italian journal of food sciences, 31 (2019), 661-680 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Bogdanović, Tanja; Pleadin, Jelka; Petričević, Sandra; Listeš, Eddy; Sokolić, Darja; Marković, Ksenija; Ozogul, Fatih; Šimat, VidaThe occurrence of polycyclic aromatic hydrocarbons in fish and meat products of Croatia and dietary exposure // Journal of food composition and analysis, 75 (2019), 49-60 doi:10.1016/j.jfca.2018.09.017 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)