Pregled po CROSBI profilu: Vesna Zechner-Krpan (CROSBI Profil: 29956, MBZ: 160610)
Pronađeno 100 radova
-
1.Shahini, FionaUtjecaj sumporenja na kvalitetu vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Smetko, LucijaAnaliza osnovnih parametara kakvoće vina Rajnski rizling plešivičkog vinogorja, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Češković, DoroteaNAČINI DOZRIJEVANJA I PROSTORI ZA SMJEŠTAJ I ČUVANJE VINA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Galović, AnitaTEHNOLOGIJA PROIZVODNJE HLADNO PREŠANOG ULJA IZ SJEMENKI GROŽĐA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Blašković, IvaKARAKTERIZACIJA VINA SORTE MERLOT PREMA ZAŠTIĆENOJ OZNACI IZVORNOSTI, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Petravić-Tominac, Vlatka; Šolčić, Ivana; Oros, Damir; Zechner-Krpan, Vesna; Banović, MaraFizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić // Glasnik zaštite bilja, (2021), 6; 114-123 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
-
7.Dautanec, TenaANALIZA NEKIH TEŠKIH METALA U VINIMA SORTE GRAŠEVINA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Piljek, LukaODREĐIVANJE POJEDINIH MINERALA U VINU SORTE RAJNSKI RIZLING, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Golubić, MarinaProizvodnja i određivanje osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Kolakušić, AntonioUTJECAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA PROIZVODNJE NA SASTAV NARANČASTOG VINA SORTE RAJNSKI RIZLING, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Perković, LucijaProcjena kvalitete i kategorizacija vina Graševina Iločkog vinogorja, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić Tominac, VlatkaEffects of beta-glucan derived from cereals and microorganisms on skin health // Natural Resources, Green Technology & Sustainable Development/3-GREEN2018, Book of abstracts 3 / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2018. str. 56-56 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Vojvodić Cebin, Aleksandra; Petravić Tominac, Vlatka; Djaković, Senka; Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Piljac Žegarac, Jasenka; Isikhuemhen, Omoanghe S.Polysaccharides and antioxidants from culinary- medicinal white button mushroom, Agaricus bisporus (Agaricomycetes), waste biomass. // International journal of medicinal mushrooms, 20 (2018), 8; 797-808 doi:10.1615/IntJMedMushrooms.2018027412 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Kožić, KristinaODREĐIVANJE FERMENTACIJSKE AROME U BIJELOM VINU DOMAĆE PROIZVODNJE, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić Tominac, Vlatka; Šver, LidijaBiological Activities of Beta-Glucans Isolated from Spent Brewer's Yeast // European Biotechnology Congress 2017
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. str. 127-127 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić Tominac, VlatkaPossible applications of beta-glucans isolated from spent brewer's yeast // esib 2017
Graz, 2017. str. 179-179 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
17.Petravić-Tominac, Vlatka; Mujadžić, Sven; Zechner-Krpan, Vesna; August, Hrvoje; Velić, Darko; Velić, NatalijaOdabrani biotehnološki čimbenici koji utječu na alkoholnu fermentaciju pri proizvodnji vina // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2017), 3-4; 100-106 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Petravić Tominac, Vlatka; Vojvodić, Aleksandra; Šamec, Dunja; Djaković, Senka; Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Piljac Žegarac, JasenkaWaste biomas of mushroom Agaricus bisporus as a source of antioxidants // Natural Resources, Green Technology and Sustainable Development-GREEN/2 - Book of abstracts / Radojčić Redovniković, Ivana ; Radošević, Kristina ; Jakovljević, Tamara ; Stojaković, Renata ; Gaurina Srček, Višnja ; Erdec Hendrih, Dina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2016. str. 62-62 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Petravić-Tominac, Vlatka; Belošević, Mateja; Oros, Damir; Zechner-Krpan, Vesna; Banović, MaraAnaliza vina sorte Škrlet proizvedenih u podregijama Moslavina i Pokuplje // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology, 11 (2016), 1-2; 85-90 (recenziran, članak, stručni)
-
20.Vrbanović, TanjaUtjecaj sistemske biologije na buduća istraživanja o vinu, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Cedilak, AndreaAntioksidacijska svojstva vina, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Čobanov, AnaKakvoća domaćeg bijelog vina Pinot sivi iz podregije Slavonija, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Vuković, MateaAnaliza osnovnih sastojaka kakvoće domaćeg bijelog vina vrgoračkog vinogorja, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Jakopec, MartaProizvodnja i analitika osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina Hrvatskog zagorja, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Inkret, InesPraćenje fermentacije domaćeg bijelog vina Iločkog vinogorja, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, VlatkaSpent brewer's yeast, a raw material for isolation of β-glucan // Natural Resources, Green Technology & Sustainable Development, Book of Abstracts / Cvjetko Bubalo, Marina ; Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Vuković, Mladen ; Erdec Hendrih, Dina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2014. str. 67-67 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Petravić-Tominac, Vlatka; Filipović-Grčić, Jelena; Vanić, Željka; Zechner-Krpan, VesnaDecrease of β-glucan particles under optimized conditions of sonication and spray-drying // Book of Abstracts, 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionist / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 80-80 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Kralj, ElizabetaBIOTEHNOLOŠKA PRIMJENA EKSTREMOFILNIH MIKROORGANIZAMA, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Martinić, MirnaEKSTREMOFILNI MIKROORGANIZMI I NJIHOVA RAZNOLIKOST, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Barić, MiaVALIDACIJA METODA ZA ODREĐIVANJE MINERALNIH ULJA U TLU FT-IR SPEKTROSKOPIJOM I UKUPNIH MASTI I ULJA EKSTRAKCIJOM n-HEKSANOM, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Marinković, MarkoOsnovni parametri kakvoće i polifenolni sastav vina sorte Plavac mali, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Valić, DanielANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA CRNIH VINA DINGAČ I POSTUP PELJEŠKOG VINOGORJA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Zechner-Krpan, Vesna; Vajdić, Bernarda; Serdar, Sonja; Srečec, Siniša; Petravić-Tominac, VlatkaDetermination of biogenic amines in wines available on the Croatian market // Current Opinion in Biotechnology / Elaine E Vaughan and Jeroen Hugenholtz (ur.).
Amsterdam: Current Opinion in Biotechnology, Elsevier, 2013. str. S91-S91 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
34.Petravić-Tominac, Vlatka; Mesihović, Anida; Mujadžić, Sven; Lisičar, Josipa; Oros, Damir; Velić, Darko; Velić, Natalija; Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, VesnaProduction of blackberry wine by microfermentation using commercial yeasts Fermol Rouge® and Fermol Mediterranée® // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 78 (2013), 1; 49-55 (recenziran, članak, znanstveni)
-
35.Džajkić, JelenaANALIZE BIOGENIH AMINA I METALA U VINIMA TRAMINAC, RAJNSKI RIZLING I GRAŠEVINA ILOČKOG VINOGORJA, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
36.Čučković, SanjaMIKROBNO KVARENJE I KONZERVIRANJE VINA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
37.Obradović, NikolinaUtjecaj octenih bakterija na proizvodnju vina, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
38.Rašić, AnaULOGA PLIJESNI Botrytis cinerea U VINARSTVUU, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
39.Petravić-Tominac, V.; Mesihović, A.; Mujadžić, S.; Lisičar, J.; Oros, D.; Velić, D.; Velić, N.; Srečec, S.; Zechner-Krpan, V.Production of blackberry wine by microfermentation using commercial yeast Fermol Mediteraneé and Fermol Rouge // Abstract book of 6th Central European Congress of Food / Lević, J. ; Nedović, V. ; Ilić, N. ; Tumbas, V. ; Kalušević, A. (ur.).
Novi Sad, 2012. str. 416-416 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Vajdić, BernardaOdređivanje biogenih amina u vinu, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
41.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Petravić- Tominac, Vlatka; Jože-Košir, Iztok; Čerenak, AndrejaImportance of medical effects of Xanthohumol, Hop (Humulus lupulus L.) Bioflavonoid in Restructuring of world hop industry // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 77 (2012), 2; 61-67 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
42.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić Tominac, VlatkaČaša crnjaka za svijetlu budućnost // Diabetes : slatki život : časopis za zdrav život : glasilo Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, 3 (2011), 6; 26-28 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
43.Petravić-Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Milinović, InesZašto od vina boli glava? // Priroda, 101 (2011), 1004; 56-58 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
44.Tadić-Šutra, MarinaANALIZE METALA I OSNOVNIH SASTOJAKA VINA SORTE GRAŠEVINA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Petravić-Tominac, Vlatka; Vojvodić, Aleksandra; Zechner-Krpan, Vesna; Špoljarić, Igor; Djaković, Senka; Švagelj, MirjanWaste biomass of mushroom Agaricus bisporus as a source of β-glucans // Book of Abstracts, 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Medić, Helga (ur.).
Zaprešić: Baris d.o.o., 2011. str. 144-144 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Petravić-Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Djaković, Senka; Švagelj, MirjanYeasts and mushrooms as a source of β-glucans // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Medić, Helga (ur.).
Zaprešić: Baris d.o.o., 2011. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Papst, DarijaAnaliza kationa u sortama Merlot i Teran, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Barić, MiaUtjecaj bakra na formiranje arome u vinu Sauvignon blanc, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Smoković, BeatrisaMIKROFERMENTACIJA MOŠTA ISTARSKE MALVAZIJE POMOĆU KOMERCIJALNOG KVASCA FERMOL MEDITERRANEE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Mršić, Gordan; Špoljarić, Igor; Marag, SanjaESEM komparativne studije strukture hmeljnih (Humulus lupulus, L.) peltatnih i bulboznih glandularnih trihoma // 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture Proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 93-94 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)