Pregled po CROSBI profilu: Dubravka Vitali Čepo (CROSBI Profil: 29331, MBZ: 257935)
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, Kristina; Teskera, MartinaDijetoterapija - praktikum
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019 -
2.Vitali Čepo, DubravkaFiziološki i biokemijski aspekti prehrane - praktikum
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019 -
1.Golub, Nikolina; Galić, Emerik; Radić, Kristina; Jagodić, Ana-Maria; Predović, Nela; Katelan, Kristina; Tesla, Lucija; Pedisić, Sandra; Vinković, Tomislav; Vitali Čepo, DubravkaPhyto-Assisted Synthesis of Nanoselenium–Surface Modification and Stabilization by Polyphenols and Pectins Derived from Agricultural Wastes // Foods, 12 (2023), 5; 1117-1127 doi:10.3390/foods12051117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Divković, Anja; Radić, Kristina; Sabitović, Damir; Golub, Nikolina; Grdić Rajković, Marija; Rumora Samarin, Ivana; Karasalihović, Zinaida; Šerak, Adnan; Trnačević, Emir; Turčić, Petra et al.Effect of alpha-lipoic acid supplementation on low-grade squamous intraepithelial lesions—double- blind, randomized, placebo-controlled trial // Healthcare, 10 (2022), 2-11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Vitali Čepo, Dubravka; Karoglan, Marko; Borgese, L; Depero L.E.; Margui, E.; Jablan, JasnaApplication of benchtop total-reflection X-ray fluorescence spectrometry and chemometrics in classification of origin and type of Croatian wines // Food chemistry, 13 (2022), 100209, 9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Galić, Emerik; Radić, Kristina; Golub, Nikolina; Vitali Čepo, Dubravka; Kalčec, Nikolina; Vrček, Ena; Vinković, TomislavUtilization of olive pomace in green synthesis of selenium nanoparticles: physico-chemical characterization, bioaccessibility and biocompatibility // International journal of molecular sciences, 23 (2022), 16; 9128, 16 doi:10.3390/ijms23169128 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Bolarić, Snježana; Dragojević Müller, Ivna; Vokurka, Aleš; Vitali Čepo, Dubravka; Ruščić, Mirko; Srečec, Siniša; Kremer, DarioMorphological and molecular characterization of Croatian carob tree (Ceratonia siliqua L.) germplasm // Turkish journal of agriculture and forestry, 45 (2021), 6; 807-818 doi:10.3906/tar-2107-24 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, Kristina; Turčić, Petra; Anić, Dora; Komar, Barbara; Šalov, MirelaFood (Matrix) Effects on Bioaccessibility and Intestinal Permeability of Major Olive Antioxidants // Foods, 9 (2020), 12; 1831, 17 doi:10.3390/foods9121831 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Radić, Kristina; Vinković Vrček, Ivana; Pavičić, Ivan; Vitali Čepo, DubravkaCellular antioxidant activity of olive pomace extracts: impact of gastrointestinal digestion and cyclodextrin encapsulation // Molecules, 25 (2020), 12; 5027, 15 doi:10.3390/molecules25215027 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Dragojević Müller, Ivna; Tariba, Blanka; Vitali Čepo, Dubravka; Vujić, Lovorka; Ruščić, Mirko; Bolarić, Snježana; Kremer, DarioVariability of macro and microelement content in pods and leaves of the carob tree (Ceratonia siliqua L.) in Croatia // Israel journal of plant sciences, 67 (2020), 3-4; 171-180 doi:10.1163/22238980-bja10016 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Ljubas Kelečić, Dina; Lelas, Antonela; Karas, Irena; Desnica, Lana; Vukić, Tamara; Sabol, Ivan; Vranešić Bender, Darija; Serventi Seiwerth, Ranka; Perić, Zinaida; Duraković, Nadira et al.Sarcopenia among patients after allogeneic hematopoietic stem cell transplantation and the impact of chronic graft versus host disease // Journal of cancer research and clinical oncology, 146 (2020), 2967-2978 doi:10.1007/s00432-020-03280-0 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Radić, Kristina; Jurišić Dukovski, Bisera; Vitali Čepo, DubravkaInfluence of Pomace Matrix and Cyclodextrin Encapsulation on Olive Pomace Polyphenols’ Bioaccessibility and Intestinal Permeability // Nutrients, 12 (2020), 3; 669, 16 doi:10.3390/nu12030669 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Pelajić, Maja; Pelajić, Izidor; Mutavdžić Pavlović, Dragana; Vitali Čepo, DubravkaGC-MS modified quechers method for multiresidue pesticide determination in red wine // Croatica chemica acta, 92 (2019), 3; 419-428 doi:10.5562/cca3552 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Šarić, Antonija; Vitali Čepo, Dubravka; Jozinović, AntunProduction and stabilization of peanut oil // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 1; 40-45 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Koziolek, Mirko; Alcarob, Stefano; Augustijns, Patrick; Basit, Abdul W.; Grimm, Michael; Hens, Bart; Hoad, Caroline L.; Jedamzik, Philipp; Madla, Christine M.; Maliepaard, Marc et al.The mechanisms of pharmacokinetic food-drug interactions – A perspective from the UNGAP group // European Journal of Pharmaceutical Sciences, 134 (2019), 31-59 doi:10.1016/j.ejps.2019.04.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Jurmanović, Sanja; Jug, Mario; Safner, Toni; Radić, Kristina; Domijan, Ana-Marija; Pedisić, Sandra; Šimić, Sanja; Jablan, Jasna; Vitali čepo, DubravkaUtilization of olive pomace as a source of polyphenols : Optimization of microwave-assisted extraction and characterization of spray-dried extract // Journal of food and nutrition research, 58 (2019), 1; 51-62 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Šabanović, Marizela; Jašić, Midhat; Odobašić, Omer; Spasenska Aleksovska, Emilija; Pavljašević, Suzana; Bajraktarević, Amila; Vitali čepo, DubravkaAlpha-lipoic acid reduces symptoms and inflammation biomarkers in patients with chronic haemorrhoidal illness // International journal for vitamin and nutrition research, 1 (2019), 1-10 doi:10.1024/0300-9831/a000251 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Jug, Mario; Grdić Rajković, Marija; Pedisić, Sandra; Moslavac, Tihomir; Albahari, PetraValorization of olive pomace-based nutraceuticals as antioxidants in chemical, food, and biological models // Molecules, 23 (2018), 8; 1-22 doi:10.3390/molecules23082070 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Benković, Maja; Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Jaškunas, Edvinas; Janutis, Laurynas; Morkunaite, Marija; Srečec, SinišaProduction of cocoa and carob-based drink powders by foam mat drying // Journal of food process engineering, 41 (2018), 6; e12825-e12825 doi:10.1111/jfpe.12825 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Vitali Čepo, Dubravka; Pelajić, Maja; Vinković Vrček, Ivana; Krivohlavek, Adela; Žuntar, Irena; Karoglan, MarkoDifferences in the levels of pesticides, metals, sulphites and ochratoxin A between organically and conventionally produced wines // Food chemistry, 246 (2018), 394-403 doi:10.1016/j.foodchem.2017.10.133 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Albahari, Petra; Jug, Mario; Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Vitali Čepo, DubravkaCharacterization of olive pomace extract obtained by cyclodextrin-enhanced pulsed ultrasound assisted extraction // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 92 (2018), 22-31 doi:10.1016/j.lwt.2018.02.011 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Vitali Čepo, Dubravka; Albahari, Petra; Zovko Končić, Marijana; Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Jug, MarioSolvent extraction and chromatographic determination of polyphenols in olive pomace // Hrana u zdravlju i bolesti, 6 (2017), 1; 7-14 (recenziran, članak, znanstveni)
-
21.Jurica, Karlo; Gobin, Ivana; Kremer, Dario; Vitali Čepo, Dubravka; Jurišić Grubešić, Renata; Brčić Karačonji, Irena; Kosalec, IvanArbutin and its metabolite hydroquinone as the main factors in the antimicrobial effect of strawberry tree (Arbutus unedo L.) leaves // Journal of Herbal Medicine, 8 (2017), 17-23 doi:10.1016/j.hermed.2017.03.006 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Vitali Čepo, Dubravka; Jug, Mario; Grdić Rajković, Marija; Jablan, JasnaFormulation of a nutraceutical derived from carob: beta-cyclodextrin encapsulation of antioxidants from carob pod // Journal of food and nutrition research, 56 (2017), 1; 48-60 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Pelajić, Maja; Peček, Gorana; Mutavdžić Pavlović, Dragana; Vitali Čepo, DubravkaNovel multiresidue method for determination of pesticides in red wine using gas chromatography-mass spectrometry and solid phase extraction // Food chemistry, 200 (2016), 98-106 doi:10.1016/j.foodchem.2016.01.018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Ortner Hadžiabdić, Maja; Vitali Čepo, Dubravka; Rahelić, Dario; Božikov, VelimirThe Effect of the Mediterranean Diet on Serum Total Antioxidant Capacity in Obese Patients : A Randomized Controlled Trial // Journal of the American College of Nutrition, 35 (2016), 3; 224-235 doi:10.1080/07315724.2014.982770 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Dunkić, Valerija; Kosalec, Ivan; Košir, Iztok, Jože; Potočnik, Tanja; Čerenak Andreja; Zovko Končić, Marijana; Vitali Čepo, Dubravka; Dragojević Müller, Ivna; Košročanec, Martina; Bezić, Nada et al.Antioxidant and antimicrobial properties of Veronica spicata L. (Plantaginaceae) // Current drug targets, 16 (2015), 14; 1660-1670 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Vujić, Lovorka; Vitali Čepo, Dubravka; Vedrina- Dragojević, IrenaImpact of dietetic tea biscuit formulation on starch digestibility and selected nutritional and sensory characteristics // LWT-Food Scienece and Technology, 62 (2015), 2; 647-653 doi:10.1016/j.lwt.2014.06.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Vitali Čepo, Dubravka; Filipović IvanaTerapijska primjena i sigurnost probiotika // Farmaceutski glasnik : glasilo Hrvatskog farmaceutskog društva, 70 (2014), 651-668 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Vujić, Lovorka; Vitali Čepo, Dubravka; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, IrenaEffect of pseudocereals, legumes and inulin addition on selected nutritional properties and glycaemic index of whole grain wheat based biscuits // Journal of food and nutrition research, 53 (2014), 2; 152-161 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Vitali Čepo, Dubravka; Mornar Turk, Ana; Nigović, Biljana; Kremer, Dario; Radanović, Dejan; Vedrina-Dragojević, IrenaOptimization of roasting conditions as an useful approach for increasing antioxidant activity of carob powder // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 58 (2014), 2; 578-586 doi:10.1016/j.lwt.2014.04.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Vinković Vrček, Ivana; Vitali Čepo, Dubravka; Rašić, Dubravka; Peraica, Maja; Žuntar, Irena; Bojić, Mirza; Mendaš, Gordana; Medić-Šarić, MaricaA comparison of the nutritional value and food safety of organically and conventionally produced wheat flours // Food chemistry, 143 (2014), 522-529 doi:10.1016/j.foodchem.2013.08.022 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Svečnjak, Zlatko; Jenel, Marina; Bujan, Marija; Vitali Čepo, Dubravka; Vedrina Dragojević, IrenaTrace element concentrations in the grain of wheat cultivars as affected by nitrogen fertilization // Agricultural and food science, 22 (2013), 4; 445-451 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Kremer, Dario; Vitali Čepo, Dubravka; Dunkić, Valerija; Dragojević Müller, Ivna; Kosalec, Ivan; Bezić, Nada; Stabentheiner, EdithPhytochemical and Micromorphological Traits of Geranium dalmaticum and G. macrorrhizum (Geraniaceae) // Natural product communications, 8 (2013), 5; 645-650 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Kremer, Dario; Dragojević Müller, Ivna; Stabentheiner, Edith; Vitali, Dubravka; Kopričanec, Martina; Ruščić, Mirko; Kosalec, Ivan; Bezić, Nada; Dunkić, ValerijaPhytochemical and micromorphological traits of endemic Micromeria pseudocroatica Šilić (Lamiaceae) // Natural product communications, 7 (2012), 12; 1667-1670 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, IrenaInulin i oligofruktoza u prehrani i prevenciji bolesti // Hrana u zdravlju i bolesti, 1 (2012), 1; 36-55 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
35.Kremer, Dario; Dragojević Müller, Ivna; Dunkić, Valerija; Vitali, Dubravka; Stabentheiner, Edith; Oberländer, Andreas; Bezić, Nada; Kosalec, IvanChemical traits and antimicrobial activity of endemic Teucrium arduini L. from Mt Biokovo (Croatia) // Central European journal of biology, 7 (2012), 5; 941-947 doi:10.2478/s11535-012-0077-5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Vitali, Dubravka; Radić, Maja; Cetina-Čižmek, Biserka; Vedrina-Dragojević, IrenaCacO-2 cell uptake ofF Ca, Mg and Fe from biscuits as affected by enrichment with pseudocereal/inulin mixtures // Acta alimentaria, 40 (2011), 4; 480-489 doi:10.1556/AAlim.40.2011.4.7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Vitali, Dubravka; Amidžić Klarić, Daniela; Vedrina-Dragojević, IrenaNutritional and Functional Properties of Certain Gluten-Free Raw Materials // Czech journal of food sciences, 28 (2010), 6; 495-505 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Vitali, Dubravka; Radić, Maja; Cetina-Čižmek, Biserka; Vedrina-Dragojević, IrenaIn vitro approach (solubility and Caco-2 uptake) to compare Cu availability from model cookies // European food research & technology, 230 (2010), 5; 707-714 doi:10.1007/s00217-009-1209-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaEffects of incorporation of integral raw materials and dietary fibre on the selected nutritional and functional properties of biscuits // Food Chemistry, 114 (2009), 4; 1462-1469 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaBioaccessibility of Ca, Mg, Mn and Cu from whole grain tea-biscuits: Imapct of proteins, phytic acid and polyphenols // Food Chemistry, 110 (2008), 1; 62-68 doi:10.1016/j.foodchem.2008.01.056 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Cvek, Josipa; Medić-Šarić, Marica; Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šmit, Zdenko; Tomić, SinišaThe content of essential and toxic elements in Croatia propolis samples and their tinctures // Journal of Apicultural Research, 47 (2008), 1; 35-45 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Svečnjak, Zlatko; Bujan, Marija; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Čebušnik, Ana; Jenel, MarinaNitrogen and phosphorus content, hectoliter weight and yield variations of wheat grain as affected by cropping intensity // Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 3; 251-255 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Validžić, KristinaAssesment of toxic and potentially toxic elements in potato and cabbage grown in different locations in Croatia // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 9; 424-430 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vujić, LovorkaImpact of modifying tea-biscuit composition on phytate levels and iron content and availability // Food Chemistry, 102 (2007), 1; 82-89 doi:10.1016/j.foodchem.2006.05.006 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Gali, Koraljka; Babić, Marija; Vitali, DubravkaMacronutrients content and energy value of fiber rich biscuits // Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 3; 271-275 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Hečimović, Marijana; Dragičević, IvaRaw materials in fibre enriched biscuits production as a source of total phenols // Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 3; 265-270 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Marić, Katarina; Bujan, MarijaWheat based integral biscuits as sources of phosphorus in everyday nutrition // Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 3; 245-249 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Cvek, Josipa; Medić-Šarić, Marica; Jasprica, Ivona; Zubčić, Snježana; Vitali, Dubravka; Mornar, Ana; Vedrina-Dragojević, Irena; Tomić, SinišaOptimization of extraction procedure and chemical characterization of Croatian propolis tinctures // Phytochemical Analysis, 18 (2007), 5; 451-459 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Vitali Čepo, Dubravka; Prusac, Martina; Velkovski Škopić, Olgica; Tatarević, AlenaPreporuke o primjeni probiotika u ljekarničkoj praksi // Medicus, 29 (2020), 1; 115-134 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
1.Srečec, Siniša; Dragojević Müller, Ivna; Erhatić, Renata; Kremer, Dario; Karlović, Ksenija; Bolarić, Snježana; Peremin Volf, Tomislava; Augustinović, Zvjezdana; Dujmović Purgar, Dubravka; Ruščić, Mirko; Vitali Čepo, DubravkaUsporedba morfoloških svojstava mahuna i sjemenki rogača iz populacija srednjodalmatinskih otoka s osvrtom na lokalnu sortu “Komižki rogač” // 52. hrvatski i 12. međunarodni simpozij agronoma : zbornik radova = 52nd Croatian and 12th International Syposium on Agriculture : proceedings / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Faculty of Agriculture Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, 2017. str. 252-256 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Vujić, Lovorka; Vedrina Dragojević, Irena; Vitali Čepo, DubravkaInfluence of technological processing on available methionine stability in dietetic tea biscuits // 7th International Congress of Food Techologists, Biotechnologists, and Nutritionists : book of proceedings / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Food Techologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2011. str. 191-194 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Vitali Čepo, Dubravka; Vasung, Martina; Vujić, LovorkaThe effect of extraction conditions on the total phenolic content, tannin content and antiradical activity of carob extracts // 7th International Congress of Food technologists, biotechnologists and nutritionists : book of proceedings / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Food Techologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2011. str. 185-190 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Šebečić, Blaženka; Vitali, DubravkaRogač-zaboravljena hrana budućnosti // Hrvatski prirodoslovci 19 / Bulat, Barbara (ur.).
Zagreb: Denona, 2010. str. 75-92 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Vujić, Lovorka; Vitali, Dubravka; Vasung, Martina; Vedrina-Dragojević, IrenaEffect of dietary fiber on in vitro starch digestibility in dietetic biscuits // Book of abstract - 5th Central European Congress on Food, CEFood Congress / Supekova, Sona (ur.).
Bratislava: Food Research Institute, Bratislava, 2010. str. 1-6 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Vasung, Martina; Vitali, Dubravka; Vujić, Lovorka; Vedrina Dragojević, IrenaOptimization of extraction conditions for determination of Oxygen Radical Scavenging Activity in amaranth // Book of abstract - 5th Central European Congress on Food, CEFood Congress / Supekova, Sona (ur.).
Bratislava: Food Research Institute, Bratislava, 2010. str. 1-6 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Vitali, Dubravka; Vujić, Lovorka; Vasung, Martina; Vedrina-Dragojević, IrenaDifferent approaches (physiological vs. chemical) to estimation of antioxidant activity of breakfast cereals // Book of abstract - 5th Central European Congress on Food, CEFood Congress / Supekova, Sona (ur.).
Bratislava: Food Research Institute, Bratislava, 2010. str. 1-6 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Vitali, Dubravka; Amidžić, Daniela; Vedrina- Dragojević, IrenaNutritive characteristics of certain underused gluten-free raw materials // Food for the future - the contribution of chemistry to improvement of food quality / Sorensen, Hilmer (ur.).
Kopenhagen: Department of Life Sciences, 2009. str. 8-11 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Vitali, Dubravka; Radić, Maja; Cetina-Čižmek, Biserka; Vedrina-Dragojević, IrenaCalcium availability of different types of inulin enriched integral biscuits: Studies using an in vitro digestion/Caco-2 cell culture model // Food for the future - the contribution of chemistry to improvement of food quality / Sorensen, Hilmer (ur.).
Kopenhagen: Department of Life Sciences, 2009. str. 161-164 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Vujić, LovorkaEffect of drying and freezing on degradation degree of beta-carotene in different vegetable species // Food for the future - the contribution of chemistry to improvement of food quality / Sorensen, Hilmer (ur.).
Kopenhagen: Department of Life Sciences, 2009. str. 165-168 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaExtractable phenolic compounds and antioxidative properties of different wheat based integral biscuits // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress / Ćurić Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 407-412 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Turčić, Petra; Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, IrenaTryptophan stability in hard biscuits different raw materials composition // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress / Ćurić Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 233-238 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević Irena; Šebečić, BlaženkaBioavailability of calcium in different types of wheat flour-based hard biscuits // Proceedings of 4th International Congress Flour-Bread '07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2008. str. 366-371 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Kostreš, MirelaIntake of dietary fibers by enriched dietetic biscuits // Macromolecules and Their Degradation Products in Food-Physiologaical, Analytical and Technological Aspects / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. str. 288-290 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vujić, Lovorka; Šimić, IvanEffect of phytic acid on iron availability in dietary fiber-rich biscuits // Macromolecules and Their Degradation Products in Food-Physiologaical, Analytical and Technological Aspects / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. str. 280-283 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Šebečić, Blaženka; Vujić, LovorkaCa and P content in dietetic biscuits enriched with different dietary fiber // Macromolecules and Their Degradation Products in Food-Physiologaical, Analytical and Technological Aspects / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. str. 284-287 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Galić, Emerik; Golub, Nikolina; Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Vrandečić, Karolina; Vinković, TomislavAntifungal activity of selenium nanoparticles modified with polyphenolic-rich olive pomace extract // 7th FACULTY OF SCIENCE PhD STUDENT SYMPOSIUM BOOK OF ABSTRACTS
Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 90-90 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Golub, Nikolina; Galić, Emerik; Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Vinković, TomislavCharacterization of Mandarin Peel Pectins and Application in the Green Synthesis of Selenium Nanoparticles // 7th Faculty of Science PhD Student Symposium - Book of Abstracts
Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 44-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, Kristina; Golub, Nikolina; Vinković, Tomislav; Galić, EmerikNutraceuticals from agro-waste: green extraction and innovative formulation // 8th International Conference on Food Chemistry & Technology
Rim, Italija: USG-United Scietific Group, 2022. str. 1-2 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Golub, Nikolina; Galić, Emerik; Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Vinković, TomislavAntioxidative activity of selenium nanoparticles coated with pectin and polyphenols from olive pomace extract // Polyphenols Applications 2022 World Congress
Valencia, Španjolska, 2022. str. 103-103 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Vitali Čepo, Dubravka; Karoglan, Marko; Borgese, Laura; Depero, Laura; Margui, Eva, Jablan, JasnaDetermination of the Content of Selected Metals in Croatian wines by Total Reflection X-ray Spectrometry – the chemometric approach // European X-ray Spectrometry Association (EXSA 2021) Book of Abstract
online, 2021. str. 70-70 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Vitali Čepo, DubravkaDodaci prehrani u liječenju blage depresije i depresivno-anksioznog poremećaja // Book of Abstract of the 13th International Scientific and professional Conference With Food to Health / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2021. str. 89-89 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Golub, Nikolina; Kalčec, Nikolina; Galić, Emerik; Vinković Vrček, Ivana; Vinković, TomislavPrimjena ekstrakta komine masline u biogenoj sintezi nanoselena // 18. Ružičkini dani "Danas znanost – sutra industrija" - knjiga sažetaka
Vukovar, Hrvatska, 2020. str. 48-48 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Galić, Emerik; Golub, Nikolina; Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Kalčec, Nikolina; Vinković Vrček; Vinković, TomislavPrimjena pektina iz kore mandarine (C. reticulata) u biogenoj sintezi selenovih nanočestica // 18. Ružičkini dani "Danas znanost – sutra industrija" - knjiga sažetaka
Vukovar, Hrvatska, 2020. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Radić, Kristina; Antunes Costa Lima, Sofia; Vitali Čepo, DubravkaApplicability of nanostructured lipid carriers for enhancing in vitro bioavailability of zeaxanthin // Third All WGs UNGAP Meeting
Ljubljana, Slovenija, 2020. str. 2-3 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, Kristina; Golub, NikolinaDevelopment of provisional nutraceutical classification scheme (PNCS) for improved pharmaceutical patient care and targeted nutraceutical formulation // Third All WGs UNGAP Meeting
Ljubljana, Slovenija, 2020. str. 1-2 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Vinković, Tomislav; Ravnjak, Boris; Vinković Vrček, Ivana; Lončarić, Zdenko; Tkalec Kojić, Monika; Štolfa Čamagajevac, Ivna; Galić, Emerik; Vitali Čepo, DubravkaBiofortifikacija lisnatog povrća selenom - nanobiotehnološki pristup // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma - zbornik sažetaka / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 9-10 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Radić, Kristina; Jurišić Dukovski, Bisera; Lovrić, Jasmina; Lisičar, Marina; Vitali Čepo, DubravkaComparison of different in vitro tools for prediction of intestinal permeability of olive- derived nutraceuticals // Second All WGs UNGAP Meeting
Sofija, Bugarska, 2019. str. 1-2 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Radić, Kristina; Jug, Mario; Grdić Rajković, Marija; Šćur, Valentina; Vinković Vrček, Ivana; Pavičić, Ivan; Vitali Čepo, DubravkaUtjecaj inkapsulacije ciklodekstrinima na antiradikalnu učinkovitost nutriceutika iz komine masline u biološkim modelima // Book of Abstracts of the 11th International Scientific and Professional Conference With Food To Health / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, kristina; Jug, Mario; Moslavac, Tihomir; Albahari, Petra; Krajinović, Rahela; Vuletić, Mara; Knežević, MarijaAntioksidativna aktivnost polifenola iz komine masline u modelima hrane // Book of Abstracts of the 11th International Scientific and Professional Conference With Food To Health / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. 66, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Jurmanović, Sanja; Jurišić Dukovski, Bisera; Jug, Mario; Lovrić, Jasmina; Radić, Kristina; Vitali Čepo, DubravkaImpact of cyclodextrin encapsulation on in vitro bioavailability of hydroxytyrosol and tyrosol from olive pomace extract // Bioavailability 2018 - Understanding the bioavailability of micronutrients and bioactive compounds for improved public health
Norwich, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2018. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Radić, Kristina; Vitali Čepo, DubravkaOlive waste derived nutraceuticals: sustainable formulation and biological characterization // Proceedings of 17th World Congress on Nutrition and Food Chemistry & 14th Euro Obesity and Endocrinology Congress
London : Delhi: Conference Series Ilc LTD - UK, 2018. str. 95-95 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Benković, Maja; Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Kvaternjak, Ivka; Srečec, SinišaEffect of carob flour addition on physical and chemical properties of cocoa drink mix powders // Book od Abstracts of the 5th International ISEKI_Food Conference / Pittia, Paola ; Silva, L.M. Cristina ; Schleining, Gerhard ; Reinhardt, Nadia ; Hebrard, Francisco Javier Casado (ur.).
Stuttgart: ISEKI-Food Association, 2018. str. 189-189 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Dominko, Lucija; Vitali Čepo, Dubravka; Grdić Rajković, MarijaImpact of cyclodextrin encapsulation on biological activity of olive pomace extracts // Knjiga sažetaka - 7. Simpozij studenata farmacije i medicinske biokemije
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2018. str. 23-23 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
19.Krivohlavek, Adela; Kuharić Željka; Sekulić, Ana; Vitali Čepo, Dubravka; Žuntar Irena; Vinković Vrček, Ivana; Ivešić, Martina; Šikić, SandraOCHRATOXIN A IN ORGANICALLY AND CONVENTIONALLY PRODUCED WINES IN CROATIA // 8th International Symposium on RAFA (book of abstracts) / Pulkrabová, Jana ; Tomaniová, Monika ; Nielen, Michel ; Hajšlová, Jana (ur.).
Prag, 2017. str. 324-324 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Jurica, Karlo; Brčić Karačonji, Irena; Jurišić Grubešić, Renata; Vitali Čepo, DubravkaThe nutritional and antioxidant properties of strawberry tree (Arbutus unedo L.) fruit // Abstracts of the Food Safety and Quality Congress with international participation ''New Achievements and Future Challenges''
Zagreb: Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, 2017. str. 60-60 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
21.Jurmanović, Sanja; Antolić, Nikolina; Srbić, Marija; Radić, Kristina; Domijan, Ana-Marija; Vitali Čepo, DubravkaEffects of in vitro gastro-intestinal digestion on the stability and bioaccessibility of olive polyphenols // 10. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA
Osijek, Hrvatska: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Teskera, Martina; Matak, Andrea; Medić, Ante; Jug, Mario; Vitali Čepo, DubravkaFood-compatible method for stabilization of olive pomace polyphenols // 10th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Jurmanović, Sanja; Safner, Toni; Radić, Kristina; Teskera, Martina; Domijan, Ana-Marija; Vitali Čepo, DubravkaOptimization of microwave-assisted extraction of polyphenols from olive pomace // Book of abstracts 25th CROATIAN MEETING OF CHEMISTS AND CHEMICAL ENGINEERS with International participation 3rd symposium “VLADIMIR PRELOG” / Đaković, M. ; Miljanić, S. ; Šantić, A. ; Vianello, R. (ur.).
Poreč, Hrvatska: Hrvatsko kemijsko društvo, 2017. str. 254-254 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Radić, Kristina; Bučela, Ines; Jurmanović, Sanja; Jug, Mario; Rimac Brnčić, Suzana; Vitali Čepo, DubravkaEffect of cyclodextrins on the physical properties and stability of crude olive pomace extract // 11th World Congress on Polyphenols Applications
Beč, Austrija: International Society of Antioxidants in Nutrition and Health, 2017. str. 144-144 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Jablan, J; Vitali Čepo, D; Karoglan, M; Dalipi, R; Pelajić, M; Borgese, LDETERMINATION OF METAL CONTENT IN CROATIAN ORGANICALLY AND CONVENTIONALLY PRODUCED WINE BY TOTAL REFLECTION X-RAY FLUORESCENCE SPECTROSCOPY // 2nd Imekofoods, Metrology Promoting Objective and Measurable Food Quality and Safety
Benevento, Italija, 2016. str. 11-11 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Vitali Čepo, Dubravka; Jug, Mario; Albahari, Petra; Živko, Tomislav, Koščica, PetraCyclodextrins as potent enhancers of olive secoiridoid extraction – the case of oleuropein in olive waste // Journal of International Society of Antioxidants in Nutrition & Health Journal of ISANH Volume 3: Special Issue for Porto Polyphenols 2016
Porto, Portugal, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Vitali Čepo, Dubravka; Brnčić, Mladen; Trgovčević, Maja; Albahari, Petra; Knežević, Nada; Jug, Mario; Rimac Brnčić, SuzanaCombination of ultrasound assisted extraction (UAE) and cyclodextrin encapsulation for the isolation of antioxidants from olive pomace // IUFoST World Congress of Food Science and Technology, Book of Abstracts
Dublin: Institute of Food Science & Technology of Ireland, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Divković, Anja; Jašić, Midhat; Vitali Čepo, Dubravka; Tursunović, Samir; Azabagić, AlmirSastojci iz hrane i dodataka prehrani koji utiču na koagulaciju krvi // WITH FOOD TO HEALTH, Book of abstract and papers of 8th International symposium / Šubarić, D ; Jašić, M. (ur.).
Osijek: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. str. 18-19 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
29.Dramićanin, Alesandra M; Vitali Čepo, Dubravka; Milojković Opsenica, Dušanka M.Polyphenolic profile of the fruit of the European hackberry // Book of Abstracts/Third Conference of Young Chemists of Serbia / Todorović, T. ; Opsenica, I. ; Dekanski, A. (ur.).
Beograd, Srbija: Faculty of chemistry, University of Belgrade, 2015. str. 5-5 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Pelajić, Maja; Vitali Čepo, DubravkaMultiresidue analysis of 25 pesticide residues in wines: comparative study of SPE and QuEChERS methods // 21th. International Symposium on Separation Sciences
Ljubljana: Slovenian Chemical Society, 2015. str. 93-93 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Vitali Čepo, Dubravka; Matelić, IvanaBiološki učinci oleuropeina // WITH FOOD TO HEALTH, Book of abstract and papers of 8th International symposium / Šubarić, D ; Jašić M. (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. str. 3-3 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Albahari, Petra; Jug, Mario; Brnčić, Mladen; Vitali Čepo, DubravkaAPLICATION OF ULTRASOUND-ASSISTED EXTRACTION FOR THE ISOLATION OF TYROSOL, HYDROXITYROSOL AND OLEUROPEIN FROM OLIVE POMACE // WITH FOOD TO HEALTH, Book of abstract and papers of 8th International symposium / Šubarić, D ; Jašić M. (ur.).
Tuzla: Farmacutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Pelajić, Maja; Vitali Čepo, DubravkaPESTICIDI U HRVATSKIM VINIMA // WITH FOOD TO HEALTH, Book of abstract and papers of 8th International symposium / Šubarić, D ; Jašić M. (ur.).
Tuzla: Farmacutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. str. 26-26 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Pelajić, Maja; Vitali Čepo, Dubravka; Mutavdžić Pavlović, DraganaINTERACTION OF PHENOLS AND POLYPHENOLS WITH PESTICIDES - IMPACT ON WINE QUALITIY // WITH FOOD TO HEALTH, Book of abstract and papers of 8th International symposium / Šubarić, D ; Jašić M. (ur.).
Tuzla: Farmacutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. str. 25-25 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Pelajić, Maja; Vitali Čepo, DubravkaUTJECAJ MATRICE UZORKA NA ODREĐIVANJE OSTATAKA PESTICIDA U UZORCIMA VINA PLINSKOM KROMATOGRAFIJOM-SPEKTROMETRIJOM MASA // Book of Abstracts - XXIV CROATIAN MEETING OF CHEMISTS AND CHEMICAL ENGINEERS / Ukić, Š., Bolanča T. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2015. str. 113-113 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Pelajić, Maja; Vitali Čepo, DubravkaOPTIMIZACIJA EKSTRAKCIJE U ČVRSTOJ FAZI PRI ODREĐIVANJU OSTATAKA PESTICIDA U CRNIM VINIMA // Book of Abstracts - XXIV CROATIAN MEETING OF CHEMISTS AND CHEMICAL ENGINEERS / Ukić, Š., Bolanča T. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2015. str. 112-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Albahari, Petra; Vujić, Lovorka; Filipović Grčić, Goran; Jablan, Jasna; Vitali Čepo, DubravkaEVALUATION OF OLIVE POMACE AS A SOURCE OF POTENT BIOACTIVE COMPOUNDS // Abstract Book / Sekeroglu, Nazim ; Cetinkaya, Hakan (ur.).
Antalya: Republic of Turey Ministry of Forestry and Water Affairs, General Directorate of Forestry, Ankara, Turkey, 2015. str. 533-533 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Vitali Čepo, Dubravka; Jug, Mario; Jablan, Jasna; Šaler, Iva; Tušek, Marta; Rimac Brnčić, SuzanaQUALITY PARAMETERS OF LYOPHILIZED CAROB POD EXTRACTS AS A FUNCTION OF DIFFERENT PRE- TREATMENT APPROACHES // Book of Abstracts: 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Scientists, Biotechologists and Nutritionists, 2014. str. 95-95 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Badanjak Sabolović, Marija; Vujić, Lovorka; Vitali Čepo, Dubravka; Takacs, Krisztina; Rimac Brnčić, SuzanaIn vitro digestibility of ultrasonically treated starch // Proceedings of the 3rd International Conference on Food Digestion
Wageningen, 2014. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Ortner Hadžiabdić, M; Vitali Čepo, D; Rahelić, D; Božikov, V.ANTIOXIDATIVE CAPACITY OF THE MEDITERRANEAN AND STANDARD HYPOLIPEMIC DIETS- PRELIMINARY RESULTS // WITH FOOD TO HEALTH / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2013. str. 47-48 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Vitali Čepo, Dubravka; Ortner Hadžiabdić, Maja; Filipović, MajaAnticarcinogenic effect of beta-glucans // With Food to Health / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2013. str. 4-5 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Vitali Čepo, Dubravka; Vedrina Dragojević, Irena; Ćoza Saršon, Dino; Jug, MarioSpray drying and liophylisation of carob water extracts by using different hydrocolloid carriers // Book of abstracts and papers of Fifth International symposium "With food to health" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2012. str. 25-26 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Vitali Čepo, Dubravka; Jug, Mario; Radanović, Dejan; Vedrina Dragojević, IrenaImpact of different roasting conditions on antiradical and reductive activity of carob pods // Book of abstracts and papers of Fifth International symposium "With food to health" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla, 2012. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Vitali Čepo, Dubravka; Ergarac, Dragana; Kendeš, Mara; Dragojević Muller, IvnaFormation and bioavailability of mellanoidins and ages in carob pods as affected by roasting conditions // Book of abstracts and papers of fifth International symposium "With food to health" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla, 2012. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, IrenaNUTRITIONAL AND HEALTH BENEFITS OF INULIN AND OLIGOFRUCTOSE // WITH FOOD TO HEALTH Book of abstracts and full articles of International seminar under title: “Dietetic products in health and disease” / Jašić ; Midhat (ur.).
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2011. str. 52-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Vujić, Lovorka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali; DubravkaInfluence of technological processing on available methionine stability in dietetic tea biscuits // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists : Book of abstracts / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2011. str. 160-160 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Vitali, Dubravka; Vasung, Martina; Vujić, LovorkaThe effect of extraction conditions on the total phenolic content, tannin content and antiradical activity of carob extracts // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists : Book of abstracts / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2011. str. 161-161 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Vujić, Lovorka; Didak Crevar, Iris; Kostreš, Mirela; Marić, Olivera; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Šebečić, BlaženkaOrganoleptic evaluation of whole grain wheat dietetic biscuits // EuroFood Chem XVI, Translating food chemistry into health benefits / Henryk Zielinski (ur.).
Olsztyn: Division of Food Sciences, 2011. str. 26-26 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Vasung, Martina; Vitali, Dubravka; Vujić, LovorkaImpact of roasting conditions (time and temperature) on Maillard reaction indexes and antiradical capacity of carob // EuroFood Chem XVI, Translating food chemistry into health benefits / Henryk Zielinski (ur.).
Olsztyn: Division of Food Sciences, 2011. str. 127-127 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Vitali, Dubravka; Vinković Vrček, Ivana; Dragojević Müller, Ivna; Vujić, LovorkaProtein content and digestibility of conventionally and organically grown wheat varieties // EuroFood Chem XVI, Translating food chemistry into health benefits / Henryk Zielinski (ur.).
Olsztyn: Division Of Food Sciences, 2011. str. 33-33 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Dragojević Müller, Ivna; Kremer, Dario; Vujić, Lovorka; Vitali, DubravkaVariability of macro- and trace elements content in winter savory // EuroFood Chem XVI, Translating food chemistry into health benefits / Henryk Zielinski (ur.).
Olsztyn, 2011. str. 28-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
52.Vitali, Dubravka; Radić, Maja; Cetina Čižmek, Biserka; Vujić, Lovorka; Vedrina-Dragojević, IrenaMAGNESIUM ABSORPTION FROM HIGH-FIBRE CEREAL BASED FUNCTIONAL FOODS // Book of Abstract 4. Croatian Congress with International Participation / Zorc, Branka (ur.).
Samobor: Hrvatsko farmaceutsko društvo, 2010. str. 202-202 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Vitali, Dubravka; Amidžić Klarić, Daniela; Vedrina-Dragojević, IrenaNutritive evaluation of alternative grain sources for nutrition of celiac patients // Book of Abstract 4. Croatian Congress on Pharmacy with International Participation / Zorc, Branka (ur.).
Samobor: Hrvatsko farmaceutsko društvo, 2010. str. 200-200 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Vujić, Lovorka; Vitali, Dubravka; Vasung, Martina; Vedrina-Dragojević, IrenaNutritionally important starch fractions in fiber rich biscuits // Book of abstract - 5th Central European Congress on Food, CEFood Congress / Supekova, Sona (ur.).
Bratislava: Food Research Institute, Bratislava, 2010. str. 149-149 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Vasung, Martina; Vitali, Dubravka; Vujić, Lovorka; Vedrina Dragojević, IrenaOptimization of extraction conditions for determination of radical scavenging activity in amaranth // Book of abstract - 5th Central European Congress on Food, CEFood Congress / Supekova, Sona (ur.).
Bratislava: Food Research Institute, Bratislava, 2010. str. 148-148 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
56.Vitali, Dubravka; Vujić, Lovorka; Vasung, Martina; Vedrina Dragojević, IrenaImportance of soluble, insoluble and bioavailable phenolics to antioxidant properties of readyto- eat breakfast cereals // Book of abstract - 5th Central European Congress on Food, CEFood Congress / Supekova, Sona (ur.).
Bratislava: Food Research Institute, Bratislava, 2010. str. 147-147 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Turčić, Petra; Vitali, Dubravka; Vujić, Lovorka; Vedrina-Dragojević, IrenaBioavailability of methionin and tryptophan in breakfast cereals // Amino Acids The Forum for Amino Acid, Peptide and Protein Research
Beč: Springer, 2009. str. S108-S109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Amidžić, DanielaEffect of traditional and microwaves culinary processes on the stability of B1 and B2 vitamins in different breakfast cereals // Food for the future - the contribution of chemistry to improvement of food quality / Sorensen, Hilmer (ur.).
Kopenhagen: Department of Life Sciences, 2009. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Vitali, Dubravka; Amidžić, Daniela; Vedrina- Dragojević, IrenaNutritive characteristics of certain underused gluten-free raw materials // Food for the future - the contribution of chemistry to improvement of food quality / Sorensen, Hilmer (ur.).
Kopenhagen: Department of Life Sciences, 2009. str. 112-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Vitali, Dubravka; Radić, Maja; Cetina-Čižmek, Biserka; Vedrina-Dragojević, IrenaCalcium availability of different types of inulin enriched integral biscuits: Studies using an in vitro digestion/Caco-2 cell culture model // Food for the future - the contribution of chemistry to improvement of food quality / Sorensen, Hilmer (ur.).
Kopenhagen: Department of Life Sciences, 2009. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Vujić, LovorkaEffect of drying and freezing on degradation degree of beta-carotene in different vegetable species // Food for the future - the contribution of chemistry to improvement of food quality / Sorensen, Hilmer (ur.).
Kopenhagen: Department of Life Sciences, 2009. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Vitali, Dubravka; Radić, Maja; Cetina-Čižmek, Biserka; Vedrina-Dragojević, IrenaIron availability of different types of inulin enriched integral biscuits: Studies using an in vitro digestion/Caco-2 cell culture model // Abstract book 3rd International IUPAC Symposium on Trace Elements in Food / Cubadda, Francesco (ur.).
Rim: ISTISAN Congressi, 2009. str. 178-178 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
63.Amidžić, Daniela; Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Dobričević, Nadica; Novak, BrunoMakronutritivni sastav slatkog krumpira (Ipomea batatas L.) - utjecaj sorte, sušenja i skladištenja // Book of Abstracts International Congress of Technologists for Post-harvest Technology "Zrnko" / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 58-59 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Vitali, Dubravka; Amidžić, Daniela; Vedrina-Dragojević, Irena; Dobričević Nadica; Novak BrunoFunkcionalna svojstva batata-slatkog krumpira (Ipomea batatas L.) // Book of Abstracts International Congress of Technologists for Post-harvest Technology "Zrnko" / Pilestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 60-61 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
65.Turčić, Petra; Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, IrenaTryptophan stability in hard biscuits different raw materials composition // Book of abstracts CEFood Congress / Kata Galić (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 91-91 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
66.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaExtractable phenol compounds and antioxidative properties of different wheat based integral biscuits // Book of abstracts CEFood Congress / Kata Galić (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 133-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
67.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaImpact of biscuits composition and baking procedure on polyphenolic content and bioaccessibility // Cereals worldwide in the 21st century: present and future, Cerworld 21st, Book of abstracts / Poms, R. E. ; Collar, C. (ur.).
Madrid: AETC-Spanish Association for Cereal Science and Technology, 2008. str. 327-327 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaDifferent approaches to estimation of antioxidant capacity of biscuits // Cereals worldwide in the 21st century: present and future, Cerworld 21st, Book of abstracts / Poms, R. E. ; Collar, C. (ur.).
Madrid: AETC-Spanish Association for Cereal Science and Technology, 2008. str. 249-249 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Vedrina-Dragojević, Irena; Jenel, Marina; Vitali, Dubravka; Bujan, MarijaMacro -and trace elements content of wheat grains as related to grain protein // Cereals worldwide in the 21st century: present and future, Cerworld 21st, Book of abstracts / Poms, R. E. ; Collar, C. (ur.).
Madrid: AETC-Spanish Association for Cereal Science and Technology, 2008. str. 183-183 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vujić, LovorkaBioavailability of calcium in different types of wheat flour-based hard biscuits // Abstract book, 4th International Congress Flour-Bread '07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2007. str. 87-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, DubravkaInfluence of antinutritional factors on in vitro protein digestibility in fiber enriched biscuits // Abstract book, 4th International Congress Flour-Bread '07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2007. str. 88-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Bujan, Marija; Svečnjak, Zlatko; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Čebušnik, AnaNitrogen and phosphorus content, test weight and yield variations of wheat grain as affected by cropping intensity // Book of abstract, 2nd International and 19th Croatian congress of technologists for post-harvest technology "Zrnko 2006" / Krička, T. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 94-94 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Dragičević, Iva; Hečimović, Marijana; Vitali, DubravkaTotal phenols in enriched biscuits // Book of abstract, 2nd International and 19th Croatian congress of technologists for post-harvest technology "Zrnko 2006" / Krčka, T. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 97-97 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Gali, Koraljka; Babić, Marija; Vitali, DubravkaMacronutrient content in fiber rich biscuits // Book of abstract, 2nd International and 19th Croatian congress of technologists for post-harvest technology "Zrnko 2006" / Krička, T. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 96-96 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
75.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Marić, Katarina; Bujan, Marija; Kostreš, MirelaPhosphorus bioavailability in different sorts of whole-grain biscuits // Book of abstract, 2nd International and 19th Croatian congress of technologists for post-harvest technology "Zrnko 2006" / Krička, T. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 98-98 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Cvek, Josipa; Zubčić, Snježana; Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Tomić, Siniša; Medić-Šarić, MaricaQuality caracterisation of propolis tinctures by pharmacopoeial parameters and wax content // Planta Medica: 54th Annual Congress on Medicinal Plant Research / Hamburger, Matthias (ur.).
Stuttgart: Georg Thieme Verlag KG Stuttgart - New York, 2006. str. 1063-1064 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
77.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, DubravkaFiber rich biscuits as a source of essential trace elements – zinc and copper // Book of abstract / Zorc B (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. str. 214-214 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
78.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vujić, LovorkaBioavailability of iron in dietary products // Book of abstact / Zorc B (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. str. 215-215 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vujić, Lovorka; Šimić, IvanEffect of phytic acid on iron availability in dietary fiber-rich biscuits // Abstract Volume / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Kostreš, MirelaIntake of dietary fibers by enriched dietetic biscuits // Abstract Volume / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
81.Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Šebečić, Blaženka; Vujić, LovorkaCa and P content in dietetic biscuits enriched with different dietary fiber // Abstract Volume / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
82.Vedrina-Dragojević, Irena; Svečnjak, Zlatko; Šebečić, Blaženka; Vitali, DubravkaUtjecaj prihrane i agrotehnike na udio sirovih proteina različitih sorta pšenice // 11. Ružičkini dani : knjiga sažetaka / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb : Kutina: HDKI ; Petrokemija, 2004. str. 50-50 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
83.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Vujić, LovorkaBiscuit as a source of health protecting components : dietary fibers and phytic acid // 2nd Central European Congress on Food : Programme and Book of Abstract / Banati, D. ; Farkas, J. ; Gelencser E. (ur.).
Budimpešta: CFRI, 2004. str. 135-135 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vitali, DubravkaLead and total mercury content in vegetables from the areas affected by war-time operations // Strategies for safe food
Briž: KVCV, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Divković, Anja; Karasalihović, Zinaida; Šerak, Adnan; Trnačević, Emir; Radić, Kristina; Golub, Nikolina; Grdić Rajković, Marija; Stojanović, Ivana; Butorac, Dražan; Vitali Čepo, DubravkaEffect of alpha-lipoic acid supplementation on regression of low-grade squamous intraepithelial lesions // 23rd European Congress on Gynaecological Oncology
Berlin, Njemačka, 2022. str. 39-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Divković, Anja; Bilić, Paula; Ivanko, Marta; Zonjić, Iva; Radić, Kristina; Golub, Nikolina; Grdić Rajković, Marija; Rumora, Ivana; Stojanović, Ivana; Butorac, Dražan; Vitali Čepo, DubravkaEffect of alpha-lipoic acid supplementation on oxidative stress markers in patients with lsil // 23rd European Congress on Gynaecological Oncology
Berlin, Njemačka, 2022. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Golub, Nikolina; Anić, Dora; Komar, Barbara; Šalov, MirelaInteractions of food with olive-pomace derived polyphenols: Targeting improved polyphenol bioaccessibility in designer-foods and nutraceuticals // 3rd International Conference on FOOD BIOACTIVES & HEALTH
Parma, Italija, 2022. str. 333-333 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Radić, Kristina; Vitali Čepo Dubravka; Golub, Nikolina; Gračanin, Karla; Filić, Zrinka; Eršek, Marina; Štriga PatriciaCAROTENOID-DIETARY FIBRE INTERACTION IN FUNCTIONAL FOOD DEVELOPMENT // UNGAP All WG Meeting Intestinal absorption assessment and enabling formulations
Lisabon, Portugal, 2022. (poster, međunarodna recenzija, ostalo, znanstveni) -
5.Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Golub, Nikolina; Štimac, Jelena; Kalčec, Nikolina; Vrček, Ena; Vinković, TomislavGastrointestinal stability of selenium nanoparticles // UNGAP All-workgroups meeting "Current challenges and future perspectives in oral drug absorption research"
Leuven, 2021. (poster, međunarodna recenzija, ostalo, znanstveni) -
6.Ortner Hadžiabdić; Vitali Čepo; Rahelić; BožikovThe Effect of Mediterranean Diet on Antioxidative Potential in Obese Patients // Conference “Taste the Mediterranean”
Šibenik, Hrvatska, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Ortner Hadžiabdić, Maja; Matokanović, Mirela; Grdić Rajković, Marija; Vitali Čepo, Dubravka; Đerek, Lovorka; Romić, Željko; Rahelić, Dario; Božikov, VelimirUtjecaj programa mršavljenja na parametre oksidacijskog stresa kod pretilih bolesnika // 1. hrvatski kongres kliničke farmacije s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, Hrvatska, 2014. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Jašić, MidhatNutritivna kvaliteta i ljekovita svojstva planike (Arbutus unedo L.) // Međunarodna konferencija "Prirodom do zdravlja"
Ljubuški, Bosna i Hercegovina, 2010. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
1.Galić, Emerik; Golub, Nikolina; Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Vinković, TomislavAntioxidative activity of selenium nanoparticles functionalized with polyphenols from olive pomace extract // 15th World Congress on Polyphenols Applications 2022 Abstract book
Valencia, Španjolska, 2022. str. 98-98 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
1.Golub, Nikolina; Radić, Kristina; Anić, Dora; Galić, Emerik; Vinković, Tomislav; Dutour Sikirić, Maja; Vitali Čepo, DubravkaApplication of tomato (S. lycopersicum) waste pectins in biogenic synthesis of selenium nanoparticles // 7th Workshop "Specific methods for food safety and quality" - proceedings / Čolović, Mirjana ; Petrović, Sandra (ur.).
Beograd, 2021. str. 172-175 (poster, međunarodna recenzija, kratko priopćenje, znanstveni) -
2.Radić, Kristina; Bučela, Ines; Jurmanović, Sanja; Jug, Mario; Rimac Brnčić, Suzana; Vitali Čepo, DubravkaEffect of cyclodextrins on the physical properties and stability of crude olive pomace extracts // Archives of the International Society of Antioxidants in Nutrition and Health (ISANH)
Beč, Austrija, 2017. str. 44-46 doi:10.18143/AISANH_v5i2_3 (ostalo, međunarodna recenzija, kratko priopćenje, znanstveni) -
1.Albahari, PetraUltrazvučna izolacija antioksidansa iz komine masline i razvoj visokovrijednoga nutraceutika, 2022., doktorska disertacija, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
2.Ljubas Kelečić, DinaUtjecaj vitamina D na nutritivni i funkcionalni status bolesnika s kroničnom reakcijom davatelja protiv primatelja (cGVHD) nakon transplantacije alogeničnih krvotvornih matičnih stanica, 2022., doktorska disertacija, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
3.Radić, KristinaBiodostupnost, permeabilnost i antioksidacijska aktivnost nutraceutika iz komine masline, 2021., doktorska disertacija, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
4.Pelajić, MajaRazvoj multirezidualne metode za određivanje pesticida u vinima vezanim sustavom plinska kromatografija-spektrometrija masa, 2016., doktorska disertacija, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
5.Vitali, DubravkaUtjecaj funkcionalnih komponenti dijetalnog keksa na bioraspoloživost minerala, 2008., doktorska disertacija, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
1.Mlivončić, SanjaUčinkovitost retinoida u liječenju kožnih oboljenja i prevenciji fotostarenja, 2012., magistarski rad, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
1.Gračanin, KarlaGastrointestinalna stabilnost polifenola iz kompleksnih biljnih ekstrakata, 2022., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
2.Filić, ZrinkaInterakcije prehrambenih vlakana s karotenoidima i kurkuminom iz biljnih ekstrakata: utjecaj na biodostupnost, 2022., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
3.Ivanko, MartaAntioksidacijski status pacijentica suplementiranih α-lipoičnom kiselinom s dijagnozom cervikalne intraepitelne neoplazije stupnja 1 i 2, 2022., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
4.Eršek, MarinaInterakcije prehrambenih vlakana s polifenolima iz biljnih ekstrakata: utjecaj na biodostupnost, 2022., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
5.Vrček, EnaAntikancerogena aktivnost nanočestica selena funkcionaliziranih ekstraktom komine masline, 2022., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
6.Tesla, LucijaAntikancerogena aktivnost nanočestica selena stabiliziranih pektinima rajčice i mandarine, 2022., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
7.Katelan, KristinaPrimjena polifenola i pektina iz otpada hrane u zelenoj sintezi nanočestica selena, 2022., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
8.Drašković, IvanaUtjecaj obrazaca prehrane i suplementacije α- lipoičnom kiselinom na ORAC antioksidativni kapacitet seruma, 2022., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
9.Zonjić, IvaUtjecaj suplementacije alfa lipoičnom kiselinom na reduktivni potencijal plazme i aktivnost superoksid dismutaze, 2022., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
10.Bilić, PaulaUtjecaj suplementacije α-lipoičnom kiselinom na antioksidacijski status pacijentica s cervikalnom intraepitelnom neoplazijom stupnja 1 i 2, 2021., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
11.Šipuš, IvanaUčinkovitost α-lipoične kiseline u terapiji dijabetičke polineuropatije i pretilosti, 2021., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
12.Štimac, JelenaGastrointestinalna stabilnost nanočestica selena, 2021., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
13.Predović, NelaPrimjena pektina iz komine mandarine u zelenoj sintezi nanoselena, 2021., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
14.Anić, DoraOdređivanje antioksidacijskog potencijala i karakterizacija nanočestica selena s omotačem pektina dobivenih iz komine rajčice, 2021., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
15.Jagodić, Ana MariaKarakterizacija pektina ekstrahiranih iz komine rajčice i mandarine, 2021., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
16.Domin, AnaPrimjena kombiniranog postupka mikrovalne ekstrakcije i inkapsulacije ciklodekstrinima u izradi ekstrakta komine masline, 2020., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
17.Bagarić, MarijaBiodostupnost hidroksitirosola i tirosola iz ekstrakta komine masline, 2020., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
18.Mandac, RokoBiogena sinteza nanočestica selena korištenjem ekstrakta komine masline, 2020., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
19.Dragaš, AnđelaMogućnosti korištenja otpada prehrambene industrije u biogenoj sintezi nanoselena, 2020., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
20.Gagro, MajaFitosinteza nanoselena primjenom ekstrakta komine rajčice i kore mandarine, 2020., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
21.Gosarić, MartaBiogena sinteza nanočestica selena uz ekstrakt polifenola i pektina iz komine mandarine, 2020., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
22.Antunović, DanijelaVažnost ljekarničke skrbi u prevenciji malnutricije onkoloških pacijenata tijekom kemoterapije i radioterapije, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
23.Karamarko, LukaUčinci ketogene dijete na pojedine aspekte ljudskog zdravlja, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
24.Kaurloto, TomislavUčinci različitih oblika posta na neke aspekte ljudskog zdravlja, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
25.Kljakić, TeaIspitivanje inhibicije α-glukozidaze ekstraktima komine masline, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
26.Horvat, MartinaUtjecaj ciklodekstrina na bioraspoloživost hidroksitirosola, tirosola i oleuropeina iz ekstrakta komine masline, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
27.Šćur, ValentinaAntioksidacijski učinak komine masline na model- sustavu liposoma, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
28.Antolić, NikolinaGastrointestinalna stabilnost ekstrakata komine masline, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
29.Košutić, MatejaUtjecaj ekstrakta komine masline na aktivnost α-amilaze, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
30.Šćekić, KatarinaInterakcije lijekova sa sastavnicama funkcionalne hrane: probiotici, resveratrol i organosumporni spojevi, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
31.Knežević, MarijaUčinkovitost ekstrakta komine masline u zaštiti mesa od oksidativnog kvarenja tijekom skladištenja, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
32.Dominko, LucijaORAC antioksidacijska učinkovitost različitih ekstrakata komine masline i zaštita DNA od štetnog djelovanja radikala, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb