Pregled po CROSBI profilu: Žaneta Ugarčić-Hardi (CROSBI Profil: 28855, MBZ: 126592)
Pronađeno 251 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 (zbornik)
-
2.5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009 (zbornik)
-
3.Proceedings of 4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008 (zbornik)
-
4.4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007 (zbornik)
-
5.Proceedings of 3rd International Congress Flour-Bread'05, 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 (zbornik)
-
6.Abstract book 3rd International Congress Flour-Bread'05, 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005 (zbornik)
-
7.Proceedings of International Congress Flour-Bread'03, 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004 (zbornik)
-
8.Abstract book International Congress Flour-Bread'03, 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003 (zbornik)
-
9.Proceedings of International Congress Flour-Bread'01, 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002 (zbornik)
-
10.Abstract book International Congress Flour-Bread'01, 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001 (zbornik)
-
11.Uvod u tehnologiju mljevenja pšenice / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Metković: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000 (Udžbenik)
-
12.Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with international participation, Brašno-Kruh'99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000 (zbornik)
-
13.Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-kruh'99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999 (zbornik)
-
14.Proceedings of First Croatian Congress of Cereal Technologists with international participation, Brašno-Kruh'97 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1998 (zbornik)
-
15.Sažeci radova, 1. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem, Brašno-kruh'97 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1997 (zbornik)
-
1.Ugarčić-Hardi, ŽanetaImportance of salt content reduction in bakery products // Annual 2010/2011 of the Croatian Academy of Engineering / Žiljak, Vilko (ur.).
Zagreb: Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), 2012. str. 213-219 -
2.Ugarčić-Hardi, ŽanetaPravci razvitka suvremene prerade žitarica u okviru prehrambene industrije istočne Hrvatske // Strategija razvitka poljoprivrede i prehrambene industrije istočne Hrvatske / Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek: Hrvatska gospodarska komora (HGK) ; Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek, 1999. str. 213-221 -
3.Ugarčić-Hardi, ŽanetaProizvodnja i prerada brašna // Hrvatska poljoprivreda na raskrižju, Nacionalno izvješće Republike Hrvatske / Bašić, Ferdo (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1997. str. 131-135 -
4.Ugarčić-Hardi, ŽanetaProizvodnja tjestenine, Proizvodnja peciva // Priručnik za poduzetnike i menedžere zemalja u tranziciji / Vajić, Ivo (ur.).
Zagreb: Centar za poduzetništvo Zagreb ; Mladost, 1996. str. 97-97 -
5.Ugarčić-Hardi, ŽanetaProizvodni programi ulaganja // Managment i poduzetništvo 1000 programa ulaganja za mala i srednja poduzeća / Vajić, Ivo (ur.).
Zagreb: Centar za poduzetništvo Zagreb ; Mladost, 1994. str. 267-269 -
6.Ugarčić-Hardi, ŽanetaModeli prerade poljoprivrednih proizvoda-Prerada žitarica // Hrvatski farmer : programi razvoja obiteljskih gospodarstava / Vajić, Ivo (ur.).
Zagreb: Nakladni zavod Globus ; Hrvatski farmer, 1992. str. 280-283 -
1.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaTehnologija proizvodnje i prerade brašna - Upute za laboratorijske vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
2.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaTehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla I (žitarice) - Upute za laboratorijske vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
3.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaSirovine biljnog podrijetla (žitarice, leguminoze i uljarice) - Upute za laboratorijske vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
1.Lončarić, Ante; Kosović, Indira; Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Piližota, VlastaEffect of apple by-product as a supplement on antioxidant activity and quality parameters of pasta // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 2; 97-103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Strelec, Ivica; Kučko, Lucija; Roknić, Dragica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaSpectrofluorimetric, spectrophotometric and chemometric analysis of wheat grains infested by Sitophilus granarius // Journal of stored products research, 50 (2012), 42-48 doi:10.1016/j.jspr.2012.04.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Strelec, Ivica; Koceva Komlenic, Daliborka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, ŽanetaQuality parameter changes in wheat varieties during storage at four different storage conditions // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 75 (2010), 3; 105-111 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Gorički, Zrinka; Kuleš, AnđaUtjecaj različitih vrsta žitarica i količine dodane vode u procesu ekstruzije na strukturu žitarica za doručak // Croatian journal of food science and technology, 2 (2010), 2; 1-10 (recenziran, članak, znanstveni)
-
5.Strelec, Ivica; Popović, Ruža; Ivanišić, Ilonka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaInfluence of temperature and relative humidity on grain moisture, germination and vigour of three wheat cultivars during one year storage // Poljoprivreda (Osijek), 16 (2010), 2; 20-24 (recenziran, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
6.Oručević, Sanja; Ugarčić-Hardi, ŽanetaKompozicija subjedinica glutenina velike molekulske težine (HMW GS) u aktuelnim sortama pšenice (Tr. aestivum L.) u BiH // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 60 (2010), 2; 161-175 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
7.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Strelec, IvicaWheat dough rheology and bread quality effected by Lactobacillus brevis preferment, dry sourdough and lactic acid addition // International journal of food science & technology, 45 (2010), 7; 1417-1425 doi:10.1111/j.1365-2621.2010.02282.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Mijaković, Robert; Ugarčić-Hardi, ŽanetaAnalysis of grain yield and cytolytic degradation of winter and spring barley cultivars under growing conditions in the Republic of Croatia // Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 38 (2010), 1; 88-91 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Jurkin, IvanaQuality properties of white bread with native and extruded wheat bran supplements // Chech Journal of Food Sciences, 27 (2009), Special Issue; S285-S289 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hlevnjak, MarioAccumulation of Amadori and Maillard Products in wheat seeds aged under different storage conditions // Croatica Chemica Acta, 81 (2008), 131-137 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, ŽanetaIndividual Heat Transfer Modes During Baking of "Mlinci" Dough // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 3; 257-263 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Ugarčić-Hardi, ŽanetaAkrilamid u pekarskim proizvodima // Hrvatski Pekar, 91 (2007), 39-41 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
13.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balkić, Jelena; Šimunić, NedaEnzymatic Activity in Wheat Seeds of Different Protein Content // Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS), 72 (2007), 3; 239-243 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, DaliborkaColour changes of pasta produced with different supplements during drying and cooking // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 4; 159-163 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, JovicaQuality Parameters of Noodles made with Different Supplements // Czech Journal of Food Sciences, 25 (2007), 3; 151-157 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Sabo, Mirjana; Jug, Danijel; Ugarčić-Hardi, ŽanetaEffect of reduced tillage on wheat quality traits // Acta alimentaria, 35 (2006), 3; 269-279 doi:10.1556/aalim.35.2006.3.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoSensory properties of hydrocolloid-enriched pasta from two flour types of Triticum aestivum wheat // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 8; 368-372 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šeruga, MarijanEffect of Temperature and Composition on ThermalConductivity of “ Mlinci” Dough // Czech journal of food sciences, 23 (2005), 4; 152-158 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Hackenberger K., BranimirNew approach to the influence of flour moisture on the determination of the Falling number // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 100 (2004), 8; 298-301 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Šubarić, Drago; Hardi, JovicaEffect of soy, maize and extruded maize flour addition on sensory characteristics of pasta // Italian journal of food sciences, 15 (2003), 2; 277-286 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, DubravkaImpact of pectin and carboxymethiylcellulose on rheological properties of wheat flour // Deutsche Lebensmittel-Rundshau, 98 (2002), 9; 332-338 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Sabo, Mirjana; Ugarčić-Hardi, ŽanetaConcentration of macro- and microelements in grain of some new winter wheat genotypes (Triticum aestivum L.) // Acta Alimentaria, 31 (2002), 3; 235-242 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Sabo, Mirjana; Bede, Milutin; Ugarčić-Hardi, ŽanetaVariability of grain yield components of some new winter wheat genotypes (Triticum aestivum L.) // Rostlinna Vyroba, 48 (2002), 5; 230-235 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, DubravkaInfluence of drying temperatures on chemical composition of certain croatian winter wheats // Acta Alimentaria, 30 (2001), 2; 145-157 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Perić, Ljiljana; Strelec, Ivica; Koceva, DaliborkaComparison of colorimetric method with spectrophotometric method for the colour determination in pasta // Zeitschrift fur Lebensmittel-Untersuchung und - Forschung A, 208 (1999), 5-6; 383-387 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Ugarčić-Hardi, ŽanetaImportance of salt content reduction in bakery products // Annual 2010/2011 of the Croatian Academy of Engineering, 2010/2011 (2011), 213-219 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Ugarčić-Hardi, ŽanetaPekari trostruko presolili zdravlje // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 110 (2010), 26-33 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, MarkoGorak okus soli // Novi pekar, 55 (2010), 36-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
4.Ugarčić-Hardi, ŽanetaNutritivna vrijednost integralnog kruha // Novi pekar, 1 (2000), 1. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
5.Ugarčić-Hardi, ŽanetaKakvoća specijalnih vrsta kruhova i peciva // Hrvatski pekar, 39 (1999), 39; 38-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
6.Ugarčić-Hardi, ŽanetaProizvodnja vafel listova // Hrvatski pekar, 34 (1998), 18-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
7.Ugarčić-Hardi, ŽanetaTehnologija mljevenja durum pšenice // Hrvatski pekar, 25 (1997), 25. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
8.Hardi, Jovica; Ugarčić-Hardi, ŽanetaDodatak prirodne arome sira u neke keksarske i pekarske proizvode // Hrvatski pekar, 26 (1997), 26; 16-20 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
9.Perić, Ljiljana; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, DubravkaInfluence of Some Chemical Properties of Durum Flour on Pasta Quality // Food technology and biotechnology, 35 (1997), 2; 145-148 (recenziran, članak, stručni)
-
10.Ugarčić-Hardi, ŽanetaMedenjaci - tradicionalni božićni kolač // Hrvatski pekar, 23 (1996) (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
11.Ugarčić-Hardi, ŽanetaLipidi u pšeničnom brašnu // Hrvatski pekar, 22 (1996) (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, MirjanaThe salt content in bakery products in Osječko-baranjska county // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. str. 551-556 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, MirjanaThe salt content in bakery products in Osječko-baranjska county // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. str. 551-556 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Tosenberger, Mihaela; Krstanović, VinkoEffect of sourdough fermentation processing parameters on pH values changes during bread dough fermentation // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. str. 385-393 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Oručević, S.; Ugarčić-Hardi, Ž; Begić-Akagić, A.; Spaho, N.Wheat hardness index in relation to the other wheat quality parameters // Proceedings of 4. International Congress FLOUR – BREAD ’ 07 and 6. Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, 2008. str. 183-189 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Jug, Danijel; Jug, Irena; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaEffect of reduced tillage on wheat rheological properties // Proceedings of 4. International Congress FLOUR – BREAD ’ 07 and 6. Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, 2007. str. 154-161 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, MarkoInfluence of wheat straw addition on quality characteristics of pasta // Proceedings of an 2nd International Scientific Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries"
Saltillo, 2006. str. 595-599 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šubarić, DragoTrendovi u proizvodnji prehrambenih proizvoda // Zbornik Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva / Barišić, Pavo (ur.).
Zagreb: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, 2006. str. 545-546 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoInfluence of Acidification Type on pH Values and Total Titratable Acidity of Bread Dough During Fermentation // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2006. str. 105-112 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Slačanac, Vedran; Krstanović, VinkoInfluence of Carboxy Methyl Cellulose Addition on Changes of pH Values and Total Titratable Acidity of Biological and Chemical Acidified Dough // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, 2006. str. 113-120 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality Properties of White Bread with Inulin Addition // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 210-213 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Piližota, VlastaColour changes due to cooking and sensory properties of fresh made and dried pasta produced with different supplements // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 186-195 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Koceva Komlenić, Daliborka; Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoComparison of standard and colorimetric method for estimating pasta cooking loss // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, 2004. str. 88-94 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Koceva Komlenić, Daliborka; Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoComparison of standard and colorimetric method for estimating pasta cooking loss // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2004. str. 88-94 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Sabo, Mirjana; Jug, Danijel; Ugarčić-Hardi, ŽanetaInfluence of reduced tillage on wheat quality properties // Proceedings of International congress Flour-bread '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2004. str. 70-79 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Primorac, Ljiljana; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoQuality parameters of certain bread types at Slavonian market // Proceedings of International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2004. str. 230-236 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Krstanović, Vinko; Grujić, Olga; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Marić, VladimirResearch on possibilities of wheat malt production from Slavonian bread-wheat varieties // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. str. 80-87 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Planinić, Mirela; Bucić, Ana: Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Ugarčić-Hardi, Žaneta'Fast moisture determination methods in flour samples // International Congress Flour Bread '03., 4th Croatian congress of Cereal Technologists
Osijek, Hrvatska, 2003. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Primorac, LjiljanaImpact of pectin and carboxymethylcelullose on sensory properties of pasta // Proceedings of the Euro Food Chem XII : Strategies for Safe Food / Eklund, T. ; De Brabander, H. ; Deaseleire, E. ; Dirinck, I. ; Ooghe, W. (ur.).
Briž: Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging, 2003. str. 276-279 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality research on frozen flaky pastry by DTA application // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2002. str. 43-52 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Halt, Marija; Sabo, Mirjana; Čota, AugustinInfluence of wheat straw addition on bakery product quality // Proceedings of International Congress Flour - bread ’ 01 = Brašno - kruh ’ 01 & 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of Josip Juraj Strossmayer, Department of Flour Production and Processing Technology, 2002. str. 122-128 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Pitlik, Nada; Kuleš, AnđaSensory quality of frozen flaky pastry with different fat shares // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology in Osijek, 2002. str. 135-141 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Turk, IrenaChanges of rheological properties of wheat flours with hydrocolloid addition // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology in Osijek, 2002. str. 79-86 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kuleš, Mirko; Koceva Komlenić, Dalibroka; Kuleš, Anđa; Jukić, Marko; Sabo, MirjanaComparison between conductometric and standard methods for ash determination in wheat flour // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology in Osijek, 2002. str. 29-33 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Šeruga, Bernarda; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tomas, Srećko; Šeruga, Marijan;Influence of four temperatures on thermal conductivity of “Mlinci” dough // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Tehnologists with international parcipation Brašno-kruh ‘99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. str. 159-164 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Branimir; Koceva, DaliborkaDetermination of flour moisture influence on precise estimation of falling number // Brašno - kruh ’99. : proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with International Participation / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Flour Production and Processing Technology, 2000. str. 66-72 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Šeruga, Bernarda; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tomas, Sraćko; Šeruga, MarijanUtjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci" // Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with intternational participation Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 2000. str. 159-164 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Ugarčić-Hardi, ŽanetaPravci razvitka suvremene prerade žitarica u okviru prehrambene industrije istočne Hrvatske // Strategija razvitka poljoprivrede i prehrambene industrije istočne Hrvatske / Jakšić, Marijan ; Pekanov, Katarina (ur.).
Osijek: Hrvatska gospodarska komora ; Županijska komora Osijek, 1999. str. 213-221 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
28.Jović, Franjo; Piližota, Vlasta; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jagnjić, ŽeljkoA discrete phase models of food production // Computer integrated manufacturing / Knosala, Ryszard (ur.).
Varšava: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1999. str. 214-219 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Nevistić, Ante; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Čota, AugustinKAKVOĆA NEKIH HRVATSKIH SORATA PŠENICE RODA 1993/94. I 1994/95. U OVISNOSTI O KLIMATSKIM UVJETIMA // "Zrnko '98" : zbornik radova XIV. međunarodnog svajetovanja tehnologa sušenja i skladištenja / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 69-84 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Nevistić, AnteClimatic and cultivar effects on the some properties of wheat varieties in Estern Croatia // 8. International symposium pre-harvest sprouting in cereals / Weipert, Dorian (ur.).
Detmold: Association of Cereal Research, Federal Centre for Cereal, Pota, 1998. str. 290-299 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Magdić, Damir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaNovi pristup računalnoj analizi slike pekarskih proizvoda // Proceedings of First Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 1998. str. 167-174 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
32.Zlatar, Tanja; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tušak, Dubravka; Klapec, Tomislav; Petrović, BiserkaInfluence of some additives on rheological properties of flour // Proceedings of First Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh "97" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 1998. str. 158-166 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
33.Nevistić, Ante; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Čota, Augustin; Koceva, DaliborkaINFLUENCE OF CLIMATE CONDITIONS DURING WHEAT FULLING ON WHEAT QUALITY AND RHEOLOGICAL DOUGH QUALITY // Proceedings of First Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh "97" / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 1998. str. 68-76 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
34.Ugarčić-Hardi, ŽanetaTEHNOLOŠKA KAKVOĆA I OSNOVNE KARAKTERISTIKE MLJEVENJA DURUM PŠENICA // XIII Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja "Zrnko "97", Zbornik radova / Pliestić, S. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Zagreb, 1997. str. 44-52 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
35.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jurković, Zorica; Sudar, Rezica; Jukić, JasminkaSDS - GEL ELECTROPHORESIS IDENTIFICATION OF COMMON WHEAT FLOUR IN DURUM PASTA PRODUCTS // Proceedings of Euro Food Chem. IX / Amando, R. ; Battaglia, R. (ur.).
Interlaken: Swiss Society of Food and Enviromental Chemistry, 1997. str. 599-603 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Magdić, Damir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaDostignuća u primjeni računalne analize slike na žitaricama i proizvodima od žitarica // XIII. međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja : zbornik radova / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1997. str. 128-132 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
37.Jović, Franjo; Piližota, Vlasta; Ugarčić-Hardi, ŽanetaCIM in food industry - a missing link in process prediction // Proceedings of the international conference on computer integrated manufacturing
Zakopane: Polish Committee of Scientific Researches (KBN), 1996. str. 131-137 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
38.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Perić, LjiljanaUtjecaj temperature sušenja na kvalitetna svojstva brašna nekih sorti pšenica // XII. međunarodno savjetovanje tehnologa dorade i skladištenja ("ZRNKO '96") : zbornik radova / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1996. str. 49-58 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
39.Hackenberger, Dubravka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger Kutuzović, BranimirInfluence of Chemical and Physical Properties of Protein and Starch in Wheat Flour on Characteristic of Bread // Proceedings of the Third Symposium on Chemical Reactions in Foods / Velišek, J. ; Davidek, J. (ur.).
Prag: Czech Chemical Society. Division of Food and Agricultural Chemistry, 1996. str. 126-129 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Horvat-Vlašić, Božica; Sokolović, Sanja; Primorac, Ljiljana; Koceva Komlenić, DaliborkaUTJECAJ EMULGATORA NA KAKVOĆU VAFEL LISTOVA // 8. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske
Zagreb: Poduzeće za razvoj i unapređenje konditorske industrije, 2000. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Hardi, Jovica; Uzelac, Branko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Brajković, Jasminka; Koceva, Daliborka; Primorac, LjiljanaSenzorska kakvoća "Tena" grickalica s dodatkom arome sira // 7. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske
Trogir: Poduzeće za razvoj i unaprijeđenje konditorske industrije, 1999. str. 26-27 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUSE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kosović, Indira; Lalić, Alojzije, Kuleš, AnđaINFLUENCE OF BARLEY FLOUR ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF DOUGH AND QUALITY OF BREAD AND PASTA // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012
Rim, Italija: ICC, 2012. str. 142-142 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Brašno - kruh '11 : : proceedings of 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 109-109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kosović, Indira; Šimonji, Kristina; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, AnđaEvaluation of the pasta quality made from mixture of Triticum durum and Triticum aestivum wheat semolina // Brašno - kruh '11 : book of abstracts of the 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Ugarčić-Hardi, ŽanetaMalting quality traits in relation to barley hordein proteins // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno–Kruh '11. Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of Osijek, 2011. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Strelec, Ivica; Kučko, Lucija; Roknić, Dragica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaSpectrofluorimetric, spectrophotometric and chemometric analysis of wheat seeds infested by Sitophilus granarius // 6th International Congress FLOUR – BREAD '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists - Book of Abstracts / Koceva Komlenic, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Miškulin, Maja; Dumančić, Gabrijela; Dumić, Albina; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Pitlik, NadaSalt intake in the Croatian adult population: implications for the public health // HINEKA / Drenjančević, I ; Koller, A ; Kiss, I ; Jelaković, B. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za hipertenziju, 2010. str. 30-31 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Miškulin, Maja; Dumančić, Gabrijela; Dumić, Albina; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Pitlik, NadaSalt intake in the Croatian adult population: implications for the public health // Kidney & Blood Pressure Research / Tesar, V (ur.).
Basel: Karger Publishers, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Miškulin, Maja; Periš, Danijela; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, GabrijelaSkrivena sol u prehrani djece školske dobi – ima li mjesta zabrinutosti? // 34. stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Zdravstvena ekologija u praksi - Prehrambene i zdravstvene tvrdnje. Zbornik radova
Zagreb: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog društva, Hrvatsko društvo za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog liječničkog zbora, 2010. str. 103-109 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana; Hardi, JovicaTHE SALT CONTENT IN BAKERY PRODUCTS IN OSJEČKO-BARANJSKA COUNTY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Strelec, Ivica; Popović, Ruža; Ivanišić, Ilonka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaGermination and germination energy of wheat seeds aged under different storage conditions // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Strelec, Ivica; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Ugarčić-Hardi, ŽanetaFalling number changes during wheat seeds ageing under different storage conditions // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, ŽanetaANALYSIS OF GRAIN YIELD AND CYTOLYTIC DEGRADATION OF WINTER AND SPRING BARLEY CULTIVARS UNDER GROWING CONDITIONS IN THE REPUBLIC OF CROATIA // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Kovačević, Josip; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Ugarčić-Hardi, ŽanetaBARLEY MALT PROTEIN MODIFICATION OF SELECTED WINTER AND SPRING CULTIVARS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Babić, Jurislav; Piližota, VlastaSTALING KINETICS OF BREAD SUPPLEMENTED WITH ENZYMES, HYDROCOLLOIDS AND EMULSIFERS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoEFFECT OF SOURDOUGH PROCESS PARAMETERS ON BREAD QUALITY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Strelec, Ivica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaBiochemical indicators of wheat seeds infestation by Sitophilus granarius // Book of Abstracts of the HDBMB2008, Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Lj (ur.).
Osijek: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2008. str. 133-133 (poster, sažetak, znanstveni) -
18.Jukić, M.; Ugarčić-Hardi, Ž.; Koceva Komlenić, D.; Kuleš, M.; Pitlik, G.Influence of extraction time and particle size on conductometric determination of flour and semolina mineral content // CERWORLD 21st, Book of abstracts / Collar, Concha (ur.).
Madrid: AETC-Spanish Association for Cereal Science and Technology, Madrid, Spain, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Koceva Komlenić, D.; Ugarčić-Hardi, Ž.; Jukić, M.; Turk, I.; Nađ, J.Effect of acidification on dough rheology and bread quality // BOOK OF ABSTRACTS, 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS, AND NUTRITIONISTS / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Strelec, Ivica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaCarboxypeptidase II, Catalase, and Polyphenol oxidase Activities as Potential Indicators of Wheat Seeds Infestation by Sitophilus Granarius // Book of Abstracts of the 13th ICC Cereal and Bread Congress / Collar, Concha (ur.).
Madrid: Spanish Association for Cereal Science and Technology, 2008. str. 170-170 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Mrša VladimirLoss of oxidoreductase activities during ageing of wheat seeds // The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 229-229 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Đaković, NatašaPhysical and sensory characteristics of wheat-barley bread // Book of abstracts Agrotech 2007 / Vilušić, Milica ; Ahmetović, Elvis (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2007. str. 17-17 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Pavetić, Tanja; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenic, Daliborka; Tomas, SrećkoOdređivanje hidroksi-metil-furfurala (HMF) u različitim vrstama tamnih kruhova // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 107-107 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Žinić, RomanaOnečišćenje brašna i pšenice bakterijama porodice Enterobacteriaceae // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Jug, Danijel; Jug, Irena; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaUtjecaj reducirane obrade na reološka svojstva pšenice // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno- Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
26.Ugarčić-Hardi, ŽanetaRedukcija soli u hrvatskim pekarskim proizvodima: da ili ne? // 4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik sažetaka / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 31-31 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaUtjecaj zakiseljavanja i karboksimetilceluloze na neka fizikalna svojstva svježih kruhova i kruhova koji su čuvani u smrznutom stanju i odmrzavani mikrovalovima // Flour - Bread ’ 07 : abstract book of the 4th International Congress and 6th Croatian Congress of Cereal Tehnologists = Zbornik sažetaka 4. međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2007. str. 13-13 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jurković, Zorica; Jurković VlatkaFizikalno-kemijske promjene u zrnu pšenica tijekom starenja pri različitim uvjetima skladištenja // Zbornik sažetaka 4. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '07 i 6. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Ugarčić-Hardi, ŽanetaAkrilamid u pekarskim proizvodima // Zbornik sažetaka 6. međunarodnog stručnog simpozija "Hrvatski pekar 2007."
Zagreb: Robinson d.o.o., 2007. str. 12-13 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, ŽanetaIndividualni modeli za prijenos topline tijekom pečenja tijesta tipa "Mlinci" // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balkić, Jelena; Šimunić, NedaEnzimska aktivnost u zrnu pšenica različitog sadržaja proteina // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, JovicaParametri kakvoće tjestenine proizvedene s različitim dodacima // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, MarkoInfluence of Wheat Straw Addition on Quality Characteristics of Pasta // Second International Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries" : Abstracts
Coahuila, Meksiko, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, DaliborkaInfluence of Lactic and Acetic Acid Addition on Rheological Properties of Wheat Flour Dough and Sensory Quality of Bread // Abstract book of "3rd International Symposium on Sourdough-From tradition to innovation" / Gobbetti, M ; De Angelis, M ; Di Cagno, R ; Minervini, F ; Rizzello, C (ur.).
Bari: Bari University and Cereals & Europe, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, MarkoInfluence of Wheat Straw Addition on Quality Characteristics of Pasta // Abstract book of the International Scientific Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries" / Aguilar, C.N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, Ameca AC, 2006. str. 102-102 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hlevnjak, MarioThe Maillard reactions in wheat seeds aged under different storage conditions // Book of Abstracts of the HDBMB 2006, Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology on the occasion of the 30th Anniversary with international participation / Kovarik, Z. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za biokemiju i molekularnu biologiju (HDBMB), 2006. str. 135-135 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Katić, Jovanka; Hackenberger, DubravkaEvaluation of flour quality by solvent retention capacity (SRC) and alkaline water retention capacity (AWRC) methods // Abstract Book of 3rd International Congress Flour - Bread ’05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies, 2005. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Krstanović, VinkoUtjecaj dodatka karboksimetilceluloze na pH vrijednost i titracijsku kiselost biološki i kemijski zakiseljenog tijesta tijekom fermentacije // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoUtjecaj načina zakiseljavanja na pH vrijednost i titracijsku kiselost tijesta tijekom fermentacije // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balaž, Denis; Hardi, Jovica; Lučan, MirelaUtjecaj dodataka inulina te mliječne i octene kiseline na reološka svojstva tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Uzelac, Branko; Radočaj, Ljiljana; Jukić, Marko; Vračević, Tomislav; Kuleš, Anđa; Sabo, MirjanaUtjecaj udjela kiselog tijesta i trajanja fermentacije na svojstva vučenog tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, JasminkaIspitivanje stupnja onečišćenja pšenice i brašna plijesnima vrste Aspergillus flavus i A. albus // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kuleš, Mirko; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Jasminka; Jurković, ZoricaModified conductometric method of ash determination in wheat flour // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, 2004. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoInfluence of inulin addition on rheological properties of dough and sensory properties of white pan bread // Abstract book of 12th ICC Cereal & Bread Congress
Harrogate: ICC, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality Properties of White Bread with Inulin Addition // Book of Abstracts of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Piližota, VlastaColour changes due to cooking and sensory properties of fresh made and dried pasta produced with different supplements // Book of Abstracts of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Sabo, Mirjana; Jug, Danijel; Ugarčić-Hardi, ŽanetaUtjecaj reducirane obrade tla na kvalitativna svojstva pšenice (Triticum aestivum L.) // Abstract book of international congress Flour- bread '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2003. str. 66--- (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Havranek, Tea; Ugarčić-Hardi, ŽanetaNormizacija u području žitarica i proizvoda od žitarica // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Strelec, Ivica; Jukić, MarkoUsporedba standardne i kolorimetrijske metode određivanja gubitka kuhanjem tjestenine // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2003. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Jukić, JasminkaOdređivanje reoloških parametara tijesta miksografom i glutografom // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2003. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kuleš, Mirko; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Jasminka; Jurković, ZoricaModificirana konduktometrijska metoda određivanja pepela pšeničnog brašna // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J.Strossmayer in Osijek, 2003. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
52.Primorac, Ljiljana; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoParametri kvalitete nekih vrsta kruha na tržištu Slavonije // Abstract Book International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2003. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Hackenberger, BranimirInfluence of flour moisture on the determination of the Falling number // ICC & IRITAC Cereal Conference : Abstracts
Pariz: ICC / IRITAC, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, DaliborkaIspitivanje kakvoće smrznutog lisnatog tijesta primjenom DTA // Abstract Book, International Congress "Flour-Bread '01" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 2001. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Krstanović, Vinko; Grujić, Olga; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Klapec, Tomislav; Unbehend, Ljiljana; Koceva Komlenić, DaliborkaIstraživanje mogućnosti proizvodnje pšeničnog slada od domaćih sorti pšenica // International Congress Flour-Bread '01, Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 2001. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Halt, Marija; Sabo, Mirjana; Čota, AugustinUtjecaj dodatka pšenične slame na kakvoću peciva // Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Flour Production and Processing Technology, 2001. str. 57-57 (ostalo, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, DubravkaPromjena reoloških svojstava pšeničnog brašna dodatkom hidrokoloida // Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Flour Production and Processing Technology, 2001. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Hackenberger, Dubravka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, BranimirVarijabilnost mineralnog sastava zrna i brašna Ozimih pšenica // Brašno - kruh ’01 = Flour - bread ’01 : abstracts of International Congress 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Flour Production and Processing Technology, 2001. str. 37-37 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Pitlik, NadaSenzorska kakvoća smrznutog lisnatog tijesta s različitim udjelima masti // International Congress FLOUR-BREAD '01 : Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 2001. str. 32-32 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kuleš, Mirko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, MirjanaUsporedba standardne i konduktometrijske metode određivanja pepela u pšeničnom brašnu // International Congress FLOUR-Breda '01 : Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 2001. str. 13-13 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Ugarčić-Hardi, ŽanetaOsnovni pravci razvitka prerade žitarica u istočnoj Hrvatskoj // 10. Ružičkini dani, knjiga sažetaka / Butula, I. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnoologa - HDKI, 2000. str. 23-26 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hardi, Jovica; Primorac, LjiljanaEffect of ingredients and processing on honey cake quality // Conference handbook; Cereals, health and life; 11th Cereal and bread congress
Gold Coast: Royal Australian Chemical Institute, 2000. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
63.Hardi, Jovica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Primorac, LjiljanaAromatization of "hostia" type of wafer blades with addition of several types of cheese aroma // Conference handbook; Cereals, health and life; 11th Cereal and bread congress
Gold Coast: Royal Australian Chemical Institute, 2000. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Šeruga, Bernarda; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tomas, Srećko; Šeruga, MarijanUtjecaj različitih dodataka na toplinsku provodljivost tijesta tipa "Mlinci" // Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-Kruh '99. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 1999. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
65.Ugarčić-Hardi, ŽanetaPRIMJENA PŠENIČNE KLICE U PROIZVODNJI FLIPSA I RAVNOG KRUHA // Sažeci radova, 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prarade brašna "Brašno-Kruh '99" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambenotehnološki fakultet, 1999. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
66.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Uzelac, Branko; Ferić, Vladimir; Šeruga, Bernarda; Hardi, Jovica; Koceva, Daliborka; Škalić, Anica" Mlinci " Flat Bread Type From Croatia Produced with Wheat Germ, Wheat Bran and Eggs Addition // Functional Foods-A new challenge for the food chemists
Budimpešta: FECS Food Chemistry Division, 1999. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
67.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Branimir; Koceva, DaliborkaUtvrđivanje utjecaja vlažnosti brašna na točnost određivanja broja padanja // Brašno - kruh ’99. : proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with International Participation : abstracts / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Flour Production and Processing Technology, 1999. str. 36-36 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Zlatar, Tanja; Slačanac, Vedran; Klapec, Tomislav; Ugarčić-Hardi, ŽanetaProduction of special types of bread in eastern Slavonian urban centre - Technological and marketing aspects // Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem, "Brašno-kruh '99", Sažeci radova / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva, Daliborka; Perić, LjiljanaMEĐUOVISNOST BROJA PADANJA, MALTOZNOG BROJA I AMILOGRAFSKIH OKAZATELJA KOD NEKIH HRVATSKIH SORTI PŠENICE // Zbornik sažetaka 3. hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem, Zagreb, 1998. / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Perić, Ljiljana; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jurković, ZoricaUSPOREDBA KEMIJSKIH I REOLOŠKIH SVOJSTAVA KRUPICA PŠENICA VRSTE Triticum Durum S KRUPICAMA PŠENICE VRSTE Triticum Aestivum // XXXIV. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik sažetaka / Mustapić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagreb, 1998. str. 359-360 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Bede, Milutin; Perić, Ljiljana; Koceva, Daliborka; Sabo, MirjanaVarijabilnost kakvoće novih genotipova ozime pšenice // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Zlatar, Tanja; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Tušak, Dubravka; Klapec, Tomislav; Petrović, BiserkaUtjecaj nekih aditiva na reološka svojstva brašna // Zbornik sažetaka "Brašno-Kruh '97" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 1997. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Nevistić, Ante; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Čota, AugustinUTJECAJ KLIMATSKIH UVIJETA UZGOJA PŠENICE U FAZI NALIJEVANJA ZRNA NA KAKVOCU PŠENICE I REOLOŠKA SVOJSTVA TIJESTA // Zbornik sažetaka "Brašno-Kurh '97" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 1997. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Magdić, Damir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaNovi pristup računalnoj analizi slike pekarskih proizvoda // First Croatian Congress of Cereal Technologists - Abstracts / Dr. sc. Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 1997. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
75.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Perić, Ljiljana; Strelec, Ivica; Koceva, DaliborkaUSPOREDBA KOLORIMETRIJSKE METODE SA STANDARDNOM METODOM ODREĐIVANJA BOJE TJESTENINE // 1. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna "Brašno-Kruh "97", Zbornik sažetaka / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 1997. (poster, sažetak, znanstveni) -
76.Ugarčić-Hardi, ŽanetaFlour Production and Processing // Croatian agriculture at the crossroads (the country position paper of the Republic of Croatia) / Bašić, F. ; Caput, P. ; Bićanić, V. ; Kralik, G. ; Piližota, V. (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1996. str. 68-69 (poster, sažetak, stručni) -
77.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Perić, LjiljanaPasta quality produced from wheat flour with addition of maize flour and soya flour // 10th International Cereal and Bread Congress (Cereals '96) The Source and the Future of Civilization : Book of Abstracts / . (ur.).
Porto Carras: ICC, 1996. str. 166-166 (poster, sažetak, znanstveni) -
78.Magdić, Damir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaOcjenjivanje šupljikavosti kruha računalnom analizom slike // 5th National Cereal And Bread Conference : Abstracts / Minkov, Ilia (ur.).
Kostinbrod: Institut of Grain and Feed Industry, 1996. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Magdić, DamirPrimjena računalne metode analize slike kod ocjenjivanja poroznosti sredine različitih vrsta tosta // Knjiga sažetaka / 8. Ružičkini dani
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Društvo kemičara i tehnologa Borovo, 1996. (poster, sažetak, znanstveni) -
1.Ugarčić-Hardi, ŽanetaTjestenina s dodacima // I. hrvatski festival tjestenine
Vodice, Hrvatska, 2010. (plenarno, pp prezentacija, stručni) -
2.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Miškulin, MajaPekarski proizvodi i sol // 9. međunarodni stručni simpozij "Hrvatski pekar 2010."
Opatija, Hrvatska, 2010. (plenarno, međunarodna recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
3.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, MarkoNužnost smanjenja utroška soli u pekarskim proizvodima // Sol i zdravlje
Osijek, Hrvatska, 2010. (plenarno, domaća recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
4.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Jurkin, IvanaQuality properties of white bread with native and extruded wheat bran supplements // 6th International Conference Chemical Reactions in Food
Prag, Češka Republika, 2009. (poster, podatak o recenziji nije dostupan, neobjavljeni rad, znanstveni) -
5.Ugarčić-Hardi, ŽanetaMogućnosti smanjenja soli u pekarskim proizvodima // Hipertenzija i sol
Osijek, Hrvatska, 2009. (plenarno, pp prezentacija, stručni) -
6.Ugarčić-Hardi, ŽanetaFunkcionalni proizvodi na bazi žitarica // Festival kruha
Zagreb, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
7.Ugarčić-Hardi, ŽanetaSpecijalne vrste kruha // Dani kruha
Valpovo, Hrvatska, 2002. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
8.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, DubravkaSušenje pšenice i utjecaj temperature sušenja na neke pokazatelje tehnološke kakvoće zrna // Međunarodno savjetovanje tehnologa dorade i skladištenja (15 ; 1999)
Stubičke Toplice, Hrvatska, 1999. (predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
1.Jukić, MarkoUtjecaj enzima, hidrokoloida i emulgatora na dinamiku procesa starenja kruha, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Šimić, GordanaUtjecaj genotipa i okolišnih uvjeta na parametre sladarske kakvoće ozimog ječma (Hordeum vulgare L.), 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Strelec, IvicaKemijske i biokemijske promjene starenja zrna pšenice, 2007., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Koceva Komlenić, DaliborkaIspitivanje utjecaja različitog načina zakiseljavanja i dodatka karboksimetilceluloze na parametre kakvoće svježih i zamrzavanih kruhova, 2007., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
5.Oručević, SanjaSvojstva i kompozicija pšeničnog glutena u odnosu na karakteristike slobodno pečenog hljeba od različitih tipova brašna, 2007., doktorska disertacija, Poljoprivredni fakultet, Sarajevo
-
1.Gorički, ZrinkaUtjecaj različitih vrsta žitarica i vode na strukturu ekstrudiranih proizvoda, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Večenaj, MajaUtjecaj pakiranja u modificiranoj atmosferi na kemijska i senzorska svojstva pahuljica od kukuruza i riže s dodatkom vitamina, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Dorbić, IvoSenzorska kvaliteta polupečenih pekarskih proizvoda s dodatkom pšeničnog kiselog tijesta, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Koceva, DaliborkaUtjecaj hidrokoloida na reološka svojstva pšeničnog brašna i senzorske pokazatelje kakvoće tjestenine, 2000., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Nevistić, AnteUtjecaj klimatskih uvjeta uzgoja pšenice na kakvoću pšenice i svojstva tijesta, 1998., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Krnjak, MarinaIspitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom brašna ječma sorte „bingo“ uroda 2008./2009. godine, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
2.Jurkin, IvanaPraćenje kvalitete pšeničnog kruha s dodatkom nativnih i ekstrudiranih posija, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek