Pregled po CROSBI profilu: Antonija Trontel (CROSBI Profil: 28711, MBZ: 296290, ORCID: 0000-0003-2307-5585)
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Rezić, Tonči; Trontel, Antonija; Pavlečić, M, M. Novak, Herceg, Zoran; Ivančić M, Šantek, V. Petravić Tominac; Vrsalović Presečki, Ana; Cvjetko Bubalo, Marina; Andlar, Martina; Rezić, Iva;Nove spoznaje u biološkoj razgradnji lignoceluloznih sirovina // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 1-25 -
1.Didak Ljubas, Blanka; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Rajković, Ana; Kelemen, Zora; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Pavlečić, Mladen; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarProduction of Different Biochemicals by Paenibacillus polymyxa DSM 742 From Pretreated Brewers’ Spent Grains // Frontiers in Microbiology, 13 (2022), 812457, 16 doi:10.3389/fmicb.2022.812457 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Pavlečić, Mladen; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Didak Ljubas, Blanka; Petravić Tominac, Vlatka; Čož Rakovac, Rozelindra; Šantek, BožidarMathematical modelling of bioethanol production from raw sugar beet cossettes in a horizontal rotating tubular bioreactor // Fermentation, 8 (2022), 1; 13, 14 doi:10.3390/fermentation8010013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Mrvčić, Jasna; Trontel, Antonija; Hanousek Čiča, Karla; Vahčić, Nada; Nikićević, Ninoslav; Spaho, Nermina; Mihaljević Žulj, Marin; Brodski, Aleksandar; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela et al.Chemical and sensorial characteristics of traditional fruit spirits from Southeast Europe // Glasnik Zaštite Bilja, 44. (2021), 6.; 80-89 (recenziran, članak, znanstveni)
-
4.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Didak Ljubas, Blanka; Grubišić, Marina; Petravić Tominac, Vlatka; Ludwig, Roland; Šantek, BožidarScreening of Lignocellulolytic Enzyme Activities in Fungal Species and Sequential Solid-State and Submerged Cultivation for the Production of Enzyme Cocktails // Polymers, 13 (2021), 3736; 3736, 16 doi:10.3390/ polym13213736 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Žunar, Bojan; Trontel, Antonija; Svetec Miklenić, Marina; Prah, Juliana Lana; Štafa, Anamarija; Marđetko, Nenad; Novak, Mario; Šantek, Božidar; Svetec, Ivan KrešimirMetabolically engineered Lactobacillus gasseri JCM 1131 as a novel producer of optically pure L‑ and D‑lactate // World journal of microbiology & biotechnology, 36 (2020), 8; 111, 16 doi:10.1007/s11274-020-02887-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Marđetko, Nenad; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Grubišić, Marina; Galić, Maja; Šantek, BožidarBioethanol Production from Dilute-acid Pre- treated Wheat Straw Liquor Hydrolysate by Genetically Engineered Saccharomyces cerevisiae // Chemical and biochemical engineering quarterly, 32 (2018), 4; 483-499 doi:10.15255/CABEQ.2018.1409 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Novak, Mario; Trontel, Antonija; Pavlečić, Mladen; Mušak, Lucija; Govedarica, Darija; Lauder, Anja; Ivančić, Fran; Šantek, BožidarAnaerobni uzgoj kvasca Saccharomyces cerevisiae na hidrolizatima lignoceluloznih sirovina // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2017), 1-2; 60-70 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Novak, Mario; Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Horvat, Predrag; Šantek, BožidarComputational fluid dynamic (CFD) modeling of simultaneous extraction and fermentation process in a single sugar beet cossette // The EuroBiotech Journal, 1 (2017), 18-26 doi:10.24190/ISSN2564-615X/2017/01.04 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Novak, Mario; Jelovac, Nuša; Novak, Srđan; Šantek, BožidarApplying gas chromatography to monitor extracellular free amino acids content in cultivation medium during lactic acid fermentation // The EuroBiotech Journal, 1 (2017), 1; 27-35 doi:10.24190/ISSN2564-615X/2017/01.05 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Slavica, Anita; Trontel, Antonija; Jelovac, Nuša; Kosovec, Željka; Šantek, Božidar; Novak, SrđanProduction of lactate and acetate by Lactobacillus coryniformis subsp. torquens DSM 20004T in comparison with Lactobacillus amylovorus DSM 20531T // Journal of biotechnology, 202 (2015), 50-59 doi:10.1016/j.jbiotec.2015.01.014 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Jelovac, Nuša; Perković, Anamarija; Pupovac, Marina; Trontel, Antonija; Slavica, AnitaCatabolism of Amino Acids in the Cells of Lactic Acid Bacteria // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 1-2; 25-36 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Babić, Ivona; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Đugum, Jelena; Čvek, Domagoj; Svetec, Ivan Krešimir; Posavec, Sanja; Frece, JadrankaIdentification and characterization of potential autochthonous starter cultures from Croatian "brand" product "Slavonski kulen" // Meat science, 88 (2011), 3; 517-524 doi:10.1016/j.meatsci.2011.02.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Trontel, Antonija; Batušić, Ana; Gusić, Ivana; Slavica, Anita; Šantek, Božidar; Novak, SrđanProduction of D- and L-Lactic Acid by Mono- and Mixed Cultures of Lactobacillus sp. // Food technology and biotechnology, 49 (2011), 1; 75-82 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Trontel, Antonija; Penava, Antonia; Sučević, Jadranka; Slavica, Anita; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, SuzanaImplementation of Ultrasound in Inovative Highly-efficient Bioprocesses // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 3-4; 106-113 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
15.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj, Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Kovačević, DraganDominant microflora of fermented horse meat susages // Meat: The first Croatian meat Journal, XII (2010), 217-221 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
16.Slavica, Anita; Trontel, AntonijaBiodiversity and Sustainable Development // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 5 (1-2) (2010), 24-30 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Trontel, Antonija; Baršić, Vanda; Slavica, Anita; Šantek, Božidar; Novak, SrđanModeling the Effect of Different Substrates and Temperature on the Growth and Lactic Acid Production by Lactobacillus amylovorus DSM 20531T in Batch Process // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 3; 352-361 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Pavlečić, Mladen; Matoković, Veronika; Sarić, Marko; Šantek, BožidarFotoheterotrofni uzgoj ljubičaste nesumporne bakterije Rhodovulum adriaticum na hranjivim podlogama s različitim izvorima ugljika // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 15 (2020), 3-4; 115-123 doi:10.31895/hcptbn.15.3-4.5 (domaća recenzija, članak, ostalo)
-
1.Pavlečić, Mladen; Piškor, Dominik; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Ljubas Didak, Blanka; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarThe influence of cane sugar and artificial sweeteners on water kefir production // Natural resources, green technology and sustainable development/4-GREEN2022
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 105-110 (ostalo, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCharacterization of the Fermentation Process and Aroma Profile of Carob Brandy // 10th Central European Congress on Food-Proceedings of CE-Food 2021 / Brka, Muhamed ; Sarić, Zlatan ; Oručević Žuljević, Sanja ; Omanović-Mikličanin, Enisa ; Taljić, Irzada ; Biber, Lejla ; Mujčinović, Alen (ur.).
Cham: Springer, 2022. str. 68-87 doi:10.1007/978-3-031-04797-8_7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Trontel, A.; Novak, M.; Marđetko, N.; Kostić, A.; Šantek, B.EFFECT OF FURFURAL ON GROWTH AND ACTIVITY OF LACTIC ACID BACTERIA // Proceedings of NATURAL RESOURCES, GREEN TECHNOLOGY AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT-GREEN/3 / Radojčić Redovniković I. ; Jakovljević T. ; Petravić Tominac V. ; Panić M. ; Stojaković R. ; Erdec D. ; Radošević K. ; Gaurina Srček V. ; Cvjetko Bubalo M. (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2018. str. 106-110 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Mušak, Lucija; Šantek, Božidar; Horvat, PredragKINETIC ANALYSIS OF FURFURAL INHIBITION ON POTENTIAL ETHANOL PRODUCING WILD STRAIN OF Saccharomyces cerevisiae // Proceedings of NATURAL RESOURCES, GREEN TECHNOLOGY AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT-GREEN/3 / Radojčić Redovniković I. ; Jakovljević T. ; Petravić Tominac V. ; Panić M. ; Stojaković R. ; Erdec D. ; Radošević K. ; Gaurina Srček V. ; Cvjetko Bubalo M. (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2018. str. 101-105 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Trontel, Antonija; Jakaša, Ivone; Pupovac, Marina; Perković, Anamarija; Jelovac, Nuša; Slavica, Anita; Novak, SrđanGas chromatographic determination of freeamino acids in samples withdrawn during lactic acid production ba Lactobacillus amylovorus DSM 20531T // Proceedings - 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: CROFOST-Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. str. 40-44 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Didak Ljubas, Blanka; Grubišić, Marina; Petravić-Tomina, Vlatka; Ludwig, Roland; Šantek, BožidarSustainable Production of Fungal Lignocellulolytic Enzyme Cocktails // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation - Book of Abstracts
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2022. str. 116-116 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
2.Didak-Ljubas, Blanka; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Kelemen, Zora; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Pavlečić, Mladen; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarPaenibacillus polymyxa DSM 742 – the future of sustainable production of 2,3-butanediol // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation - Book of Abstracts
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2022. str. 55-55 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
3.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCHARACTERIZATION OF THE FERMENTATION PROCESS AND AROMA PROFILE OF CAROB BRANDY // Book of Abstracts / Sarić, Zlatan (ur.).
Sarajevo, 2021. str. 81-82 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
4.Mario, Novak; Mladen, Pavlečić; Nenad, Marđetko; Antonija, Trontel; Manda, Madaras; Marko, Sarić; Božidar, ŠantekKinetic analysis of purple non-sulphur bacteria Rhodovulum adriaticum DSM 2781 growth on carbon sources from lignocellulosic hydrolysates // 5th Conference “Microbial Stress: From Systems to Molecules and Back”
online: European federation of biotechnology, 2020. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Marđetko, Nenad; Mrak, Karla; Lončar, Anamarija; Šantek, BožidarSelection of non-Saccharomyces yeast with tolerance to high lactic acid concentrations for production of biochemicals // Microbial Stress 2020
online, 2020. str. 61-61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Šantek, BožidarBiotechnological production of xylitol from lignocellulosic biomass hydrolysates // Power of Microbes in Industry and Environment, Book of Abstracts / Slavica, Aanita ; Teparić, Renata, Leboš Pavunc, Andreja, Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2019. str. 94-94 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Novak, Mario; Harutyunyan, Baghish; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Pavlečić, Mladen; Šantek, BožidarPhotosynthetic purple non-sulphur bacteria as a potential 5-aminolevulinic acid producers // Book of Abstracts - 9th International COngress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević-Ganić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 56-56 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Marđetko, Nenad; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Galić, Maja; Grubišić, Marina; Šantek, BožidarBioethanol production from dilute acid pre-treated wheat straw hydrolisate using genetically engineered Saccharomyces cerevisiae // Book of Abstracts: PhD Candidate Symposium 2018
Beč, Austrija, 2018. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Trontel, Antonija; Vidović, Petra; Novak, Mario; Marđetko, Nenad; Šantek, BožidarDilute alkali pre-treatment of wheat straw in high-pressure reactor // Book of Abstracts - 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević-Ganić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 55-55 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Trontel, Antonija; Vidović, Petra; Novak, Mario; Marđetko, Nenad; Šantek, BožidarLactic acid production from wheat straw cellulose obtained after alkali pre-treatment in high-pressure reactor by Lactobacillus amylovorus DSM 20531T // Natural resources, green technology & sustainable development - Book of Abstract / Radojčić Redovniković I. ; Jakovljević T. ; Petravić Tominac V. ; Panić M. ; Stojaković R. ; Erdec D. ; Radošević K. ; Gaurina Srček V. ; Cvjetko Bubalo M. (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2018. str. 129-129 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Marđetko, Nenad; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Grubišić, Marina; Galić, Maja; Šantek, BožidarKinetic analysis of genetically modified Saccharomyces cerevisiae cultivated on wheat straw hydrolisates // European summit of industrial biotechnology 2017
Graz: acib GmbH, 2017. str. 173-173 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Novak, Mario; Antonija, Trontel; Pavlečić, Mladen; Mušak, Lucija; Šantek, Božidar; Horvat, PredragWild strain of yeast Saccharomyces cerevisiae as a potential ethnol producing microorganism on substrates from pretreatment of lignocellulosic materials // Power of microbes in industry and environment 2016 / Mrša, Vladimir ; Teparić, Renata ; Kifer domagoj (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, Svetošimunska 25, HR-10000 Zagreb, Croatia, 2016. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Pavlečić, Mladen; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Horvat, Predrag; Šantek, BožidarBioethanol production in horizontal rotating tubular bioreactor on a semi solid substrate // Power of microbes in industry and environment 2016 / Vladimir Mrša ; Renata Teparić, Domagoj Kifer (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2016. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
14.Trontel, Antonija; Kostić, Alen; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Novak, Srđan; Šantek, BožidarInfluence of furfural, inhibitor formed during acidic pre-treatment of lignocellulose, on growth and lactic acid production by Lactobacillus amylovorus DSM 20531T // Power of Microbes in Industy and Environment 2016 - Book of Abstracts / Mrša, Vladimir ; Teparić, Renata ; Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2016. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Slavica, Anita; Trontel, Antonija; Šantek, Božidar; Novak, SrđanSustainable Production of D-/L-Lactic Acid by Amylolytic Lactic Acid Bacterium // Power of Microbes in Industry and Environment 2013 / Teparić, Renata ; Frece, Jadranka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 41-41 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Anita Slavica, Antonija Trontel, Božidar Šantek, Srđan NovakSustainable Production of D-/L-Lactic Acid by Lactic Acid Bacteria - Analysis and Optimization of the Bioprocess // European Biotechnology Congress 2013 ; Current Opinion in Biotechnology / Dundar, Munis ; Magni, Mariapia V. ; Juraj, Krajčovič (ur.).
Bratislava: Elsevier, 2013. str. S26-S27 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Slavica, Anita; Trontel, Antonija; Šantek, Božidar; Novak, SrđanAdvances in biotechnological processes for lactic acid production // The 2nd International Symposium "Vera Johanides" - Biotechnology in Croatia by 2020 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), 2013. str. 72-74 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Šantek, Božidar; Novak SrđanMonitoring of simultaneous semi-solid state saccharification and fermentation of starch from raw materials to lactic acid // Book of Abstracts - International Conference 14th Ružička days "Today Science - Tomorrow Industry" / Jukić, A. (ur.).
Osijek: Croatian Society of Chemical Engineers, Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2012. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Šantek, Božidar; Novak, SrđanDevelopment of new bioprocess for lactic acid production // 2nd Annual European Postgraduate Sustainable Development Symposium - Book of Abstracts / Narodoslawsky, Michael ; Schnitzer, Hans (ur.).
Graz: Verlag der Technischen Universität Graz, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Trontel, Antonija; Jakaša, Ivone; Pupovac, Marina; Perković, Anamarija; Jelovac, Nuša; Slavica, Anita; Novak, SrđanGas chromatographic determination of free amino acids in samples withdrawn during lactic acid production by Lactobacillus amylovorus DSM 20531T // Book of Abstracts - 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: CROFOST-Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Trontel, Antonija; Dusper, Ivana; Grzunov, Tomislav; Slavica, Anita; Šantek, Božidar; Novak, SrdjanSemi-solid state saccharification and fermentation of corn grits to lactic acid by amylolytic lactic acid bacterium // European Biotechnology Congress 2011 ; Current Opinion in Biotechnology, Vol 22(S1) / Dundar, Munis ; Gahan, Peter B. ; Magni, Mariapia V. (ur.).
Istanbul, Turska: Elsevier, 2011. str. 146-146 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Trontel, Antonija; Jelovac, Nuša; Pupovac, Marina; Slavica, Anita; Novak, SrđanProduction of lactic acid by lactic acid bacteria Lactobacillus amylovorus DSM 20531T and Lactobacillus coryniformis subsp. torquens DSM 20004T // 13th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. str. 97-97 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Trontel, Antonija; Tadić, Vedrana; Slavica, Anita; Novak, SrđanCharacterization of amylolytic activity of bacterium Lactobacillus amylovorus DSM 20531T by determining concentration of simpler carbohydrates by ion-exchange high-pressure liquid chromatography // Power of Microbes in Industry and Environment 2010 / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiology Society, 2010. str. 136-136 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Trontel, Antonija; Varga-Defterdarović, LidijaSinteza i neenzimska pregradnja derivata endomorfina 1 // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera – Knjiga sažetaka / Novak, Predrag ; Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. str. 113-113 (poster, sažetak, znanstveni) -
25.Trontel, Antonija; Gusić, Ivana; Batušić, Ana; Slavica, Anita; Novak, SrđanLactic acid production by bacterium Lactobacillus amylovorus DSM 20531T // Book of Abstracts - Bioprocess Engineering Course 14th – 19th September 2008, Supetar, Island Brač, Croatia
Zagreb, 2008. str. 20-20 (poster, sažetak, znanstveni) -
1.Pavlečić, Mladen: Kralj, Monika: Trontel, Antonija: Novak, Mario: Grubišić, Marina: Marđetko, Nenad: Šantek BožidarThe influence of temperature on specific growth rate and ethanol production for Kluyveromyces marxianus NBRC 1777 // Microbial Stress 2020.
online, 2020. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Trontel, AntonijaRazvoj novoga bioprocesa proizvodnje mliječne kiseline, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Samardžić, AnaOdređivanje optimalne temperature za rast i proizvodnju etanola s pomoću kvasca Kluyveromyces marxianus NBRC 1777, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Lilek, StelaProizvodnja i izdvajanje ksilitola iz hidrolizata otpadne trave, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Kurtoić, DomagojOPTIMIRANJE UVJETA UZGOJA TIBICOSA NA SAHAROZI, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Vukoje, KristinaOdređivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Lončar, AnamarijaSelekcija kvasaca iz rodova Scheffersomyces, Candida i Spathaspora za industrijsku proizvodnju biokemikalija, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Mrak, KarlaSELEKCIJA ODREĐENIH VRSTA NE-Saccharomyces KVASACA ZA INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU BIOKEMIKALIJA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Prah, Juliana LanaProizvodnja optički čiste mliječne kiseline s pomoću bakterije Lactobacillus gasseri JCM 1131T, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Kolakušić, AntonioUTJECAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA PROIZVODNJE NA SASTAV NARANČASTOG VINA SORTE RAJNSKI RIZLING, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Grgić, FilipAnaliza životnog ciklusa (LCA) procesa proizvodnje mliječne kiseline iz obnovljivih izvora, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Papaik, IvanaUSPOREDBA PARAMETARA KAKVOĆE RAZLIČITIH VRSTA PIVA TIJEKOM VRENJA I ODLEŽAVANJA, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Car, AnaPromjena sastojaka okusa i arome piva donjeg vrenja tijekom čuvanja u različitoj ambalaži, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Kožić, KristinaODREĐIVANJE FERMENTACIJSKE AROME U BIJELOM VINU DOMAĆE PROIZVODNJE, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Stegnjaić, UglješaUSPOREDBA POKAZATELJA KVALITETE PIVA GORNJEG I DONJEG VRENJA, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Moharić, LidiaEKSTRAKCIJA ETANOLA VIŠIM ALKOHOLIMA U PROIZVODNJI BIOGORIVA IZ OBNOVLJIVIH IZVORA, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Vidović, PetraProizvodnja mliječne kiseline na hidrolizatu pšenične slame dobivenom alkalnom predobradom u visokotlačnom reaktoru, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Kostić, AlenProizvodanja mliječne kiseline iz hidrolizata lignoceluloznih sirovina i utjecaj furfurala na rast i aktivnost bakterija mliječne kiseline, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Govedarica, DarijaPREDOBRADA KUKURUZNIH OKLASAKA ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Buljan, VedranaMatematičko modeliranje rasta i proizvodnje mliječne kiseline s pomoću bakterije Lactobacillus amylovorus DSM 20531T, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Sučević, JadrankaJednostupanjska proizvodnja mliječne kiseline iz škroba kukuruzne krupice u horizontalnom rotirajućem cijevnom bioreaktoru kontinuiranim postupkom, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Tadić, VedranaKarakterizacija amilolitičke aktivnosti bakterije Lactobacillus amylovorus DSM 20531T određivanjem koncentracije jednostavnijih ugljikohidrata tekućinskom kromatografijom visoke učinkovitosti, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Kosovec, ŽeljkaUtjecaj temperature uzgoja na proizvodnju R-(-)-mliječne kiseline s pomoću bakterije Lactobacillus coryniformis subsp. torquens DSM 20004T, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Grzunov, TomislavBioproces proizvodnje mliječne kiseline na polučvrstom supstratu s pomoću amilolitičke bakterije Lactobacillus amylovorus DSM 20531T, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Dusper, IvanaMatematičko modeliranje simultane hidrolize i fermentacije škrobnih supstrata do mliječne kiseline, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Baršić, VandaUtjecaj temperature uzgoja na proizvodnju mliječne kiseline s pomoću bakterije Lactobacillus amylovorus DSM 20531T, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Trontel, AntonijaSinteza N-glukodipeptida aminokiselinske sekvencije L-Trp-L-Phe, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Slavica, Anita; Novak, Srđan, Trontel, Antonija, Šantek, BožidarProizvodnja mliječne kiseline iz škrobnih sirovina s pomoću amilolitičke bakterije mliječne kiseline, HR P20100074 A2