Pregled po CROSBI profilu: Antonija Trontel (CROSBI Profil: 28711, MBZ: 296290, ORCID: 0000-0003-2307-5585)
-
1.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Didak Ljubas, Blanka; Grubišić, Marina; Petravić-Tomina, Vlatka; Ludwig, Roland; Šantek, BožidarSustainable Production of Fungal Lignocellulolytic Enzyme Cocktails // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation - Book of Abstracts
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2022. str. 116-116 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
2.Didak-Ljubas, Blanka; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Kelemen, Zora; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Pavlečić, Mladen; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarPaenibacillus polymyxa DSM 742 – the future of sustainable production of 2,3-butanediol // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation - Book of Abstracts
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2022. str. 55-55 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
3.Pavlečić, Mladen; Piškor, Dominik; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Ljubas Didak, Blanka; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarThe influence of cane sugar and artificial sweeteners on water kefir production // Natural resources, green technology and sustainable development/4-GREEN2022
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 105-110 (ostalo, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCharacterization of the Fermentation Process and Aroma Profile of Carob Brandy // 10th Central European Congress on Food-Proceedings of CE-Food 2021 / Brka, Muhamed ; Sarić, Zlatan ; Oručević Žuljević, Sanja ; Omanović-Mikličanin, Enisa ; Taljić, Irzada ; Biber, Lejla ; Mujčinović, Alen (ur.).
Cham: Springer, 2022. str. 68-87 doi:10.1007/978-3-031-04797-8_7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Didak Ljubas, Blanka; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Rajković, Ana; Kelemen, Zora; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Pavlečić, Mladen; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarProduction of Different Biochemicals by Paenibacillus polymyxa DSM 742 From Pretreated Brewers’ Spent Grains // Frontiers in Microbiology, 13 (2022), 812457, 16 doi:10.3389/fmicb.2022.812457 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Pavlečić, Mladen; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Didak Ljubas, Blanka; Petravić Tominac, Vlatka; Čož Rakovac, Rozelindra; Šantek, BožidarMathematical modelling of bioethanol production from raw sugar beet cossettes in a horizontal rotating tubular bioreactor // Fermentation, 8 (2022), 1; 13, 14 doi:10.3390/fermentation8010013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Rezić, Tonči; Trontel, Antonija; Pavlečić, M, M. Novak, Herceg, Zoran; Ivančić M, Šantek, V. Petravić Tominac; Vrsalović Presečki, Ana; Cvjetko Bubalo, Marina; Andlar, Martina; Rezić, Iva;Nove spoznaje u biološkoj razgradnji lignoceluloznih sirovina // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 1-25 -
8.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCHARACTERIZATION OF THE FERMENTATION PROCESS AND AROMA PROFILE OF CAROB BRANDY // Book of Abstracts / Sarić, Zlatan (ur.).
Sarajevo, 2021. str. 81-82 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
9.Mrvčić, Jasna; Trontel, Antonija; Hanousek Čiča, Karla; Vahčić, Nada; Nikićević, Ninoslav; Spaho, Nermina; Mihaljević Žulj, Marin; Brodski, Aleksandar; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela et al.Chemical and sensorial characteristics of traditional fruit spirits from Southeast Europe // Glasnik Zaštite Bilja, 44. (2021), 6.; 80-89 (recenziran, članak, znanstveni)
-
10.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Didak Ljubas, Blanka; Grubišić, Marina; Petravić Tominac, Vlatka; Ludwig, Roland; Šantek, BožidarScreening of Lignocellulolytic Enzyme Activities in Fungal Species and Sequential Solid-State and Submerged Cultivation for the Production of Enzyme Cocktails // Polymers, 13 (2021), 3736; 3736, 16 doi:10.3390/ polym13213736 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Pavlečić, Mladen; Matoković, Veronika; Sarić, Marko; Šantek, BožidarFotoheterotrofni uzgoj ljubičaste nesumporne bakterije Rhodovulum adriaticum na hranjivim podlogama s različitim izvorima ugljika // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 15 (2020), 3-4; 115-123 doi:10.31895/hcptbn.15.3-4.5 (domaća recenzija, članak, ostalo)
-
12.Samardžić, AnaOdređivanje optimalne temperature za rast i proizvodnju etanola s pomoću kvasca Kluyveromyces marxianus NBRC 1777, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Mario, Novak; Mladen, Pavlečić; Nenad, Marđetko; Antonija, Trontel; Manda, Madaras; Marko, Sarić; Božidar, ŠantekKinetic analysis of purple non-sulphur bacteria Rhodovulum adriaticum DSM 2781 growth on carbon sources from lignocellulosic hydrolysates // 5th Conference “Microbial Stress: From Systems to Molecules and Back”
online: European federation of biotechnology, 2020. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Pavlečić, Mladen: Kralj, Monika: Trontel, Antonija: Novak, Mario: Grubišić, Marina: Marđetko, Nenad: Šantek BožidarThe influence of temperature on specific growth rate and ethanol production for Kluyveromyces marxianus NBRC 1777 // Microbial Stress 2020.
online, 2020. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Marđetko, Nenad; Mrak, Karla; Lončar, Anamarija; Šantek, BožidarSelection of non-Saccharomyces yeast with tolerance to high lactic acid concentrations for production of biochemicals // Microbial Stress 2020
online, 2020. str. 61-61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Lilek, StelaProizvodnja i izdvajanje ksilitola iz hidrolizata otpadne trave, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Kurtoić, DomagojOPTIMIRANJE UVJETA UZGOJA TIBICOSA NA SAHAROZI, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Žunar, Bojan; Trontel, Antonija; Svetec Miklenić, Marina; Prah, Juliana Lana; Štafa, Anamarija; Marđetko, Nenad; Novak, Mario; Šantek, Božidar; Svetec, Ivan KrešimirMetabolically engineered Lactobacillus gasseri JCM 1131 as a novel producer of optically pure L‑ and D‑lactate // World journal of microbiology & biotechnology, 36 (2020), 8; 111, 16 doi:10.1007/s11274-020-02887-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Vukoje, KristinaOdređivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Lončar, AnamarijaSelekcija kvasaca iz rodova Scheffersomyces, Candida i Spathaspora za industrijsku proizvodnju biokemikalija, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Mrak, KarlaSELEKCIJA ODREĐENIH VRSTA NE-Saccharomyces KVASACA ZA INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU BIOKEMIKALIJA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Prah, Juliana LanaProizvodnja optički čiste mliječne kiseline s pomoću bakterije Lactobacillus gasseri JCM 1131T, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Šantek, BožidarBiotechnological production of xylitol from lignocellulosic biomass hydrolysates // Power of Microbes in Industry and Environment, Book of Abstracts / Slavica, Aanita ; Teparić, Renata, Leboš Pavunc, Andreja, Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2019. str. 94-94 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Kolakušić, AntonioUTJECAJ TEHNOLOŠKIH POSTUPAKA PROIZVODNJE NA SASTAV NARANČASTOG VINA SORTE RAJNSKI RIZLING, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Marđetko, Nenad; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Grubišić, Marina; Galić, Maja; Šantek, BožidarBioethanol Production from Dilute-acid Pre- treated Wheat Straw Liquor Hydrolysate by Genetically Engineered Saccharomyces cerevisiae // Chemical and biochemical engineering quarterly, 32 (2018), 4; 483-499 doi:10.15255/CABEQ.2018.1409 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)