Pregled po CROSBI profilu: Branko Tripalo (CROSBI Profil: 28683, MBZ: 50483)
Pronađeno 133 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Brnčić, MladenFenomeni prijelaza / Tripalo, Branko ; Ježek, Damir ; Bosiljkov, Tomislav ; Karlović, Sven ; Dujmić, Filip ; Brnčić, Mladen (ur.).
Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2021 -
1.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Semenski, Damir; Dujmić, Filip; Tripalo, Branko; Ježek, DamirReducing Fat Globules Particle-Size in Goat Milk : Ultrasound and High Hydrostatic Pressures Approach // Chemical and biochemical engeenering quartely, 28 (2014), 4; 499-507 doi:10.15255/CABEQ.2014.19400 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Vadlja, DenisPrimjena ultrazvuka i visokih hidrostatskih tlakova na promjenu raspodjele veličine masnih globula i kemijski sastav kravljeg mlijeka // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 8 (2013), 3-4; 82-89 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
3.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Dujmić, Filip; Džineva, IvaComparison of artificial neural network and mathematical models for drying of apple slices pretreated with high intensity ultrasound // Bulgarian journal of agricultural science, 19 (2013), 6; 1372-1377 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Skupnjak, Ana; Troha, FerdinandPrimjena umjetne neuronske mreže i matematičko modeliranje sušenja jabuka prethodno obrađenih ultrazvukom visokog intenziteta // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 8 (2013), 1-2; 36-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Mofardin, IrenaUltrasound-assisted infrared drying of pear slices : textural issue // Journal of food process engineering, 36 (2013), 3; 397-406 doi:10.1111/jfpe.12006 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Jurendić, Tomislav; Ščetar, Mario; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Dujmić, FilipDetermination of heat transfer coefficient for baby food dried in tunnel dryer // Bulgarian Journal of Agricultural Science, 19 (2013), 1; 40-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Jurendić, Tomislav; Tripalo BrankoMathematical Modeling of Conductive, Convective and Irradiative Drying of Cereal Based Baby Foods // Journal of Agriculture and Food Technology, 2 (2012), 8; 126-133 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
8.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Dujmić, FilipInfluence of high intensity ultrasound treatments on physical properties of sheep milk // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), Special Issue; 44-48 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Jurendić, Tomislav; Tripalo, BrankoBiot number - lag factor (Bi-G) correlation for tunnel drying of baby food // African journal of biotechnology, 10 (2011), 59; 12706-12713 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Jagušt, IvanaInfluence of high intensity ultrasound with different probe diameter on the degree of homogenization (variance) and physical properties of cow milk // African Journal of Biotechnology, 10 (2011), 1; 34-41 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ukrainczyk, Marko; Tripalo, Branko; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić-Topić, DraženInfluence of Whey Protein Addition and Feed Moisture Content on Chosen Physicochemical Properties of Directly Expanded Corn Extrudates // Food and bioprocess technology, 4 (2011), 7; 1296-1306 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Rimac - Brnčić, Suzana; Penava, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoTextural properties of infra red dried apple slices as affected by high power ultrasound pre-treatment // African journal of biotechnology, 9 (2010), 41; 6907-6915 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, SvenPrincip rada i primjena visokih tlakova u prehrambenoj industriji // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 59 (2010), 11; 539-544 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
14.Ljubić Herceg, Ivana; Režek Jambrak, Anet; Šubarić, Drago; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak, Marija; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Novotni, Dubravka; Herceg, ZoranTexture and pasting properties of ultrasonically treated corn starch // Czech journal of food sciences, 28 (2010), 2; 83-93 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Čvek, Domagoj; Tripalo, Branko; Gelo, JuricaUltrasound effect on physical properties of corn starch // Carbohydrate polymers, 79 (2010), 1; 91-100 doi:10.1016/j.carbpol.2009.07.051 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Blažić, Marijana; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Šimunek, MarinaInfluence of refrigeration and ageing time on textural characteristics of fresh meat // Croatian journal of food science and technology, 1 (2009), 2; 1-6 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Župan, A; Herceg, ZoranEvaluation of Textural Properties for Whey Enriched Direct Extruded and Puffed Corn Based Products // Bulgarian journal of agricultural sciences, 15 (2009), 204-214 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Brnčić, Mladen; Bradać, Ines; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Obradović, Valentina; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavUltrasonically Improved Sieving of Food Materials for Manufacturing of Direct Expanded Extrudates // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 74 (2009), 3; 1-16 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, SvenFontanski sloj, teorija i primjena // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 5-9 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
20.Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Šipušić, Jura; Pukec, DragoPorosity of Deep Fat Fried Breaded Chicken Meat // Food technology and biotechnology, 47 (2009), 4; 389-395 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Cugelj, Ivana; Obradović, ValentinaObogaćivanje ekstrudiranih proizvoda proteinima sirutke // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 275-295 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
22.Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, BrankoUtjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke na teksturalna svojstva izravno ekspandiranog kukuruznog ekstrudata // Mljekarstvo, 58 (2008), 2; 131-149 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Mrkić, Vlatka; Ukrainczyk, Marko; Tripalo, BrankoApplicability of moisture transfer Bi-Di correlation for convective drying of broccoli // Journal of Food Engineering, 79 (2007), 2; 640-646 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Damir; Vikić-Topić, Dražen; Herceg, Zoran;Modelling of convective carrot drying, // Croatica Chemica Acta, 79 (2006), 3; 385-391 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Semenski, Damir; Drvar, Nenad; Ukrainczyk, MarkoEffect of twin-screw extrusion parameters on mechanical hardness of direct-expanded extrudates // Sadhana - Academy Proceedings in Engineering Sciences, 31 (2006), 5; 527-536 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, DamirFINE MILLING AND MICRONIZATION OF ORGANIC AND INORGANIC MATERIALS UNDER DYNAMIC CONDITIONS // Powder technology, 139 (2004), 2; 111-117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, DamirTribomechanical micronization and activation of whey protein concentdrate and zeolite // Sadhana-Academy Proceedings in Engineering Sciences, 29 (2004), 1; 13-26 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivan; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Ćurić, Dubravka; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Karlović, Damir; Fegeš, MajaUtjecaj temperature na kemijske promjene tijekom postupka ekstruzije // Kemija u industriji, 52 (2003), 10; 495-499 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ćurić, DuškaPovijesni pregled tehnološkog razvoja ekstrudera i primjene ekstruzije u prehrambenoj industriji // PBN Revija, 1 (2002), 5-7 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
30.Brnčić, Mladen; Mrkić, Vlatka; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoModeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba // Kemija u Industriji, 49 (2000), 3; 101-110 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
31.Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, DamirEnzymatic conversion of corn starch in twin screw extruder // Chemical and biochemical engineering quarterly, 2 (1998), 12; 63-71 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, BrankoProduction of soluble dietary fibres from sugar beet pulp with Betanaza T enzyme in the extrusion process // Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, 10 (1996), 3; 103-106 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Rimac-Brnčić, Suzana; Penava, Antonija; Karlović, DamirPrimjena ultrazvuka niskog intenziteta ("puls-jeka") u otkrivanju oštećenja ambalažnog materijala i stranih tijela unutar pakovanja // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 1-2; 31-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Karlović, Sven; Šimunek, Marina; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Blažić, MarijanaOdređivanje teksturnih svojstava Gouda sira // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2010), 3-4; 98-103 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Penava, Antonija; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić Topić, Dražen; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavPrimjena ultrazvuka visokog intenziteta pri obradi hrane // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 32-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
4.Brnčić, Mladen; Markučič, Damir; Omelić, Miroslav; Tripalo, Branko; Ježek, DamirPrimjena ultrazvuka niskog intenziteta pri otkrivanju stranih tijela u prehrambenim sustavima // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 18-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
5.Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Tomičić, Tito; Ježek, DamirVeličine i jedinice // Cros, 4 (1998), 1; 10-16 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
6.Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Ježek, DamirPad tlaka u nasutom sloju // Cros, 3 (1997), 1; 22-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
7.Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, BrankoRezanci šećerne repe - izvor prehrambenih vlakana // CROS : Croatian sugar review, 2 (1996), 1; 6-8 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Olujić, Željko; Simončić, Viktor; Mahalec, Vladimir; Sinčić, Dinko; Vasić-Rački, Đurđa; Bogdanić, Grozdana; Tripalo, Branko; Kurtanjek, ŽelimirIn Honor of 90-th Birthday of Prof. Egon Bauman // Chemical and biochemical engeenering quartely, 28 (2014), 4. (podatak o recenziji nije dostupan, uvodnik, stručni)
-
1.Karlović, Sven; Troha, Ferdinand; Ježek, Damir; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoIspitivanje teksturnih svojstava i senzorike slavonskog kulena // Proceedings of 4th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional and Innovation Development / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2014. str. 827-831 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Semenski, Damir; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Dujmić, FilipImplementation of Ultrasound and High Hydrostatic Pressures as Useful Mechanical Methods in Food Processing // Proceedings of 31st Danubia Adria Symposium on Advances in Experimental Mechanics
Kempten (Allgäu), Njemačka, 2014. str. 48-49 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Dujmić, FilipUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na teksturna svojstva, boju i mikrobiološku ispravnost ukiseljenog povrća // Proceedings / Branko Katalinić (ur.).
Požega : Beč: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 451-456 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Semenski, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoUltrasonic processing and mechanical testing in food technology and biotechnology // Proceedings ICEM15 - 15th International Conference on Experimental Mechanics / Silva Gomes, J.F. ; Vaz M.A.P. (ur.).
Porto: University of Porto, 2012. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Dujmić, Filip; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Troha, FerdinandInfluence of high intensity ultrasound as drying pretreatment on the texture properties of pears // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 840-844 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, BrankoObrada prehrambenih namirnica visokim tlakovima // Proceedings - 13th Ružička Days / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno - tehnološki fakultet Osijek ; HDKI, 2011. str. 48-55 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Žutić, AnaInfracrveno sušenje jabuka tretiranih ultrazvukom visokog intenziteta // Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional development / Branko Katalinić (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 553-559 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Brnčić, Mladen; Ljubić Herceg, Ivana; Šubarić, Drago; Badanjak, Marija; Rimac Brnčić, Suzana; Tripalo, Branko; Jezek, Damir; Cerovec, Petra; Herceg, ZoranInfluence of power ultrasound on textural properties of corn starch gels // Proceedings of the 5th International Symposium of Food Rheology and Structure ISFRS 2009 / Fischer, Peter ; Pollard, Michael ; Windhab, Erich (ur.).
Zürich: Laboratory of Food Process Engineering, Institute of Food Science and Nutrition, Zurich, 2009. str. 500-501 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Karlović, Sven; Ukrainczyk, Marko; Ježek, Damir; Rimac-Brnčić, SuzanaImpact of ultrasound-enhanced homogenization on physical properties of soybean milk // Chemical Engineering Transactions – volume 17, Proceedings of the 9th International Conference on Chemical and Process Engineering / Sauro Pierucci (ur.).
Rim: AIDIC, 2009. str. 1029-1034 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, TomislavEffect of addition of dietary fiber in coating mixtures on a textural properties and oil uptake in deep fried chicken meat // Chemical Engineering Transactions – volume 17, Proceedings of the 9th International Conference on Chemical and Process Engineering / Sauro Pierucci (ur.).
Rim: AIDIC, 2009. str. 945-950 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Semenski, Damir; Čičak, Nikola; Klobučar, Hrvoje; Tršek, Denis; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčič, MladenBiomechanical study of primary fixation strength in sheep shoulder // Proceedings of 25th Danubia-Adria Symposium on Advances in Experimental Mechanics / Daniel, M. ; Holy, S. ; Ružička, M. (ur.).
Prag: Czech Technical University in Prague, Faculty of Mechanical Engineering, 2008. str. 233-234 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Damir; Pukec, DragutinInfluence of various coating compositions to the textural properties of deep fried chicken // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress
Zagreb, 2008. str. 128-134 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, DamirExpression of influence of cohesion index like a function of oil absorption of frying mixture of deep fat fried coated chicken meat // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress
Zagreb, 2008. str. 122-128 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Miličić, M.; Ježek, Damir; Bosiljkov, TomislavTwin-screw extrusion of whey protein concentrate/corn flour blends as affected by feed moisture // Proceedings of the 5th International Congress on Food Technology, Volume 1
Solun, Grčka, 2007. str. 153-158 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Rimac Brnčić, Suzana; Semenski, Damir; Ježek, Damir; Bosiljkov TomislavAn experimental study of various whey protein concentrate addition effects on some textural and physical properties of direct expanded maize // Proceedings of European Congress of Chemical Engineering
Kopenhagen, 2007. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Miličević, Borislav; Brnčić, Mladen; Boras, S.Production of Wine Distillates From Different Grapes Sortes // Proceedings of the 7th World Congress of Chemical Engineering-Congress Manuscripts
Glasgow, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2005. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, DamirDetermining of Granulometric Structure in Different Samples of Corn Flour // Proceedings of the 7th World Congress of Chemical Engineering-Congress Manuscripts
Glasgow, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2005. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Miličević, Borislav; Milinković L.; Brnčić, Mladen; Banović, Mara; Kovačević Ganić K.The Influence of Various Distillation Techniques on Flavour Profile of Wine Distillates // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, 2004. str. 371-377 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Brnčić, mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Bosiljkov, TomislavDrying of Alcalyzed Cocoa-Bean // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, 2004. str. 292-299 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivana; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Fegeš, MajaChemical Changes During the Extrusion Cooking // Proceedings of the 4th European Congres of Chemical Engineering (ECCE)
Granada, 2003. str. 315-317 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivana; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Fegeš, MajaKemijske promjene pšenične krupice tijekom postupka ekstruzije // Proceedings of the 4th International Scientific Conference on Production Engineering (RIM 2003) / Karabegović, Isak ; Jurković, Milan ; Doleček, Vlatko (ur.).
Bihać, 2003. str. 965-970 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Kovaček, Damir; Ninčević A.; Miljević I.; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Ćurić Duška; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Karlović, Damir; Fegeš, M.Chemical Changes During the Extrusion Cooking // Proceedings of the 4 ECCE – 4th European Congress of Chemical Engineering
Granada, Španjolska, 2003. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Ježek, damir; Tripalo, Branko; Brnčić, MladenInfluence of Different Process Parameters on Vegetable Drying in Gas Fluidized Beds // Proceedings of the Fourth International Conference on Compact Heat Excangers and Enhancement Technology for the Process Industries
Kreta, Grčka, 2003. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.D. Ježek, B. Tripalo, M. Brnčić, V. Mrkić, M. Ručević.Influence of the Immersed Heat Exchangers With and Without Extended Surface on the Aerodynamic Properties of the Fluidized Bed of Model Particles. // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Central European Meeting. / B. Tripalo (ur.).
Zagreb, 2002. str. 66-71 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Semenski, Damir; Drvar, Nenad; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoAn Invented Stress-Deformation Analysis of Food Extrudates // 19th DANUBIA-ADRIA SYMPOSIUM ON EXPERIMENTAL METHODS IN SOLID MECHANICS / Stupnicki, Jacek (ur.).
Varšava: Commitee for Mechanics of the Polish Academy of Sciences, 2002. str. 118-119 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Semenski, Damir; Drvar, Nenad; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoAn invented stress-deformation analysis of food extrudates // Proc. of 19. Danubia-Adria Symposium on Experimental Methods in Solid Mechanics / Stupnicki, Jacek (ur.).
Polanica-Zdrój: Danubia-Adria, 2002. str. 118-119 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Mrkić, Vlatka; Semenski, Damir; Drvar, Nenad; Ručević, MarijanaOdređivanje mehaničke čvrstoće ekstrudata // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists : Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 72-76 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
28.Mrkić, Vlatka; Tripalo, Branko; Delonga, Karmela; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Ručević, MarijanaUtjecaj blanširanja i temperature sušenja infracrvenim zrakama na sadržaj flavonola u luku (Allium cepa) // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists : Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 167-172 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Mrkić, Vlatka; Semenski, Damir; Drvar, Nenad; Ručević, MarijanaDetermining of mechanical hardness of extrudates // Proceedings of the 4th Croatian Congress Of Food Technologists, Biotechnologists And Nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Opatija: Studio HRG, 2001. str. 72-76 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Mrkić, Vlatka; Ručević, MarijanaUtjecaj uronjenog orebrenog grijača na aerodinamičke karakteristike modelnih čestica u fluidiziranom sloju // The 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - Central European Meeting / Branko Tripalo (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. str. 66-71 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Tripalo, Branko; Đaković, Zoran; Bobić, Zoran; Ježek, DamirSelest criteria for the determination of the optimum amount filter-aid // 7th World filtration congress Budapest
Budimpešta: Hungarian chemical society, 1996. str. 239-242 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
32.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Benko, Bojan; Petrović, Zvonko; Karlović, Damir; Perović, Zlatko; Ćurić, DuškaApplication of diferent filter-aid of human blood plasma with a filter press // 7th World filtration congress Budapest
Budimpešta: Hungarian chemical society, 1996. str. 895-898 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
33.Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Tripalo, Branko; Karlović, DamirProduction of Dietary Fibres from Sugar Beet Pulp by Extrusion Cooking // Proceedings of the AIChE 5th World Congress of Chemical Engineering / Alfred E. wechsler (ur.).
New York (NY): AIChE, 1996. str. 150-155 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
34.Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Bobić, Zoran; Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Đaković, ZoranDrying Characteristics of Alfalfa in a Fluidized Bed // Proceedings of the 5th World Congress of Chemical Engineering : AIChE
San Diego (CA), Sjedinjene Američke Države, 1996. str. 125-130 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Tripalo, BrankoExtraction of bioactive compounds from tangerine peels // Book of Abstract, Citrus Waste Valorisation Workshop
Mersin, 2015. str. 23-23 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Dujmić, Filip; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirEthanol separation from buckwheat distillate using batch distillation (rectification) column at the optimum reflux ratio // Book of Abstracts of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Jadranka Frece (ur.).
Zagreb: Croatian Socienty of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. str. 157-157 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoInfluence of drying parameters and high intensity ultrasound on textural properties of dried apple and pear slices // Book of Abstracts of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Damir Ježek (ur.).
Zagreb: Croatian Socienty of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. str. 158-158 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Karlović Sven; Bosiljkov Tomislav; Ježek Damir; Brnčić Mladen; Tripalo Branko; Dujmić FilipTextural Properties of High Hydrostatic Pressure Processed Vegetable Based Products // Abstract Book - International Food Congress Novel Approaches in Food Industry / Sebnem Tavman (ur.).
Izmir, 2014. str. 32-32 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Brnčić, MladenApplication of novel non – thermal technologies on variation of fat globule size and chemical composition of cow milk // Abstract Book, International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI 2014 / Tavman, Sebnem (ur.).
Izmir, 2014. str. 42-42 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoDrying assisted with high intensity ultrasound // Book of abstracts / Koksel, Hamit (ur.).
Istanbul: Hacettepe Univeristy, 2013. str. 361-361 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Brnčić, MladenKemijska i organoleptička svojstva kozjeg mlijeka obrađenog visokim hidrostatskim tlakom // Knjiga sažetaka / Hadžiev Andrea ; Blažeković Zdenko (ur.).
Osijek, 2013. str. 201-202 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Brnčić, MladenUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na stabilnost kozjeg mlijeka izraženog preko indeksa stabilnosti emulzije // Knjiga sažetaka / Hadžiev Andrea ; Blažeković Zdenko (ur.).
Osijek, 2013. str. 200-201 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Pukec, DragutinApplication of high hydorstatic pressure to decontaminate pickled cucumbers from escherichia coli // Book of abstracts of 6th Central European Congress on Food / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 358-358 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Dujmić, FilipEffect of interactions of high intensity ultrasonic process parameters on physical properties of sheep milk // Book of Abstracts of 22nd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo, 2011. str. 139-139 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, FilipArtificial neural network and mathematical modeling of drying of apples treated with high intensity ultrasound // Book of abstracts of 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 176-176 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Troha, Ferdinand; Menđel-Troha, VišnjaInfluence of high hydrostatic pressure treatment on pickled cucumbers // Book of abstracts of 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 175-175 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Dujmić, FilipInfluence of temperature as a consequence of high intensity ultrasound treatment on physical properties of sheep milk // Book of abstracts of 7th International congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 169-169 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo BrankoMatematičko modeliranje infracrvenog sušenja jabuka obrađenih ultrazvukom visokog intenziteta // Knjiga sažetaka - XXII hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vesna Tomašić, Karolina Maduna Valkaj (ur.).
Kutina: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011. str. 239-239 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoObrada kiselog kupusa visokim hidrostatskim tlakom // Knjiga sažetaka - XXII Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vesna Tomašić, Karolina Maduna Valkaj (ur.).
Kutina: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011. str. 235-235 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoComparison of thermo-sonication, thermal and ultrasound treatments on microbiological quality and sensory properties of fresh sweet whey // Book of Abstract 13th Ružička days, Today science-tomorrow industry / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: TIPO Osijek, 2010. str. 68-68 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, SvenUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na temperaturu i stabilnost kravljeg mlijeka izraženog preko indeksa stabilnosti emulzije // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka, 2010 / Vera Volarić (ur.).
Opatija, 2010. str. 50-50 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ukrainczyk, MarkoUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na prijenos mase tijekom sušenja, teksturna svojstva i boju jabuka // Knjiga sažetaka VIII susreta mladih kemijskih inženjera 2010. / Bolf, Nenad ; Šoljić Jerbić, Ivana (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2010. str. 75-75 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Ukrainczyk, MarkoUtjecaj promjera sonde ultrazvuka visokog intenziteta na stupanj homogenizacije i temperaturu kravljeg mlijeka // Knjiga sažetaka VIII susreta mladih kemijskih inženjera 2010. / Bolf, Nenad ; Šoljić Jerbić, Ivana (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2010. str. 71-71 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Klobučar, Hrvoje; Čičak, Nikola; Bosiljkov, Tomislav; Tršek, Denis; Karlović, Sven; Tripalo, BrankoArtroskopski klizni okretni čvorovi – SMC čvor u odnosu na SAK čvor – biomehanička usporedba primarne čvrstoće i otpora na proklizavanje. // Lječnik vjesnik / Anić, Branimir (ur.).
Zagreb: Hrvatski liječnički zbor, 2008. str. 53-53 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoUtjecaj ultrazvuka na kakvoću sirutke // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 110-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Brnčić, Mladen; Bradač, I; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Obradović, Valentina; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavUltrazvukom potpomognuto sijanje sirovina za proizvodnju direktno ekspandiranih ekstrudata // Book of abstracts from International Congress of Technologists for post-harvest technology, Zrnko 2008. / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 68-69 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Kovaček, Damir; Miljević, Ivana; Ninčević, Antonela; Tripalo, BrankoApplication of FTIR Spectroscopy and Molecular Modeling in Studing of Chemical Change During the Process of Extrusion // XVIII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društo kemijskih inženjera i tehnologa, Hrvatsko kemijsko društvo, 2003. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, DamirInfluence of Chocolate Powder Addition on a Mechanical Hardness of Food Extrudates Type Flips // Proceedings of the 4 ECCE – 4th European Congress of Chemical Engineering
Granada, Španjolska, 2003. (poster, sažetak, znanstveni) -
25.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, MladenHeat Transfered of Different Particles Size of Food Products in Gas Fluidized Beds // CE FOOD - Book of Abstracts / Raspor, Peter (ur.).
Ljubljana, 2002. (poster, sažetak, znanstveni) -
26.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, DamirProizvodnja prehrambenih proizvoda procesom čiste tehnologije - ekstruzije // 1. HRVATSKA KONFERENCIJA - EKOINŽENJERSTVO 2002 / Koprivanac, Natalija (ur.).
Zagreb: HDKI, 2002. (poster, sažetak, znanstveni) -
27.Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, DamirŽelatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu // Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek, 1999. str. 28-28 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
28.Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, DamirSirovine za Ekstruziju // Brašno-Kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 1999. str. 27-27 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
29.Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Tripalo, Branko; Đugum, JelenaProizvodnja topljivih prehrambenih vlakana iz rezanaca šecerne repe // Zbornik sažetaka 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, 1998. (poster, sažetak, znanstveni) -
30.Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoContinious gelatinization and liquefaction of raw corn starch with a termostable alfa-amylase in a twin screw extruder // Cereals 1996 the source and the future of civilization / - (ur.).
Porto Carras, Grčka: -, 1996. str. 202-202 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, BrankoPhyiscal and Functional Properties of Extrusion Cooking Corn Starch // 10th International Cereal and Bread Congress (Cereals '96) "The source and the future of civilisation" : proceedings
Porto Carras, Grčka, 1996. str. 137-137 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Dujmić, FilipOptimization of ultrasound process parameters for extraction of oleuropein from olive pomace // EUBIS COST Action, Food Waste Valorisation
Toulouse, Francuska, 2014. (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoMogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji // HAZU - Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
3.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Tripalo, Branko; Brnčić, MladenPrimjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
4.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Badanjak, Marija; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoUTJECAJ ULTRAZVUKA NA REOLOŠKA SVOJSTVA MODELNIH SUSTAVA KONCENTRATA PROTEINA SIRUTKE I GUAR GUME // Zbornik sažetaka - 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 47-48 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
5.Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivana; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, DamirMolekularno modeliranje u pročavanju promjena strukture proteina tijekom procesa ekstruzije // - / - (ur.).
Dubrovnik, Hrvatska: -, 2002. str. - (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
6.Kovaček, Damir; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ninčević, AntonelaMolekularno modeliranje u proučavanju promjene strukture proteina tijekom procesa ekstruzije // - / - (ur.).
Opatija, Hrvatska: -, 2001. str. - (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
1.Bosiljkov, TomislavUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na stupanj homogenizacije i fizikalna svojstva sojinog, kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Jurendić, TomislavNumerički model procesa sušenja dječje hrane u sušari s valjcima, 2010., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Mrkić, VlatkaUtjecaj uvjeta sušenja na biološki aktivne spojeve i antiradikalsku snagu brokule i luka, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Brnčić, MladenUtjecaj postupka ekstruzije na mehaničku čvrstoću ekstrudiranog proizvoda tipa flipsa, 2002., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Ghijas Hindawi, MohamedMEHANIZMI DIFUZIJE VODE PRI SUŠENJU PREHRAMBENIH PROIZVODA, 1998., magistarski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Mirela ŠabaškićDestilacija kapljevite smjese etanol-voda, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Onić, PetraUtjecaj ultrazvuka frekvencije 24kHz na fizikalna i reološka svojstva kravljeg i kozjeg mlijeka, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Milošić, LukšaUtjecaj temperature i debljine sloja na kinetiku sušenja šampinjona (Agraricus bisporus) u sušari s infracrvenim zračenjem, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Renjć, PetraOvisnost pada tlaka u cjevovodu o reološkim svojstvima majoneze, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Gaščić, VlatkaPrijelaz topline između orebrenog grijača i mlaznog sloja krumpira, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Bašić, MartinaPrijelaz topline između orebrenog grijača i mlaznog sloja celera, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Šesto, SvjetlanaPrijelaz topline između orebrenog grijača i pokretnog sloja zrna graška, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Ervačić, JasminaDehidratacija celera infracrvenim zračenjem, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Jurčević, ŽeljkaUtjecaj uvjeta ekstruzije na topljivost ekstrudiranih rezanaca šećerne repe, 1998., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Jančić, TomislavPrijelaz topline između orebrene cijevi i pokretnog sloja modelnih čestica, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Krauzelić, SandraŽelatinizacija kukuruznog škroba u ekstruderu, 1997., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Cikojević, PetarOdređivanje Relativne vlažnosti prehrambenih čestica tijekom fluidizacije, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Čolig, ZdenkoFiltracija šećerne otopine u nuč-filteru, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Jurić, JasnaIspitivanje i proračun komorne sušare za sušenje krumpira, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Turina, MiroslavaUtjecaj orebrenja grijača i oblika kolone za fluidizaciju na prijelaz topline, diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Mohamed, Fatim Ali; Domac, Julije; Šegon, Velimir; Kulišić, Biljana; Tripalo, Branko; Radoš, Marenka; Mrkić, Vlatka; Andrašec, Marijan; Ukrainczyk, Marko; Brnčić, Mladen et al.Biodiesel production promotion - Countrywide Feasibility Study For a Potential Croatian Biodiesel Industry, Final Technical Report, 2006. (podatak o recenziji nije dostupan, izvještaj).