Pregled po CROSBI profilu: Ljubica Tratnik (CROSBI Profil: 28654, MBZ: 50382)
Pronađeno 142 radova
-
1.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaMlijeko i mliječni proizvodi / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012 -
2.Lisak, Katarina, Jeličić, Irena, Tratnik, Ljubica, Božanić, RajkaEnzimske metode izolacije proteina sirutke // Zbornik sažetaka 40.-og Hrvatskog Simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem / Samaržija, D. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 42-43 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Novak, IvanKvaliteta kuhanih svježih sireva od kravljeg i ovčjeg mlijeka te sirutke, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Lisak, Katarina; Jeličić, Irena; Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaInfluence of sweetener stevia on the quality of strawberry flavoured fresh yoghurt // Mljekarstvo, 61 (2011), 3; 220-225 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaImpact of enzymatic hydrolyzed lactose on fermentation and growth of probiotic bacteria in whey // Mljekarstvo, 61 (2011), 2; 154-160 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
6.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaRast bakterija ABT-5 kulture u sirutki obogaćenoj koncentratom proteina sirutke // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 175-182 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Lisak, KatarinaMogućnosti primjene netradicionalnih postupaka u mljekarskoj industriji // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 113-126 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Tratnik, LjubicaSirutka - izvor najvrjednijih funkcionalnih sastojaka, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
9.Legac, AnaProbiotički fermetirani mliječni napitci, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaThe growth of ABT-5 culture in whey supplemented with whey protein concentrate // Milchkonferenz 2009, Programm, Abstracts / . (ur.).
Beč: Gesellschaft für Milchwissenschaft, 2009. str. 118-188 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Jurčević, IvanaSirutka i proizvodi od sirutke, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Novak, IvanSastav i svojstva proteina mlijeka, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaOptimizing enzymatic hydrolysis of lactose in a sweet whey // 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Programme, abstracts of oral presentation and posters
Rennes, Francuska: IDF, 2009. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaThe impact of lactose hydrolysis on the activity and growth of probiotic bacteria in whey // 4th IDF Dairy Science and Technology Week. Programme, abstracts of oral presentation and posters
Rennes, Francuska: IDF, 2009. str. 95-95 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaThe influence of lactulose on growth and survival of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in reconstituted sweet whey // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 20-27 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaWhey based beverages - new generation of dairy products // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 257-274 (međunarodna recenzija, pismo, znanstveni)
-
17.Tratnik, LjubicaMlijeko bez laktoze, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
18.Tratnik, Ljubicasirila, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
-
19.Tratnik, LjubicaRokfor, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
-
20.Tratnik, LjubicaSir, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
-
21.Tratnik, LjubicaTrapist, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).
-
22.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Jeličić, IrenaFermentation of whey enriched with whey protein concentrate by bifidobacteria // 3rd International Probiotic Conference, Probiotics for the 3rd Millennium. Conference procedeedings / Ochabová, Eva (ur.).
Bratislava: SAMEDI, 2008. str. 44s-44s (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaUtjecaj količine inokuluma na rast i aktivnost probiotičkih bakterija u sirutki // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka.
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 114-115 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Matijević, Bojan; Lisak, Katarina; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaUtjecaj različitih početnih koncentracija probiotičkih bakterija na fermentaciju slatke sirutke // Mljekarstvo, 58 (2008), 4; 387-401 (recenziran, članak, stručni)
-
25.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaNapitci na bazi sirutke - nova generacija mliječnih proizvoda // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 257-274 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Jeličić, IrenaUtjecaj koncentrata proteina sirutke na rast i preživljavanje probiotičkih bakterija u sirutki // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 243-255 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaLactulose as a promoter of growth and activity of probiotic bacteria in reconstituted sweet whey // The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 141-141 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Herceg, Zoran; Drgalić, IdaThe quality of plain and supplemented kefir from goat’ s and cow’ s milk // International Journal of Dairy Technology, 59 (2006), 1; 40-46 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Koruga, SandraProizvodnja i prihvatljivost probiotičkog svježeg sira od kozjeg u usporedbi s kravljim mlijekom // Mljekarstvo, 56 (2006), 2; 107-118 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
30.Ćosić, FilipKakvoća probiotičkog svježeg sira tijekom čuvanja, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Ilić, NikolinaKremasti probiotički Cottage sir, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Vranko, MilanetaKontrola kvalitete probiotičkog svježeg sira, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Drgalić, IdaProbiotic bacteria surviving during storage of fresh cheese samples // 8th Simposium on Lactic Acid Bacteria. Genetics, methabolism and application Book of abstracts
Egmond aan Zee, Nizozemska: FEMS, 2005. (poster, sažetak, znanstveni) -
34.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaGrowth and survival of probiotic bacteria in reconstituted whey // Le lait, 85 (2005), 171-179 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Stilinović, JasminaRast probiotičkih mikroorganizama u rekonstituiranoj sirutki, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Stilinović, JasminaRast probiotičkih mikroorganizama u rekonstituiranoj sirutki, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Marić, OliveraThe influence of milk powder, whey protein concentrate and inulin on the quality of cow and goat acidophilus milk // Acta alimentaria, 33 (2004), 4; 337-346 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Dobrinić, AnaTehnologija proizvodnje probiotičkog svježeg sira od punomasnog kozjeg mijeka, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić , RajkaProduction of probiotic soft cheese made from goats milk // Book of Abstracts. IDF Symposium on Cheese. Ripening, Characterization & Technology / Houdek, Lubomir (ur.).
Prag: International Dairy Federation, 2004. str. 97-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Drgalić, Ida; Tratnik, LjubicaPrimjena i značaj mikrofiltracije u mljekarskoj industriji // Mljekarstvo, 54 (2004), 3; 225-245 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
41.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality and acceptability of plain and supplemented goats and cows fermented milk with kefir culture-the quality of goats and cows kefir // Yoghurts & fermented milks, 3 (2003), 1; 267-279 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
42.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaGrowth of probiotic bacteria in reconstituted whey // Book of Abstracts. Milk & Dairy products ; European Dairy Congress 03 / . (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty, University of Ljubljana, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Tratnik, LjubicaFunkcionalni mliječni proizvodi obogaćeni proteinima sirutke // Prehrambena industrija. Mleko i mlečni proizvodi - XVIII Savetovanje: Savremeni pravci razvoja u tehnologiji mleka / Carić, Marijana (ur.).
Novi Sad: Savez hemičara i tehnologa ; Tehnološki fakultet, 2003. str. 60-61 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
44.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality and acceptability of plain and supplemented goat?s and cow?s milk fermented with kefir culture // Fermented Milk / Hopkin, E. (ur.).
Brisel: International Dairy Federation, 2003. str. 267-279 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Tratnik, LjubicaUloga sirutke u proizvodnji funkcionalne mliječne hrane // Mljekarstvo, 53 (2003), 3; 325-352 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
46.Šimunek, MarinaProbiotički svježi sir, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality of plain and supplemented kefir from goat's and cow's milk // Congrilait 2002
Pariz, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Tratnik, LjubicaUloga proteina sirutke u funkcionalnim mliječnim proizvodima // Prvi simpozij poljoprivrede, veterinarstva i šumarstva "Strategija razvoja domaće proizvodnje"
Neum, Bosna i Hercegovina, 2003. str. 218-219 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
49.Drk, MonikaUtjecaj kefirne kulture KC-1 i dodataka na svojstva i prihvatljivost keflra od trajnog mlijeka, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulte, Zagreb
-
50.Đuranec, RenataUtjecaj kefirne kulture KC-l i dodataka na svojstva kefira od punomasnog mlijeka, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, MirjanaInfluence of culture activity on aroma components in yoghurts produced from goat's and cow's milk // Acta Alimentaria, 32 (2003), 2; 151-160 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Drgalić, IdaSvojstva i prihvatljivost probiotičkog svježeg sira // XXXV Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Lovran, Hrvatska, 2002. str. 51-51 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
53.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Hruškar, MirjanaThe quality of goat's and cow's kefir // Symposium on new developments in technology of fermented milks
Kolding, 2002. str. 4.14-4.14 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirProizvodnja, prinos i svojstva sireva tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka // Mljekarstvo, 52 (2002), 2; 137-161 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
55.Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, LjubicaFermentacija i čuvanje probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka // Mljekarstvo, 52 (2002), 2; 93-111 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
56.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Drgalić, IdaSvojstva i prihvatljivost svježeg sira proizvedenog korištenjem mješovite probiotičke kulture // Mljekarstvo, 52 (2002), 3; 239-252 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
57.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Drgalić, IdaKozje mlijeko: karakteristike i mogućnosti // Mljekarstvo, 52 (2002), 3; 207-237 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
58.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirUtjecaj ultrafiltracije na prinos i kakvoću Cottage sira // Mljekarstvo, 52 (2002), 1; 35-49 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
59.Granjaš, AleksandraMikrobiološka i fizikalno-kemijska kakvoća fermentiranih mliječnih proizvoda s probiotičkim kulturama, 2002., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Mioković, Goran; Šubarić, DragoOptimisation of Manufacture and Quality of Cottage Cheese // Food Technology and Biotechnology, 39 (2001), 1; 43-48 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Cvetko, AdrijanaSenzorska ocjena i prihvatljivost probiotičkih mliječnih napitaka, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
62.Drgalić, IdaOptimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
63.Jukić, Marija; Gregurek, Ljerka; Tratnik, LjubicaIstraživanje mikroflore radne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca različitog podrijetla // Mljekarstvo, 51 (2001), 2; 135-149 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
64.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirThe ultrafiltration efficiency on the yield and quality of Cottage cheese // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists
Zagreb, 2001. str. 114-115 (poster, sažetak, znanstveni) -
65.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera; Herceg, ZoranQuality of cow and goat acidophilus milk during storage // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists
Zagreb, 2001. str. 104-107 (poster, sažetak, znanstveni) -
66.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Parat, MarijanaPrihvatljivost jogurta i probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka // Mljekarstvo, 51 (2001), 4; 317-326 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
67.Harjač, Andrea; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirUtjecaj ultrafiltracije punomasnog i djelomično obranog mlijeka na sastav i svojstva sira tipa Feta // Mljekarstvo, 51 (2001), 3; 215-236 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
68.Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, LjubicaFermented acidophilus goat's milk suppelmented with inulin: comparison with cow's milk // Milchwissenschaft, 56 (2001), 11; 215-236 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaQuality of Cow's and Goat's Fermented Bifido Milk during Storage // Food Technology and Biotechnology, 39 (2001), 2; 109-114 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Rajčić, MladenkaKakvoća svježeg mekog sira proizvedenog u splitskoj mljekari "MILS", 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
71.Goričanec, IvanaUtjecaj dodataka na viskoznost i senzorska svojstva kefira od kozjeg mlijeka tijekom skladištenja i prihvatljivst kefira s dodacima, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
72.Kuzmić, KristijanKakvoća kozjeg i kravljeg sira s plemenitom plijesni proizvedenog u privatnoj mljekari, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
73.Majurec, MirelaPrimjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
74.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, MirjanaUtjecaj aktivnosti kulture na tvari arome jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka // Zbornik sažetaka 34. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2000. str. 36-37 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
75.Božanić, RajkaUtjecaj vrste i sastava mlijeka na aktivnost intestinalnih bakterija mliječne kiseline i kakvoću fermentiranih napitaka, 2000., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
76.Slačanac, VedranUtjecaj suhe tvari i dodataka na kakvoću acidofila od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2000., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
77.Štimac, Ana-MarijaUtjecaj sastava uzoraka obranog mlijeka na kakvoću Cottage sira, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
78.Jukić, Marija; Tratnik, Ljubica; Gregurek, LjerkaIstraživanje mikrobiološkog sastava kefirne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca različitog podrijetla // Zbornik radova / Prukner-Radovčić, Estella (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikorbiološko društvo, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Jukić, Marija; Gregurek, Ljerka; Tratnik, LjubicaEffect of temperature on growth different kefir grains and organoleptic quality of kefir // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka / . (ur.).
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2000. str. 38-39 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaRazvoj i postignuća u proizvodnji funkcionalne mliječne hrane na području Hrvatske // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / . (ur.).
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2000. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, pregledni) -
81.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Parat, MarijanaKakvoća i prihvatljivost jogurta i probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / . (ur.).
Zagreb: Hrvatska Mljekarska udruga, 2000. str. 31-32 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
82.Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaKakvoća kozjeg i kravljeg bifido mlijeka tijekom čuvanja // 2. hrvatski mikrobiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem : priopćenja
Brijuni, Hrvatska, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
83.Eremut, KristijanUtjecaj koncentriranih mikrobnih kultura na prinos i kakvoću industrijski proizvedenog svježeg mekog sira, 2000., magistarski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
84.Kobaš, TomislavUtjecaj mlijeka u prahu na kakvoću fermentiranog bifido mlijeka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
85.Prekupec, TomislavUtjecaj koncentrata proteina sirutke na kakvoću fermentiranog bifido mlijeka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
86.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Harjač, Andreja; Kozlek, DamirOptimiranje proizvodnje i kakvoće sireva u salamuri tipa Feta i Domiati // Mljekarstvo, 50 (2000), 3; 227-238 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
87.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraSenzorska svojstva i prihvatljivost jogurta i aromatiziranog jogurta proizvodenog od kozjeg i kravljeg mlijeka // Mljekarstvo, 50 (2000), 3; 199-208 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
88.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj dodataka koncentrata proteina sirutke na viskoznost i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Mljekarstvo, 50 (2000), 1; 15-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
89.Tratnik, Ljubica; Šušković, Jagoda; Božanić, Rajka; Kos, BlaženkaCreamed Cottage cheese enriched with Lactobacillus GG // Mljekarstvo, 50 (2000), 2; 113-123 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
90.Biljan, MarijaDjelotvornost procesa reverzne osmoze tijekom obradbe demineralizirane sirutke i permeata demineralizirane sirutke, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
91.Parat, MarijanaPrihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
92.Tratnik, Ljubica; Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Božanić, RajkaCottage sir sa vrhnjem obogaćen s Lactobacillus GG // Milk and dairy products / Rogelj, Irena (ur.).
Ljubljana, 1999. str. 1-122 (poster, sažetak, znanstveni) -
93.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraThe quality of cow's and goat's acidophilus milk during storage // 2nd Slovenian Congress with International Participation Milk and Dairy Products / Rogelj, I. (ur.).
Ljubljana: Planprint, 1999. str. 103-103 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Tratnik, Ljubica; Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Božanić, RajkaCreamed cottage cheese enriched with Lactobacillus GG // Book of Abstracts 2nd Slovenian Congress with International Participation Milk and Dairy Products / Rogelj, I. (ur.).
Ljubljana: Planprint, 1999. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
95.Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, LjubicaThe fermentation of goat's milk with prebiotic supplement // Book of Abstracts
Veldhoven, 1999. str. 7-7 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
96.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaFermented milk beverages as functional food // Proceedings of Euro Food Chem X, Funtional Foods - A new challenge for the food chemists, Vol 2 / Lasztity, R. ; Pfannhauser, W. ; Simon-Sakadi, L. ; Topmoskozi, S. (ur.).
Budimpešta: Publishing Company of TUB, 1999. str. 220-230 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
97.Jukić, MarijaIstraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
98.Nemet, HelenaPreživljevanje probiotičke bakterije Lactobacillus acidophillus, La-5 tijekom čuvanja fermentiranog kravljeg i kozjeg mlijeka, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
99.Žganec, DanijelaUtjecaj koncentrata proteina sirutke na mikrobiološku i senzorsku kakvoću acidofila načinjenog od kravljeg i kozjeg mlijeka, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
100.Debeljak, TajanaUtjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb