Pregled po CROSBI profilu: Dubravka Štrucelj (CROSBI Profil: 28102, MBZ: 48402)
Pronađeno 51 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko; Štrucelj, DubravkaPriručnik za vježbe iz kemije i tehnologije lipida / Popović, Nenad (ur.).
Zagreb: Durieux, 2001 -
1.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Serraiocco, ArnaldoChemical composition of Dalmatian virgin olive oils from autochtonous olive cultivars Oblica, Lastovka and Levantinka // Rivista italiana delle sostanze grasse, 86 (2010), 24-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Bartolić, MartinaChemical characteristics of oils from naked and husk seeds of Cucurbita pepo L // European Journal of Lipid Science and Technology, 108 (2006), 11; 936-943 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka; Škevin, Dubravka; Neđeral, SandraThe effect of processing conditions on the nontriacylglycerol constituents of sunflower oil // Acta alimentaria, 33 (2004), 1; 7-18 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Neđeral, Sandra; Benčić, ĐaniThe influence of olive variety and harvest time on the bitterness and phenolic compounds of olive oil // European Journal of Lipid Science and Technology, 105 (2003), 9; 536-541 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Marušić, Vlatko; Ivandić, Željko; Štrucelj, DubravkaTribološki gubici u uljari u ovisnosti o zaštiti dijelova preša od trošenja i čvrstoći sjemena nekih hibrida suncokreta // Journal of edible oil industry, 35 (2004), 1-2; 25-30 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Marušić, Vlatko; Štrucelj, Dubravka; Ivandić, ŽeljkoPovećanje učinkovitosti procesa prerade sjemena suncokreta primjenom novih postupaka zaštite za smanjenje intenziteta trošenja dijelova pužnih preša // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 53 (2003), 9; 393-400 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni, znanstveni)
-
1.Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, ŽeljkoSterol content and compositon of some non-refined and refined oils // Proceedings of the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists – ; 2nd Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: PBF, 2005. str. 228-234 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Marušić, Vlatko; Volmut, Katica; Štrucelj, DubravkaThe effect of newly introduced protection procedures of screw press components on oil throughput increase // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting, Opatija 03.-05.10. 2001. / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 244-253 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka; Rade, Desanka; Mijatović, IvanSCALE-UP OF PROCESS EQUIPMENT FOR FRACTIONATION OF SOYBEAN LECITHIN // TECHNOLOGY FOOD HEALTH / Peter Raspor, Darja Pitako, Ivica Hočevar (ur.).
Bled, Slovenija: Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1997. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Škevin, DubravkaPolyphenols and oxidative stability of olive oil under different storage conditions // Technology Food Health / Peter Raspor, Darja Pitako, Ivica Hočevar (ur.).
Bled, Slovenija: Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1997. str. 1010-1015 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, DesankaQuality, fatty acid and triglyceride profile of Dalmatian virgin olive oils // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Zagreb: EURO-VAL d.o.o., 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, DubravkaInfluence of pumpkin seed oil adulteration on stability and chemical characteristics // Abstracts of 4th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future
Madrid, Španjolska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić Sandra; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, OliveraBioactive Compounds of Virgin Olive Oil from Certain Croatian Olive Varieties // Abstracts of 13th World Congress of Food Science & Technology Food is Life
Nantes, Francuska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, DesankaKemijske karakteristike monovarijetalnih djevičanskih maslinovih ulja s područja srednje Dalmacije // Oils, fats and lipids for a healthier future / Euro Fed Lipid (ur.).
Frankfurt, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Štrucelj, DubravkaThe influence of rosemary on stability and bitterness of virgin olive oil // 26th World Congress and Exibition of the international society for fat research (ISF) Modern Aspects of Fats and Oils Abstracts / - (ur.).
Prag, Češka Republika: ISF, 2005. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
6.Čorbo, Selma; Štrucelj, DubravkaThe physical characteristics of sheep fats of different origin // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2001. str. CD-ROM, FT/PP_61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Benčić, ĐaniThe influence of various factors on the intensity of olive oil bitterness and phenolic compounds // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2001. str. CD-ROM, FT/PP_57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Škevin, Dubravka; Dražić-Kaić, MirjanaThe effect of processing conditions on the nonacylglycerol constituents of sunflower oil // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2001. str. CD-ROM, FT/SC_09 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Rade, DesankaFractionation of phospholipids // Proceedings of CTVO-Workshop New Applications for Vegetable Oils / Rexen, Finn ; Kerckow, Birger (ur.).
Kopenhagen: FachagenturNachwachsende Rohstoffe e.V. (FNR), 1999. str. 27-41 (pozvano predavanje, sažetak, ostalo) -
10.Štrucelj, Dubravka; Rade, Desanka; Mokrovčak, ŽeljkoBoja i održivost bučinog ulja i njegovih mješavina s drugim biljnim uljima // 3. HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Mokrovčak, Željko; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mijatović, IvanIzdvajanje ulja iz lecitina soje ultrafiltracijom // 3.HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb, Hrvatska: prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, OliveraProcjena gorkog okusa maslinovoga ulja i ekstrakcija gorkih tvari // 3.HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Marušić, Vlatko; Krumes, Dragomir; Štrucelj, DubravkaAnalysis of Potential Influences of Technical and Technological Properties of Sunflower Hybrids on Oil Extraction Results // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Opatija, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, ŽeljkoSterol content and compositon of some non-refined and refined oils // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Opatija, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Žanetić, MirellaUtjecaj polifenolnih spojeva na svojstva i oksidacijsku stabilnost djevičanskih maslinovih ulja odabranih autohtonih sorta, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Zagreb, Zagreb
-
1.Sorić, KsenijaUtjecaj uvjeta skladištenja i ubrzanog kvarenja na oksidacijsku stabilnost masti u nekim komponentama cjelodnevnih suhih obroka namijenjenih prehrani Hrvatske vojske, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Žanetić, MirellaSvojstva djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti Oblica, Levantinka i Lastovka s područja srednje Dalmacije, 2003., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Vlahović, RenataUsporedna istraživanja bučinog ulja različitog zemljopisnog podrijetla, 2008., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Radosavljević, DanaUtjecaj sorte i načina prerade na sterole u maslinovom ulju, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Grgurević, AnaTehnološka svojstva sjemena uljane repice, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Nestić, BiserkaTehnološka svojstva i sastav masnih kiselina sjemena suncokreta iz sortnog pokusa na oglednom polju Sopot-Vinkovci, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Ivaci, HrvojeUtjecaj uvjeta prerade bučinih koštica na sastav masnih kiselina i tokoferola u bučinom ulju, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Bačić, LidijaUtjecaj prirodnih antioksidanasa na svojstva i održivost djevičanskog maslinovog ulja, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Bosnić, AlmedinaSvojstva sjemena ulja uljane repice različitog podrijetla, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Kračun, ValerijaSastav masnih kiselina i sterola u mastima životinjskog porijekla, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Magazin, JasenkoUspordna istitivanja bučinog ulja različitog porijekla, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Janjić, NatašaSvojstva maslinovog ulja iz sorti Buharica i Oblica, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Krajcar, VesnaPrženje kikirikija u palminom ulju, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Kolanović, JosipaUtjecaj dodatka ružmarina na fenolne spojeve i oksidacijsku stabilnost maslinovog ulja, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Horak, RenataUtjecaj procesa rafinacije na svojstva maslinovog ulja i ulja komine maslina, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Zlački, MartinaUtjecaj uvjeta prerade na svojstva maslinovog ulja iz različitih sorti s područja Dalmacije, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Mišković, SandraUtjecaj uvjeta prerade na boju i održivost nerafiniranog ulja suncokreta, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Marks, SuzanaOsobine bučinog ulja dobivenog različitim postupcima, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Knežević, TatjanaUtjecaj uvjeta proizvodnje na svojstva i održivost bučinog ulja, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Brajković, MirtaUsporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Brezovac, KsenijaUtjecaj uvjeta čuvanja ploda masline na svojstva i održivost ulja, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Vučković, TanjaUsporedna ispitivanja ulja komina maslina i djevičanskog maslinovog ulja, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Antolić, VesnaKlorofili bučinoga i maslinovoga ulja i njihovih mješavina sa suncokretovim uljem, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Prpić, TihanaKlorofili u koštici, pogači i ulju buče, 1998., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Jurić, SuzanaUtjecaj klorofila na održivost bučinoga ulja, 1998., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb