Pregled po CROSBI profilu: Gordana Šimić (CROSBI Profil: 27706, MBZ: 231361)
-
1.Jukić, Marko; Šumanovac, Franjo; Nakov, Gjore; Šimić, Gordana; Koceva Komlenić, Daliborka; Ivanova, Nastia; Lukinac, JasminaApplication of the Falling Number Method in the Evaluation of the α-Amylase Activity of Malt Flour // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5; 3218, 10 doi:10.3390/app13053218 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Habschied, KristinaUnmalted wheat as a substitute raw material in the production of beer // Zbornik apstrakata V Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, 2022. str. 50-51 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Jozinović, Antun; Šimić, Gordana; Grec, Marijana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Drezner, Georg; Kajić, Nikolina; Šubarić, DragoInfluence of Extrusion on Functional Properties of Flour from Selected Wheat and Barley Cultivars Grown in Croatia // Poljoprivreda (Osijek), 28 (2022), 1; 39-45 doi:10.18047/poljo.28.1.6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaPONOS, 2022. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
5.Despotović, Saša; Pejin, Jelena; Šarić, Goran; Šimić, Gordana; Novak, Mario; Velić, NatalijaMogućnosti iskorištenja nusproizvoda indrustrija slada i piva // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 183-218 -
6.Nakov, Gjore; Jukić, Marko; Šimić, Gordana; Šumanovac, Franjo; Komlenić, Daliborka Koceva; Lukinac, JasminaEffect of the Addition of Hulless Barley Flour on the Quality of Short-Dough Cookies // Foods, 11 (2022), 16; 2428, 12 doi:10.3390/foods11162428 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Mastanjević, Krešimir; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaMaintenance of Malted Grain Quality – A Five-Year- Long Study // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 425-434 doi:10.1007/978-3-030-92851-3_32 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
8.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaVITAS, 2021. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
9.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaOTKOS, 2021. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
10.Horvat, Daniela; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Ivić, Marko; Plavšin, Ivana; Novoselović, DarioGluten Protein Compositional Changes in Response to Nitrogen Application Rate // Agronomy, 11 (2021), 2; 325, 12 doi:10.3390/agronomy11020325 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Zdunić, Zvonimir; Koceva Komlenić, Daliborka; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tišma, MarinaProduction and analysis of the flour from the hull- less barley // Journal of Food Measurement and Characterization, 15 (2021), 2679-2687 doi:10.1007/s11694-021-00857-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Krstanović, Vinko; Dvojković, Krešimir; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirComprehensive Comparative Study of the Malting Qualities of Winter Hull-Less and Hulled Barley (2016–2019) // Fermentation, 7 (2021), 1; 8, 14 doi:10.3390/fermentation7010008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Horvat, Daniela; Šimić, Gordana; Drezner, Georg; Lalić, Alojzije; Ledenčan, Tatjana; Tucak, Marijana; Plavšić, Hrvoje; Andrić, Luka; Zdunić, ZvonimirPhenolic Acids Profiles and Antioxidant Activity of Major Cereal Crops // Antioxidants, 9 (2020), 6; 527, 12 doi:10.3390/antiox9060527 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaTristan, 2020. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
15.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaLotus, 2020. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
16.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaPrkos, 2020. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
17.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Kovačević Babić, Marija; Dvojković, KrešimirReakcija proteina pšenice na folijarnu gnojidbu ureom // Zbornik sažetaka 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 74-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Lončarić, Zdenko; Rebekić, Andrijana; Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Kerovec, Darko; Lalić, AlojzijeThe potential of barley for biofortification // Book of Abstracts of 10th International Congress "Flour-Bread '19" and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '19" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 52-52 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Kovačević Babić, Marija; Nakov, Gjore; Tišma, Marina; Bucić-Kojić, Ana; Šušak, Ana; Lalić, AlojzijeRoller milling of two Croatian hull-less barleys and the characterisation of fractions obtained by this process // Book of Abstracts of 10th International Congress "Flour-Bread '19" and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '19" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 75-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Mastanjević, KristinaThe estimation of beta-glucans' degree and speed of degradation during malting-a critical review // Zbornik abstrakata 3.naučno-stručnog simpozijuma sa međunarodnim učešćem "Pivo, pivarske sirovine i oprema"
Zrenjanin: Provitalis d.o.o. Zrenanjin, 2019. str. 11-12 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Lalić, Alojzije; Koceva Komlenić, Daliborka; Abičić, Ivan; Zdunić, ZvonimirDistribution of β-Glucan, Phenolic Acids, and Proteins as Functional Phytonutrients of Hull-Less Barley Grain // Foods, 8 (2019), 12; 680, 16 doi:10.3390/foods8120680 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Horvat, Daniela; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Ivić, Marko; Plavšin, Ivana; Novoselović, DarioWheat proteins: Quantitative distribution under nitrogen fertilisation // Book of Abstracts of 10th International Congress "Flour-Bread 19 and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh 19" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 68-68 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
23.Habschied, Kristina; August, Hrvoje; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoTechnological Quality of New Croatian Barley Varieties Intended for Whisky Malt Production // Current research in nutrition and food science, 7 (2019), 3; 783-790 doi:10.12944/CRNFSJ.7.3.17 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaKUM, 2019. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
25.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaBEPO, 2019. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
26.Habschied, Kristina; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirScreening of Various Metabolites in Six Barley Varieties Grown under Natural Climatic Conditions (2016–2018) // Microorganisms, 7 (2019), 11; 532, 7 doi:10.3390/microorganisms7110532 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Horvat, Daniela; Kovačević Babić, Marija; Šimić, Gordana; Jozinović, Antun; Lalić, Alojzije; Drezner, Georg; Babić, JurislavThe influence of extrusion parameters on total phenols and ferulic acid of wheat and hulless barley flour // 10th International Congress Flour – Bread ’19/ 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’19 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 33-33 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Dvojković, Krešimir; Abičić, Ivan; Lalić, AlojzijeCHEMICAL COMPOSITION OF CEREAL WHOLEGRAIN MEALS AND FLOURS // Book of Abstract of the 11th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Faculty of Technology (University of Tuzla), 2018. str. 116-116 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Lalić, AlojzijeColour characteristics of different barley flour samples // International Conference 17th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" Book of abstracts / Tomas, Srećko ; Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek : Zagreb: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek and Croatian Society of Chemical Engineers (CSCE), 2018. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Dvojković, Krešimir; Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Lalić, AlojzijeStupanj modifikacije zrna ječma ozimih i jarih sorti tijekom slađenja // Book of Abstracts 53rd Croatian & 13th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 114-115 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Dvojković, Krešimir; Novoselović, Dario; Španić, Valentina; Drezner, GeorgProizvodnja i oplemenjivanje ječma za potrebe industrije slada i piva u Republici Hrvatskoj // Zbornik abstrakata Drugog Naučno-stručnog Simpozijuma sa međunarodnim učešćem "Pivo, pivarske sirovine i oprema"
Zrenjanin: Provitalis d.o.o. Zrenjanin, 2018. str. 15-16 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaKOLEDAR, 2018. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
33.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaKRALJ, 2018. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
34.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Kovačević Babić, MarijaTHE INFLUENCE OF NITROGEN FERTILIZATION ON PROTEIN AND TOTAL PHENOLIC CONTENT OF WHEAT // Book of Abstract of the 11th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Tišma, Marina; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Planinić, Mirela; Šelo, Gordana; Bucić-Kojić, AnaProduction and quality analysis of malt produced from hulless barley // Proceedings of the 9th International Congress "Flour-Bread '17", 11th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '17" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 51-58 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Novoselović, Dario; Andrić, LukaAnaliza indeksa biomase, uroda i kvalitete zrna kod sorti ozimog ječma // Zbornik sažetaka 11. međunarodnog kongresa Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo / Doc.dr.sc. Haramija, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2018. str. 43-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Novoselović, Dario; Andrić, LukaUčinak fungicida na stanje biomase, urod i kakvoću zrna ječma // Zbornik sažetaka 62. seminara biljne zaštite / Prof. dr. sc. Bažok, Renata (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo biljne zaštite, 2018. str. 19-19 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Horvat, Daniela; Dvojković, Krešimir; Andrić, LukaRazvoj proizvodnje i upotrebe golozrnog ječma u ljudskoj prehrani, stočarstvu i sladarstvu. Osijek: Poljoprivredni institut Osijek, 2018 (prirucnik)
-
39.Mastanjević, Kristina; Magdić, Marko; Buljeta, Ivana; Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoThe influence of the characteristics of commissioned varietal barley groups on the degree of β-glucan degradation during malting // 9th International Congress Flour – Bread ’17/ 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Dvojković, Krešimir; Zdunić, Zvonimir; Lutrov, Kristina; Abičić, Ivan; Lalić, AlojzijeRheological and bread making properties of the different milling fractions of hull-less barley // 9th International Congress Flour – Bread ’17 / 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Jukić, Marko; Lalić, Alojzije; Krušelj, Marijeta; Koceva Komlenić, Daliborka; Šimić, Gordana; Lukinac, JasminaQuality properties of cookies with addition of hulless barley // Book of Abstracts of 6th International Congress on Food Technology
Atena, 2017. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaSVEN, 2017. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
43.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Andrić, LukaAnaliza učinka agrotehničkih mjera na urod i kvalitetu zrna ozimog ječma // Zbornik sažetaka 10. međunarodnog kongresa "Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo & 5. regionalni dani sjemenara" / Matotan, Zdravko ; Haramija, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2017. str. 47-48 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Magdić, MarkoCitolitička razgradnja zrna tijekom slađenja različitih sortnih skupina ječma, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
45.Šimić, Gordana; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Šelo, Gordana; Lalić, Alojzije; Tišma, MarinaProduction and quality analysis of malt produced from two different hulless barley lines GZ-186 and GZ-189 // 9th International Congress Flour – Bread ’17 / 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Jozinović, Antun, Panak Balentić, Jelena; Grec, Marijana; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Gryszkin, Artur; Šimić, Gordana; Šubarić, DragoProperties of wheat and hulless barley flours modified by extrusion cooking // 9th International Congress Flour – Bread ’17 / 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 33-33 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Horvat, Daniela; Krstanović, Vinko; Jukić, Marko; Babić, Jurislav; Andrić, LukaUčinak fungicida na urod i kvalitetu zrna ječma // Zbornik sažetaka 61. seminara biljne zaštite / Prof. emer. dr. sc. Cvjetković, Bogdan (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo biljne zaštite, 2017. str. 40-40 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Mastanjević, Kristina; Lenart, Leon; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoMalting quality indicators of Croatian dual- purpose barley varieties // Croatian journal of food science and technology, 9 (2017), 2; 145-151 doi:10.17508/CJFST.2017.9.2.09 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Mastanjević, Krešimir; Lenart, LeonThe investigation of some malting quality indicators of multipurpose barley cultivars of Agricultural Institute Osijek // Proceedings of the 52nd Croatian & 12th International Symposium on Agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Faculty of Agriculture in Osijek, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, 2017. str. 237-241 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
50.Torbica, Aleksandra; Horvat, Daniela; Živančev, Dragan; Belović, Miona; Šimić, Gordana; Magdić, Damir; Đukić, Nevena; Dvojković, KrešimirPrediction of the genetic similarity of wheat and wheat quality by reversed-phase high-performance liquid chromatography and lab-on-chip methods // Acta alimentaria, 46 (2017), 2; 137-144 doi:10.1556/066.2016.0003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)