Pregled po CROSBI profilu: Gordana Šimić (CROSBI Profil: 27706, MBZ: 231361)
-
1.Jukić, Marko; Šumanovac, Franjo; Nakov, Gjore; Šimić, Gordana; Koceva Komlenić, Daliborka; Ivanova, Nastia; Lukinac, JasminaApplication of the Falling Number Method in the Evaluation of the α-Amylase Activity of Malt Flour // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5; 3218, 10 doi:10.3390/app13053218 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Habschied, KristinaUnmalted wheat as a substitute raw material in the production of beer // Zbornik apstrakata V Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, 2022. str. 50-51 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Jozinović, Antun; Šimić, Gordana; Grec, Marijana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Drezner, Georg; Kajić, Nikolina; Šubarić, DragoInfluence of Extrusion on Functional Properties of Flour from Selected Wheat and Barley Cultivars Grown in Croatia // Poljoprivreda (Osijek), 28 (2022), 1; 39-45 doi:10.18047/poljo.28.1.6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaPONOS, 2022. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
5.Despotović, Saša; Pejin, Jelena; Šarić, Goran; Šimić, Gordana; Novak, Mario; Velić, NatalijaMogućnosti iskorištenja nusproizvoda indrustrija slada i piva // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 183-218 -
6.Nakov, Gjore; Jukić, Marko; Šimić, Gordana; Šumanovac, Franjo; Komlenić, Daliborka Koceva; Lukinac, JasminaEffect of the Addition of Hulless Barley Flour on the Quality of Short-Dough Cookies // Foods, 11 (2022), 16; 2428, 12 doi:10.3390/foods11162428 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Mastanjević, Krešimir; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaMaintenance of Malted Grain Quality – A Five-Year- Long Study // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 425-434 doi:10.1007/978-3-030-92851-3_32 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
8.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaVITAS, 2021. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
9.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaOTKOS, 2021. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
10.Horvat, Daniela; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Ivić, Marko; Plavšin, Ivana; Novoselović, DarioGluten Protein Compositional Changes in Response to Nitrogen Application Rate // Agronomy, 11 (2021), 2; 325, 12 doi:10.3390/agronomy11020325 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Zdunić, Zvonimir; Koceva Komlenić, Daliborka; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tišma, MarinaProduction and analysis of the flour from the hull- less barley // Journal of Food Measurement and Characterization, 15 (2021), 2679-2687 doi:10.1007/s11694-021-00857-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Krstanović, Vinko; Dvojković, Krešimir; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirComprehensive Comparative Study of the Malting Qualities of Winter Hull-Less and Hulled Barley (2016–2019) // Fermentation, 7 (2021), 1; 8, 14 doi:10.3390/fermentation7010008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Horvat, Daniela; Šimić, Gordana; Drezner, Georg; Lalić, Alojzije; Ledenčan, Tatjana; Tucak, Marijana; Plavšić, Hrvoje; Andrić, Luka; Zdunić, ZvonimirPhenolic Acids Profiles and Antioxidant Activity of Major Cereal Crops // Antioxidants, 9 (2020), 6; 527, 12 doi:10.3390/antiox9060527 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaTristan, 2020. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
15.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaLotus, 2020. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
16.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaPrkos, 2020. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
17.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Kovačević Babić, Marija; Dvojković, KrešimirReakcija proteina pšenice na folijarnu gnojidbu ureom // Zbornik sažetaka 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 74-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Lončarić, Zdenko; Rebekić, Andrijana; Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Kerovec, Darko; Lalić, AlojzijeThe potential of barley for biofortification // Book of Abstracts of 10th International Congress "Flour-Bread '19" and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '19" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 52-52 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Kovačević Babić, Marija; Nakov, Gjore; Tišma, Marina; Bucić-Kojić, Ana; Šušak, Ana; Lalić, AlojzijeRoller milling of two Croatian hull-less barleys and the characterisation of fractions obtained by this process // Book of Abstracts of 10th International Congress "Flour-Bread '19" and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '19" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 75-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Mastanjević, KristinaThe estimation of beta-glucans' degree and speed of degradation during malting-a critical review // Zbornik abstrakata 3.naučno-stručnog simpozijuma sa međunarodnim učešćem "Pivo, pivarske sirovine i oprema"
Zrenjanin: Provitalis d.o.o. Zrenanjin, 2019. str. 11-12 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Lalić, Alojzije; Koceva Komlenić, Daliborka; Abičić, Ivan; Zdunić, ZvonimirDistribution of β-Glucan, Phenolic Acids, and Proteins as Functional Phytonutrients of Hull-Less Barley Grain // Foods, 8 (2019), 12; 680, 16 doi:10.3390/foods8120680 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Horvat, Daniela; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Ivić, Marko; Plavšin, Ivana; Novoselović, DarioWheat proteins: Quantitative distribution under nitrogen fertilisation // Book of Abstracts of 10th International Congress "Flour-Bread 19 and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh 19" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 68-68 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
23.Habschied, Kristina; August, Hrvoje; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoTechnological Quality of New Croatian Barley Varieties Intended for Whisky Malt Production // Current research in nutrition and food science, 7 (2019), 3; 783-790 doi:10.12944/CRNFSJ.7.3.17 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaKUM, 2019. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
25.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaBEPO, 2019. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
26.Habschied, Kristina; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirScreening of Various Metabolites in Six Barley Varieties Grown under Natural Climatic Conditions (2016–2018) // Microorganisms, 7 (2019), 11; 532, 7 doi:10.3390/microorganisms7110532 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Horvat, Daniela; Kovačević Babić, Marija; Šimić, Gordana; Jozinović, Antun; Lalić, Alojzije; Drezner, Georg; Babić, JurislavThe influence of extrusion parameters on total phenols and ferulic acid of wheat and hulless barley flour // 10th International Congress Flour – Bread ’19/ 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’19 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 33-33 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Dvojković, Krešimir; Abičić, Ivan; Lalić, AlojzijeCHEMICAL COMPOSITION OF CEREAL WHOLEGRAIN MEALS AND FLOURS // Book of Abstract of the 11th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Faculty of Technology (University of Tuzla), 2018. str. 116-116 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Lalić, AlojzijeColour characteristics of different barley flour samples // International Conference 17th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" Book of abstracts / Tomas, Srećko ; Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek : Zagreb: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek and Croatian Society of Chemical Engineers (CSCE), 2018. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Dvojković, Krešimir; Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Lalić, AlojzijeStupanj modifikacije zrna ječma ozimih i jarih sorti tijekom slađenja // Book of Abstracts 53rd Croatian & 13th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 114-115 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Dvojković, Krešimir; Novoselović, Dario; Španić, Valentina; Drezner, GeorgProizvodnja i oplemenjivanje ječma za potrebe industrije slada i piva u Republici Hrvatskoj // Zbornik abstrakata Drugog Naučno-stručnog Simpozijuma sa međunarodnim učešćem "Pivo, pivarske sirovine i oprema"
Zrenjanin: Provitalis d.o.o. Zrenjanin, 2018. str. 15-16 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaKOLEDAR, 2018. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
33.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaKRALJ, 2018. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
34.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Kovačević Babić, MarijaTHE INFLUENCE OF NITROGEN FERTILIZATION ON PROTEIN AND TOTAL PHENOLIC CONTENT OF WHEAT // Book of Abstract of the 11th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Tišma, Marina; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Planinić, Mirela; Šelo, Gordana; Bucić-Kojić, AnaProduction and quality analysis of malt produced from hulless barley // Proceedings of the 9th International Congress "Flour-Bread '17", 11th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '17" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 51-58 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Novoselović, Dario; Andrić, LukaAnaliza indeksa biomase, uroda i kvalitete zrna kod sorti ozimog ječma // Zbornik sažetaka 11. međunarodnog kongresa Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo / Doc.dr.sc. Haramija, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2018. str. 43-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Novoselović, Dario; Andrić, LukaUčinak fungicida na stanje biomase, urod i kakvoću zrna ječma // Zbornik sažetaka 62. seminara biljne zaštite / Prof. dr. sc. Bažok, Renata (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo biljne zaštite, 2018. str. 19-19 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Horvat, Daniela; Dvojković, Krešimir; Andrić, LukaRazvoj proizvodnje i upotrebe golozrnog ječma u ljudskoj prehrani, stočarstvu i sladarstvu. Osijek: Poljoprivredni institut Osijek, 2018 (prirucnik)
-
39.Mastanjević, Kristina; Magdić, Marko; Buljeta, Ivana; Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoThe influence of the characteristics of commissioned varietal barley groups on the degree of β-glucan degradation during malting // 9th International Congress Flour – Bread ’17/ 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Dvojković, Krešimir; Zdunić, Zvonimir; Lutrov, Kristina; Abičić, Ivan; Lalić, AlojzijeRheological and bread making properties of the different milling fractions of hull-less barley // 9th International Congress Flour – Bread ’17 / 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Jukić, Marko; Lalić, Alojzije; Krušelj, Marijeta; Koceva Komlenić, Daliborka; Šimić, Gordana; Lukinac, JasminaQuality properties of cookies with addition of hulless barley // Book of Abstracts of 6th International Congress on Food Technology
Atena, 2017. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaSVEN, 2017. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
43.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Andrić, LukaAnaliza učinka agrotehničkih mjera na urod i kvalitetu zrna ozimog ječma // Zbornik sažetaka 10. međunarodnog kongresa "Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo & 5. regionalni dani sjemenara" / Matotan, Zdravko ; Haramija, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2017. str. 47-48 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Magdić, MarkoCitolitička razgradnja zrna tijekom slađenja različitih sortnih skupina ječma, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
45.Šimić, Gordana; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Šelo, Gordana; Lalić, Alojzije; Tišma, MarinaProduction and quality analysis of malt produced from two different hulless barley lines GZ-186 and GZ-189 // 9th International Congress Flour – Bread ’17 / 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Jozinović, Antun, Panak Balentić, Jelena; Grec, Marijana; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Gryszkin, Artur; Šimić, Gordana; Šubarić, DragoProperties of wheat and hulless barley flours modified by extrusion cooking // 9th International Congress Flour – Bread ’17 / 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 33-33 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Horvat, Daniela; Krstanović, Vinko; Jukić, Marko; Babić, Jurislav; Andrić, LukaUčinak fungicida na urod i kvalitetu zrna ječma // Zbornik sažetaka 61. seminara biljne zaštite / Prof. emer. dr. sc. Cvjetković, Bogdan (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo biljne zaštite, 2017. str. 40-40 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Mastanjević, Kristina; Lenart, Leon; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoMalting quality indicators of Croatian dual- purpose barley varieties // Croatian journal of food science and technology, 9 (2017), 2; 145-151 doi:10.17508/CJFST.2017.9.2.09 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Mastanjević, Krešimir; Lenart, LeonThe investigation of some malting quality indicators of multipurpose barley cultivars of Agricultural Institute Osijek // Proceedings of the 52nd Croatian & 12th International Symposium on Agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Faculty of Agriculture in Osijek, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, 2017. str. 237-241 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
50.Torbica, Aleksandra; Horvat, Daniela; Živančev, Dragan; Belović, Miona; Šimić, Gordana; Magdić, Damir; Đukić, Nevena; Dvojković, KrešimirPrediction of the genetic similarity of wheat and wheat quality by reversed-phase high-performance liquid chromatography and lab-on-chip methods // Acta alimentaria, 46 (2017), 2; 137-144 doi:10.1556/066.2016.0003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Dvojković, Krešimir; Abičić, Ivan; Viljevac Vuletić, Marija; Tucak, Marijana; Lalić, AlojzijeEvaluation of total phenolic content and antioxidant activity of malting and hulless barley grain and malt extracts // Czech journal of food sciences, 35 (2017), 1; 73-78 doi:10.17221/144/2016-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Abičić, Ivan; Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Andrić, LukaAgronomske karakteristike OS-genotipova golozrnog ječma // Zbornik radova/Proceedings, 52nd Croatian & 12th International Symposium on Agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, Osijek, 2017. str. 199-202 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
53.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Horvat, Daniela; Dvojković, Krešimir; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Šubarić, DragoGrain characteristics and chemical composition of hull-less and hulled barley varieties created at Agricultural Institute Osijek // Proceedings of the 52nd Croatian & 12th International Symposium on Agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Faculty of Agriculture in Osijek, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, 2017. str. 257-261 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
54.Lalić, Alojzije; Goreta Ban, Smiljana; Perica, Slavko; Novoselović, Dario; Abičić, Ivan; Kovačević, Josip; Šimić, Gordana; Guberac, VladoThe effect of water stress on some traits of winter barley cultivars during early stages of plant growth // Poljoprivreda (Osijek), 23 (2017), 1; 22-27 doi:10.18047/poljo.23.1.4. (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KristinaSURVEY OF β-GLUCANS IN DOMESTIC BARLEY'S VARIETIES // Proceedings of the 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists BRAŠNO-KRUH 2015 / Koceva - Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2016. str. 151-158 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
56.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Horvat, Daniela; Krstanović, Vinko; Jukić, Marko; Babić, Jurislav; Andrić, LukaAGRONOMSKE I GOSPODARSKE ODLIKE OS-GENOTIPOVA GOLOZRNOG JEČMA // Zbornik sažetaka 9. međunarodni kongres Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo / Matotan, Z. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2016. str. 61-62 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Horvat, Daniela; Viljevac Vuletić, MarijaComparative malting performance of different barley varieties // International Conference 16th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" Book of abstracts / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Chemical Engineers, Faculty of Food Technology Osijek, University of J.J.Strossmayer Osijek, 2016. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Abičić, Ivan; Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Šimon , Silvio; Pejić, IvanAgronomske karakteristike sortimenta ozimog i jarog ječma (Hordeum vulgare L.) kroz oplemenjivačke cikluse // Book of Abstracts from 51st Croatian & 11th International Symposium on Agriculture / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 81-82 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
59.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Horvat, Daniela; Viljevac Vuletić, MarijaTotal phenolic content and antioxidant activity of different barley varieties and their malts // Book of Abstracts of 51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 65-66 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaAnaliza učinka genotipa, godine uzgoja i fungicidne zaštite na urod i kvalitetu zrna ozimog ječma // Glasilo biljne zaštite - Zbornik sažetaka 60. Seminara biljne zaštite / Prof. emer. dr. sc. Bogdan Cvjetković (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo biljne zaštite, 2016. str. 51-51 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaPIVARAC, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
62.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaUčinak genotipa, godine i agrotehničkih mjera na parametre uroda i kvalitete zrna ječma // Zbornik sažetaka 8. Međunarodnog kongresa "Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo" / Prof.dr.sc. Zdravko Matotan (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2015. str. 59-60 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
63.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KristinaSurvey of β-glucans in domestic barley's varieties // Book of Abstracts of 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists BRAŠNO-KRUH 2015 / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2015. str. 13-13 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Jurković, Zorica; Viljevac Vuletić, MarijaTotal phenolic content and antioxidant activity of different barley varieties // Book of Abstracts of 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists BRAŠNO-KRUH 2015 / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2015. str. 25-25 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
65.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Beraković, Ivicaβ-glucan content and β-glucanase activity of winter and spring malting barley cultivars // Acta alimentaria, 44 (2015), 4; 542-548 doi:10.1556/066.2015.44.0026 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Jurković, Zorica; Dvojković, Krešimir; Viljevac Vuletić, Marija; Šimić GordanaGenotype and environmental variation in phenolic content and antioxidant activity of bread wheat // Book of Abstracts of 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists - Brašno-Kruh 2015 / D. Koceva Komlenić ; M. Jukić (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku ; Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, 2015. str. 22-22 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
67.Abičić, Ivan; Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Šimon, Silvio; Pejić, IvanGenetska raznolikost germplazme ječma Poljoprivrednog instituta Osijek temeljena na molekularnim podatcima // 50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture : proceedings = zbornik radova / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2015. str. 211-215 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
68.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Sudar, Rezica; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Španić, Valentina; Magdić, DamirDistribution of wheat protein components under different genetic backgrounds and environments // Turkish Journal of Field Crops, 20 (2015), 2; 150-154 doi:10.17557/tjfc.12437 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Živančev, Dragan; Horvat, Daniela; Torbica, Aleksandra; Belović, Miona; Šimić, Gordana; Magdić, Damir; Đukić, NevenaBenefits and limitations of lab-on-a-chip method over reversed-phase high-performance liquid chromatography method in gluten proteins evaluation // Journal of Chemistry, 2015 (2015), 430328, 9 doi:10.1155/2015/430328 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Horvat, Daniela; Španić, Valentina; Dvojković, Krešimir; Šimić, Gordana; Magdić, Damir; Nevistić, AnteThe influence of Fusarium infection on wheat (Triticum aestivum L.) proteins distribution and baking quality // Cereal research communications, 43 (2015), 1; 61-71 doi:10.1556/CRC.2014.0023 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Šimić, Branimir; Šimić, Nikolina; Šimić, Domagoj; Šimić, GordanaUtjecaj krupnoće sjemena suncokreta na kakvoću sjemena tijekom skladištenja // Zbornik sažetaka 7. Međunarodnog kongresa "Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo" i 2. Regionalnih dana sjemenara / Prof.dr.sc. Zdravko Matotan (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2014. str. 108-109 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaGenotipovi ozimog ječma u uvjetima uzgoja Republike Hrvatske kroz parametre uroda i kakvoće zrna // Zbornik sažetaka 7. Međunarodnog kongresa "Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo" i 2. Regionalnih dana sjemenara / Prof. dr. sc. Zdravko Matotan (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2014. str. 59-61 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
73.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Jurković, Zorica; Jurković, Vlatka; Abičić, Ivan; Krstanović, VinkoEvaluation of Total Phenolic Content and β-glucans of Different Barley Varieties // International Symposium on Bioactive Compounds in Cereal Grains and Foods Book of Abstracts
Beč: International Association for Cereal Science and Technology, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Jurković, Zorica; Šimić, Gordana; Jurković, Vlatka; Viljevac, MarijaVariation in Total Phenolic Contents and Antioxidant Activities of Commercial Wheat Cultivars (Triticum aestivum L.) Grown in Croatia // International Symposium on Bioactive Compounds in Cereal Grains and Foods Book of Abstracts
Beč: International Association for Cereal Science and Technology, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
75.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Krstanović, Vinko; Jukić, Marko; Tišma, Marina; Radan, Zvonko; Ibraković, Vehid; Kovačević, JosipUrod zrna i parametri kvalitete OS-genotipova golozrnog ječma // Zbornik sažetaka 49. hrvatskog i 9. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 70-71 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Sudar, Rezica; Lutrov, KristinaHMW-GS as protein markers in differentiation of wheat cultivars // Proceedings of the 7th International Congress Flour- Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, Croatia, 2014. str. 298-303 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
77.Mastilović, Jasna; Horvat, Daniela; Živančev. Dragan; Torbica, Aleksandra; Kevrešan, Željko; Đukić, Nevena; Magdić, Damir; Šimić, GordanaAnalysis Of Interrelations Between Wheat Protein Fractions Composition And Its Technological Quality With Combined Multivariate And Univariate Statistics // Hemijska industrija, 68 (2014), 3; 321-329 doi:10.2298/HEMIND130313057M (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
78.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Sudar, Rezica; Lutrov, KristinaHMW-GS as protein markers in differentiation of wheat cultivars // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 96-96 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Abičić, IvanCultivar And Environmental Variations Of Barley β-Glucan Content And β-Glucanase Activity // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, University of Osijek, 2013. str. 97-97 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
80.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Krstanović, Vinko; Jukić, Marko; Tišma, Marina; Radan Zvonko; Kovačević, Josip KovačevićOplemenjivanje, namjena i proizvodnja golozrnog ječma // 3.Zbornik sažetaka Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Gordana Kralik (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2013. str. 37-38 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
81.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Drezner, Georg; Dvojković, Krešimir; Horvat, Daniela; Krstanović, Vladimir; Jukić, Marko; Tišma, Marina; Radan, Zvonko; Kovačević, JosipRezultati oplemenjivanja golozrnog ječma na Poljoprivrednom institutu Osijek // Zbornik sažetaka 6. Međunarodnog kongresa: Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo / Matotan, Zdravko ; Haramija, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2013. str. 32-33 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
82.Abičić, Ivan; Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Šimon, Silvio; Pejić, IvanSSR Profile Survey of Winter and Spring Barley Compared to Malt Quality Data // Journal of Agricultural Faculty of Ege University, 2 (2013), 343-347 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
83.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Kovačević, Josip; Abičić, IvanMalting quality of winter and spring barley varieties // Book of abstracts of 48th Croatian and 8th International Symposium on Agriculture / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, Faculty of Agriculture, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Abičić, Ivan; Lalić, Alojzije; Šimon, Silvio; Pejić, Ivan; Šimić, GordanaComparative SSR polymorphism analysis of winter and spring barley germplasm // Book of abstracts of 48th Croatian and 8th International Symposium on Agriculture / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, Faculty of Agriculture, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
85.Horvat, Daniela; Đukić, Nevena; Magdić, Damir; Mastilović, Jasna; Šimić, Gordana; Torbica, Aleksandra; Živančev, DraganCharacterization of bread wheat cultivars (Triticum aestivum L.) by glutenin proteins // Cereal research communications, 41 (2013), 1; 133-140 doi:10.1556/CRC.2012.0021 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
86.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Sudar, RezicaQUALITY OF BARLEY CULTIVARS IN RELATION TO HORDEIN PROTEINS // Abstract Book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 254-254 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
87.Horvat, Daniela; Đukić, Nevena; Mastilović, Jasna; Magdić, Damir; Šimić, Gordana; Torbica, Aleksandra; Dvojković, Krešimir; Živančev, DraganCHARACTERIZATION OF BREAD WHEAT CULTIVARS BY SEED STORAGE PROTEINS // Abstract Book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 214-214 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
88.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Sudar, Rezica; Dvojkovic, Krešimir; Simic, Gordana; Spanic, ValentinaBread making quality and storage proteins of wheat cultivars grown at the Agricultural Institute Osijek // Book of Abstracts of the 23rd International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry / Murat Yercan, Duygu Tosun, Zubeyde Albayram (ur.).
Izmir: Ege University, Faculty of Agriculture, 2012. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
89.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Dvojković, Krešimir; Šimić, Gordana; Magdić, Damir; Španić, ValentinaEnd-use quality of wheat cultivars in different environments // Sjemenarstvo, 29 (2012), 1-2; 5-11 (recenziran, članak, znanstveni)
-
90.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Kovačević, Josip; Šimić, Gordana; Drezner, Georg; Novoselović, Dario; Dvojković, Krešimir; Guberac, VladoProcjena sorti ozimog ječma u uvjetima proizvodnje Republike Hrvatske // Zbornik radova/Proceedings from 47th Croatian & 7th International Symposium on Agriculture / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 289-293 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
91.Abičić, Ivan; Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Šimon, Silvio; Pejić, IvanSSR profile survey of winter and spring barley compared to malt quality data // 23rd International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry - Book of Abstracts / Murat YERCAN, Duygu TOSUN, Zubeyde ALBAYRAM (ur.).
İzmir, Turska; Bornova, Turska: Ege University, Faculty of Agriculture, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
92.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Horvat DanielaMalt quality traits of barley cultivars grown at the Agricultural Institute Osijek // 23rd International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry - Book of Abstracts / Murat YERCAN, Duygu TOSUN, Zubeyde ALBAYRAM (ur.).
İzmir, Turska; Bornova, Turska: Ege University, Faculty of Agriculture, 2012. str. 138-138 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
93.Lalić, Alojzije; Šimić Gordana; Abičić, Ivan; Kovačević, Josip; Novoselović, DarioAnaliza uroda i modifikacija zrna ječma tijekom slađenja sorti ozimog i jarog sezonalnog tipa u uvjetima uzgoja Republike Hrvatske // Hrvatsko oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo i europske integracije / Matotan, Zdravko ; Haramija, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2012. str. 37-38 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Abičić, Ivan; Lalić, Alojzije; Šimić Gordana; Šimon, Silvio; Pejić, IvanMalt quality characteristics compared to SSR profiles of barley varieties // Zbornik sažetaka 47. hrvatskog i 7. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet Zagreb, 2012. str. 37-38 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
95.Horvat, Daniela; Đukić, Nevena; Dvojković, Krešimir; Šimić, Gordana; Torbica, Aleksandra; Živančev, DraganQuality properties of some Croatian and Serbian wheat cultivars in relation to gluten proteins // Proceedings of the 6th International Congress Flour-Bread'11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of Osijek, Croatia, 2012. str. 505-510 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
96.Nevena, Đukić; Daniela, Horvat; Gordana, Šimić; J., Knežević; Jasmina, LukinacAMINO ACIDS CONTENTS IN SOME WHEAT GENOTYPES Triticum aestivum L. // 6th International Congress "Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Brašno-Kruh '11. Book of Abstract / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
97.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Ugarčić-Hardi, ŽanetaMalting quality traits in relation to barley hordein proteins // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno–Kruh '11. Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of Osijek, 2011. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
98.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Španić, Valentina; Dvojković, Krešimir; Magdić, Damir; Nevistić, Ante; Lukinac, Jasmina; Šimić, Gordana; Sudar, RezicaDegradation of wheat quality under Fusarium infection // 6th International Congress "Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Brašno-Kruh '11. Book of Abstract / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of Osijek, Croatia, 2011. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
99.Lalić Alojzije, Abičić Ivan, Šimić Gordana, Kovačević Josip, Novoselović Dario, Guberac VladoProcjena kultivara ozimog ječma obzirom na uvjete uzgoja Republike Hrvatske // Zbornik sažetaka: Četvrti međunarodni znanstveno i stručni skup-Hrvatsko oplemenjivanje bilja , sjemenarstvo, rasadničarstvo i europske integracije / Prof. dr. sc. Zdravko Matotan (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2011. str. 41-42 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
100.Horvat, Daniela; Kurtanjek, Želimir; Drezner, Georg; Šimić, GordanaChemometric analysis of wheat cultivars // International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today science-tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 294-301 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)