Pregled po CROSBI profilu: Gordana Šimić (CROSBI Profil: 27706, MBZ: 231361)
-
1.Jukić, Marko; Šumanovac, Franjo; Nakov, Gjore; Šimić, Gordana; Koceva Komlenić, Daliborka; Ivanova, Nastia; Lukinac, JasminaApplication of the Falling Number Method in the Evaluation of the α-Amylase Activity of Malt Flour // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5; 3218, 10 doi:10.3390/app13053218 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Habschied, KristinaUnmalted wheat as a substitute raw material in the production of beer // Zbornik apstrakata V Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, 2022. str. 50-51 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Jozinović, Antun; Šimić, Gordana; Grec, Marijana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Drezner, Georg; Kajić, Nikolina; Šubarić, DragoInfluence of Extrusion on Functional Properties of Flour from Selected Wheat and Barley Cultivars Grown in Croatia // Poljoprivreda (Osijek), 28 (2022), 1; 39-45 doi:10.18047/poljo.28.1.6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaPONOS, 2022. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
5.Despotović, Saša; Pejin, Jelena; Šarić, Goran; Šimić, Gordana; Novak, Mario; Velić, NatalijaMogućnosti iskorištenja nusproizvoda indrustrija slada i piva // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 183-218 -
6.Nakov, Gjore; Jukić, Marko; Šimić, Gordana; Šumanovac, Franjo; Komlenić, Daliborka Koceva; Lukinac, JasminaEffect of the Addition of Hulless Barley Flour on the Quality of Short-Dough Cookies // Foods, 11 (2022), 16; 2428, 12 doi:10.3390/foods11162428 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Mastanjević, Krešimir; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaMaintenance of Malted Grain Quality – A Five-Year- Long Study // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 425-434 doi:10.1007/978-3-030-92851-3_32 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
8.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaVITAS, 2021. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
9.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaOTKOS, 2021. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
10.Horvat, Daniela; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Ivić, Marko; Plavšin, Ivana; Novoselović, DarioGluten Protein Compositional Changes in Response to Nitrogen Application Rate // Agronomy, 11 (2021), 2; 325, 12 doi:10.3390/agronomy11020325 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Zdunić, Zvonimir; Koceva Komlenić, Daliborka; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tišma, MarinaProduction and analysis of the flour from the hull- less barley // Journal of Food Measurement and Characterization, 15 (2021), 2679-2687 doi:10.1007/s11694-021-00857-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Krstanović, Vinko; Dvojković, Krešimir; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirComprehensive Comparative Study of the Malting Qualities of Winter Hull-Less and Hulled Barley (2016–2019) // Fermentation, 7 (2021), 1; 8, 14 doi:10.3390/fermentation7010008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Horvat, Daniela; Šimić, Gordana; Drezner, Georg; Lalić, Alojzije; Ledenčan, Tatjana; Tucak, Marijana; Plavšić, Hrvoje; Andrić, Luka; Zdunić, ZvonimirPhenolic Acids Profiles and Antioxidant Activity of Major Cereal Crops // Antioxidants, 9 (2020), 6; 527, 12 doi:10.3390/antiox9060527 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaTristan, 2020. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
15.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaLotus, 2020. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
16.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaPrkos, 2020. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
17.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Kovačević Babić, Marija; Dvojković, KrešimirReakcija proteina pšenice na folijarnu gnojidbu ureom // Zbornik sažetaka 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 74-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Lončarić, Zdenko; Rebekić, Andrijana; Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Kerovec, Darko; Lalić, AlojzijeThe potential of barley for biofortification // Book of Abstracts of 10th International Congress "Flour-Bread '19" and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '19" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 52-52 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Kovačević Babić, Marija; Nakov, Gjore; Tišma, Marina; Bucić-Kojić, Ana; Šušak, Ana; Lalić, AlojzijeRoller milling of two Croatian hull-less barleys and the characterisation of fractions obtained by this process // Book of Abstracts of 10th International Congress "Flour-Bread '19" and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '19" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 75-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Mastanjević, KristinaThe estimation of beta-glucans' degree and speed of degradation during malting-a critical review // Zbornik abstrakata 3.naučno-stručnog simpozijuma sa međunarodnim učešćem "Pivo, pivarske sirovine i oprema"
Zrenjanin: Provitalis d.o.o. Zrenanjin, 2019. str. 11-12 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Lalić, Alojzije; Koceva Komlenić, Daliborka; Abičić, Ivan; Zdunić, ZvonimirDistribution of β-Glucan, Phenolic Acids, and Proteins as Functional Phytonutrients of Hull-Less Barley Grain // Foods, 8 (2019), 12; 680, 16 doi:10.3390/foods8120680 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Horvat, Daniela; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Ivić, Marko; Plavšin, Ivana; Novoselović, DarioWheat proteins: Quantitative distribution under nitrogen fertilisation // Book of Abstracts of 10th International Congress "Flour-Bread 19 and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh 19" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 68-68 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
23.Habschied, Kristina; August, Hrvoje; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoTechnological Quality of New Croatian Barley Varieties Intended for Whisky Malt Production // Current research in nutrition and food science, 7 (2019), 3; 783-790 doi:10.12944/CRNFSJ.7.3.17 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaKUM, 2019. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).
-
25.Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaBEPO, 2019. (podatak o recenziji nije dostupan, nova vrsta).