Pregled po CROSBI profilu: Bernarda Šeruga (CROSBI Profil: 27627, MBZ: 74004)
Pronađeno 75 radova
-
1.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaSpecific heat and thermal conductivity of the Croatian unleavened dough // International journal of food properties, 18 (2015), 10; 2300-2311 doi:10.1080/10942912.2014.971180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaSpecific Heat of Strawberry and Raspberry Puree // Journal of food processing and preservation, 38 (2014), 6; 2240-2245 doi:10.1111/jfpp.12397 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality inspection of cookies using computer vision // Proceedings of 7th International Congress FLOUR- BREAD '13 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 182-187 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Lončarić, MarinApparent and true density of different types of unleavened dough during processing // Proceedings of 6th International Congress FLOUR- BREAD '09 8th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2012. str. 221-226 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Lončarić, MarinPRIVIDNA I PRAVA GUSTOĆA RAZLIČITIH TIPOVA BESKVASNIH TIJESTA TIJEKOM PROCESIRANJA // 6th INTERNATIONAL CONGRESS FLOUR-BREAD'11 AND 8th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGISTS BRAŠNO-KRUH'11 / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2011. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Mikičić, FabijanDETERMINATION OF SPECIFIC HEAT CAPACITY OF RASPBERRIES PUREE // International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: TIPO Osijek, 2010. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Babić, JurislavDetermination and prediction of specific heat of unleavened dough during processing // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 562-568 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Babić, JurislavDetermination of specific heat of unleavened dough during processing by differential scanning calorimetry // 5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh'09. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of osijek, Croatia, 2009. str. 132-132 (poster, sažetak, znanstveni) -
9.Budžaki, SandraOdređivanje i predviđanje toplinskih svojstava beskvasnih tijesta tijekom procesiranja, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
10.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Šeruga, Bernarda; Novak, Ivana; Medvidović-Kosanović, MartinaPhenolic compound composition and antioxidant activity of Rubus and Prunus species from Croatia // International journal of food science & technology, 44 (2009), 4; 860-868 doi:1111/j.1365-2621.2009.01920.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Radić, DorotejaOdređivanje koeficijenta toplinske vodljivosti beskvasnog slatkog tijesta za Kroštule, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraOdređivanje poroznosti različitih vrsta beskvasnih tijesta tijekom procesa pečenja // International Congress of Technologists for Post-harvest Technology / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Mijograf d.o.o., 2008. str. 66-67 (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
13.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Novak, Ivana; Medvidović-Kosanović, Martina; Šeruga, BernardaDPPH radical inhibition kinetic and antiradical activity of polyphenols from chokeberry and elderberry fruits // Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 14 (2008), 2; 101-118 (recenziran, članak, znanstveni)
-
14.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Kiščinal, AleksandarDetermination of density of different type of unleavened dough during baking // Proceedings of 4th International Congress FLOUR-BREAD '07 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, Department of Cereal Processing Technologies, 2008. str. 345-348 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Punda, ZrinkaOvisnost poroznosti tijesta o sastavu i temperaturi pečenja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
16.Kiščinal, AleksandarOvisnost gustoće tijesta o temperaturi i sastavu, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Kiščinal, AleksandarDensity Determination of Different Types of Unleavened Dough During Baking // ABSTRACT BOOK, 4 th International Congress FLOUR-BREAD'07 6 th Croatian Congress of Cereal Technologists Opatija, October 24-27, 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2007. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, ŽanetaIndividual Heat Transfer Modes During Baking of "Mlinci" Dough // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 3; 257-263 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir;Elaborat prijave znanstvenog programa: Unapređenje tehnoloških postupaka i procesa u proizvodnji hrane, 2006. (elaborat/studija).
-
20.Mijić, DanijelOdređivanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta tvrdo-slatke forumule stacionarnom metodom, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
21.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, ŽanetaIndividualni modeli za prijenos topline tijekom pečenja tijesta tipa "Mlinci" // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Tratnjak, ŽeljkoOdređivanje specifičnog toplinskog kapaciteta metodom miješanja za tijesto "Mlinaca" u temperaturnom intervalu 30-80 °C, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
23.Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir; Budžaki, Sandra; Lukinac, Jasmina; Pranjić, KarolinaInfluence of oil temeprature and frying time on dough volume and porosity changes // Proceedings of 3rd International Congress Flour-Bread'05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2006. str. 296-300 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Petric, ŽeljkaInfluence of composition and temperature on specific heat capacity of dough // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD'05, 5th Croatian congress lf Cereal Technologists Opatija, October 26-29, 2005 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2006. str. 292-295 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Pranjić, Karolina; Lukinac, JasminaOptimization of frying process of different dough shapes by applying digital image analysis // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD'05 and 5th Croatian congress lf Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2006. str. 285-291 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)