Pregled po CROSBI profilu: Marin Mihaljević Žulj (CROSBI Profil: 26553, MBZ: 315840)
Pronađeno 80 radova
-
1.Lovin Mrak, TinaUTJECAJ NAČINA DESTILACIJE NA KVALITETU VINSKIH DESTILATA SORATA 'MOSLAVAC' I 'BELINA STAROHRVATSKA', 2023., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Mastelić, BepoUTJECAJ REKTIFIKACIJSKE KOLONE NA KVALITETU VINSKOG DESTILATA, 2023., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, Samir; Kazalac, Josipa; Dolenčić Špehar, Iva; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov Bandić, Luna; Tudor Kalit, MilnaThe Potential of Using Istrian Albumin Cheese Whey in the Production of Whey Distillate // Fermentation, 9 (2023), 2; 192, 11 doi:10.3390/fermentation9020192 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Mihaljević Žulj Marin; Heller, Daniel; Einfalt, Daniel; Mihaljević, BrankaQuality improvement in plum spirit technology using gamma radiation // Second International Conference on Applications of Radiation Science and Technology (ICARST 2022)
Beč: International Atomic Energy Agency (IAEA), 2022. str. - (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Brkić, MarkoTehnologija proizvodnje rakije od meda, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
6.Kovačević, NivesTEHNOGLOGIJA DESTILACIJE NA SLOŽENOM DESTILACIJSKOM UREĐAJU S KOLONOM I DEFLEGMATOROM, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
7.Sertić, Ana MarijaUtjecaj dvokratne destilacije na kvalitetu rakije šljivovice, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
8.Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljevć Žulj, MarinThe Effect of Bentonite Agents on the Aroma Composition of Sauvignon Blanc Wines // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 87 (2022), 1; 51-60 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Tomić, Antonija; Stublić, Krunoslav; Štambuk, Petra; Fruk, Goran; Mihaljević Žulj, MarinUtjecaj kvasaca na kakvoću voćnog vina od šljive // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 6; 40-46 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Mrvčić, Jasna; Trontel, Antonija; Hanousek Čiča, Karla; Vahčić, Nada; Nikićević, Ninoslav; Spaho, Nermina; Mihaljević Žulj, Marin; Brodski, Aleksandar; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela et al.Chemical and sensorial characteristics of traditional fruit spirits from Southeast Europe // Glasnik Zaštite Bilja, 44. (2021), 6.; 80-89 (recenziran, članak, znanstveni)
-
11.Stublić, KrunoslavUtjecaj kvasaca na kakvoću voćnog vina od šljive, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Sušilović, MiaUtjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
13.Tomić Maksan, Marina; Mesić, Željka; Mihaljević Žulj, MarinPonašanje pripadnica generacije Y u potrošnji gina // Zbornik radova 56. Hrvatski i 16. Međunarodni Simpozij agronoma / Rozman, V. ; Antunović, Z. (ur.).
Vodice: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 316-320 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Vrtodušić, Rea; Fruk, Goran; Židovec, Vesna; Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Mihaljević Žulj, Marin; Skendrović Babojelić, MartinaFizikalno-kemijska svojstva tradicionalnih sorti kruške s područja sjeverozapadne Hrvatske // 56th Croatian & 16th International Symposium on Agriculture
Vodice, Hrvatska, 2021. str. 82-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Gotal, Ana-Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Fruk, Goran; Tomac, Ivana; Skendrović Babojelić, Martina; Kovač, Marija; Ante, Nevestić; Šarkanj, Bojan; Kovač, Tihomir; Lončarić, AnteThe resistance of croatian traditional apple cultivars to P. expansum and subsequent production of patulin // Book of abstracts 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2021. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Čirjak, NikaUtjecaj selekcioniranog kvasca na kvalitetu vina od meda, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
17.Barić, MatejUTJECAJ GAMA – ZRAČENJA KOMINE GROŽĐA NA PARAMETRE KAKVOĆE RAKIJE KOMOVICE, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
18.Tripalo, LeaKarakteristike vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze regije Bregovita Hrvatska, 2021., diplomski rad, diplomski, Zagreb
-
19.Sorić, MartinaUtjecaj alkoholne jakosti destilata na sadržaj ukupnih fenola u rakiji travarici, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
20.Radovčić, KarlaUtjecaj vinogradarskog položaja na kemijski sastav vinskih destilata, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
21.Šimurina, MiaUtjecaj pektolitičih enzima na kemijski sastav destilata od dunje, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
22.Peraić, LovroUtjecaj gama zračenja na sastav hlapljivih spojeva u sirovom destilatu prevrelog masulja šljive, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
23.Matić, ErikUtjecaj filtracije i hladne stabilizacije na kemijski sastav i kvalitetu vinjaka, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
24.Lovin Mrak, TinaMogućnost proizvodnje vinskih destilata od autohtonih sorata vinove loze Hrvatskog primorja, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
25.Jakovčević, MartinaUtjecaj tehnika destilacije na kakvoću voćnih rakija, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
26.Lokner, KristijanSenzorne karakteristike Cognaca, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
27.Mihaljević Žulj, Marin; Počepan, Ivan; Viskić, Marko; Maslov Bandić, LunaUtjecaj kvasaca na kvalitetu žitnog destilata // Glasnik zaštite bilja, 43 (2020), 3; 61-67 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Hofer, SimonaKvaliteta rakija od tradicionalnih sorata šljiva, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
29.Počepan, IvanUtjecaj kvasaca na kvalitetu žitnog destilata, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
30.Turk, BranimirUtjecaj kalcijevog karbonata na kvalitetu destilata dobivenog od octikavog vina, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
31.Husić, AnaUtjecaj maceracije na kvalitetu voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa), 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
32.Mihaljević Žulj, Marin; Maslov Bandić, Luna; Perić, FilipKemijske karakteristike vinskih destilata dobivenih od sorata vinove loze ‘Kraljevina’ i ‘Ranfol’ // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 5; 22-27 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Stevanović, RahelaAlternativni načini dozrijevanja vinjaka, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
34.Ferenac, MarianaTehnologija proizvodnje Grappe, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
35.Mihaljević Žulj, Marin; Maslov Bandić, Luna; Perić, FilipEvaluacija vinskih destilata dobivenih od sorata ‘Kraljevina’ i ‘Ranfol’ // 54th Croatian and 14th International Symposium on Agriculture
Zagreb, 2019. str. 216-217 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Mihaljević Žulj, Marin; Maslov Bandić, Luna; Tartaro Bujak, Ivana; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Mihaljević, BrankaGamma irradiation as pre-fermentative method for improving wine quality // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 101 (2019), 175-182 doi:10.1016/j.lwt.2018.11.016 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Karoglan, Marko; Maslov Bandić, Luna; Osrečak, Mirela; Mihaljević Žulj, Marin; Kozina, Bernard; Jeromel, AnaAmino acid composition of white grape juices as affected by soil urea fertilization // Journal of Agricultural Science and Technology, 21 (2019), 6; 1507-1520 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Maslov Bandić, Luna; Mihaljević Žulj, Marin; Fruk, Goran; Skendrović Babojelić, Martina; Jemrić, Tomislav; Jeromel, AnaThe profile of organic acids and polyphenols in apple wines fermented with different yeast strains // Journal of food science and technology, 56 (2019), 2; 599-606 doi:10.1007/s13197-018-3514-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Pavić, KristinaUtjecaj anorganskih bistrila na aromatski profil vina sorte 'Sauvignon', 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
40.Perić, FilipMogućnost proizvodnje vinskih destilata od sorata 'Kraljevina' i 'Ranfol', 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
41.Batistić, LucijaKemijski sastav vinjaka, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
42.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Mihaljević Žulj, Marin; Maslek, Maja; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaBiogenic Amine Production during Spontaneous and Inoculated MLF of Zweigelt Wines // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 83 (2018), 3; 239-242 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Barić, MatejUtjecaj hrastovog drveta na kvalitetu vinskog destilata, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
44.Hofer, SimonaProizvodnja rakija od grožđa u svijetu, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
45.Milković, AnamarijaUtjecaj gama zračenja grožđa sorte "Merlot" na kemijski sastav vina, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
46.Tomić, Antonija; Mihaljević Žulj, Marin; Andabaka, Željko; Tomaz, Ivana; Jakobović, Snježana; Jeromel, AnaInfluence of Pectolytic Enzymes and Selected Yeast Strains on the Chemical Composition of Blackberry Wines // Polish journal of food and nutrition sciences, 68 (2018), 3; 263-272 doi:10.1515/pjfns-2018-0004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Stupić, Domagoj; Andabaka, Željko; Šikuten, Iva; Lončar, Mateja; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Maletić, EdiGospodarske i ampelografske karakteristike autohtonih sorata kastavskog područja // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 6; 4-9 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
48.Svečnjak, NatalijaUzroci i problemi zastoja alkoholne fermentacije, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
49.Gran, PatricijaTehnologija proizvodnje vina Amarone, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
50.Maslov, Luna; Tomaz, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, AnaAroma characterization of predicate wines from Croatia // European food research and technology, 243 (2016), 2; 263-274 doi:10.1007/s00217-016-2741-x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)