Pregled po CROSBI profilu: Iva Dolenčić Špehar (CROSBI Profil: 26082, MBZ: 270491)
Pronađeno 74 radova
-
1.Kos, Ivica; Pleadin, Jelka; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Tudor Kalit, Milna; Janječić, Zlatko; Širić, Ivan; Vnučec, VnučecApplication of Staphylococcus carnosus for nitrate reduction in production of semi- durable sausages // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2023. str. 203-203 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Dolenčić Špehar, Iva; Pećina, Mateja; Kiš, Goran; Vnučec, IvanMilk urea in small ruminants: An indicator of nitrogen usage efficiency // Book of the 49th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2023. str. 112-118 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Bendelja Ljoljić, DarijaMaslac - drevni dar iz prirode // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2023. (radionica, neobjavljeni rad, ostalo) -
4.Dolenčić Špehar, Iva; Sandra Mandinić, Sandra; Darija Bendelja Ljoljić, Darija; Tudor Kalit, Milna; Zamberlin, Šimun; Kos, Ivica; Kalit, SamirProbiotic dairy-based desserts with cocoa addition // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture
Zagreb, 2023. str. 374-379 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, Samir; Kazalac, Josipa; Dolenčić Špehar, Iva; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov Bandić, Luna; Tudor Kalit, MilnaThe Potential of Using Istrian Albumin Cheese Whey in the Production of Whey Distillate // Fermentation, 9 (2023), 2; 192, 11 doi:10.3390/fermentation9020192 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Vnučec, Ivan; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Maturanec, HrvojePhysical and sensory properties of burgers affected by different dry ageing time of beef neck // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 25 (2023), 1; 34-43 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Levak, Stefani; Kos, Ivica; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaSensory properties of semi-hard goat cheese at different ripening times in oil // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 206-206 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Tudor Kalit, Milna; Janda, Dana; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirBioaktivni peptidi iz sira // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 403-408 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Pećina, Mateja; Maturanec Hrvoje; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Tudor Kalit, Milna; Vnučec, Ivan; Kos, IvicaUtjecaj trajanja suhog zrenja na fizikalna i senzorna svojstva goveđih burgera // 58. hrvatski i 18. međunarodni simpozij agronoma, zbornik sažetaka / Cerović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.) / Cerović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Dubrovnik, 2023. str. 208-208 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Rajnović, Ivana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Prđun, Saša; Kalit, SamirThe potential of using Saccharomyces boulardii yeast in fermented milk products // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 363-367 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Tudor Kalit, Milna; Levak, Stefani; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Kos, Ivica; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirSenzorska svojstva polutvrdog kozjega sira koji zrije u ulju // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. - (predavanje, sažetak, znanstveni) -
12.Mikulec, Nataša; Oštarić, Fabijan; Špoljarić, Jasminka; Zamberlin, Šimun; Horvat Kesić, Iva; Dolenčić Špehar, Iva; Antunac, NevenInnovative technology in “Paški sir” cheese production // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18): Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health” / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institute for Medical Research and Occupational Health, Zagreb, Republic of Croatia, 2022. str. 15-15 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Bendelja Ljoljić, Darija; Kazalac, Josipa; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Mihaljević Žulj, Marina; Maslov Bandić, Luna; Kalit, SamirSirutka kao sirovina u proizvodnji jakih alkoholnih pića // Zbornik sažetaka 44. međunarodni simpozij mljekarskih stručnjaka
Rovinj, Hrvatska: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 42-43 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
14.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Prpić, Zvonimir; Vnučec, IvanOmjer mliječne masti i proteina u mlijeku kao pokazatelj hranidbenog statusa alpina koza // Zbornik sažetaka 44. međunarodni simpozij mljekarskih stručnjaka
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 56-56 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
15.Levak, Stefani; Rako, Ante; Dolenčić Špehar, Iva; Kalit, Samir; Dabo, Antonija; Tudor Kalit, MilnaProteolitičke i teksturne promjene polutvrdog kozjeg sira tijekom zrenja u ulju // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 78-78 (poster, sažetak, znanstveni) -
16.Tudor Kalit, Milna; Rudar, Andrea; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Kalit, SamirUtjecaj količine dodatka limunske kiseline na sastav, randman i senzorska svojstva skute // 44. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 39-39 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
17.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Radeljević, Biljana; Jelić, Marko; Mandinić, Sandra; Frece, Jadranka; Kalit, SamirEffects of the Autochthonous Probiotic Bacteria Lactobacillus plantarum B and Lactococcus lactis Subsp. lactis S1 on the Proteolysis of Croatian Cheese Ripened in a Lambskin Sack (Sir iz Mišine) // Fermentation, 8 (2022), 382, 10 doi:10.3390/fermentation8080382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Kos, Ivica; Širić, Ivan; Vnučec, Ivan; Špehar Dolenčić, Iva; Bedeković, Dalibor; Jüzl, Miroslav; Langová, Radka; Bendelja Ljoljić, Darija; Mioković, AndrijaFizikalne i senzorske promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja // Zbornik radova s 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 477-482 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić DarijaUtjecaj temperature vrhnja na trajanje tučenja i povećanje volumena šlaga // 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma, zbornik radova / Antunović, Zvonko ; Majić, Ivana (ur.).
Osijek, 2022. str. 442-446 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
20.Levak, Stefani; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj zrenja polutvrdog kozjeg sira u ulju na njegov fizikalno-kemijski sastav // 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma, zbornik radova / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska, 2022. str. 255-256 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Bendelja Ljoljić, Darija; Štokovac, Roberto; Tudor Kalit, Milna; Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Dolenčić Špehar, IvaKemijski sastav i senzorska svojstva maslaca proizvedenih na tradicionalan i industrijski način // 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma, zbornik radova / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek, 2022. str. 416-421 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Širić, Ivan; Dolenčić Špehar, IvaBacteriocins of lactic acid bacteria – a natural preservative in cheese production // Book of the 48th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno, 2022. str. 110-117 (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Kos, Ivica; Stvorić, Martina; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Jůzl, Miroslav; Langová, Radka; Širić, IvanNitrite from vegetable sources: a promising “clean label” strategy in heat-treated sausages? // Book of the 48th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2022. str. 124-131 (pozvano predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Vnučec, Ivan; Kos, Ivica; Širić, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, IvaUtilization of organ meats: a way to improve meat industry sustainability and profitability // Book of the 48th food quality and safety conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2022. str. 132-138 doi:10.11118/978-80-7509-828-3 (pozvano predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Maltarić, StefaniPotencijal primjene probiotičkih bakterija i prebiotika u proizvodnji funkcionalnog ovčjeg jogurta, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
26.Bendelja Ljoljić, Darija; Šakić Bobić, Branka; Dolenčić Špehar, Iva; Vnučec, Ivan; Samaržija, Dubravka; Grgić, ZoranEkonomska isplativost korištenja veće količine sirovih proteina u hranidbi mliječnih koza // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 251-252 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Dolenčić Špehar, IvaVrhnje-delikatesa za svaki dan, 2021. (popularni rad).
-
28.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, DarijaKultura u proizvodnji maslaca // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2021. (radionica, neobjavljeni rad, ostalo) -
29.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Anušić, Jasna; Rako, AnteThe Influence of Milk Standardization on Chemical Composition, Fat and Protein Recovery, Yield and Sensory Properties of Croatian PGI Lički Škripavac Cheese // Foods, 10 (2021), 4; 376-381 doi:10.3390/foods10040690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Dabo, AntoniaFermentirana mlijeka u prehrani djece predškolske dobi, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
31.Mandinić, SandraPotencijal primjene probiotičkih bakterija u proizvodnji mliječnih deserata s dodatkom kakaa, 2020., diplomski rad, diplomski, Zagreb, Hrvatska
-
32.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Prpić, Zvonimir; Vnučec, Ivan; Samaržija, DubravkaUrea concentration in goat milk: importance of determination and factors of variability // Journal of Central European agriculture, 21 (2020), 4; 707-721 doi:10.5513/JCEA01/21.4.3058 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
33.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Petanjek, Zvjezdana; Zamberlin, Šimun; Tudor Kalit, Milna; Samaržija, DubravkaAntimikrobna aktivnost bakteriocina bakterija mliječne kiseline prema Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus i Clostridium tyrobutyricum u proizvodnji sira // Mljekarstvo, 70 (2020), 3; 135-149 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0301 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
34.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaJogurt u funkciji zdravlja starijih osoba // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 419-423 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
35.Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Luetić, Viktorija; Samaržija, DubravkaThe concentration of zinc, iron and manganese in the sheep's milk and yogurt // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 405-409 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Lovrić, KatarinaKorištenje lizozima u sprječavanju ranog i kasnog nadimanja polutvrdih i tvrdih sireva, 2019., diplomski rad, diplomski, Zagreb, Hrvatska
-
37.Dolenčić Špehar, IvaVrhnje za tučenje-šlag na torti, 2019. (popularni rad).
-
38.Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, MilnaMlijeko – šareno slikarsko platno // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2019. (radionica, neobjavljeni rad, ostalo) -
39.Petanjek, ZvjezdanaPotencijal primjene bakteriocina bakterija mliječne kiseline u proizvodnji mliječnih proizvoda, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
40.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaFermented milks in the function of health of kindergarten children // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 449-452 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaEvaluation of the sensory ability of the evaluator for the internal organoleptic evaluation of fermented milk // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 434-438 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
42.Šalković, MarinaMljekarska oprema u pogonima manjeg proizvodnog kapaciteta, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
43.Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirCharacterization of Preveli cheese, traditional Croatian dried acid-coagulated cheese // Journal of central European agriculture, 19 (2018), 4; 810-822 doi:10.5513/JCEA01/19.4.2202 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Dolenčić Špehar, IvaTehnološki problemi u proizvodnji vrhnja za tučenje // 43. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 37-38 (plenarno, recenziran, sažetak, znanstveni) -
45.Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Kalit, SamirRecovery of milk fat to Škripavac cheese produced from standardised milk // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 227-227 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
46.Dolenčić Špehar, IvaOdržavanje higijenskih uvjeta u mini mljekari, 2017. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
47.Dolenčić Špehar, IvaŠto su fermentirana mlijeka?, 2017. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
48.Janda, DanaTehnologija proizvodnje kumisa, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
49.Leskošek, SandaSanitacija u mini mljekari, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
50.Milna Tudor Kalit; Iva Dolenčić Špehar; Krešimir Salajpal; Dubravka Samaržija; Samir KalitThe influence of milk standardisation on the sensory properties of Škripavac cheese // Book of Abstracts
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Dolenčić Špehar, IvaSirevi s plemenitim plijesnima, 2016. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
52.Dolenčić Špehar, IvaŠto je mascarpone?, 2016. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
53.Perić, DomagojUloga prebiotika u proizvodnji fermentiranih mlijeka, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
54.Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Kelava Ugarković, Nikolina; Samaržija, DubravkaUtvrđivanje fiziološkog broja somatskih stanica u ovčjem mlijeku // 42. HRVATSKI simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb, 2016. str. 61-62 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, DubravkaThe possibilities of milk standardisation in the production of Škripavac cheese // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma
Opatija, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Dolenčić Špehar, IvaAutohtoni (tradicijski) sirevi Hrvatske, 2. dio, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
57.Maleš (Šitum), NinaZnačenje i važnost zaštićene oznake izvornosti sira, maslinovog ulja i suhomesnatih proizvoda na globalnom tržištu, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
58.Luetić, ViktorijaKoncentracija cinka, željeza i mangana u ovčjem jogurtu, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
59.Novaković, Mateja; Dolenčić Špehar, Iva; Havranek, JasminaZakonodavstvo u području sigurnosti hrane // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 4 (2014), 68; 91-100 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
60.Pavlović, NeraVodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
61.Novaković, MatejaZakonodavstvo u području sigurnosti hrane, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
62.Ivković, NinaSenzorno ocjenjivanje i mikrobiološka kvaliteta sira, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
63.Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Kalit, SamirPovezanost katepsina D sa somatskim stanicama u ovčjem mlijeku // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran ; Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 30-31 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Dolenčić Špehar, IvaKoncentracija enzima katepsina D u ovčjem mlijeku, 2014., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
65.Dolenčić Špehar, Iva; Mioč, BoroČimbenici proizvodnje i kemijskog sastava kozjeg mlijeka // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 3 (2013), 67; 89-97 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
66.Dolenčić Špehar, Iva, Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirDetection of cathepsin D in ewe milk by Western Blotting method // Mljekarstvo, 63 (2013), 1; 36-41 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
67.Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirDetekcija katepsina D u ovčjem mlijeku // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.). - Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga , 2012.
Lovran, Hrvatska, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Kelava, Nikolina; Samaržija, DubravkaProbiotic bacterium Lactobacillus rhamnosus : beneficial and adverse effects on human health // Milchwissenschaft, 67 (2012), 1; 30-33 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
69.Dolenčić Špehar, Iva; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Havranek, JasminaKarakterizacija Prevelog sira // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić, dipl. inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Pogačić, Tomislav; Kelava, Nikolina; Zamberlin, Šimun; Dolenčić-Špehar, Iva; Samaržija, DubravkaMethods for Culture-Independent Identification of Lactic Acid Bacteria in Dairy Products // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 1; 3-10 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
71.Dolenčić Špehar, Iva; Antunac, Neven; Barać, ZdravkoKemijski sastav mlijeka paških i istarskih ovaca // 44. Hrvatski i 4. Međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.). (ur.).
Osijek, 2009. str. (215)-(216) (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Samaržija, Dubravka; Tudor, Milna; Prtilo Tamara; Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Havranek, JasminaProbiotičke bakterije u prevenciji i terapiji dijareje // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 28-32 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
73.Dolenčić Špehar, Iva; Antunac, Neven; Barać, ZdravkoUtjecaj redoslijeda laktacije na kakvoću mlijeka istarskih i paških ovaca // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić, dipl. inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 95-96 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Vekić, Branko; Kovačević, Sandra; Ranogajec-Komor, Maria; Duvnjak, Neda; Marušić, P; Anić, P; Dolenčić, P.Patient surface doses in computerized tomography examinations // Proceedings of the Radiation protection in neighbouring countries in central Europe-1995 / Glavič-Cindro, D. (ur.).
Ljubljana, 1996. str. 45-48 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni)