Pregled po CROSBI profilu: Nadica Dobričević (CROSBI Profil: 26070, MBZ: 96692)
Pronađeno 246 radova
-
1.Dujmović, Mia; Opačić, Nevena; Radman, Sanja; Fabek Uher, Sanja; Petek, Marko; Čoga, Lepomir; Galić, Ante; Dobričević, Nadica; Toth, Nina; Božidar, Benko et al.Nutrient Solution Management – Innovative Agricultural Practice for Higher Nutrient Quality of Stinging Nettle // Book of Abstracts of the 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2022. str. 18-19 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Voća, Sandra; Galić, Ante; Dobričević, Nadica; Radman, Sanja; Opačić, Nevena; Kumarle, Anita; Pleša, Maja; Martić, Andreja; Dujmović, Mia; Šic Žlabur, JanaSadržaj vitamina C u različitim vrstama krstašica (Brassicaceae) tijekom skladištenja // Zbornik radova 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 252-256 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Čaušević, Jasmina; Skendrović Babojelić, Martina; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, AnteBiološki potencijal ploda kivija s različitih lokacija // 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture
Vodice, Hrvatska, 2020. str. 542-546 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Voća, Sandra; Čaušević, Jasmina; Šic Žlabur, Jana; Skendrović Babojelić, Martina; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, AnteNutritivni potencijal ploda sorti kivija // Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 23 (2019), 1-2; 3-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Dobričević, Nadica; Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Delić, Azra; Fabek Uher, SanjaBioactive compounds content and nutritional potential of different parsley parts (Petroselinum crispum Mill.) // Journal of Central European Agriculture, 20 (2019), 3; 900-910 doi:10.5513/JCEA01/20.3.2417 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Vargek, MatejaPrehrambena vrijednost i kvaliteta kečapa različitih proizvođača, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
7.Pliestić, Stjepan; Mioč, Boro; Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Širić, Ivan; Galić, AnteOvčja vuna - prirodni izolacijski materijal – novi proizvod // XXVI Međunarodno savjetovanje Krmiva 2019: Zbornik sažetaka / Modrić, Mario ; Matin, Ana (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2019. str. 111-113 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
8.Šic Žlabur, Jana; Colnar, Dario; Voća, Sandra; Lorenzo, Jose M.; Munekata, Paulo E.S.; Barba, Francisco J.; Dobričević, Nadica; Galić, Ante; Dujmić, Filip; Pliestić, Stjepan; Brnčić, MladenEffect of ultrasound pre-treatment and drying method on specialized metabolites of honeyberry fruits (Lonicera caerulea var. kamtschatica) // Ultrasonics Sonochemistry, 56 (2019), 372-377 doi:10.1016/j.ultsonch.2019.04.034 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Šic Žlabur, Jana; Jasenko, Luka; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, AnteUltrasonic treatment utilization during strawberry juice processing // INOPTEP 2019 Book of abstracts / Babić, Mirko ; Radojčin, Milivoj ; Pavkov, Ivan (ur.).
Novi Sad: National Society of Processing and Energy in Agriculture, 2019. str. 228-229 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
10.Galić, Ante; Pliestić, Stjepan; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Šic Žlabur, JanaBarley grain pre-drying by using low energy laser beam // INOPTEP 2019 Book of abstracts / Babić, Mirko ; Radojčin, Milivoj ; Pavkov, Ivan (ur.).
Novi Sad: National Society of Processing and Energy in Agriculture, 2019. str. 56-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Šic Žlabur, Jana; Jasenko, Luka; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, AnteUltrasonic treatment utilization during strawberry juice processing // Journal on processing and energy in agriculture, 23 (2019), 2; 73-77 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Galić, Ante; Pliestić, Stjepan; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Šic Žlabur, JanaBarley grain pre-drying by using low energy laser beam // Journal on processing and energy in agriculture, 23 (2019), 2; 58-60 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Šic Žlabur, Jana; Dobričević, Nadica; Brnčić, Mladen; Barba, Francisco J.; Lorenzo, Jose M.; Franco, Daniel; Atanasov, Atanas G.; Voća, Sandra; Rimac Brnčić, SuzanaEvaluation of the Behavior of Phenolic Compounds and Steviol Glycosides of Sonicated Strawberry Juice Sweetened with Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) // Molecules, 24 (2019), 7; 1202, 13 doi:10.3390/molecules24071202 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Stanić, Lucija; Skendrović Babojelić, MartinaSpecijalizirani metaboliti plodova pasje ruže (Rosa canina L.) // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 558-561 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Stanić, Lucija; Skendrović Babojelić, MartinaUtjecaj uzgoja na kemijski sastav ploda pasje ruže // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 567-570 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Dobričević, Nadica; Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Pliestić, Stjepan; Novak, Janja; Galić, AnteKvaliteta i održivost salate kristalke // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 251-255 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Dobričević, Nadica; Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Pliestić, Stjepan; Fabek Uher, Sanja; Delić, Azra; Galić, AnteBioactive compounds content of New zealand spinach (Tetragonia tetragonoides (Pall.) o. kuntze syn. (Tetragonia expansa)) at different nitrogen concentrations // BOOK OF PROCEEDINGS IX International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2018” / Kovačević, Dušan (ur.).
Sarajevo, 2018. str. 1181-1186 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Novak JanjaNutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
19.Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Dobričević, Nadica; Benko, Božidar; Pliestić, Stjepan; Filipović, Matea; Galić, AnteBioactive compounds, pigment content and antioxidant capacity of selected cabbage cultivars // Journal of Central European Agriculture, 19 (2018), 3; 593-606 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Galić, Ante; Pliestić, Stjepan; Jagatić, IvaSadržaj β-karotena u svježim i prerađenim plodovima gojia (Lycium barbarum) // Zbornik radova 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma / Zmaić, Krunoslav (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 486-489 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Delić, AzraNutritivna kvaliteta novozelandskog špinata iz hidroponskog uzgoja pri različitim koncentracijama dušika, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
22.Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Šic Žlabur, Jana; Pliestić, Stjepan; Jagatić, Iva; Galić, AnteNutritivni sastav svježih plodova, soka i pulpe gojia (Lycium barbarum) // 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: VIN Grafika, 2018. str. 540-544 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Šic Žlabur, Jana; Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Galić, Ante; Pliestić, Stjepan; Mišković, IlijanaNutritivni sastav različitih vrsta bundeve // Zbornik radova 53. hrvatskog i 13. međunarodnog simpozija agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek : Zagreb, 2018. str. 248-252 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Šic Žlabur, Jana; Dobričević, Nadica; Galić, Ante; Pliestić, Stjepan; Voća, SandraThe influence of natural sweetener (Stevia rebaudiana Bertoni) on bioactive compounds content in chokeberry juice // Journal of food processing and preservation, 42 (2018), 1; e13406, 8 doi:10.1111/jfpp.13406 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Jović, Franjo; Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, JanaPrimjena infracrvene termografije u dijagnostici elektromotora na transporterima // Agronomski glasnik, 79 (2017), 3; 111-120 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Šic Žlabur, Jana; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Bilić, Daniela Patricia; Voća, SandraAntioxidant Potential of Fruit Juice with Added Chokeberry Powder (Aronia melanocarpa) // Molecules, 22 (2017), 12; 2158, 11 doi:10.3390/molecules22122158 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, JanaNoviteti u transportu mesa i mesnih prerađevina // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 59 (2017), 1; 39-45 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
28.Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Fabek, Sanja; Franjić, Antonija; Galić, Ante; Pliestić, StjepanNutritional composition of garlic from organic and conventional cultivation // 16. Ružičkini dani "danas znanost-sutra industrija" / Jukić, Ante ; Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 182-188 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Pilatuš, KristinaKarakteristika prirodnih konzervansa u preradi voća i povrća, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
30.Galić, Ante; Pliestić, Stjepan; Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, JanaPredsušenje lista stevije (Stevia rebaudiana) kao dodatka za krmne smjese uporabom niskoenergetskog laserskog zračenja // Agronomski glasnik, 79 (2017), 1-2; 3-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
31.Benko, Božidar; Bručić, Ivan; Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Radman, Sanja; Fabek Uher, SanjaEffects of biostimulants on yield and quality of soilless grown tomatoes // Book of Abstracts 8th CASEE Conference 2017
Varšava: Warsaw University of Life Sciences - SGGW, 2017. str. 89-89 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Pliestić, Stjepan; Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Galić, AnteTehnološki postupci prerade lista koprive (Urtica dioica L.) kao komponente krmne smjese za hranidbu peradi // Zbornik sažetaka XXIV. Međunarodno savjetovanje Krmiva 2017. / Lulić, Slavko ; Modrić, Mario (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2017. str. 60-61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Dobričević, Nadica; Bilić, Daniela Patricia; Galić, Ante; Pliestić, StjepanUtjecaj načina ekstrakcije na prinos fenola iz praha crnoplonde aronije // Zbornik radova / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera Osijek, 2017. str. 680-683 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
34.Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Vitasović, Lara; Pliestić, Stjepan; Galić, AnteBioaktivni spojevi u prahu češnjaka // 52. hrvatski i 12. međunarodni simpozij agronoma / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera Osijek, 2017. str. 310-314 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
35.Šagud, AnjaSadržaj bioaktivnih i kemijskih spojeva različitih sorata peršina(Petroselinum crispum Mill.), 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
36.Murseli, MateoProizvodnja soka od borovnice, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
37.Šurić, JonaUlje konoplje kao dodatak hrani, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
38.Kunjko, DunjaBrašno konoplje kao dodatak hrani, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
39.Cvek, BarbaraObrada voća primjenom hidrostatskog tlaka, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
40.Bebić, NinaObrada poljoprivrednih proizvoda infracrvenim zračenjem, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski, Zagreb
-
41.Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Voća, Neven; Bilandžija, Nikola; Dobričević, Nadica; Jurišić, Vanja; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Matin, Ana; Krička, Tajana; Skendrović-Babojelić, MartinaPrehrambeni i energetski potencijal šljive // Kopački rit jučer, danas, sutra 2016. / Ozimec, S., Bogut, I, Rožac, V., Bolšec, B., Kučera, S., Popović, Ž. (ur.).
Lug, 2016. str. 67-68 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
42.Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Dobričević, NadicaKvaliteta voća, povrća i prerađevina - priručnik za vježbe
Zagreb: Web stranica Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2016 -
43.Stjepan Pliestić, Ante Galić, Nadica Dobričević, Sandra Voća, Jana Šic ŽlaburNoviteti u transportu mesa i mesnih prerađevina // Zbornik sažetaka XXIII. Međunarodno savjetovanje Krmiva 2016 / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2016. str. 90-91 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Galić, Ante; Pliestić, Stjepan; Dunđer, TeaUporaba komercijalnih sokovnika u pripremi svježih sokova // Zbornik radova 51. hrvatskog i 11. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 455-459 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Galić, Ante; Pliestić, Stjepan; Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Maletić, IvaUtjecaj temperature zraka tijekom konvekcijskog sušenja na kemijski sastav dehidriranog voća i povrća // Zbornik radova 51. hrvatskog i 11. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 465-469 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
46.Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Boričević, Ana; Borić, NatašaUltrasound-assisted extraction of bioactive compounds from lemon balm and peppermint leaves // International Agrophysics, 30 (2016), 1; 95-104 doi:10.1515/intag-2015-0077 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Pliestić, Stjepan; Galić, Ante; Skendrović-Babojelić, MartinaKoncept tehnologije prerade jabuka bez otpada // Zbornik sažetaka 4. simpozija s međunarodnim sudjelovanjem / Rožac, Vlatko ; Bolšec, Boris ; Kučera, Sanja ; Tot Forjan, Renata (ur.).
Bilje: Javna ustanova "Park prirode Kopački rit", Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Fakultet za odgoj i obrazovne znanosti, Osijek, 2015. str. 51-52 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Borić, NatašaUtjecaj načina ekstrakcije na sadržaj bioaktivnih spojeva listova mente (Mentha piperita L.), 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
49.Dunđer, TeaKvaliteta svježe pripremljenog soka od različitih voćnih i povrtnih kultura, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
50.Arar, MartinaNutritivna vrijednost kašastog soka iz odabranih voćnih i povrtnih sirovina, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb