Pregled po CROSBI profilu: Irena Budić-Leto (CROSBI Profil: 25897, MBZ: 239531)
-
1.Boban, Ana; Masuero, Domenico; Vrhovsek, Urska; Budić-Leto, IrenaComprehensive Lipid Profile of ‘Maraština’ Grape Skins from Dalmatia // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 11; 1-10 doi:10.3390/app13116446 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Boban, Ana; Jurun, Zvonimir; Mucalo, Ana; Budić-Leto, IrenaImpact of native Pichia kluyveri and Metschnikowia pulcherrima on Maraština wines // 1st European GREEN Conference
Osijek, 2023. 2022, 1 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Mucalo, Ana; Budić-Leto, Irena; Zdunić, GoranEffect of Sequential Fermentation with Lachancea thermotolerans/S. cerevisiae on Aromatic and Flavonoid Profiles of Plavac Mali Wine // Foods, 12 (2023), 9; 1-17 doi:10.3390/foods12091912 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Boban, Ana; Vrhovsek, Urska; Carlin, Silvia; Mucalo, Ana; Budić-Leto, IrenaA targeted and untargeted approach to volatile metabolite characterization of "Maraština" wines produced by spontaneous fermentation // 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - book of abstracts
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2022. str. 59-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Milanović, Vesna; Cardinali, Federica; Boban, Ana; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Mucalo, Ana; Osimani, Andrea; Aquilanti, Lucia Garofalo, Cristiana; Budić- Leto, IrenaOenological characterization of non-Saccharomyces yeasts isolated from Croatian white grape variety Maraština // 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - book of abstracts / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2022. str. 27-28 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Boban, Ana; Vrhovsek, Urska; Carlin, Silvia; Mucalo, Ana; Budić-Leto, IrenaA Targeted and an Untargeted Metabolomics Approach to the Volatile Aroma Profile of Young ‘Maraština’ Wines // Metabolites, 12 (2022), 12; 1-18 doi:10.3390/metabo12121295 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Milanović, Vesna; Cardinali, Federica; Ferrocino, Ilario; Boban, Ana; Franciosa, Irene; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Mucalo, Ana; Osimani, Andrea; Aquilanti, Lucia; Garofalo, Cristiana; Budić-Leto, IrenaCroatian white grape variety Maraština: First taste of its indigenous mycobiotai // Food research international, 162 (2022), 111917, 12 doi:10.1016/j.foodres.2022.111917 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Mucalo A.; Lukšić K.; Budić-Leto I.; Zdunić G.Cluster Thinning Improves Aroma Complexity of White Maraština (Vitis vinifera L.) Wines Compared to Defoliation under Mediterranean Climate // Applied Sciences-Basel, 12 (2022), 14; 1-15 doi:10.3390/app12147327 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Gajdoš Kljusurić, J., Boban A., Mucalo, A., Budić-Leto, I.Near infrared spectroscopy as authentication tool of protect design of origin for Dalmatian wine produced from grape Maraština // Book of Abstract, 1st SensorFint International Conference, COST Action 19145 „European Network for assuring food integrity using non-destructive spectral sensors“ / Michael Burnard, Andreja Kutnar (ur.).
Izola, 2022. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Ruskovska, T., Budić-Leto, I., Corral-Jara, K.F., Ajdžanović, V., Arola-Arnal, A., Bravo, F.I., Deligiannidou, G.-E., Havlik, J., Janeva, M., Kistanova, E., Kontogiorgis, C., Krga, I., Massaro, M., Miler, M., Harnafi, H., Milosevic, V., Morand, C., Scoditti, E., Suárez, M., Vauzour, D., Milenkovic, D.Systematic analysis of nutrigenomic effects of polyphenols related to cardiometabolic health in humans – Evidence from untargeted mRNA and miRNA studies // Ageing research reviews, 79 (2022), 101649, 21 doi:10.1016/j.arr.2022.101649 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Radeka, Sanja; Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Budić- Leto, Irena; Kovačević Ganić, Karin; Horvat, Ivana; Lukić, Igor; Orbanić, Fumica; Zaninović Jurjević, Teodora; Dvornik, ŠteficaBioactive Compounds and Antioxidant Activity of Red and White Wines Produced from Autochthonous Croatian Varieties: Effect of Moderate Consumption on Human Health // Foods, 11 (2022), 12; 1804, 23 doi:10.3390/foods11121804 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Boban, Ana; Mucalo, Ana; Budić-Leto, IrenaNovel Application of NIR Spectroscopy for Non-Destructive Determination of ‘Maraština’ Wine Parameters // Foods, 11 (2022), 8; 1-12 doi:10.3390/foods11081172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Zdunić, Goran; Lukšić, Katarina; Mucalo, Ana; Budić-Leto, Irena; Hančević, Katarina; Radić, Tomislav; Butorac, Lukrecija; Žulj Mihaljević, Maja; Maletić, EdiGenetski izvori divlje loze (Vitis vinifera L. subsp. sylvestris) u Hrvatskoj // Zbornik radova Simpozij agronoma 2021 / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 52-60 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Ruskovska, Tatjana; Budić-Leto, Irena; Corral- Jara, Karla Fabiola; Ajdžanović, Vladimir; Arola- Arnal, Anna; Bravo, Francisca Isabel; Deligiannidou, Georgia-Eirini; Havlik, Jaroslav; Janeva, Milkica; Kistanova, Elena et al.Systematic Bioinformatic Analyses of Nutrigenomic Modifications by Polyphenols Associated with Cardiometabolic Health in Humans—Evidence from Targeted Nutrigenomic Studies // Nutrients, 13 (2021), 7; 2326, 28 doi:10.3390/nu13072326 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Mucalo, Ana; Budić-Leto, Irena; Lukšić, Katarina; Maletić, Edi; Zdunić, GoranEarly Defoliation Techniques Enhance Yield Components, Grape and Wine Composition of cv. Trnjak (Vitis vinifera L.) in Dalmatian Hinterland Wine Region // Plants, 10 (2021), 3; 551, 17 doi:https://.org/10.3390/plants10030551 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Zlatić, EmilFree and Bound Volatile Aroma Compounds of ´Maraština´ Grapes as Influenced by Dehydration Techniques // Applied Sciences, 10 (2020), 24; 1-14 doi:10.3390/app10248928 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Eker, Merve Eda; Aaby, Kjersti; Budic-Leto, Irena; Rimac Brnčić, Suzana; Nehir El, Sedef, Karakaya, Sibel; Simsek, Sebnem; Manach, Claudine; Wiczkowski, Wieslaw; de Pascual- Teresa, SoniaA Review of Factors Affecting Anthocyanin Bioavailability: Possible Implications for the Inter-Individual Variability // Foods, 9 (2020), 1; 1-18 doi:10.3390/foods9010002 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Radić, Josip; Munitić, Ivana; Budić-Leto, Irena; Bralić, MarijaPotenciometrijsko određivanje fluorida u vinima s područja Dalmacije i statistička analiza // 26. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka / Galić, Nives ; Rogošić, Marko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2019. str. 101-101 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Lukić, Igor; Radeka, Sanja; Budić-Leto, Irena; Bubola, Marijan; Vrhovsek, UrskaTargeted UPLC-QqQ-MS/MS profiling of phenolic compounds for differentiation of monovarietal wines and corroboration of particular varietal typicity concepts // Food chemistry, 300 (2019), 125251, 11 doi:10.1016/j.foodchem.2019.125251 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Lukić, Igor; Radeka, Sanja; Budić-Leto, Irena; Bubola, Marijan; Horvat, Ivana; Vrhovsek, UrskaTargeted metabolomics study for varietal discrimination of wines according to phenol composition and tentative elucidation of particular variety-typical sensory features // Book of Abstracts OENOIVAS 2019
Bordeaux, 2019. str. 352-352 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Munitić, IvanaPotenciometrijsko određivanje fluorida u vinu, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
22.Lukić, Igor; Horvat, Ivana; Radeka, Sanja; Budić-Leto, Irena; Vrhovsek, UrskaTargeted UPLC/MS/MS profiling of phenols for differentiation of monovarietal Croatian red wines and their relationship with particular typical sensory features // Polyphenols 2018
Madison (WI), Sjedinjene Američke Države, 2018. str. 61-62 (poster, međunarodna recenzija, ostalo, znanstveni) -
23.Budić-Leto, Irena; Horvat, Ivana; Radeka, Sanja; Vrhovsek, Urska; Bubola, Marijan; Lukić, IgorPhenolic profiling of Croatian white wines using targeted metabolomics methodology // Book of abstracts, 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganic, K. ; Dragović-Uzelac, V. ; Balbino, S (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologist, Biotechnologist and Nutritionists, 2018. str. 157-157 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Zdunić, Goran; Maul, Erika; Lukšić, Katarina; Mucalo, Ana; Hančević, Katarina; Radić, Tomislav; Butorac, Lukrecija; Budić Leto, Irena; Leko, Marijo; Regvar, Marjana et al.Inventory and descriptions of wild grapevine (Vitis vinifera subsp. sylvestris) from Slovenia, Croatia and Bosnia and Herzegovina // Abstract Book GBG 2018 - Bordeaux, France / Serge, Delrot (ur.).
Bordeaux: University of Bordeaux, ISVV, 2018. str. 32-32 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Budić-Leto, Irena; Mucalo, Ana; Ljubenkov, Ivica; Zdunić, GoranAnthocyanin profile of wild grape Vitis vinifera in the eastern Adriatic region // Scientia horticulturae, 238 (2018), 32-37 doi:10.1016/j.scienta.2018.04.036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Mucalo, Ana; Zdunić, Goran; Budić Leto, Irena; Maletić, EdiPolifenolni potencijal i CIELab profil 'Babić'(Vitis vinifera L.) u uvjetima mediteranske klime tijekom zrenja // 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 519-525 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Mudnić Ivana; Budić-Leto Irena; Zdunić Goran; Ljubenkov Ivica; Grga Mia; Milat Ana Marija; Skroza Danijela; Jerčić Iva; Slišković Antonela; Crnčević Nikola et al.Comparison of vasodilatory and antioxidant activity of dessert and standard wines // Book of abstracts. Wine Health 2017
Logroño, Španjolska, 2017. str. 65-65 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
28.Zdunić, Goran; Mucalo, Ana; Budić Leto, Irena; Ozretić Zoković, Maja; Lukšić, Katarina; Leko, Marijo; Maletić, EdiDiferencijacija između dvije podvrste Vitis vinifera subsp. sativa i sylvestris: fenotipske varijacije hrvatskih primki // Zbornik sažetaka / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 274-275 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Mucalo, Ana; Vrhovsek, UrskaDifferentiation between Croatian dessert wine Prošek and dry wines based on phenolic composition // Journal of food composition and analysis, 62 (2017), 211-216 doi:10.1016/j.jfca.2017.05.015 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Fredotović, Željana; Šprung, Matilda; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Budić-Leto, Irena; Bilušić, Tea; Čikeš-Čulić, Vedrana; Puizina, JasnaChemical Composition and Biological Activity of Allium cepa L. and Allium x cornutum (Clementi ex Visiani 1842) Methanolic Extracts // Molecules, 22 (2017), 3; 448, 13 doi:10.3390/molecules22030448 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Lukić, Igor; Budić-Leto, Irena; Bubola, Marijan; Damijanić, Kristijan; Staver, MarioPre-fermentative cold maceration, saignée, and various thermal treatments as options for modulating volatile aroma and phenol profiles of red wine // Food chemistry, 224 (2017), 251-261 doi:10.1016/j.foodchem.2016.12.077 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Zdunić, Goran; Maul, Erika; Hančević, Katarina; Leko, Marijo; Butorac, Lukrecija; Mucalo, Ana; Radić, Tomislav; Šimon, Silvio; Budić-Leto, Irena; Žulj Mihaljević, Maja; Maletić, EdiGenetic Diversity of Wild Grapevine (Vitis vinifera subsp. sylvestris Gmel Hegi) in the Eastern Adriatic Region // American journal of enology and viticulture, 68 (2017), 2; 252-257 doi:10.5344/ajev.2016.16072 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Mudnić Ivana; Budić-Leto Irena; Zdunić Goran; Ljubenkov Ivica; Grga Mia; Skroza Danijela; Milat Ana Marija; Jerčić Iva; Slišković Antonela; Cigić Zvonka et al.Vasodilatory and antioxidant activity of prošek dessert wine in comparison to standard wine // Book of abstracts. 8th Croatian Congress of Pharmacology with International Participation
Split, Hrvatska, 2016. str. 88-88 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
34.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Mucalo, Ana; Ljubenkov, Ivica; Leko, Marijo; Maletić, EdiThe anthocyanin profile of wild grape and cultivated varieties of Vitis vinifera L. // Book of Abstracts - X International Symposium on Grapevine Physiology and Biotechnology / Pezzoti, Mario (ur.).
Verona: University of Verona ; ISHS, 2016. str. 132-132 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Zdunić, Goran; Hančević, Katarina; Leko, Marijo; Butorac, Lukrecija; Mucalo, Ana; Radić, Tomislav; Budić-Leto, Irena; Žulj Mihaljević, Maja; Maul, Erika; Maletić, EdiPhenotypic and molecular identification of wild grapevine (Vitis vinifera subsp. sylvestris) in eastern Adriatic karstic region // Book of Abstracts - X International Symposium on Grapevine Physiology and Biotechnology / Pezzotti, Mario (ur.).
Verona: University of Verona ; ISHS, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Zdunić, Goran; Hančević, Katarina; Mucalo, Ana; Radić, Tomislav; Budić-leto, Irena; Butorac, Lukrecija; Leko, Marijo; Maletić, EdiGenetic resources of wild and cultivated grapevines in Dalmatia: research and application // Agriculture Perspectives in Western Balkan: Production, Processing, Markets / Polesny, Zbynek (ur.).
Mostar, 2015. (predavanje, sažetak, ostalo) -
37.Zdunić, Goran; Butorac, Lukrecija; Hančević, Katarina; Mucalo, Ana; Radić, Tomislav; Budić-Leto, Irena; Šimon, Silvio; Jurković, AnitaInventarizacija bioraznolikosti divlje loze (Vitis vinifera subsp. sylvestris) i njene biljne zajednice uz obale rijeke Krke u Hrvatskoj // Vizija i izazovi upravljanja zaštićenim područjima prirode u Republici Hrvatskoj / Marguš, Drago (ur.).
Šibenik: Nacionalni park Krka, 2015. str. 37-37 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
38.Budimir, AnaKemijski sastav i senzorska svojstva Prošeka, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Međusveučilišni prediplomski studij Mediteranska poljoprivreda, Split
-
39.Pokrajčić, MaraKemijski sastav rakije komovice, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Međusveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda, Split
-
40.Mucalo, Ana; Zdunić, Goran; Will, Frank; Budić-Leto, Irena; Pejić, Ivan; Maletić, EdiChanges in anthocyanins and berry color of 'Plavac mali' grape during ripening // Mitteilungen Klosterneuburg, 65 (2015), 3; 130-142 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Mucalo, AnaSensory characterization of Croatian monovarietal red wines cvs. Plavac mali, Dobričić and Crljenak kaštelanski // Book of Abstract IVAS 2015 / Mattivi, Fulvio ; Robatscher, Peter (ur.).
Mezzocorona: Elsevier, 2015. str. 256-256 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Humar, Iva; Mucalo, Ana; Vrhovšek, UrškaPhenolic composition of traditional Croatian dessert and table wines // In Vino Analytica Scientia, Book of Abstracts IVAS 2015 / Mattivi, Fulvio, Robatscher Peter (ur.).
Lavis: Elsevier, 2015. str. 107-107 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Zlatić, EmilVolatile Compounds in Prošek Dessert Wines Produced from White and Red Grapes // Czech journal of food sciences, 33 (2015), 4; 354-360 doi:10.17221/28/2015-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Zdunić, Goran; Mucalo, Ana; Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Pejić, Ivan; Maletić, EdiCluster architecture of old, neglected Croatian grapevine varieties (Vitis vinifera L.) // Vitis, 54 (2015), S.I.; 177-180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Zdunić, Goran; Hančević, Katarina; Butorac, Lukrecija; Mucalo, Ana; Radić, Tomislav; Budić-Leto, Irena; Leko, Marijo; Beljo, Jure; Mandić, Ana; Šimon, Silvio; Maletić, EdiDivlja loza, predak plemenite vinove loze, istraživanja uz Krku i Neretvu. Split: Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, 2015 (monografija)
-
46.Mucalo, Ana; Zdunić, Goran; Tomaz, Ivana; Maslov, Luna; Budić-Leto, Irena; Maletić, EdiInfluence of harvest date on the primary metabolites of ˝Plavac mali˝ (Vitis vinifera L.) grapes // Međunarodni znanstveno-stručni skup 15. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrij" : zbornik radova = International Scientific and Professional Conference 15th Ružička days "Today science - tomorrow industry" : proceedings / Šubarić, Drago ; Jukić, Ante (ur.).
Osijek : Zagreb: Faculty of Food Technology ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2015. str. 297-305 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
47.Zdunić, Goran; Mucalo, Ana; Budić-Leto, Irena; Maletić, Edi; Pejić, IvanGenetska i ampelografska identifikacija autohtonih sorata vinove loze u Dalmatinskoj Zagori // Knjiga sažetaka "Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU" / Jelčić, Dubravko ; Jakobović, Snježana (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 2014. str. 32-33 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Zdunić, Goran; Zlatić, Emil; Hribar, Janez, Lovrić, TomislavAromatske komponenete Prošeka // Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU, Sažeci radova/Book of Summaries / Jelčić, Dubravko, Jakobović, Snježana (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 2014. str. 56-57 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
49.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Hribar, Janez, Zlatić, EmilEffect of drying methods on volatile compounds and quality of sweet musts from Maraština cv. grapes // Book of Abstracts / Frece, J. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 167-167 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Budić-Leto, Irena; Zdunic, Goran; Tomic-Potrebuješ, IvaPolyphenolic potential of the rare Croatian variety ‘Dobricic’ (Vitis vinifera L.) // Acta Horticulturae, 1046 (2014), 463-469 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Zdunić, Goran; Šimon, Silvio; Malenica, Nenad; Budić-Leto, Irena; Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Pejić, IvanIntravarietal variability of ‘Crljenak kastelanski’ and its relationship with ‘Zinfandel’ and ‘Primitivo’ selections // Acta Horticulturae, 1046 (2014), 573-580 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Tomić-Potrebuješ, IvaUtjecaj prosušivanja grožđa, vinifikacije i dozrijevanja na aromu desertnoga vina prošek sorte Plavac mali, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavThe influence of the off-vine drying of grapes on the aromatic compounds in the must from Plavac mali cv. // Danas znanost - sutra industrija : zbornik radova / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2013. str. 295-301 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
54.Mucalo, Ana; Zdunić, Goran; Pezo, Ivan; Budić Leto, Irena; Tomić Potrebuješ, Iva; Maletić, Edi;Varietal differences among berry composition of three Croatian red grape cultivars during ripening // Ampelos 2013
Santorini, Grčka, 2013. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
55.Tomaš, Renato; Sokol, Vesna; Bošković, Perica; Matulić, Mia; Budić-Leto, IrenaStudies on volumetric properties of ferulic acid in water at various temperatures // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2012. str. 34-34 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Vrhovsek, Urska; Tomić-Potrebuješ, Iva; Maletić, EdiAmpelographic and oenological characterization of the ancient grapevine cv. Dobričić grown in the coastal region of Croatia // Journal international des sciences de la vigne et du vin, 46 (2012), 4; 263-273 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavInfluence of the off-vine drying of grape on the aromatic compounds in must from Plavac mali cv. // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno tehnološki fakultet, 2012. str. 23-23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Zdunić, Goran; Mucalo, Ana; Zanchi, DraženPolyphenol extracts from Croatian autochthonous grape varieties Plavac mali and Babić:Physical properties and anti-amyloid activity // 6th ISANH Congress on Polyphenols Applications / Edeas, Marvin (ur.).
Pariz: International Society of Antioxidants in Nutrition and Health, 2012. str. 49-49 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavPrediction of some oenological characteristics of wine Prošek using near infrared spectroscopy // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 1376-1380 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
60.Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Tomić-Potrebuješ, Iva; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavChanges in the aromatic composition during off-vine drying of Plavac mali grapes // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 502-502 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva; Pezo, Ivan; Lovrić, TomislavComparison of the descriptive sensory attributes of taste and chemical parameters of Croatian dessert wine Prošek using multivariate analysis // Journal of food agriculture & environment, 10 (2012), 1; 132-136 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Pejić, Ivan; Maletić, EdiPrimary study of viticultural and oenological characteristics of ‘Plavac Mali Sivi’ and its comparison with ‘Pošip’ and ‘Grk’ in the Central Dalmatia // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 77 (2012), 1; 11-14 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Djaković, Senka; Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, LovrićUse of chemometric analysis of NIRS data and antioxidant capacity during the production of dessert wine Prošek from cv. Pošip // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 138-143 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
64.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, Mara; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavUsefulness of near infrared spectroscopy and chemometrics in screening of the quality of dessert wine Prošek // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 2; 9-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
65.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, IvaPrva istraživanja tehnoloških karakteristika ‘Plavca malog sivog’ i usporedba sa ‘Pošipom’ i ‘Grkom’ u uvjetima srednje Dalmacije // Book of Abstracts / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 266-267 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
66.Vončina, Darko; Zdunić, Goran; Mihaljević, Marijana; Hančević, Katarina; Budić-Leto Irena; Cvjetković, BogdanPrisutnost viroza u populaciji rijetke sorte 'Dobričić' (Vitis vinifera L.) u obalnom području Hrvatske // Glasilo biljne zaštite, 11 (2011), 5; 343-352 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
67.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavEffect of physicochemical variables on descriptive sensory attributes of the taste of Prošek wine // Proceedings of 13th Ružička days, Today Science – Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 240-246 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
68.Zdunić, Goran; Šimon, Silvio; Malenica, Nenad; Budić-Leto, Irena; Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Pejić, IvanIntravarietal variability of Crljenak kastelanski and its relationship with Zinfandel and Primitivo selections // Program and abstracts 10th International Conference on Grapevine Breeding and Genetics / Owens, Chris ; Garris, Amanda ; Reisch, Bruce (ur.).
Ženeva : New York (NY): Cornell University, USDA ARS, 2010. str. 68-68 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Budić-Leto, Irena; Zdunić Goran; Tomić-Potrebuješ, IvaPolyphenolic potential of the rare Croatian variety Dobricic (Vitis vinifera L) // Abstracts of the 10th International Conference on Grapevine Breeding and Genetics / Owens, Chris ; Garris, Amanda ; Reish, Bruce (ur.).
Ženeva: Cornell University, 2010. str. 82-82 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Banović, Mara; Kovačević-Ganić; Karin; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavFermentative Aroma Compounds and Sensory Descriptors of Traditional Croatian Dessert Wine Prošek from Plavac Mali cv. // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 4; 530-537 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavEffect of physicochemical variables on descriptive sensory attributes of the taste of Prošek wine // 13th Ružička days Today science-Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osjek, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2010. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, Goran; Ćurko, Natka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, MaraVolatile compounds in the production process of Croatian traditional sweet wine Prošek // Presentation summaries of 32nd World Congress of Vine and Wine, 32nd World Congress of Vine and Wine / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb, 2009. str. 1-5 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Ivić, Stipe; Herjavec, Stanka; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, IrenaInfluence of Cold Maceration on Chemical and Sensory Properties of Vugava // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers
Zagreb, 2009. str. 1-7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
74.Zdunić, Goran; Šimon, Silvio; Maletić, Edi; Budić-Leto, Irena; Karoglan-Kontić, Jasminka; Pezo, Ivan; Pejić, IvanAgronomic variability of the most important Croatian red cultivar Plavac mali (Vitis vinifera L.) // 32nd World Congress of vine and wine, 7th general assembly of the OIV / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva, i ruralnog razvoja RH, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
75.Zdunić, Goran; Šimon, Silvio; Maletić, Edi; Vončina, Darko; Budić-Leto, Irena; Karoglan Kontić, Jasminka; Pejić, IvanConservation and valorization of genetic diversity within the population of cv. Plavac mali (Vitis Vinifera L.) // Proceedings of the 16th International GiESCO Symposium / James Wolpert (ur.).
Davis (CA): University of California, 2009. str. 547-551 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
76.Banović, Mara; Katalinić, Ivana; Ćurko, Natka; Kovačević Ganić, Karin; Budić Leto, IrenaPhenolic composition and antioxidant capacity of Kujundžuša wine // Presentation summaries of 32nd World Congress of Vine and Wine / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
77.Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, Goran; Ćurko, Natka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, MaraVolatile compounds in the production process of Croatian traditional sweet wine Prošek // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers = 32. svjetski kongres vinogradarstva i vinarstva i 7. Generalna skupština OIV-a : radovi = 32eme congres mondial de la vigne et du vin et 7eme Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers
Zagreb, Hrvatska, 2009. str. 1-5 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
78.Budić-Leto, Irena; Mešin, Nela; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Bralić, MarijaComparative Study of the Total Acidity Determination in Wine by Potentiometric and Volumetric Titration // Agriculturae Conspectus Scientificus, 74 (2009), 1; 61-65 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
79.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, Irena; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavRegresijski modeli predviđanja antioksidacijske aktivnosti desertnog vina Prošek // XXI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : Knjiga sažetaka = Book of abstracts / Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. str. 124-124 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Pezo, IvanFizikalno-kemijske karakteristike pjenušavog vina cv. Pinot sivi proizvedenog sekundarnom alkoholnom fermentacijom u boci // Poljoprivreda (Osijek), 15 (2009), 1; 19-22 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
81.Budić-Leto, Irena; Brkljača, Mia; Zdunić, Goran; Lovrić, TomislavKvantifikacija mikroelemenata u procesu proizvodnje desertnog (slatkog) vina Prošek od prosušenog grožđa // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka, Book of abstracts / Novak, Predrag ; Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Trogir: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. str. 219-219 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
82.Budić-Leto, Irena; Vrhovšek, Urška; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Lovrić, TomislavAnthocyanin pattern of skin extracts from Babić and Plavac mali grapes and anthocyanin pattern of produced wine // Acta Alimentaria, 38 (2009), 1; 67-75 doi:10.1556/AAlim.2008.0029 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Đaković, Senka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavAntioxidant activity of sweet wine Prošek using Briggs-Rauscher reaction // Food Production Nutrition Healthy Consumers
Ljubljana, Slovenija: Elsevier, 2008. str. P 218-P 218 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Katalinić, IvanaKvaliteta, fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost vina Kujundžuša, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
85.Budić-Leto, Irena; Gracin, Leo; Lovrić, Tomislav; Vrhovšek, UrškaEffects of maceration conditions on the polyphenolic composition of red wine Plavac mali // Vitis, 47 (2008), 4; 245-250 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
86.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Lovrić, Tomislav; Banović, MaraInfluence of yeasts on high sugar must fermentation of cv. Plavac mali in production of traditional sweet wine Prošek // XII. Ružičkini dani, Zbornik radova i sažetaka Znanost i tehnologije u razvoju gospodarstva, Vukovar 2008 / Tomas, Srećko (ur.).
Osijek: HDKI, PTF Osijek, 2008. str. 119-119 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
87.Zdunić, Goran; Hančević, Katarina; Sladonja, Barbara; Poljuha, Danijela; Hartl-Musinov, Danijela; Budić-Leto, Irena; Bućan, Lovre; Pezo, IvanAmpelographic characterization and sanitary status of grapevine cultivar ‘ Prč bijeli’ (Vitis vinifera L.) // Agriculturae Conspectus Scientificus, 73 (2008), 2; 85-88 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
88.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Protega, Ivan; Pezo, IvanIdentifikacija i valorizacija autohtonih sorata vinove loze na otoku Šolti // Knjiga sažetaka Trećeg hrvatskog oplemenjivačkog i sjemenarskog kongresa / Kolak, Ivan ; Perica, Slavko ; Šatović, Zlatko ; Strikić, Frane (ur.).
Split: Hrvatsko oplemenjivačko, sjemenarsko i rasadničarsko društvo, Zagreb i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split, 2008. str. 97-100 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
89.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Alpeza, Ivana; Lovrić, TomislavCorrelation between Polyphenolic Composition and Sensory Evaluation of Red Wine Babić // Proceedings, Volume 2, The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 37-43 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
90.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Alpeza, Ivana; Lovrić, TomislavEffects of polyphenolic composition on sensory perception of Croatian red wine Babić // Journal of Food, Agriculture & Environment, 6 (2008), 3-4; 138-142 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
91.Iva Tomić-PotrebuješPraćenje procesa fermentacije u proizvodnji desertnog vina "prošek", 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
92.Zdunić, Goran; Hančević, Katarina; Sladonja, Barbara; Poljuha, Danijela; Hartl-Musinov, Danijela; Budić-Leto, Irena; Pezo, IvanAmpelographic characterization and sanitary status of Croatian autochthonous cultivar Prč bijeli (Vitis vinifera L.) // Comptes rendus Proceedings XV International Symposium GESCO 2007 / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2007. str. 1107-1114 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
93.Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, GoranHPLC UV-DAD determination of (+)-catechins and (-)-epicatechins in grape seeds of the Babić and Plavac mali varieties // XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka, Book of Abstracts / Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Zagreb: HDKI/Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2007. str. 173-173 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Pezo, Ivan; Budić-Leto, Irena; Kačić, Sonja; Zdunić, Goran; Mirošević, NikolaMedna bijela (Vitis vinifera, L.)-Ampelographic properties // ACS. Agriculturae conspectus scientificus, 71 (2006), 3; 81-86 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
95.Budić-Leto, Irena; Lovrić, Tomislav; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Vrhovšek, UrškaAnthocyanin composition of the red wine Babić affected by maceration treatment // European Food Research and Technology, 222 (2006), 3-4; 397-402 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
96.Kujundžić, NelaOdređivanje ukupne kiselosti vina potenciometrijskom titracijom, 2005., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
97.Budić-Leto, Irena; Lovrić, Tomislav; Pezo, Ivan; Gajdoš Kljusurić, JasenkaStudy of Dynamics of Polyphenol Extraction During Traditional and Advanced Maceration Processes of the Babić Grape Variety // Food technology and biotechnology, 43 (2005), 1; 47-53 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
98.Bubić, Josip; Zdunić, Goran; Pezo, Ivan; Budić-Leto, Irena; Ivić, StipeZaštita kontroliranog podrijetla vrhunskog vina Zavala, 2004. (elaborat/studija).
-
99.Bubić, Josip; Zdunić, Goran; Pezo, Ivan; Budić-Leto, Irena; Ivić, StipeZaštita kontroliranog podrijetla ; Debit ; Maraština ; Plavina i Lasina, 2004. (elaborat/studija).
-
100.Pezo, Ivan; Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Ivić, StipeZaštita kontroliranog podrijetla kvalitetnog vina Pinot sivi, 2004. (elaborat/studija).