Pregled po CROSBI profilu: Jelena Ivanišević (CROSBI Profil: 25066, MBZ: 297322)
Pronađeno 36 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Ivanišević, JelenaPovijesni rječnik hrvatskog kulinarstva, N-Ž. Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2019 (rjecnik)
-
2.Ivanišević, JelenaOd kuharice do književnosti: ogledi o kulinarskoj prozi. Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2017 (monografija)
-
3.Vranešić Bender, Darija; Jošić, Mirja; Blažok, Tena; Cobal, Sara; Kovačević, Marta; Škapin, Bruna; Đugum, Jelena; Savić, Zvonimir; Ivanišević, Jelena; Čepek, MarijoZona-Okusi i mirisi zadarskog kraja. Zadar: Županija Zadarska, 2017 (monografija)
-
4.Ivanišević, JelenaPovijesni rječnik hrvatskog kulinarstva, A-M. Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2015 (rjecnik)
-
5.Belaj, Melanija; Ivanišević, Jelena; Belaj, Janko; Dučak, DaniloOkusi tradicijie - kuharica tradicijske kuhinje Slavonije i Istre. Županja : Zagreb: Pučko otvoreno učilište Andragog ; Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2014 (Kuharica - stručna knjiga)
-
1.Muzej u loncu - Slavonija, Baranja i Srijem / Ivanišević, Jelena (ur.). Split : Požega: Naklada Bošković ; Gradski muzej Požega, 2017 (monografija)
-
1.Belaj, Melanija; Ivanišević, JelenaThe Contemporary Allure of a Food Market: An Ethnographic Study of Dolac Market // Foodscapes. Food, Space and Place in a Global Society / Greene, Carlnita P. (ur.).
New York (NY): Peter Lang, 2019. str. 117-138 -
2.Belaj, Melanija; Ivanišević, JelenaThe discreet charm of the heads and blood: the destiny of offal and blood dishes in Croatian menus // Des produits entre déclin et renaissance (XVIe-XXIe siècle) / Marache, Corinne ; Meyzie, Philippe ; Villeret, Maud (ur.).
Brisel: Peter Lang, 2018. str. 289-300 doi:10.3726/b14385 -
3.Ivanišević, JelenaSir i vrhnje, tradicija i politika // Turist kao gost - prilozi kulinarskom turizmu / Rittig-Beljak, Nives, Belaj, Melanija (ur.).
Zagreb: Institut za etnologiju i folklOris tiku (IEF), 2009. str. 65-73 -
4.Ivanišević, JelenaJabuka // Pisani rubac Hrvatske. Knjiga o Zagrebačkoj županiji / Sivački, Milan (ur.).
Zagreb: Turistička zajednica Zagrebačke županije, 2008. str. 148-157 -
1.Ivanišević, JelenaČuvari marende: muški kulinarski kružoci u Starome Gradu // Narodna umjetnost : hrvatski časopis za etnologiju i folkloristiku, 58 (2021), 2; 185-203 doi:10.15176/vol58no210 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Ivanišević, Jelena; Belaj, MelanijaRazvoj prehrambenih studija: doprinosi sociologije, kulturne antropologije, etnologije i povijesti // Narodna umjetnost : hrvatski časopis za etnologiju i folkloristiku, 52 (2015), 2; 241-264 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
3.Ivanišević, JelenaNostalgične kuharice i kulinarski eseji: literarna arheologija Veljka Barbierija // Književna smotra : časopis za svjetsku književnost, XLIII (2011), 160(2); 123-134 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
4.Ivanišević, JelenaLačan ne haje toliko za ljubav - gastronomija Dunda Maroja između srednjovjekovlja i renesanse // Anali Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dubrovniku, XLIX (2011), 49; 9-25 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Ivanišević, JelenaKada kuhaju bake... tradicija i povijest u dvjema bakinim kuharicama // Narodna umjetnost : hrvatski � asopis za etnologiju i folkloristiku, 45 (2008), 2; 153-164 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
1.Ivanišević, JelenaJelena Ivanišević: Katarina Horvat, Kućna služinčad u Zagrebu 1880.–1914. // Etnološka tribina : godišnjak Hrvatskog etnološkog društva, 52 (2022), 270-272 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
-
2.Belaj, Melanija; Ivanišević, JelenaNekrolog, In memoriam Nives Rittig Beljak // Etnološka tribina : godišnjak Hrvatskog etnološkog društva, 51 (2021), 44; 294-295 (nekrolog, ostalo)
-
3.Ivanišević, JelenaBaldacchino, Anna i Godfrey, ur. A Taste of Islands. 60 Recipes and Stories from Our World of Islands // Narodna umjetnost : hrvatski časopis za etnologiju i folkloristiku, 50 (2013), 2; 246-248 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
-
4.Ivanišević, JelenaFood and Meals at Cultural Crossroads. Proceedings of the 17th Conference of the International Commission for Ethnological Food Research, Oslo Norway, Sptember 15-19, 2008. ed. Patricia Lysaght, Novus Press, Oslo 2010. 341 str. // Narodna umjetnost : hrvatski časopis za etnologiju i folkloristiku, 47 (2010), 2; 274-276 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
-
5.Ivanišević, JelenaMirjana Randić, Nives Rittig-Beljak, Svijet hrane u Hrvatskoj, The world of food in Croatia, Etnografski muzej, Zagreb, 2007. // Narodna umjetnost, 44 (2007), 2; 279-280 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, ostalo)
-
6.Ivanišević, JelenaMaja godina-Golija, Prehranski pojmovnik za mlade // Narodna umjetnost, 44 (2007), 2; 282-283 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, ostalo)
-
7.Ivanišević, JelenaAteš Periša Čohnivý muž, Legendy, pohádky a humorky z Bosny a Hercegoviny, př. Anežka Kindlerová, Jaroslav Otčenášek, Argo, Praha 2006., 217 str. (Mýty, pohádky a legendy) // Narodna umjetnost, 44 (2007), 2; 288-289 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, ostalo)
-
8.Ivanišević, JelenaMediterranean Food, Concepts and trends, Proceedings of the 5th International Etnological Food Research Conference, Dubrovnik, 27 September - 3 October 2004, ed. Patricia Lysaght and Nives Rittig-Beljak, Institute for Ethnology and Folklore Research, Ethnographic Museum, Zagreb, 2006, (biblioteka Nova etnografija) // Narodna umjetnost : hrvatski � opis za etnologiju i folkloristiku, 43 (2006), 2; 193-194 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, ostalo)
-
1.Ivanišević, jelenaBrendiranje hrvatskog kulinarstva - zakonodavstvo i potencijali // Prirodna lječilišta - hrvatski brand / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2009. str. 119-124 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Ivanišević, JelenaTradicijsko kulinarstvo Gorskog kotara – poticaj održivom razvoju // Mrkopalj – mjesto zdravog življenja, knjiga izlaganja na stručnom skupu / Ivanišević, Goran (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2018. str. 83-87 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Ivanišević, JelenaPiramide mediteranske prehrane: od prehrambenog modela do životnog stila // Hrvatska. Prevencijom do zdravlja i vitalnosti. Knjiga izlaganja na znanstvenom skupu Veli Lošinj, 2.-3. rujna, 2016. / Ivanišević, Goran (ur.).
Zagreb: Hrvatski liječnički zbor, 2016. str. 107-111 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Belaj, Melanija; Ivanišević, JelenaMediteranska prehrana i virtualni krajolici // 7. Dani ICARUS Hrvatska: “Baštinske inicijative edukacija i digitalno okruženje”
Pleternica, Hrvatska, 2022. (predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Belaj, Melanija; Ivanišević, JelenaThe discrete charm of the heads and blood: destiny of offal and blood dishes in Croatian menus // Colloque Teresma: Produits menacés, produits oubliés, produits disparus. Causes et mécanismes du déclin, XIVe-XXIe siècles.
Bordeaux, Francuska, 2017. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
3.Belaj, Melanija; Ivanišević, JelenaFood utopia and the way out // SIEF 2015 12th Congress. Theme: Utopias, Realities, Heritages. Ethnographies for the 21st century
Zagreb, Hrvatska, 2015. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
4.Belaj, Melanija; Ivanišević, JelenaPrivilege of buying local food: case study of open-air food market Dolac // SIEF (International Society for Ethnology and Folklore)2013 11th Congress, Theme: 'Circulation'
Tartu, Estonija, 2013. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
5.Ivanišević, Jelena; Belaj, MelanijaKultura prehrane u ozračju društvenih promjena 20. i početka 21. stoljeća // Challenging Integration: Culture Research and the European Context Zagreb Zagreb 2. – 4. listopada 2008
Zagreb, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
6.Ivanišević, JelenaSir i vrhnje, tradicija i politika // Turist za stolom: tradicionalna ishodišta gostoljublja. Okrugli stol u sklopu izložbe "Svijet hrane u Hrvatskoj" Etnografski muzej Zagreb
Zagreb, Hrvatska, 2007. (predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
1.Ivanišević, JelenaOd kuharice do književnosti, hrvatski kulinarski i gastronomski narativi, 2014., doktorska disertacija, Filozofski fakultet, Odsjek za etnologiju, Zagreb, Hrvatska
-
1.Belaj, Melanija; Ivanišević, Jelena; Stojković, VilmaSlatko otoka Hvara, 2017. (podatak o recenziji nije dostupan, katalog).
-
2.Belaj, Melanija; Blagaić Bergman, Marina; Ivanišević, JelenaTradicijska prehrana Istarske i Vukovarsko-srijemske županije – perspektive uključivanja u obrazovanje i gospodarstvo, 2014. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
3.Ivanišević, Jelena; Randić, MirjanaHrvatski tradicijski kruhovi, 2010. (podatak o recenziji nije dostupan, natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.).