Pregled po CROSBI profilu: Ivana Generalić Mekinić (CROSBI Profil: 24038, MBZ: 298955)
-
1.Slišković, Livia; Ninčević Runjić, Tonka; Dumičić, Gvozden; Runjić, Marko; Politeo, Olivera; Urlić, Branimir; Generalić Mekinić, IvanaHalophytes – Crops of the future // Knjiga sazetaka 4. ZORH susreta / Sedlar, Jelena ; Alešković, Luka Marijan ; Nižić, Katarina (ur.).
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, 2023. str. 40-40 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
2.Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Čagalj, Martina; Soldo, Barbara; Generalić Mekinić, IvanaEffect of plant extracts on quality characteristics and shelf-life of cold-marinated shrimp (Parapenaeus longirostris, Lucas, 1846) under refrigerated storage // Food bioscience, 102673 (2023), 102673, 10 doi:10.1016/j.fbio.2023.102673 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Politeo, Olivera; Popović, Marijana; Veršić Bratinčević, Maja; Koceić, Petra; Ninčević Runjić, Tonka; Generalić Mekinić, IvanaConventional vs. Microwave-Assisted Hydrodistillation: Influence on the Chemistry of Sea Fennel Essential Oil and Its By-Products // Plants, 12 (2023), 1466, 13 doi:10.3390/plants12071466 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Skračić, Živko; Ljubenkov, Ivica; Mimica, Nina; Generalić Mekinić, IvanaValorizacija nusproizvoda proizvodnje vina // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 72 (2023), 3-4; 247-255 doi:10.15255/KUI.2022.051 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Ben Hsouna, Anis; Sadaka, Carmen; Generalić Mekinić, Ivana; Garzoli, Stefania; Švarc-Gajić, Jaroslava; Rodrigues, Franciska; Morais, Simone; M. Moreira, Manuela; Ferreira, Eduarda; Spigno, Giorgia et al.The Chemical Variability, Nutraceutical Value, and Food-Industry and Cosmetic Applications of Citrus Plants: A Critical Review // Antioxidants, 12 (2023), 481, 37 doi:10.3390/antiox12020481 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
6.Politeo, Olivera; Popović, Marijana; Veršić Bratinčevć, Maja; Kovačević, Kristina; Urlić, Branimir; Generalić Mekinić, IvanaChemical Profiling of Sea Fennel (Crithmum maritimum L., Apiaceae) Essential Oils and Their Isolation Residual Waste-Waters // Plants, 12 (2023), 1; 214, 12 doi:10.3390/plants12010214 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Bulaš, NatalijaTehnologija proizvodnje i analiza craft piva "Brucošica", 2022., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
8.Ivandić, LukaProizvodnja i analiza komovice, 2022., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
9.Pranjković, LorenaUtjecaj metode vinifikacije na profil tvari boje crnog vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
10.Krivić, NikolinaTvari boje voćnih vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
11.Kukoleča, MartinaUtjecaj metode vinifikacije na fenolni profil crnog vina, 2022., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
12.Skroza, Danijela; Bumbak, Josipa; Čagalj, Martina; Soldo, Barbara; Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, VidaChemical profile, antioxidant and antimicrobial potential of green tea // CEFood Congress Book / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; S.Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network, 2022. str. 154-154 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Skroza, Danijela; Šimat , Vida; Vrdoljak, Lucija; Jolić, Nina; Skelin, Anica; Čagalj, Martina; Frleta, Roberta; Generalić Mekinić, IvanaInvestigation of Antioxidant Synergisms and Antagonisms among Phenolic Acids in the Model Matrices Using FRAP and ORAC Methods // Antioxidants, 11 (2022), 9; 1784, 19 doi:10.3390/antiox11091784 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Tabanelli, Giulia; Čagalj, Martina; Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana Maria; Fernández-Fernández, Carmen; Sterniša, Meta; Smole Možina, Sonja; Ozogul, Yesim; Generalić Mekinić, IvanaAntioxidant and Antimicrobial Activity of Hydroethanolic Leaf Extracts from Six Mediterranean Olive Cultivars // Antioxidants, 11 (2022), 9; 1656, 13 doi:10.3390/antiox11091656 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Šimat, Vida; Bhojraj Rathod, Nikheel; Čagalj, Martina; Hamed, Imen; Generalić Mekinić, IvanaAstaxanthin from Crustaceans and Their Byproducts: A Bioactive Metabolite Candidate for Therapeutic Application // Marine drugs, 20 (2022), 3; 206, 22 doi:10.3390/md20030206 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Carmen Razola-Díaz, Maria; Verardo, Vito; Bassi, Daniela; Frleta, Roberta; Generalić Mekinić, Ivana; Tabanelli, Giullia; Šimat, VidaVariations in the Composition, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Cystoseira compressa during Seasonal Growth // Marine drugs, 20 (2022), 1; 64, 14 doi:10.3390/md20010064 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Generalić Mekinić, Ivana; Čagalj, Martina; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Barbieri, Federica; Skroza, Danijela; Šimat, VidaSeasonal Changes in Essential Oil Constituents of Cystoseira compressa: First Report // Molecules, 26 (2021), 21; 6649, 12 doi:10.3390/molecules26216649 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
18.Mimica, NinaUtjecaj staništa na kemijski sastav i biološka svojstva motra, 2021., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
19.Prga, IvanaProizvodnja voćnih rakija i likera, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
20.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Botić, Viktorija; Crnjac, Anita; Smoljo, Marina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Čagalj, Martina; Skroza, DanijelaBioactive Phenolic Metabolites from Adriatic Brown Algae Dictyota dichotoma and Padina pavonica (Dictyotaceae) // Foods, 10 (2021), 6; 1187, 10 doi:10.3390/foods10061187 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Žanko, TeaSpektrofotometrijsko određivanje ukupnih fenola u uzorcima algi, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
22.Bulaš, NataliaEkstrakti začinskog i ljekovitog bilja kao prirodni inhibitori polifenol oksidaza, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
23.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko.; Kokeza, Ana.; Soldo, Barbara.; Ljubenkov, Ivica.; Banović, Mara.; Šimat, Vida.; Skroza, Danijela.Effect of Enzyme-Assisted Vinification on Wine Phenolics, Colour Components, and Antioxidant Capacity // Polish journal of food and nutrition sciences, 70 (2020), 2; 113-123 doi:10.31883/pjfns/115461 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Šimat, Vida; Generalić Mekinić, IAdvances in Chilling // Innovative Technologies in Seafood Processing / Ozogul, Yesim (ur.).
Boca Raton (FL): CRC Press ; Taylor & Francis, 2020. str. 1-25 -
25.Šimat, Vida; Vlahović, Jelena; Soldo, Barbara; Generalić Mekinić, Ivana; Čagalj, Martina; Hamed, Imen; Skroza, DanijelaProduction and characterization of crude oils from seafood processing by-products // Food Bioscience, 33 (2020), 100484, 8 doi:10.1016/j.fbio.2019.100484 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Boban, Mladen; Milat, Ana Marija; Jurić, Diana; Skroza, Danijela; Generalić-Mekinić, Ivana; Mudnić, IvanaImpact of maceration and oxidation of white wine on its direct vasodilatory activity // Book of abstracts
Lahti, 2019. str. 309-310 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Šimat, VidaAntioxidant and Antimicrobial Potential of Phenolic Metabolites from Traditionally Used Mediterranean Herbs and Spices // Foods, 8 (2019), 11; 579, 18 doi:10.3390/foods8110579 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Mimica, NinaUsporedba fenolnog sastava i antioksidacijske aktivnosti ekstrakata bijelog i crnog češnjaka pripravljenih postupkom ekstrakcije mikrovalovima, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
29.Ivandic, LukaUsporedba konvencionalnih analitičkih metoda za određivanje udjela soli u hrani, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
30.Skroza, Danijela; Tolo, Iva; Šimat, Vida; Generalić Mekinić, IvanaSynergistic effect of catechin with stilbenes // E- Book
London, Ujedinjeno Kraljevstvo: xx, 2019. str. 46-46 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
31.Jolić, NinaAntioksidacijska aktivnost izolata hlapljivih spojeva brokule i kineske brokule pripravljenih primjenom mikrovalne ekstrakcije, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
32.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Hamed, Imen; Čagalj, Martina; Popović Perković, ZvjezdanaPhenolic content of brown algae (Pheophyceae) species: Extraction, Identification and Quantification // Biomolecules, 9 (2019), 6; 244, 25 doi:10.3390/biom9060244 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
33.Milat, Ana Marija; Boban, Mladen; Teissedre, Pierre-Luis; Šešelja-Perišin, Ana; Jurić, Diana; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Volarević, Josip; Rasines-Perea, Zuriñe et al.Effects of oxidation and browning of macerated white wine on its antioxidant and direct vasodilatory activity // Journal of Functional Foods, 59 (2019), 138-147 doi:10.1016/j.jff.2019.05.025 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Smole Možina, Sonja; Abramović, Helena; Šimat, Vida; Katalinić, Ana; Novak, Tina; Skroza, DanijelaAbiotic factors during a one-year vegetation period affect sage phenolic metabolites, antioxidants and antimicrobials // Industrial crops and products, 141 (2019), 111741, 8 doi:10.1016/j.indcrop.2019.111741 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Soldo, Barbara; Anđelić, Ivana; Nikolov, Nikolina; Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaThe effect of selected herb extracts on oxidative stability of vegetable oils // Croatica chemica acta, 92 (2019), 3; 331-336 doi:10.5562/cca3479 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Soldo, Barbara; Šimat, Vida; Vlahović, Jelena; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaHigh quality oil extracted form sardine by-products as an alternative to whole sardines: production and refining // European journal of lipid science and technology, 121(7) (2019), EJLT3061, 10 doi:10.1002/ejlt.201800513 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Šimat, Vida; Vlahović , Jelena; Soldo, Barbara; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaProduction and refinement of omega-3 rich oils from processing by-products of farmed fish species // Foods, 8 (2019), 4; 125, 14 doi:10.3390/foods8040125 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Blažević, Ivica; Đulović, Azra; Čikeš Čulić, Vedrana; Burčul, Franko; Ljubenkov, Ivica; Ruščić, Mirko; Generalić Mekinić, IvanaBunias erucago L.: Glucosinolate Profile and In Vitro Biological Potential // Molecules, 24 (2019), 4; 741-752 doi:10.3390/molecules24040741 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko; Kokeza, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, Mara; Skroza, DanijelaEffect of winemaking on phenolic profile, colour components and antioxidants in Crljenak kaštelanski (sin. Zinfandel, Primitivo, Tribidrag) wine // Journal of food science and technology, 56 (2019), 4; 1841-1853 doi:10.1007/s13197-019-03638-4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Šimat, Vida; Mićunović, Ana; Bogdanović, Tanja; Listeš, Irena; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, DanijelaThe impact of lemon juice on the marination of anchovy (Engraulis encrasicolus): Chemical, microbiological and sensory changes // Italian journal of food sciences, 31 (2019), 604-617 doi:10.14674/IJFS-1318 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Đulović, Azra; Sedlar, Andrea; Čikeš-Čulić, Vedrana; Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Blažević, IvicaBunias erucago L. : Chemistry and biological activity // 10 th CMAPSEEC: Book of abstracts / Carović-Stanko, Klaudija ; Grdiša, Martina (ur.).
Zagreb: Novi Val d.o.o., 2018. str. 185-185 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Butorac, ValentinaUtjecaj primjenjene metode ekstrakcije na izolaciju bioaktivnih komponenti iz lavande, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
43.Nikolov, Nikolina; Dropulić, Ana Marija; Šimat, Vida; Soldo, Barbara; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, IvanaThe effect of plant extract addition on oxidative stability of different oils // Knjiga sažetaka za 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 129-129 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
44.Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Šarić, Matea; Generalić Mekinić, IvanaAntimicrobial activity of plant extracts against selected food borne pathogens // Knjiga sažetaka sa 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 91-91 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
45.Generalić Mekinić, IvanaOlive oil as a natural source of phenolic compounds // Knjiga sažetaka s 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 143-143 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Đulović, Azra; Generalić Mekinić, Ivana; Jolić, Nina; Blažević, IvicaBioactive volatile sulfur compounds from broccoli and broccoflower obtained by microwave assisted extraction // Book of Abstracts 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: MGM studio Novel d.o.o., 2018. str. 128-128 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
47.Čagalj, Martina; Popović Perković, Zvjezdana; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, VidaInfluence of extraction mode on the content of phenolics, pigments and antioxidant potential of brown algae extracts // Book of Abstracts 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: MGM studio Novel d.o.o., 2018. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
48.Viduka, KarlaIzolacija i identifikacija spojeva eteričnog ulja klinčića, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
49.Botić, ViktorijaUtjecaj primjenjene metode ekstrakcije na izolaciju bioaktivnih komponenti iz jadranskih algi Ulva lactuca, Dictyota dichotoma i Padina pavonica, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
50.Granić, GlorijaUporaba biljnih ekstrakata u svrhu poboljšanja oksidacijske stabilnosti odabranih proizvoda ribarstva, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
51.Nikolov, NikolinaUtjecaj dodatka biljnih ekstrakata na oksidativnu stabilnost biljnih ulja, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
52.Vlašić, MarkoModifikacija eugenola djelovanjem peroksidaze, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
53.Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Generalić Mekinić, Ivana; Kokeza, Ana; Ivandić, Luka; Šutalo, Martina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, MaraThe evaluation of colour components and anthocyanins in Babica and Crljenak kaštelanski wines // With Food to Health: 10th International Scientific and Professional Conference: Proceedings = Hranom do zdravlja: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup: zbornik radova / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 186-194 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
54.Dropulić, Ana Marija; Pervan, Ivana; Bezić, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, IvanaChemical characteristics and oxidative stability of Dalmatian monovarietal olive oils // With Food to Health: 10th International Scientific and Professional Conference: Proceedings = Hranom do zdravlja: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup: zbornik radova / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 175-185 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
55.Brzović, Petra; Đulović, Azra; Generalić Mekinić, Ivana; Blažević, IvicaLepidium meyenii (Brassicaceae) and Moringa oleifera (Moringaceae) as superfood: Glucosinolates and oxidative stability // Proceedings of the 10th International Scientific and Professional Conference "With Food to Health" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 90-98 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
56.Mihajlovski, MarijaPrimjena mikrovalne ekstrakcije za izolaciju bioaktivnih spojeva iz smeđe alge Dictyota Dichotoma var. Intricate, 2018., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
57.Šimat, Vida; Generalić Mekinić, Ivana; Hamed, Imen; Mićunović, Ana; Granić, Glorija; Skroza, DanijelaEffect of plant extracts on secondary oxidation products during shrimp marination process // 6th Food Safety Congress
Istanbul, Turska, 2018. str. 108-108 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
58.Skroza, Danijela; Čagalj, Martina; Vlahović, Jelena; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Šimat, VidaChanges of fatty acid profile and nutritive value of cod oil during cooking // 6th Food Safety Congress
Istanbul, Turska, 2018. str. 127-127 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
59.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Mariani, Anja; Katalinić, Ana; Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Skroza, DanijelaHelichrysum italicum (Roth) G Don: Seasonal variations of phenolic antioxidants // 6th Food Safety Congress
Istanbul, Turska, 2018. str. 128-128 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Burčul, Franko; Generalić Mekinić, Ivana; Radan, Mila; Rollin, Patrick; Blažević, IvicaIsothiocyanates: Cholinesterase Inhibiting, Antioxidant, and Anti-Inflammatory Activity // Journal of enzyme inhibition and medicinal chemistry, 33 (2018), 1; 577-582 doi:10.1080/14756366.2018.1442832 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Krstulović, Ante; Prebeg, Tatjana; Generalić Mekinić, Ivana; Han Dovedan, Ines; Gunjača, JerkoGA4+7 plus benzyladenine in combination with sucrose improves postharvest leaf and inflorescence quality in Lilium ‘Alma Ata’ // Acta Scientiarum Polonorum - Hortorum Cultus, 17 (2018), 3; 29-40 doi:10.24326/asphc.2018.3.3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Bilušić, Tea; Žanetić, Mirella; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, Ivana; Štambuk, Snježana; Bojović, Viktor; Soldo, Barbara; Magiatis, ProkopiosMolecular characterization of Dalmatian cultivars and the influence of the olive fruit harvest period on chemical profile, sensory characteristics and oil oxidative stability // European food research and technology, 244 (2018), 2; 281-289 doi:10.1007/s00217-017-2954-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Ljubenkov, Ivica; Burčul, Franko; Grga, Mia; Mihajlovski, Marija; Lončar, Ružica; Katalinić, Višnja; Skroza, DanijelaInfluence of the vegetation period on sea fennel, Crithmum maritimum L. (Apiaceae), phenolic composition, antioxidant and anticholinesterase activities // Industrial crops and products, 124 (2018), 947-953 doi:10.1016/j.indcrop.2018.08.080 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
64.Brzović, Petra; Đulović, Azra; Generalić Mekinić, Ivana; Blažević, IvicaLepidium meyenii (Brassicaceae) i Moringa oleifera (Moringaceae) kao superhrana: glukozinolati i oksidacijska stabilnost // Book of Abstract of 10th International Scientific and Professional Conference „With Food to Health“ Osijek, Croatia, / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
65.Dropulić, Ana Marija; Zelenika, Ana; Pervan, Ivana; Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, IvanaThe effect of the addition of laurel extract and plant material on fish oil oxidative stability // Book of Abstract of 10th International Scientific and Professional Conference „With Food to Health“ Osijek, Croatia, / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 148-148 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
66.Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Generalić Mekinić, Ivana; Kokeza, Ana; Ivandić, Luka; Šutalo, Martina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, MaraThe evaluation of colour components during the vinification of Babica and Crljenak kaštelanski // Book of Abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference "With Food to Health" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 122-122 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
67.Dropulić, Ana Marija; Pervan, Ivana; Bezić, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivana; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, IvanaChemical characteristics and oxidative stability of Dalmatian monovarietal olive oils // Book of Abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference „With Food to Health“ / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 110-110 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Vrdoljak, LucijaAntioksidacijska aktivnost fenola: Interakcija derivata hidroksicimetne kiseline, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
69.Jolić, NinaAntioksidacijska aktivnost fenola: interakcija derivata hidroksibenzojeve kiseline, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
70.Ivandić, LukaUtjecaj primjene pektolitičkih enzima na sadržaj antocijana tijekom vinifikacije crnog grožđa, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
71.Zelenika, AnaUtjecaj dodatka biljnog materijala i ekstrakta lovora na oksidacijsku stabilnost ribljeg ulja, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
72.Šimat, Vida; Ficović, Maja; Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaPreventive effect of herb extracts on lipid oxidation in fish oil // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2017), 1-2; 30-36 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
73.Šimat, Vida; Čagalj, Martina; Vlahović, Jelena; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaChanges in oxidation stability of fish oil during thermic treatment and storage under poor conditions // Proceedings of the 46th WEFTA CONFERENCE "From Local Fish to Global DISH“ / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2016. str. 28-32 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
74.Popović Perković, Zvjezdana; Tedling, Dario; Šimat, Vida; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, DanijelaBiological potential of three Adriatic brown seaweeds // Proceedings of the 46th WEFTA CONFERENCE „From Local Fish to Global DISH“ / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2016. str. 23-26 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
75.Popović Perković, Zvjezdana; Tedling, Dario; Šimat, Vida; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, DanijelaBiological potential of three Adriatic brown seaweeds // 46th WEFTA Conference
Zagreb, 2016. str. 181-181 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Šimat, Vida; Čagalj, Martina; Vlahović, Jelena; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaChanges in oxidation stability of fish oil during thermic treatment and storage under poor conditions // 46th WEFTA Conference
Zagreb, 2016. str. 145-145 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
77.Blažević, Ivica; Bilušić, Tea; Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Čikeš-Čulić, Vedrana; Stojanov, DianaPhenyl isothiocyanate: Synthesis and biological potential // Special Issue of Bulletin of the Chemists and Technologists of Bosnia and Herzegovina / Topčagić, Anela ; Ostojić, Jelena (ur.).
Sarajevo, 2016. str. 99-99 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
78.Tavra, IvanUsporedba tradicionalnog i industrijskog postupka proizvodnje džema od smokve i aronije, 2016., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
79.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ristovski, Božidar; Ljubenkov, Ivica; Bikić, Ivana; Svilović, Sandra; Banović, Mara; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaAnthocyanidins in Babica, Ljutun and Crljenak Kaštelanski grapes and kinetic of their degradation under different storage conditions // Journal of Food and Nutrition Research, 55 (2016), 4; 294-302 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
80.Šošić, MateaVernier mjerni instrumenti i osjetila, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
81.Mišković, AnaAntioksidacijske metode: Metoda ORAC (engl. Oxygen Radical Absorbance Capacity), 2016., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
82.Mihajlovski, MarijaUtjecaj perioda branja na fenolni sastav i antioksidacijska svojstva petrovca, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
83.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenov, Ivica; Katalinić, VišnjaInsight into the presence of stilbenes in medicinal plants traditionally used in Croatian folk medicine // Natural product communications, 11 (2016), 6; 833-835 doi:10.1177/1934578X1601100634 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
84.Zorić, Zoran; Markić, Joško; Pedisić, Sandra; Bučević-Popović, Viljemka; Generalić Mekinić, Ivana; Grebenar, Katarina; Kulišić- Bilušić, TeaStability of Rosmarinic Acid in Aqueous Extracts from Different Lamiaceae Species after in vitro Digestion with Human Gastrointestinal Enzymes // Food technology and biotechnology, 54 (2016), 1; 97-102 doi:10.17113/ftb.54.01.16.4033 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
85.Generalić Mekinić, Ivana; Blažević, Ivica; Mudnić, Ivana; Burčul, Franko; Grga, Mia; Skroza, Danijela; Jerčić, Iva; Ljubenkov, Ivica; Boban, Mladen; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaSea Fennel (Crithmum maritimum L.) : Phytochemical Profile, Antioxidative, Cholinesterase Inhibitory and Vasodilatory Activity // Journal of food science and technology, 53 (2016), 7; 3104-3112 doi:10.1007/s13197-016-2283-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
86.Burčul, Franko; Generalić Mekinić, Ivana; Đulović, Azra; Kardum, Iva; Brekalo, Jasna; Stojanov, Diana; Ruščić, Mirko; Rosalinda De Nicola, Gina; Montaut, Sabine; Rollin, Patrick; Blažević, IvicaIsothiocyanates as acetylcholinesterase inhibitors and their sources from croatian wild-growing plants // XXIV. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Ukić, Šime ; Bolanča, Tomislav (ur.).
Zagreb: HDKI/Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Hrvatsko kemijsko društvo,, 2015. str. 142-143 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
87.Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Svilović, Sandra; Šimat, Vida; Katalinić, VišnjaInvestigation of the potential synergistic effect of resveratrol with other phenolic compounds : A case of binary phenolic mixtures // Journal of food composition and analysis, 38 (2015), 13-18 doi:10.1016/j.jfca.2014.06.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
88.Bebić, Sara; Burčul, Franko; Generalić Mekinić, Ivana; Blažević, IvicaIsolation and characterization of volatile and non-volatile phytochemicals from orange (Citrus sinensis L.) peel // Proceeding of the International Scientific and Professional Conference 15th Ružička days “TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY” / Šubarić, Drago ; Ante Jukić (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 190-203 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
89.Knežević, TomislavPromjene fenolnog sastava i biološke aktivnosti smilja tijekom jednogodišnjeg ciklusa, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
90.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalic Mekinic, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinic, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medical plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // Journal of hygienic engineering and design, 6 (2014), 102-111 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
91.Mariani, AnjaKadulja (Salvia officinalis L.): promjene u sastavu i svojstvima tijekom jednogodišnjeg ciklusa, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
92.Pešnjardo, AnitaIdentifikacija i kvantifikacija fenolnih kiselina primjenom visokodjelotvorne tekućinske kromatografije, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
93.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaMedicinal plants as source of stilbene compounds // Book of Abstracts, 8th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 21-24 October, 2014, Opatija, Croatia / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Krstulović, Luka; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaPhenolic Acids Profile, Antioxidant and Antibacterial Activity of Chamomile, Common Yarrow and Immortelle (Asteraceae) // Natural product communications, 9 (2014), 12; 1745-1748 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
95.Ristovski, Bozidar; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Bocevska, MirjanaUtjecaj fenolnih spojeva ljekovitog bilja na antocijanski profil i svojstva boje ekstrakata grožđa // XV. Ružičkini dani, Danas znanost - sutra industrija, 11. i 12. rujna 2014, Vukovar, Knjiga sažetaka / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 88-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
96.Bebić, Sara; Burčul, Franko; Generalić Mekinić, Ivana; Blažević, IvicaIsolation and characterization of volatile and non-volatile phytochemicals from orange (Citrus sinensis L.) // XV. Ružičkini dani, Danas znanost - sutra industrija, 11. i 12. rujna 2014, Vukovar, Knjiga sažetaka / Šubarić Drago (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 64-64 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
97.Generalić Mekinić, Ivana; Crmarić, Matea; Skroza, Danijela; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Katalinić, VišnjaRosmarinic acid - biologically active compound of Lamiaceae plants // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Proceedings / Blesić, Milenko (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica - D. D. Fojnica, 2014. str. 255-259 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
98.Jelovčić, IrinaUtjecaj različitih ekstrakcijskih otapala na fenolne spojeve i antioksidacijski kapacitet ekstrakata biljke primorski vrisak (Satureja montana L.), 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
99.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medicinal plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 187-187 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
100.Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Skroza, Danijela; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaAcetyl- and butyril- cholinesterase inhibitory activity of Lamiaceae plant extracts // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 85-85 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)