Pregled po CROSBI profilu: Krešimir Mastanjević (CROSBI Profil: 23039, MBZ: 268226)
Pronađeno 173 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirTehnologija proizvodnje konjske salame. Pakrac: Poduzetnički centar Pakrac, 2013 (znanstveno-stručna)
-
1.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirTackling the Fusarium spp. Related Mycotoxins in Malting and Brewing Industries // Current Research in Agricultural and Food Science Vol. 3 / Al-Naggar, Ahmed Medhat Mohamed (ur.).
Hooghly-Chinsura: B P International, 2020. str. 1-5 doi:10.9734/bpi/crafs/v3 -
1.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Kartalović, Brankica; Galić, Vlatko; Ledenčan, Tatjana; Mastanjević, Krešimir; Zdunić, ZvonimirPolycyclic Aromatic Hydrocarbons in Popcorn Corn Varieties and Popcorns // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5; 3107, 8 doi:10.3390/app13053107 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
2.Mastanjević, Krešimir; Habschied, Kristina; Dvojković, Krešimir; Karakašić, Mirko; Glavaš, HrvojeVitreosity as a Major Grain Quality Indicator— Upgrading the Grain-Cutter Method with a New Blade // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 4; 2655, 19 doi:10.3390/app13042655 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Habschied, Kristina; Nišević, Jelena; Krstanović, Vinko; Lončarić, Ante; Valek Lendić, Kristina; Mastanjević, KrešimirFormulation of a Wort-Based Beverage with the Addition of Chokeberry (Aronia melanocarpa) Juice and Mint Essential Oil // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 4; 1-10 doi:10.3390/app13042334 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Habschied, Kristina; Kartalović, Brankica; Kovačević, Dragan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirEffect of Temperature Range and Kilning Time on the Occurrence of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Foods, 12 (2023), 3; 454, 8 doi:10.3390/foods12030454 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
5.Habschied, Kristina; Kartalović, Brankica; Lazić, Dušan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirSurvey on Phthalates in Beer Packaged in Aluminum Cans, PET and Glass Bottles // Fermentation, 9 (2023), 2; 125, 9 doi:10.3390/fermentation9020125 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
6.Puljić, Leona; Mastanjević, Krešimir; Habschied, Kristina; Kovačević, Dragan; Kartalović, BrankicaPoliciklički aromatski ugljikovodici (PAH) u tradicionalno dimljenim mesnim proizvodima // Meso, 24 (2022), 6; 547-561 doi:10.31727/m.24.6.2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Latin, Katarina; Mastanjević, Krešimir; Raguž, Nikola; Bulaić, Mateja; Lužaić, Ras; Heffer, Marija; Lukić, BorisDifferences in Fatty Acid Profile and Physical- Chemical Composition of Slavonska slanina—Dry Cured Smoked Bacon Produced from Black Slavonian Pig and Modern Pigs // Animals, 12 (2022), 7; 12070924, 9 doi:10.3390/ani12070924 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Habschied, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Šibalić, Magdalena; Krstanović, Vinko; Galić, VlatkoA Survey on Detection of Plastic-Related Chemicals in Beer Packaged in PET Using FT-IR Technology // Beverages, 8 (2022), 4; 1-7 doi:10.3390/beverages8040073 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Habschied, KristinaA Review on Antifungal Green Preservatives: An Aspect of Food Industry // Current research in nutrition and food science, 6 (2022), 6; 1-5 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
10.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Šarić, Goran; Ćosić, Ivana; Mastanjević, KrešimirPseudo-Lager—Brewing with Lutra® Kveik Yeast // Fermentation, 8 (2022), 8; 410, 9 doi:10.3390/fermentation8080410 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirBeer Quality Evaluation—A Sensory Aspect // Beverages, 8 (2022), 1; 15, 10 doi:10.3390/beverages8010015 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Kartalović, Brankica; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Markovčić, Mateo; Vranešević, Jelena; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirThe Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Slavonska slanina—Traditionally Smoked and Dry- Cured Bacon // Processes, 10 (2022), 2; 268, 9 doi:10.3390/pr10020268 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Petrović, Jelena; Kartalović, Brankica; Mirčeta, Jovan; Radulović, Jasna Prodanov; Ratajac, Radomir; Mastanjević, KrešimirOrganochlorine pesticides and NDL-PCBs in wild boars from flatland region with intensive agricultural activities // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 15 (2022), 1; 20-30 doi:10.1080/19393210.2021.1976287 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Deak, Igor; Habschied, Kristina; Mesić, Josip; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Nedović, Viktor; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Fermenting Yeast on the Sensory Properties of Graševina Wine // Foods, 10 (2021), 11; 2752, 8 doi:10.3390/foods10112752 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
15.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Kovačević, Dragan; Kartalović, Brankica; Habschied, KristinaPolycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Beverages, 7 (2021), 58; 1-7 doi:10.3390/beverages7030058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Habschied, Kristina; Glavaš, Hrvoje; Nyarko, Emmanuel Karlo; Mastanjević, KrešimirComplementing Digital Image Analysis and Laser Distance Meter in Beer Foam Stability Determination // Fermentation, 7 (2021), 3; 113, 11 doi:10.3390/fermentation7030113 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Habschied, Kristina; Košir, Iztok Jože; Krstanović, Vinko; Kumrić, Goran; Mastanjević, KrešimirBeer Polyphenols—Bitterness, Astringency, and Off- Flavors // Beverages, 7 (2021), 2; 38, 14 doi:10.3390/beverages7020038 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Novakov, Nikolina J.; Kartalović, Brankica D.; Mihaljev, Željko A.; Mastanjević, Krešimir; Stojanac, Nenad S.; Habschied, KristinaHeavy metals and PAHs in mussels on the Serbian market and consumer exposure // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 14 (2021), 3; 219-226 doi:10.1080/19393210.2021.1931475 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Zdunić, Zvonimir; Babić, Jurislav; Mastanjević, Krešimir; Kanižai Šarić, GabriellaMycotoxins biocontrol methods for healthier crops and stored products // Journal of fungi, 7 (2021), 5; 348, 24 doi:10.3390/jof7050348 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
20.Nyarko, Emmanuel Karlo; Glavaš, Hrvoje; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirDetermination of Foam Stability in Lager Beers Using Digital Image Analysis of Images Obtained Using RGB and 3D Cameras // Fermentation, 7 (2021), 2; 46, 13 doi:10.3390/fermentation7020046 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Nešić, Ksenija; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirPossibilities for the Biological Control of Mycotoxins in Food and Feed // Toxins, 13 (2021), 3; 198, 15 doi:10.3390/toxins13030198 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Habschied, Kristina; Kanižai Šarić, Gabriella; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirMycotoxins - biomonitoring and human exposure // Toxins, 13 (2021), 2; 113, 23 doi:10.3390/toxins13020113 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Dvojković, Krešimir; Mastanjević, KrešimirResearch on the Malting Properties of Domestic Wheat Varities // Fermentation, 7 (2021), 1; 1, 10 doi:10.3390/fermentation7010001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Krstanović, Vinko; Dvojković, Krešimir; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirComprehensive Comparative Study of the Malting Qualities of Winter Hull-Less and Hulled Barley (2016–2019) // Fermentation, 7 (2021), 1; 8, 14 doi:10.3390/fermentation7010008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirResearch of Malting Procedures for Winter Hard Wheat Varieties—Part I // Foods, 10 (2021), 1-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirResearch of Malting Procedures for Winter Hard Wheat Varieties—Part II // Foods, 10 (2021), 1; 147, 11 doi:.org/10.3390/foods10010147 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Lukinac, Jasmina; Koceva Komlenić, Daliborka; Mastanjević, Kristina; Nakov, Gjore; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoEvaluation of visual characteristics of beer using the computer vision method // Ukrainian food journal, 9 (2020), 4; 780-794 doi:10.24263/2304-974x-2020-9-4-5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Mastanjević, Krešimir; Puljić, Leona; Kartalović, Brankica; Grbavac, Jozo; Jukić Grbavac, Marija; Nadaždi, Helena; Habschied, KristinaAnalysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Heregovački pršut—Traditionally Smoked Prosciutto // International Journal of Environmental Research and Public Health, 17 (2020), 14; 5097, 9 doi:10.3390/ijerph17145097 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Habschied, KristinaInfluence of Different Smoking Procedures on Polycyclic Aromatic Hydrocarbons Formation in Traditional Dry Sausage Hercegovačka kobasica // Processes, 8 (2020), 8; 918, 7 doi:10.3390/pr8080918 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Habschied, Kristina; Živković, Antonio; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirFunctional Beer—A Review on Possibilities // Beverages, 6 (2020), 3; 51, 15 doi:10.3390/beverages6030051 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
31.Karlović, Andrea; Jurić, Anita; Ćorić, Nevena; Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirBy-Products in the Malting and Brewing Industries- Re-Usage Possibilities // Fermentation, 6 (2020), 3; 82, 17 doi:10.3390/fermentation6030082 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
32.Gagula, Goran; Mastanjević, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Horvat, Daniela; Magdić, DamirThe influence of packaging material on volatile compounds of pale lager beer // Food packaging and shelf life, 24 (2020), 100496, 6 doi:10.1016/j.fpsl.2020.100496 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Habschied, Kristina; Lončarić, Ante; Mastanjević, KrešimirScreening of Polyphenols and Antioxidative Activity in Industrial Beers // Foods, 9 (2020), 2; 238, 8 doi:10.3390/foods9020238 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Partial Substitution of Malt with Unmalted Wheat in Grist on Quality Parameters of Lager Beer // Beverages, 6 (2020), 1; 7, 14 doi:.org/10.3390/beverages6010007 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Mastanjević, Krešimir; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Krstanović, Vinkoβ-Glucan Degradation During Malting of Different Purpose Barley Varieties // Fermentation, 6 (2020), 1; 21, 9 doi:10.3390/fermentation6010021 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Kartalović, Brankica; Mastanjević, Krešimir; Novakov, Nikolina; Vranešević, Jelena; Ljubojević Pelić, Dragana; Puljić, Leona; Habschied, KristinaOrganochlorine Pesticides and PCBs in Traditionally and Industrially Smoked Pork Meat Products from Bosnia and Herzegovina // Foods, 9 (2020), 1; 97, 14 doi:10.3390/foods9010097 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Mastanjević, Krešimir M.; Kartalović, Brankica D.; Vranešević, Jelena M.; Novakov, Nikolina J.; Habschied, Kristina J.Polycyclic aromatic hydrocarbons in traditionally smoked Slavonska kobasica // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 13 (2020), 2; 82-87 doi:10.1080/19393210.2020.1712481 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Kovačević, Dragan; Petrović, Jelena; Habschied, KristinaDistribution of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Traditional Dry Cured Smoked Ham Slavonska Šunka // Applied Sciences-Basel, 10 (2020), 1; 92, 9 doi:10.3390/app10010092 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Puljić, Leona; Kartalović, Brankica; Grbavac, Jozo; Jukić-Grbavac, Marija; Petrović, Jelena; Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirChemical composition and microbial safety of pork meat products originating from Herzegovina // Arhiv veterinarske medicine, 12 (2019), 2; 83-94 doi:10.46784/e-avm.v12i2.64 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Puljić, Leona; Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Kovačević, Dragan; Vranešević, Jelena; Mastanjević, KristinaThe Influence of Different Smoking Procedures on the Content of 16 PAHs in Traditional Dry Cured Smoked Meat “Hercegovačka Pečenica” // Foods, 8 (2019), 12; 690, 9 doi:10.3390/foods8120690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Habschied, Kristina; August, Hrvoje; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoTechnological Quality of New Croatian Barley Varieties Intended for Whisky Malt Production // Current research in nutrition and food science, 7 (2019), 3; 783-790 doi:10.12944/CRNFSJ.7.3.17 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Habschied, Kristina; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirScreening of Various Metabolites in Six Barley Varieties Grown under Natural Climatic Conditions (2016–2018) // Microorganisms, 7 (2019), 11; 532, 7 doi:10.3390/microorganisms7110532 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Mastanjević, Krešimir; Mastanjević, Kristina; Lučan, Mirela; Popovici, Cristina; Nakov, Gjore; Lukinac, JasminaInfluence of damaged starch on the quality parameters of wheat dough and bread // Ukrainian food journal, 21 (2019), 8; 512-521 doi:10.24263/2304-974X-2019-8-3-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Habschied, Kristina; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Steeping Water Change during Malting on the Multi-Toxin Content in Malt // Foods, 8 (2019), 10; 478, 10 doi:10.3390/foods8100478 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Nedović, Viktor; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Wheat Malt Quality on Final Attenuation Limit of Wort // Fermentation, 5 (2019), 4; 89, 10 doi:10.3390/fermentation5040089 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Bušić, Nives; Čeple, Dunja; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaSastav masnih kiselina slavonske šunke soljene s krupnom morskom i sitnom kamenom soli // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 1; 62-70 doi:10.31727/m.21.1.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Petrović, Jelena; Novakov, Nikolina; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Jukić, Marko; Lukinac, Jasmina; Mastanjević, KristinaPolycyclic aromatic hydrocarbons in the traditional smoked sausage Slavonska kobasica // Journal of food composition and analysis, 83 (2019), 103282, 7 doi:10.1016/j.jfca.2019.103282 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Lukinac, Jasmina; Mastanjević, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Nakov, Gjore; Jukić, MarkoComputer Vision Method in Beer Quality Evaluation- A Review // Beverages, 5 (2019), 2; 38, 21 doi:10.3390/beverages5020038 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
49.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Lučan, Mirela; Mastanjević, KrešimirCraft brewing – is it really about the sensory revolution? // Kvasny prumysl, 65 (2019), 1; 13-16 doi:10.18832/kp2019.65.13 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
50.Mastanjević, Kristina; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirMulti-(myco)toxins in malting and brewing by- products // Toxins, 11 (2019), 1; 30, 15 doi:10.3390/toxins11010030 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
51.Mastanjević, Kristina; Šarkanj, Bojan; Šantek, Božidar; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, VinkoFusarium culmorum mycotoxin transfer from wheat to malting and brewing products and by-products // World mycotoxin journal, 12 (2019), 1; 55-66 doi:10.3920/WMJ2018.2340 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Vulin, Zdravko; Mastanjević, KrešimirBeer – the importance of colloidal stability (non- biological haze) // Fermentation, 4 (2018), 4; 1-12 doi:10.3390/fermentation4040091 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
53.Mastanjević, Kristina; Šarkanj, Bojan; Warth, Benedikt; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Mastanjević, Krešimir; Šantek, Božidar; Krstanović, VinkoFusarium culmorum multi-toxin screening in malting and brewing byproducts // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 98 (2018), 642-645 doi:10.1016/j.lwt.2018.09.047 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Mastanjević, Kristina; Španić, Valentina; Horvat, Daniela; Mastanjević, Krešimir; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Šantek, BožidarEstablishing the impact of Fusarium culmorum infection and fungicide treatment on wheat malt quality // Journal of food processing and preservation, 42 (2018), 10; e13714, 9 doi:10.1111/jfpp.13714 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Lukinac, Jasmina; Mastanjević, KrešimirImpact of Fusarium infection and fungicide treatment on wheat malt wort quality // Journal of the institute of brewing, 124 (2018), 3; 204-208 doi:10.1002/jib.492 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, DraganPhysico-chemical and thermal properties of chicken myofibrillar protein concentrate (CMPC) mixed with barley bran flour during frozen storage // Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria, 17 (2018), 1; 19-26 doi:10.17306/J.AFS.0537 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Mastanjević, Kristina; Šarkanj, Bojan; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Warth, Benedikt; Mastanjević, Krešimir; Šantek, Božidar; Krstanović, VinkoFrom malt to wheat beer: A comprehensive multi- toxin screening, transfer assessment and its influence on basic fermentation parameters // Food chemistry, 254 (2018), 115-121 doi:10.1016/j.foodchem.2018.02.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šarkanj, BojanMalting and brewing industries encounter Fusarium spp. related problems // Fermentation, 4 (2018), 3; 1-15 doi:10.3390/fermentation4010003 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
59.Mastanjević, Krešimir; Vidaković, Kristina; Kovačević, DraganEffect of addition of trehalose, maltose and two modified starches on colour and textural attributes of chicken surimi gels during frozen storage // Technologica acta, 10 (2017), 1; 13-17 (recenziran, članak, znanstveni)
-
60.Kovačević, Dragan; Kušurin, Iva; Mastanjević, KrešimirUtjecaj različitih vrsta soli na proizvodni kalo i fizikalno-kemijska svojstva Slavonske šunke // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 19 (2017), 3; 216-222 doi:10.31727/m.19.3.5 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
61.Mastanjević, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, VinkoThe gushing experience : a quick overview // Beverages, 3 (2017), 2; 25, 11 doi:10.3390/beverages3020025 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
62.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Pleadin, JelkaThe effect of an autochthonous starter culture, sugars and different temperatures on the fermentation of Slavonian Kulen // Food technology and biotechnology, 55 (2017), 1; 67-76 doi:10.17113/ftb.55.01.17.4688 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Tomović, Vladimir; Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Jokanović, Marija; Kevrešan, Žarko; Škaljac, Snežana; Šoljić, Branislav; Lukač, Dragomir; Škrobot, Dubravka; Despotović, AleksandraProximate and mineral composition and cadmium content of main anatomical parts and offal from semi-outdoor reared Black Slavonian pigs // Agro food industry hi-tech, 27 (2016), 6; 39-42 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
64.Mastanjević, Krešimir; Friščić, Stjepan; Kovačević, DraganThe effect of oat β-glucan addition on cooking loss, colour and textural attributes of chicken surimi gels after frozen storage // Technologica acta, 9 (2016), 1; 89-94 (recenziran, članak, znanstveni)
-
65.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Ćosić, Katarina; Pleadin, JelkaKoličina nitrita i nitrata u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 2; 40-46 (recenziran, članak, znanstveni)
-
66.Krstanović, Vinko; Lalić, Alojzije; Kosović, Indira; Velić, Natalija; Mastanjević, Kristina; Mastanjević, KrešimirA survey of total β-glucan content in Croatian barley varieties // Cereal research communications, 44 (2016), 4; 650-657 doi:10.1556/0806.44.2016.032 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Pleadin, Jelka; Frece, JadrankaPhysicochemical, microbiological and colour attributes of Horse salami established during the ripening period // Italian journal of food sciences, 28 (2016), 1; 96-106 doi:10.14674/1120-1770/ijfs.v463 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
68.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Šakić, IvanUtjecaj dodatka različitih šećera na proces fermentacije hrvatske trajne kobasice kulenove seke // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 4; 288-292 (recenziran, članak, znanstveni)
-
69.Kovačević, Dragan; Pleadin, Jelka; Mastanjević, Krešimir; Frece, JadrankaOpasnosti od površinske kontaminacije plijesnima u tradicionalnoj proizvodnji kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 2; 162-168 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
70.Kovačević, Dragan; Pleadin, Jelka; Mastanjević, Krešimir; Frece, JadrankaUtjecaj tehnoloških operacija na smanjenje koncentracije okratoksina A tijekom proizvodnje Slavonskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 3; 232-236 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
71.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective effect of trehalose on washed chicken meat (WCM) // Journal of food science and technology, 51 (2014), 5; 1006-1010 doi:10.1007/s13197-011-0553-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
72.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Frece, Jadranka; Pleadin, JelkaFizikalno-kemijska svojstva, tekstura i boja konjske salame // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 2; 106 (143)-110 (147) (recenziran, članak, znanstveni)
-
73.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective Effect of Maltose on Washed and Frozen Stored Chicken Meat // Bulgarian Journal of Agricultural Science, 18 (2012), 3; 429-434 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina, Lenart, Lidija; Frece, Jadranka; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, DragoSmanjenje udjela soli u domaćoj slavonskoj kobasici: utjecaj na sastav, fizikalno-kemijska svojstva, boju, teksturu, senzorska svojstva i zdravstvenu ispravnost // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 13 (2011), 4; 244-249 (recenziran, članak, znanstveni)
-
75.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Kordić, JasnaCryoprotective effect of polydextrose on chicken surimi // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 3; 226-231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
76.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective effect of trehalose and maltose on washed and frozen stored beef meat // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 1; 15-23 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
77.Kovačević , Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Jerković, Igor; Marijanović, ZvonimirPhysico-chemical, colour and textural properties of Croatian traditional dry sausage (Slavonian Kulen) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 12 (2010), 5; 270-275 (recenziran, članak, znanstveni)
-
78.Jerković, Igor; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Marijanović, Zvomimir; Mastanjević, Krešimir; Suman, KristinaAuthentication study of volatile flavour compounds composition in Slavonian traditional dry fermented salami “kulen” // Food chemistry, 119 (2010), 2; 813-822 doi:10.1016/j.foodchem.2009.07.024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
79.Kovačević , Dragan; Suman, Kristina; Šubarić, Drago; Mastanjević, Krešimir; Vidaček, SanjaInvestigation of homogeneity and physicochemical characterisation of the Homemade Slavonian Sausage // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 6; 338-344 (recenziran, članak, znanstveni)
-
80.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Suman, KristinaPhysico-chemical and colour properties of homemade Slavonian Sausage // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 5; 280-284 (recenziran, članak, znanstveni)
-
81.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Kordić, Jasna; Čunko, DomagojOdređivanje krioprotektorske djelotvornosti K - karagena na miofibrilarne proteine pilećeg mesa pomoću diferencijalne motridbene kalorimetrije (DSC) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 3; 175-180 (recenziran, članak, znanstveni)
-
82.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Mastanjević, Krešimir; Babić, Jurislav; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoInhibitory effect of honey-sweetened goat and cow milk fermented with Bifidobacterium lactis Bb-12 on the growth of Listeria monocytogenes // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 96-106 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Lenardić, MirjanaKriprotektosko djelovanje polidekstroze i k- karagena na surimi srdele // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 10 (2008), 5; 352-355 (recenziran, članak, znanstveni)
-
84.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, Kristina; Qetaj LinditaEffect of Polydextrose and k-Carrageenan on Initial Freezing Point of Chicken Surimi // Poljoprivreda (Osijek), 13 (2007), 1; 201-205 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mađerević-Pavetić, Tanja; Keleković, Snježana; Domaćinović, Ana; Mastanjević, KrešimirMikroorganizmi u pivarskim sirovinama tijekom slađenja // Glasnik zaštite bilja, 45 (2022), 6; 92-98 doi:10.31727/gzb.45.6.9 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
2.Krstanović, Vinko; Havlik, Igor; Mastanjević, Krešimir; Lalić, Alojzije; Habschied, KristinaRazvoj enzimskog potencijala različitih namjenskih sorti ječma tijekom slađenja // Glasnik zaštite bilja, 43 (2020), 6; 22-31 doi:10.31727/gzb.43.6.3 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
3.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirFizikalno-kemijska svojstva boja i tekstura trajnih kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 6; 484-487 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Barišić, Ana; Mastanjević, KrešimirCraft-beer sensory acceptance at mediterranean summer temperatures // Mediterranean Issues, Book 3 MEDITERRANEAN — IMPRESSIONS, CONCEPTS, STORIES / Jurčević, Katica ; Kaliterna Lipovljan, Ljiljana ; Medić, Rino ; Ramljak, Ozana (ur.).
Zagreb: Institut društvenih znanosti Ivo Pilar ; Sveučilište Vern ; Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) ; EMAN, 2021. str. 299-304 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Mastanjević, Kristina; Kotris, Maja; Mastanjević Krešimir; Horvat, Daniela; Krstanović, VinkoDomestic hulless barley and malt as an easily available source of β-glucan // Proceedings 11th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH October 18th and 19th 2018, Split, Croatia 11. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA 18. i 19. listopada 2018., Split, Hrvatska / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek ; Split ; Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 163-169 (poster, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Mastanjević, Kristina; Lukinac, Jasmina; Krstanović, Vinko; Jukić, Marko; Mastanjević, KrešimirThe influence of Fusarium graminearum infection on alcohol content in beer // Proceedings of the 7th International Specialized Scientific and Practical Conference
Kijev: NUFT, 2018. str. 80-82 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Mastanjević, Krešimir; Lenart, LeonThe investigation of some malting quality indicators of multipurpose barley cultivars of Agricultural Institute Osijek // Proceedings of the 52nd Croatian & 12th International Symposium on Agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Faculty of Agriculture in Osijek, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, 2017. str. 237-241 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Velić, Natalija; Slačanac, Vedran; Vacek, Kristina; Gagula, Goran; Mastanjević, KristinaInfluence of malting procedure on the quality of hulless barley malt // Proceedings of the 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists BRAŠNO-KRUH 2015 / Koceva - Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2016. str. 168-176 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Vidaković, KristinaCryoprotective effect of oat β-glucans on beef myofibrllar proteins // Proceedings of 15th International scientific and professional conference 15th Ružička Days “Today science - tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Facuty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers (HDKI), 2015. str. 260-267 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Frece, Jadranka, Kovačević, Dragan, Delaš, Frane, Mastanjević, Krešimir, Markov, KsenijaProbiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // Industrial, medical and environmental applications of microorganisms / Mendez-Vilas, Antonio (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publischer, 2014. str. 265-275 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Keleković, SnježanaUse of maize, soy and rice breadcrumbs in the formulation of the gluten free meatballs // Proceedings of the 7^th International Congress FLOUR-BREAD'13, 9^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 218-223 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Keleković, SnježanaCryoprotective effect of oat β – glucans on chicken surimi // Proceedings of II International Congress “Food Technology, Quality and Safety” / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad Institute of Food Technology, 2014. str. 71-77 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Mastanjević, Krešimir; Markov, KsenijaProbiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // "Industrial, medical and environmental applications of microorganisms. Current status and trends" / A. Mendez-Vilas (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publishers, 2014. str. 357-361 doi:10.3920/978-90-8686-795-0 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Keleković, SnježanaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD '11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. str. 455-460 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade slavonian sausages // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1331-1337 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, KristinaCryoprotective Effect of Maltose on Chicken Myofibrillar Proteins (CMP) // Proceedings of 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Facuty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers (HDKI), 2011. str. 336-3 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavDifferential scanning calorimetry (DSC) study of cryoprotective effect of different modified starches on chicken myofibrillar proteins // Proceedings of XIV International Symposium Feed Technology and XII International Symposium NODA 2010 / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: Institute of Food Technology, 2010. str. 23-29 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavDifferential scanning calorimetry (DSC) study of cryoprotective effect of different modified starches on chicken myofibrillar proteins // Proceedings of XIV International Symposium Feed Technology and XII International Symposium NODA 2010 / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: Institute of Food Technology, 2010. str. 23-29 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavEffect of Different Modified Starches on the Thermophyisical Properties of Myofibrillar Protein Concentrate (MPC) // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread`09 7th Croatian Congress of Ceral Technologists / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of Osijek Department of Cereal Technologies, 2010. str. 587-592 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, Kristina; Šarić, DamirCryoprotective Effect of Polydextrose on Adriatic Surimi // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatina Congress of Food Technologists Biotechnologists and Nutritionists : proceedings / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 255-258 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Lenardić, MirjanaEffect of κ – carrageenan on initial freezing point of surimi // 35th International Symposium "Actual Tasks on Agricultural Engineering" Opatija, Croatia, 19th - 23rd of February 2007 / Silvio Košutić (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 429-433 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Mastanjević, Krešimir; Lovrinčević NikaDETERMINATION OF UNFROZEN WATER IN DOUGHS BY APPLICATION OF MATHEMATICS MODELS // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD ’ ; 05 5th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGIST / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Opatija: J. J. Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Department of Ceral Processing Technology, 2006. str. 308-315 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Habschied, Kristina; Keleković, Snježana; Domaćinović, Ana; Mađarević Pavetić, Tanja; Mastanjević, KrešimirDraught Beer—Maintaining the Quality Through Hygienic Measures // Lecture Notes in Networks and Systems ; 31st International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2022) / Damir Blažević ; Tomislav Barić ; Eleonora Desnica ; Naida Ademović ; Josip Cumin (ur.).
Osijek: Springer, 2023. str. 176-186 doi:10.1007/978-3-031-21429-5_17 (predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirMaintaining the Quality Control of Beer // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021 / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 435-446 doi:10.1007/978-3-030-92851-3_33 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
3.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Mastanjević, Krešimir; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaMaintenance of Malted Grain Quality – A Five-Year- Long Study // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 425-434 doi:10.1007/978-3-030-92851-3_32 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
4.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Domaćinović, Ana; Keleković, Snježana; Habschied, KristinaMaintaining the Quality of Homemade Kulen (Dry Croatian Sausage) During a Three-Year Period // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 447-465 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Habschied, KristinaUnmalted wheat as a substitute raw material in the production of beer // Zbornik apstrakata V Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, 2022. str. 50-51 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Kartalović, Brankica; Habschied, KristinaPolycyclic aromatic hydrocarbons in different malts // Zbornik apstrakata IV Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, Srbija, 2021. str. 21-22 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Lukinac, Jasmina; Velikanović, Valentina; Koceva Komlenić, Daliborka; Mastanjević, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Jukić, MarkoDigital image analysis method - a valuable tool for predicting the physical properties of wheat grain // “Agriculture for Life, Life for Agriculture” Conference Proceedings, 2020.
Bukurešt: Sciendo, 2020. str. 730-730 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
4.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Mastanjević, KristinaThe estimation of beta-glucans' degree and speed of degradation during malting-a critical review // Zbornik abstrakata 3.naučno-stručnog simpozijuma sa međunarodnim učešćem "Pivo, pivarske sirovine i oprema"
Zrenjanin: Provitalis d.o.o. Zrenanjin, 2019. str. 11-12 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirMulti(Myco)toxins in beer - the emerging masked health enemies // Second Scientific-expert Symposium with international participation “Beer, brewing raw materials and equipment“, Lecture abstracts Zrenjanin / Nedović, Viktor (ur.).
Zrenjanin: Provitalis, 2018. str. 26-27 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Vedran Slačanac, Vedran; Šarkanj, Bojan; Mastanjević, KrešimirEU legislative and Mycotoxins in Malt and Beer – Are We Taking Fungi Seriously? // MIC – Vis Mediterranean Island conference Book of Abstracts
Vis, 2018. str. 66-67 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Mastanjević, Kristina; Kotris, Maja; Mastanjević, Krešimir; Horvat, Daniela; Krstanović, VinkoDomestic hulless barley and malt as an easily available source of beta glucans // Book of abstracts of the 11th international scientific and professional conference "With food to health" / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla, 2018. str. 133-103 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Krstanovic, Vinko; Šarkanj, Bojan; Velic, Natalija; Mastanjevic, Krešimir; Šantek, Božidar; Mastanjevic, KristinaMycotoxins in malting and brewing by-products used for animal feed // Journal of Biotechnology, Volume 256, Supplement
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. str. S68-S69 doi:10.1016/j.jbiotec.2017.06.1033 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Kovačević, Dragan; Bušić, Nives; Mastanjević, Krešimir; Pleadin JelkaSastav masnih kiselina Slavonske šunke // Knjiga sažetaka s 10. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa "HRANOM DO ZDRAVLJA" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku Prehrambeno - tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 112-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Mastanjević, Krešimir; Čeple, Dunja; Kovačević, DraganChanges of physico-chemical properties and weight loss of Slavonian ham salted with mineral and sea salt // Book of abstracts of 9th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KristinaSurvey of β-glucans in domestic barley's varieties // Book of Abstracts of 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists BRAŠNO-KRUH 2015 / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2015. str. 13-13 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Friščić StjepanThe effect of oat β-glucan addition on cooking loss, colour and textural attributes of chicken surimi gels after frozen storage // Book of Abstracts of 8th International Congress Flour-Brear "15 10th Croatian Congress of Cereal Technologist / Koceva Komlenić, D. (ur.).
Opatija: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, 2015. str. 28-28 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Mastanjević, Krešimir; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Kovačević, DraganThe Effect Of Fermentation Temperatures, Sugars And An Autochthonous Starter Culture On The Slavonian Kulen Quality ; Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Sarajevo, 1. - 4. 10. 2015. // Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Abstract Book
Tekirdağ: Namik Kemal University, Faculty of agriculture Department of Food Engineering, 2015. str. 136-136 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Mastanjević, Krešimir; Frece, Jadranka; Kovačević, DraganUtjecaj dodatka šećera i autohtone starter kulture na kvalitetu i sigurnost Slavonskog kulena // 24. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : knjiga sažetaka / Ukić, Šime ; Bolanča, Tomislav (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 201-201 (poster, sažetak, znanstveni) -
15.Kristina Habschied, Bojan Šarkanj, Vinko Krstanović, Natalija Velić, Mario Novak, Krešimir MastanjevićFusarium mycotoxins in malting and brewing by- products // The World Mycotoxin Forum 8th Conference ; Mycotoxin control: the system approach. / Helena B., Bastiaanse ; Daniel, Barug ; Hans P., van Egmond ; Rudolf, Krska (ur.).
Beč: Bastiaanse Communication, Bilthoven, Netherlands, 2014. str. 85-85 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Frece, JadrankaChanges physico-chemical, colour and textural attributes during ripening of Croatian dry fermented sausage “HORSE SALAMI” // Book of Abstracts of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Jadranaka Frece (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 190-190 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCRYOPROTECTIVE EFFECT OF OAT GLUCANS ON BEEF MYOFIBRLLAR PROTEINS // Book of Abstract of 15th International scientific and professional conference 15th Ružička Days “TODAY SCIENCE –TOMORROW INDUSTRY" / Drago Šubarić (ur.).
Vukovar: Prehrambeno-tehnološki fakulte tOsijek / Hrvatsko društvo kemijskih inžinjera i tehnologa (HDKI), 2014. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, DraganEFFECT OF ADDITION OF TREHALOSE, MALTOSE AND TWO MODIFIED STARCHES ON COLOUR AND TEXTURAL ATTRIBUTES OF CHICKEN SURIMI GELS AFTER FROZEN STORAGE // BOOK OF ABSTRACTS OF 7TH CENTRAL EUROPEAN CONGRESS ON FOOD - CEFOOD / Vladimi Kakurinov (ur.).
Ohrid: Consulting and Traninng Center KEY, 2014. str. 182-182 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Kovačević, Dragan; Pleadin, Jelka; Mastanjević, Krešimir; Sokolić-Mihalak, DarjaInfluence of surface moulds on the concentration of ochratoxin A in “Slavonski Kulen” during the ripening period // Book of Abstracts of the 7th Central European Congress on Food (CEFOOD) / Kakurinov, V. (ur.).
Skopje, 2014. str. 121-121 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUSE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Kovačević, dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković, SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade Slavonian sausages // Abstract book of the
Novi Sad, 2012. str. 488-488 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
22.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović Hrvoje; Frece Jadranka; Lenart Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković, SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade Slavonian sausages // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 489-498 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Brašno - kruh '11 : : proceedings of 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 109-109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, KristinaCryoprotective Effect of Maltose on Chicken Myofibrillar Proteins (CMP) // Book of Abstaracts of the International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakutet Osijek i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavEffect of Different Modified Starches on the Thermophyisical Properties of Myofibrillar Protein Concentrate (MPC) // bstract book 5th International congress Flour-Bread '09 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija: Facuty of Food Technology Osijek University of Osijek, Croatia Department pf Cereal Processing Technologies, 2009. str. 138-138 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, Kristina; Šarić, DamirCryoprotective Effect of Polydextrose on Adriatic Pilchard Surimi // Book of Abstracts The 2008 Joint Central European Congress 4th Central European Congress on Food 6th Croatian Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS AND NUTRITIONISTS / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutririonists Society, 2008. str. 30-30 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Mastanjević, KrešimirOdređivanje nesmrzljive vode u tijestu primjenom matematičkih modela // Zbornik sažetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRAŠNO-KRUH 05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija, Hrvatska, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Mastanjević, KrešimirOdređivanje krioprotektorske djelotvornosti trehaloze na različite uzorke mesa, 2010., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
1.Kušević, TihomirAditivi za mesnu industriju, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Daničić, MartinaKonzerviranje mesa soljenjem i salamurenjem, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Nadaždi, HelenaSadržaj policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u Hercegovačkom pršutu, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Markovčić, MateoKonzerviranje mesa hlađenjem, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
5.Kovačević, VedranaValidacija GC-MS metode za određivanje policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Zmaić, KatarinaUtjecaj dodatka različitih modificiranih škrobova na termofizikalna svojstva pilećeg surimija, 2019., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki faklutet Osijek, Osijek
-
7.Nedić, JosipaMetode za ubrzano zrenje mesa, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki faklutet Osijek, Osijek
-
8.Kojić, NatašaKiselinsko-toplinska koagulacija mlijeka pomoću različitih organskih kiselina, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
9.Čalošević, AnjaDenaturacija miofibrilarnih proteina zamrzavanjem i skladištenjem u smrznutom stanju, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
10.Mutić, JelenaMetode za određivanje fizikalno-kemijskih svojstava šunki (pršuta), 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Janjatović, GoranaZačini koji se koriste u tehnologiji proizvodnje šunki (pršuta), 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Perko, TeaPrimjena začina u tehnologiji proizvodnje hrvatskih tradicionalnih mesnih proizvoda, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Jaković, MarinaKrioprotekcija miofibrilarnih proteina mesa, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Novaković, JovanaUtjecaj vrste koagulanta na kemijska, senzorska i teksturalna svojstva dimljenog kuhanog sira, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
15.Domitrović, DarijaPršuti zaštićeni oznakom izvornosti na razini Europske unije, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
16.Marić, MihaelaJestivi klaonički nusproizvodi, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Crnčan, MarinHrvatske izvorne pasmine goveda i svinja, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Čeple, DunjaPromjena fizikalno-kemijskih svojstava slavonske šunke tijekom soljenja, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Prolić, AntonelaIspitivanje mogućnosti zamjene natrijevog klorida kalijevim kloridom u proizvodnji bijelog sira, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
20.Lacković, InesMogućnost iskorištenja sirutke u proizvodnji grčkog tipa albuminskog sira, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
21.Kušurin, IvaUtjecaj različitih vrsta soli na proizvodni kalo slavonske šunke, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
22.Eterović, DijanaTehnologija proizvodnje Istarskog pršuta, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Vrban, DinoTehnologija proizvodnje Slavonskog kulena, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Galić, AntonelaPršuti zaštićeni oznakom zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
25.Friščić, StjepanKriprotektorsko djelovanje ß-glukana na miofibrilarne proteine pilećeg surimija, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
26.Alivojvodić, SaraAutohtoni mesni proizvodi Slavonije i Baranje, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Vidaković, KristinaKrioprotektorsko djelovanje β-glukana na miofibrilarne proteine goveđeg mesa, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
28.Kušurin, IvaTehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
29.Ćosić, KatarinaUtjecaj dodatka autohtone bakterijske starter kulture na kvalitetu Slavonskog kulena, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
30.Jovanovac, BarbaraOdređivanje krioprotektorske djelotvornosti trehaloze na uzorke pilećeg surimija diferencijalnom motridbenom kalorimetrijom (DSC), 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
31.Lenardić, MirjanaDjelovanje κ -karagena na početnu temperaturu zamrzavanja surimija srdele, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
32.Lovrinčević, NikaOdređivanje masenog udjela nesmrzljive vode u mesu primjenom matematičkih modela, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
33.Mastanjević, KrešimirOdređivanje prividne entalpije mesa i ribe kvantitativnom diferencijalnom termičkom analizom (DTA), 2002., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek