Pregled po CROSBI profilu: Marina Krpan (CROSBI Profil: 21501, MBZ: 249973)
Pronađeno 75 radova
-
1.Kovačević, Tvrtko Karlo; Major, Nikola; Sivec, Marta; Horvat, Dijana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ban, Dean; Išić, Nina; Goreta Ban, SmiljanaPhenolic Content, Amino Acids, Volatile Compounds, Antioxidant Capacity, and Their Relationship in Wild Garlic (A. ursinum L.) // Foods, 12 (2023), 11; 2110-2126 doi:10.3390/foods12112110 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaOptimization and Validation of a HS-SPME/GC–MS Method for the Analysis of Gluten-Free Bread Volatile Flavor Compounds // Food analytical methods, 7 (2021), 1, 16 doi:10.1007/s12161-021-02076-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Drakula, Saša; Novotni, Dubravka; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaAlteration of phenolics and antioxidant capacity of gluten-free bread by yellow pea flour addition and sourdough fermentation // Food Bioscience, 44 (2021), Part B; 101424, 10 doi:10.1016/j.fbio.2021.101424 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
4.Marinović, IvaUsporedba kvalitete plodova jagoda uzgojenih na četiri različita geografska područja, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Krpan, Marina; Major, Nikolina; Šatalić, Zvonimir; Hruškar, MirjanaHuman breast milk infant formula and follow-up milks comparison by electronic tongue // Acta Alimentaria, 50 (2021), 1; 33-41 doi:10.1556/066.2020.00122 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Puntarić, Ada; Božić Luburić, Đurđica; Varenina, Ivana; Bilandžić, Nina; Krpan, Marina; Hruškar, MirjanaSedativi u veterinarskoj medicini i njihovo određivanje // Veterinarska stanica, 152 (2021), 2; 193-206 doi:10.46419/vs.52.2.11 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Radoš, Kristina; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaImproving volatile compounds profile and flavour of gluten-free bread enriched with yellow pea flour // EFFoST 2020 International Conference
online, 2020. str. x-x (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Drakula, Saša; Prodanović, Ana-Marija; Tokić, Valentina; Rnjak, Viktorija; Voučko, Bojana; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaInfluence of enzymatic treatment and cryo- milling of buckwheat hulls on fibre solubility, free phenolic compounds and antioxidant capacity // Food Quality and Texture in Sustainable Production and Healthy Consumption, Book of Abstracts / Tudoreanu, L. ; Schleining, G. ; Flynn, K. ; Habershuber, A. ; Cristea, S. (ur.).
Bukurešt: Editura Universitara, Ex Terra Aurum, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, 2020. str. 75-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaAgents for improving the odour of gluten-free bread enriched with yellow pea flour // Food Quality and Texture in Sustainable Production and Healthy Consumption, Book of Abstracts / Tudoreanu, L. ; Schleining, G. ; Flynn, K. ; Habershuber, A. ; Cristea, S. (ur.).
Bukurešt: Editura Universitara, Ex Terra Aurum, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, 2020. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Lučić, ElaUtjecaj prehrane i dodataka prehrani na migrenu, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Barošević, LucijaZadovoljstvo studenata kvalitetom hrane i usluge studentske prehrane, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Bušić, LucijaUnos magnezija i vitamina D kod oboljelih od migrene, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Šagovac, MarijanaUtjecaj migrene na prehranu i kvalitetu života oboljelih, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Prodanović, Ana-MarijaUtjecaj kriomljevenja i enzimskog tretmana na udjel vlakana u tretiranim uzorcima ljusaka heljde, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Drakula, Saša; Novotni, Dubravka; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaA Simple HS-SPME/GC-MS Method for Determination of Acrolein from Sourdough to Bread // Food Analytical Methods, 12 (2019), 11; 2582-2590 doi:10.1007/s12161-019-01612-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Pešić, JelenaPercepcija i znanje o sigurnosti hrane u ugostiteljskim objektima, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
17.Poljanec, KlaraBiodostupnost mineralnih tvari u nusproizvodima žitarica i uljarica tretiranih kriomljevenjem i ultrazvukom visokog intenziteta, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Žgela, MarinaAnaliza čokoladnih i kakao napitaka s dodatkom eutektičkih otapala primjenom elektronskog jezika, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Zubac, AnaProvedba audita norme ISO 9001 u tvrtki TIM ZIP d.o.o., 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Vitko, IvonaProcjena i znanje o sigurnosti hrane u kantinama, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Tokić, ValentinaUdjel ukupnih fenolnih spojeva i antioksidativna aktivnost kriomljevenih ljuski heljde tretiranih hemicelulazom i celulazom, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Rnjak, ViktorijaUtjecaj enzimskog tretmana na antioksidativnu aktivnost i udjel ukupnih fenolnih spojeva ljusaka heljde kriomljevenih do veličine čestica < 56 μm, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Drakula, Saša; Budimir, Valentina; Krpan, Marina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Čukelj Mustač, Nikolina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaSensory properties of gluten-free bread with pea flour and improvement agents // 10th International Congress „Flour-Bread ′19” and the 12th Croatian Congress of Cereal Technologists „Brašno-Kruh ′19.”, Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, 2019. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
24.Bilandžić, Nina; Solomun Kolanović, Božica; Tlak Gajger, Ivana; Buljan, Petra; Krpan, Marina; Hruškar, MirjanaKontrola antimikrobnih lijekova u medu // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 13 (2018), 3-4; 107-119 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Prskalo, AnamariaOdređvanje udjela trans izomera masnih kiselina u margarinima, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Nejašmić, DianaUtjecaj kriomljevenja i ultrazvuka visokog intenziteta na prehrambena vlakna posija prosa i bučine pogače, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Birovčec, IvanaOdređivanje udjela proteina u visokoproteinskim pločicama, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Benšek, DoraOdređivanje udjela proteina u visokoproteinskim prahovima, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Drakula, Saša; Kovač, Valentina; Krpan, Marina; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Voučko, Bojana; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaSensory analysis of the odour of gluten-free bread with sourdough and pea flour addition // VII INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOURDOUGH “Sourdough for health”, Book of Abstracts
Cork, Irska, 2018. str. 64-64 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Bilandžić, Nina; Vrkljan, Petra; Solomun Kolanović, Božica; Varenina, Ivana; Varga, Ines; Krpan, Marina; Hruškar, MirjanaOstaci sulfonamida u mesu i mesnim proizvodima tijekom trogodišnjeg razdoblja // Veterinarska stanica, 49 (2018), 3; 149-158 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Bilandžić, Nina, Solomun Kolanović, Božica; Varenina, Ivana; Varga, Ines; Krpan, Marina; Hruškar, MirjanaKoncentracije tetraciklinskih antibiotika u mesu i mesnim proizvodima // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XX (2018), 3; 220-228 (recenziran, članak, znanstveni)
-
32.Bilandžić, Nina; Vrkljan, Petra; Solomun Kolanović, Božica; Varenina, Ivana; Krpan, Marina; Hruškar, MirjanaPraćenje ostataka kloramfenikola u mesu i mesnim proizvodima tijekom razdoblja 2015. - 2017. // Veterinarska stanica, 49 (2018), 2; 73-83 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Štoler, IvanOdređivanje udjela ukupnih fenolnih spojeva i antioksidacijske aktivnosti u bezglutenskom kiselom tijestu i kruhu s dodatkom brašna žutog graška, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Mačešić, KristinaUtjecaj brašna žutog graška i uvjeta kiseljenja tijesta na udjel šećera i kiselina u fazama proizvodnje bezglutenskog kruha, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Kovač, ValentinaRazvoj testa i senzorska analiza mirisa bezglutenskog kruha, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehološki fakultet, Zagreb
-
36.Pinčar, AnaOdređivanje antioksidativne aktivnosti bezglutenskog kiselog tijesta i kruha DPPH metodom, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Bušić, LucijaOdređivanje hranjive vrijednosti slastica kemijskom analizom i metodom izračuna iz tablica kemijskog sastava, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Štrkalj, LucijaUsporedba metoda određivanja hranjive vrijednosti slastica, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Rora, TinaOdređivanje antioksidativne aktivnosti bezglutenskog kiselog tijesta i kruha FRAP metodom, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Krpan, Marina; Mačešić, Kristina; Ajredini, Saša; Hruškar, Mirjana; Marušić Radovčić, Nives; Janči, TiborAssessment of added water in seafood products on Croatian market // 46th WEFTA conference „From Local Fish to Global DISH“ / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb: Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 2016. str. 15-18 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Böhm, TeaRazvoj i validacija HS-SPME/GC-MS metode za određivanje akroleina u kiselom tijestu, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Mioč, JosipOdgovornosti subjekata u poslovanju s hranom pri uvođenju HACCP sustava, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Kišić, PetraOptimizacija i validacija HS-SPME/GC-MS metode za određivanje aldehida i ketona u uzorcima bezglutenskog kruha, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Nejašmić, DianaOdređivanje udjela proteina u prijelaznoj hrani za dojenčad, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Turk, MartinaOdređivanje kemijskog sastava bezglutenskog kruha povećane nutritivne vrijednosti, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Ajredini, Saša; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaResistance of sourdough starter cultures to freezing // Proceedings of the 8th INTERNATIONAL CONGRESS FLOUR – BREAD ’15 10th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGISTS / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2016. str. 11-20 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
47.Krpan, M; Banfic, L; Vrkic-Kirhmajer, M; Putarek, K; Miovski, ZPatient with gigantic bilateral popliteal artery aneurysms // Slovene cardiology, volume XII, suplement I / Fras, Zlatko (ur.).
Ljubljana: Slovenian Society of Cardiology, 2015. str. 54-54 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, stručni) -
48.Čukelj, Nikolina; Ajredini, Saša; Krpan, Marina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Vrana Špoljarić, Ivna; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaBioactives in organic and conventional milled cereal products from Croatian market // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 10 (2015), 1-2; 23-30 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
49.Škegro, MarkoOdređivanje udjela mineralnih tvari u majčinom mlijeku, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Ajredini, Saša; Krpan, Marina; Major, Nikola; Vahčić, Nada; Hruškar, MirjanaEssential mineral and trace element concentrations in maternal milk at various stages of lactation // 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 139-139 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo)