Pregled po CROSBI profilu: Vesna Lelas (CROSBI Profil: 20066, MBZ: 75494)
Pronađeno 105 radova
-
1.Badanjak Sabolović, MarijaUtjecaj ultrazvučne obrade na bioaktivne sastojke soka višnje Maraske, 2014., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Režek Jambrak, Anet; Mason, Timothy J.; Lelas, Vesna; Paniwnyk, Larysa; Herceg, ZoranEffect of ultrasound treatment on particle size and molecular weight of whey proteins // Journal of food engineering, 121 (2014), 15-23 doi:dx..org/10.1016/j.jfooeng.2013.08.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Režek Jambrak, Anet; Mason, V.; Lelas, Vesna; Paniwnyk, Larysa; Herceg, ZoranEffect of ultrasound treatment on particle size and molecular weight of whey proteins // Journal of food engineering, 121 (2014), 15-23 doi:10.1016/j.jfoodeng.2013.08.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Levaj, BrankaInfluence of thermo-sonification on microbiological safety, color and anthocyanins content of strawberry juice // Conference in Food Quality and Safety&Hygienic Engineering and design 2013
Skopje, Sjeverna Makedonija, 2013. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Lelas, VesnaUltrazvučne i mikrovalne ekstrakcije bioaktivnih spojeva // Talasoterapija, kineziterapija i aromaterapija u Hrvatskoj / Ivanišević, Goran (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2013. str. 145-149 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak Sabolović, Marija; Lelas, VesnaInfluence of ultrasound treatment on phenolic composition and antioxidant capacity of sour cherry marasca juice // 2nd international Conference on Food Digestion
Madrid, Španjolska, 2013. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
7.Badanjak Sabolović, Marija; Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, VesnaEmulsifying properties of tribomechanically treated whey proteins // Mljekarstvo, 63 (2013), 64-71 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Režek-Jambrak, Anet; Vojvodić, Aleksandra; Bušić, Arijana; Lelas, VesnaBioactive potential of medicinal plant extracts obtained by employing combined conventional and innovative extraction techniques // EuroFoodChem XVII Book of Abstracts / Köksel, Hamit (ur.).
Istanbul: Hacettepe University, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Chemat, FaridDesign of microwave and pulsed electric field extraction of essential oils from citrus peel. // Proceedings of the International conference Bio&Food Electrotechnologies- BFE 2012. / Giovanna Ferrari (ur.).
Salerno, 2012. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Režek Jambrak, Anet; Lerda, Doriane; Mirčeta, Ranko; Šimunek, Marina; Lelas, Vesna; Chemat, Farid; Herceg, Zoran; Batur, VericaExperimental Design and Optimization of Ultrasound Treatment: Functional and Physical Properties of Sonicated Ice Cream Model Mixtures // Journal of food processing & technology, 3 (2012), 145-148 doi:10.4172/2157-7110.1000145 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Horžić, Dunja; Režek Jambrak, Anet; Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Lelas, VesnaComparison of Conventional and Ultrasound Assisted Extraction Techniques of Yellow Tea and Bioactive Composition of Obtained Extracts // Food and Bioprocess Technology, 5 (2012), 7; 2858-2870 doi:10.1007/s11947-012-0791-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Herceg, Zoran; Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Mededović Thagard, SelmaApplication of High Intensity Ultrasound Treatment on Amount of Staphylococcus aureus and Escherichia coli in Milk // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 1; 46-52 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Ščetar, Mario; Režek Jambrak, Anet; Galić, Kata; Lelas, VesnaOxygen permeability of high barrier food packaging film after ultrasound treatment // Proceedings MATBIM2012 / Debeaufort, Frédéric (ur.).
Dijon, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Badanjak, Marija; Lelas, VesnaNon-conventional extraction methods of strawberry phenol compounds // 2011 IFT Annual Meeting& Food Expo
New Orleans (LA), Sjedinjene Američke Države, 2011. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
15.Režek Jambrak, Anet; Lerda, Doriane; Lelas, Vesna; Chemat, FaridOptimization and experimental design of ultrasound treatment and physical properties of sonicated ice cream model mixtures // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Opatija, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Ščetar, Mario; Režek Jambrak, Anet; Galić, Kata; Lelas VesnaUltrasound effect on oxygen barrier properties of two different polypropylenes aimed for food packaging // Proceedings of the EFFoST Conference 2011 EFFoST Annual Meeting - Process-Structure-Funcion Relationships / Dietrich Knorr (ur.).
Berlin, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Ščetar, Mario; Ptiček Siročić, Anita; Kurek, Mia; Hrnjak-Murgić, Zlata; Galić, Kata; Lelas, VesnaLow density polyethylene film for food packaging modified by zeolite and nanoclay // Book of abstracts 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zaprešić: Baris, 2011. str. 183-183 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.G. Krešić, V. Lelas, A. Režek Jambrak, Z. HercegPrimjena visokog tlaka u postupcima obrade hrane // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 60 (2011), (1); 11-19 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Krešić, Greta; Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Herceg, ZoranInfluence of innovative technologies on rheological and thermophysical properties of whey proteins and guar gum model systems // Mljekarstvo, 61 (2011), (1); 64-78 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Krešić, Greta; Badanjak, Marija; Rimac Brnčić, Suzana; Herceg, Zoran; Batur, Verica; Grčić, IrisRheological, functional and thermo-physical properties of ultrasound treated whey proteins with addition of sucrose or milk powder // Mljekarstvo, 61 (2011), (1); 79-91 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Lelas, VesnaNiske temperature u funkciji očuvanja bioaktivnih sastojaka hrane // Zdravstveni turizam: medicina i kultura / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2010. str. 12-17 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
22.Lelas, VesnaUloga hrane u razvoju lječilišnog turizma // Lječilišna medicina i turizam / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2010. (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Lelas, VesnaNetermički postupci procesiranja hrane - utjecaj postupka na fizikalna svojstva // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka
Opatija, Hrvatska, 2010. str. 21-21 (pozvano predavanje, sažetak, ostalo) -
24.Vrdoljak, IvicaUtjecaj procesa obrade namirnica na prehrambenu vrijednost bolničkih obroka, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Rimac Brnčić, Suzana; Herceg, Zoran; Badanjak, Marija; Muža, MislavUTJECAJ ULTRAZVUKA NA REOLOŠKA I TERMOFIZIKALNA SVOJSTVA KRUMPIROVOG ŠKROBA // International Scientific and Professional Conference, 13th Ružiicka days “TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY”
Vukovar, Hrvatska, 2010. (poster, sažetak, znanstveni)