Pregled po CROSBI profilu: Marica Galonja (CROSBI Profil: 19413, MBZ: 50581)
Pronađeno 17 radova
-
1.Sudar, Rezica; Jurković, Zorica; Galonja, Marica; Turk, Irena; Arambašić, MarijaApplication of Near Infrared Transmission for the Determination of Ash in Wheat Flour // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 72 (2007), 3; 233-238 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Jurković, Zorica; Sudar, Rezica; Galonja, Marica; Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Drezner, GeorgMjerenje sedimentacijske vrijednosti u zrnu pšenice pomoću bliže infracrvene transmisije // Proceedings of International Congress Flour-Brea´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossnayer, 2004. str. 109-114 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Jurković, Zorica; Sudar, Rezica; Galonja, Marica; Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Drezner, GeorgMJERENJE SEDIMENTACIJSKE VRIJEDNOSTI U ZRNU PŠENICE POMOĆU BLIŽE INFRACRVENE TRANSMISIJE // Zbornik sažetaka / Međunarodni kongres Brašno - kruh '03. [i] 4. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Brkić, I.; Živalj, S.; Šimić, D.; Sudar, R.; Galonja, M.; Jurković, Z.Promjene sadržaja šećera tijekom mliječne zriobe kod genotipova kukuruza šećerca // Priopćenje / XXXVIII. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Žimbrek, Tito (ur.).
Zagreb, 2003. str. 283-284 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Kralik, Gordana; Škrtić, Zoran; Galonja, Marica; Ivanković, StankoMeso pilića u prehrani ljudi za zdravlje // Poljoprivreda, 7 (2001), 1; 32-36 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
6.Sudar, Rezica; Jurković, Zorica; Drezner, Georg; Horvat, Daniela; Šimić, Gordana; Galonja, Marica; Novoselović, Dario; Dvojković, KrešimirIndikatori kvalitete u programu oplemenjivanja os kultivara pšenice // Zbornik sažetaka,37.Znanstveni skup hrvatskih agronoma / Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Jurković, Zorica; Sudar, Rezica; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Galonja, MaricaAktivnost alfa-amilaze u OS kultivarima i linijama pšenice // Zbornik sažetaka XXXVI. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Kovačević, V. (ur.).
Osijek, 2000. (poster, sažetak, ostalo) -
8.Galonja, Marica; Kralik, Gordana; Jurković, Zorica; Sudar, RezicaSadržaj kalija, natrija i magnezija u mesu utovljenih pilića // Krmiva 2000
Zagreb, 2000. (poster, sažetak, znanstveni) -
9.Sudar, Rezica; Jurković, Zorica; Horvat, Daniela; Galonja, Marica; Drezner, GeorgUTJECAJ ALELSKE VARIJACIJE HMW GLUTENINSKIH SUBJEDINICA OS KULTIVARA PŠENICE NA SVOJSTVA TIJESTA // Zbornik sažetaka / Mustapić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Zagreb, 1999. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Kovačević, Josip; Lalić, Alojzije; Jurković, Zorica; Galonja, Marica; Likoder, DragutinGOSPODARSKE ODLIKE KULTIVARA JAROG JEČMA (Hordeum vulgare L.) // XXXV. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 1999. str. 110-111 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
11.Sudar, Rezica; Jurković, Zorica; Galonja, Marica; Drezner, GeorgOdnos između gluten indeksa i ostalih parametara kakvoće pšenice // Zbornik sažetaka XXXIV. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 1998. (predavanje, sažetak, ostalo) -
12.Kralik, Gordana; Božičković, Predrag; Galonja, Marica; Škrtić, Zoran; Canecki, KaticaMogućnosti povećanja sadržaja višestruko nezasićenih masnih kiselina u pilećem mesu putem hranidbe // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 39 (1997), 5; 223-231 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
13.Jurković, Zorica; Sudar, Rezica; Galonja, Marica; Drezner, GeorgThe use of the gluten index for wheat quality determination // Proceedings of First Croatian Congress of Cereals Tehnologists with international participation Brašno-kruh '97.Opatija 13-15. XI, / Ugarčić-Hardy, Ž. (ur.).
Osijek, 1997. str. 146-151 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Kralik, Gordana; Božičković, Predrag; Galonja, Marica; Škrtić, Zoran; Canecki, KaticaMogućnosti povećanja hranidbom sadržaja višestruko nezasićenih masnih kiselina u pilećem mesu // Zbornik Savjetovanja Peradarski dani '96 / Raguž-Đurić, Radmila ; Tišljar, Marina ; Wittner, Velimir (ur.).
Zagreb: Centar za peradarstvo Zagreb, 1996. str. 50-56 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Kralik, Gordana; Galonja, Marica; Novoselović, Antun; Ivetić, Deana; Vukadinović, BlaženkaProizvodi uljne repice u hranidbi brojlera // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 38 (1996), 3; 123-132 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
16.Galonja, Marica; Jurković, Zorica; Novoselović, AntunProbavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 23 (1993), 1; 134-146 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Novoselović, Antun; Galonja, Marica; Jurković, Zorica; Jelenić, Ivanka; Gasler, Marija; Kach, IvanHranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 22 (1992), 2; 307-318 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)