Pregled po CROSBI profilu: Desanka Rade (CROSBI Profil: 19220, MBZ: 39551)
Pronađeno 73 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko; Štrucelj, DubravkaPriručnik za vježbe iz kemije i tehnologije lipida / Popović, Nenad (ur.).
Zagreb: Durieux, 2001 -
1.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Serraiocco, ArnaldoChemical composition of Dalmatian virgin olive oils from autochtonous olive cultivars Oblica, Lastovka and Levantinka // Rivista italiana delle sostanze grasse, 86 (2010), 24-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Bartolić, MartinaChemical characteristics of oils from naked and husk seeds of Cucurbita pepo L // European Journal of Lipid Science and Technology, 108 (2006), 11; 936-943 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Mlinarić Missoni, Emilija; Rade, Desanka; Nederal, Sandra; Kalenić, Smilja; Kern, Josipa; Važić Babić, VericaDifferentiation between Candida species isolated from diabetic foot by fatty acid methyl ester analysis using gas chromatography // Journal of Chromatography B, 822 (2005), 1-2; 118-123 doi:10.1016/j.jchromb.2005.06.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, Desanka; Šimundić, BorislavDecreasing of oil absorption in potato strips during deep fat frying // Journal of food engineering, 64 (2004), 237-241 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka; Škevin, Dubravka; Neđeral, SandraThe effect of processing conditions on the nontriacylglycerol constituents of sunflower oil // Acta alimentaria, 33 (2004), 1; 7-18 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Neđeral, Sandra; Benčić, ĐaniThe influence of olive variety and harvest time on the bitterness and phenolic compounds of olive oil // European Journal of Lipid Science and Technology, 105 (2003), 9; 536-541 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Rade, Desanka; Škevin, DubravkaVažnost maslinovog ulja u prehrani // PBN Revija, - (2002), 1 i 2; 21-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Škevin, Dubravka; Neđeral, Sandra; Kraljić, Klara; Petričević, Sandra; Rade, DesankaThe influence of rosemary leaves addition procedure on the properties of virgin olive oil during storage // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Cavtat, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, ŽeljkoSterol content and compositon of some non-refined and refined oils // Proceedings of the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists – ; 2nd Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: PBF, 2005. str. 228-234 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Rade, Desanka; Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, VesnaQuality changes of sunflower and palm oil during deep fat frying // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 239-243 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Rade, Desanka; Škevin, DubravkaOlive oil and health // Conference proceedings Health tourism for 21st century / Rožanić, Igor (ur.).
Rijeka: Zambelli, Rijeka, 2000. str. 169-175 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka; Rade, Desanka; Mijatović, IvanSCALE-UP OF PROCESS EQUIPMENT FOR FRACTIONATION OF SOYBEAN LECITHIN // TECHNOLOGY FOOD HEALTH / Peter Raspor, Darja Pitako, Ivica Hočevar (ur.).
Bled, Slovenija: Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1997. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Škevin, DubravkaPolyphenols and oxidative stability of olive oil under different storage conditions // Technology Food Health / Peter Raspor, Darja Pitako, Ivica Hočevar (ur.).
Bled, Slovenija: Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1997. str. 1010-1015 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Tomasović, Slobodan; Palaveršić, Branko; Ikić, Ivica; Mlinar. Rade; Jukić, Katarina; Maričević, Marko; Puškarić, Kristijan; Ivanušić, Tomislav; Šarčević, HrvojeOplemenjivanje ozime pšenice na otpornost prema fuzarijkoj paleži klasa (Fusarium graminearum Schw.) // Zbornik sažetaka / Matotan, Zdravko ; Haramija, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatsko, 2011. str. 36-37 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, DesankaQuality, fatty acid and triglyceride profile of Dalmatian virgin olive oils // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Zagreb: EURO-VAL d.o.o., 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Rade, DesankaThe Effect of Processing Conditions on Minor Constituents of Pumpkin Seed Oil // 2nd Congress on Food Science and Food Biotechnology in Developing Countries
Saltillo, Meksiko, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, DubravkaInfluence of pumpkin seed oil adulteration on stability and chemical characteristics // Abstracts of 4th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future
Madrid, Španjolska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić Sandra; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, OliveraBioactive Compounds of Virgin Olive Oil from Certain Croatian Olive Varieties // Abstracts of 13th World Congress of Food Science & Technology Food is Life
Nantes, Francuska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, DesankaKemijske karakteristike monovarijetalnih djevičanskih maslinovih ulja s područja srednje Dalmacije // Oils, fats and lipids for a healthier future / Euro Fed Lipid (ur.).
Frankfurt, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Štrucelj, DubravkaThe influence of rosemary on stability and bitterness of virgin olive oil // 26th World Congress and Exibition of the international society for fat research (ISF) Modern Aspects of Fats and Oils Abstracts / - (ur.).
Prag, Češka Republika: ISF, 2005. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
8.Brnčić-Rimac, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, DesankaOxidative stability of potato strips fried in various oils // Book of abstracts 2 nd Central European Congress on Food / prof. Diana Banati (ur.).
Budimpešta: Central Food Research Institute, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
9.Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, DesankaInfluence of blanching procedure and oil origin on the fried potato fat uptake // Technology - Food - Nutrition - Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana: Biotechnical Faculty, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Benčić, ĐaniThe influence of various factors on the intensity of olive oil bitterness and phenolic compounds // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2001. str. CD-ROM, FT/PP_57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Škevin, Dubravka; Dražić-Kaić, MirjanaThe effect of processing conditions on the nonacylglycerol constituents of sunflower oil // Abstracts of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2001. str. CD-ROM, FT/SC_09 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Rade, DesankaFractionation of phospholipids // Proceedings of CTVO-Workshop New Applications for Vegetable Oils / Rexen, Finn ; Kerckow, Birger (ur.).
Kopenhagen: FachagenturNachwachsende Rohstoffe e.V. (FNR), 1999. str. 27-41 (pozvano predavanje, sažetak, ostalo) -
13.Štrucelj, Dubravka; Rade, Desanka; Mokrovčak, ŽeljkoBoja i održivost bučinog ulja i njegovih mješavina s drugim biljnim uljima // 3. HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Mokrovčak, Željko; Rade, Desanka; Štrucelj, Dubravka; Mijatović, IvanIzdvajanje ulja iz lecitina soje ultrafiltracijom // 3.HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb, Hrvatska: prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, OliveraProcjena gorkog okusa maslinovoga ulja i ekstrakcija gorkih tvari // 3.HRVATSKI KONGRES PREHRAMBENIH TEHNOLOGA, BIOTEHNOLOGA I NUTRICIONISTA / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Neđeral, Sandra; Kraljić, Klara; Đurinek, NadaThe influence of rosemary addition on the stability of the sunflower and virgin olive oil // 14th World Congress of Food Science & Technology
Šangaj, Kina, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
2.Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, ŽeljkoSterol content and compositon of some non-refined and refined oils // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Opatija, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, DesankaOxidative stability of potato strips fried in various oils // 2nd Central European Congress on Food
Budimpešta, Mađarska, 2004. (poster, sažetak, znanstveni) -
4.Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Rade, DesankaDecreasing of oil apsorption in fried potato strips // 9th European Nutrition Conference
Rim, Italija, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Neđeral, SandraUtjecaj uvjeta prerade koštica buče Cucurbita pepo L. na bioaktivne sastojke i održivost ulja, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Škevin, DubravkaUtjecaj prirodnih antioksidanasa na održivost i svojstva djevičanskog maslinovog ulja sorte Oblica i Buharica, 2003., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Ćurko, MarinaNegliceridni sastojci u djevičanskom, rafiniranom maslinovom ulju i ulju iz maslinove komine, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Škevin, DubravkaUtjecaj različitih čimbenika na gorčinu maslinovog ulja i na udjel polifenola, 2000., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Kosor, GordanaUtjecaj aktivne zemlje 'Tonsil optimum' na negliceridne sastojke sojinog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Stamenković, IvanUtjecaj dodatka maceriranog ružmarina na svojstva djevičanskog maslinovog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Kosor, GordanaUtjecaj aktivne zemlje "Tonsil optimum" na negliceridne sastojke sojinog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Obranović, MarkoUtjecaj dodatka listića ružmarina na svojstva djevičanskog maslinovog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Kraljić, KlaraUtjecaj aktivne zemlje "Supreme" na negliceridne sastojke sojinog ulja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Vicković, JanjaUtjecaj uvjeta bijeljenja sojinog ulja na oksidacijske promjene, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Kraljić, KlaraUtjecaj aktivne zemlje "Supreme" na negliceridne sastojke sojinog ulja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Brlečić, IvanaUtjecaj uvjeta prerade bučinih koštica na negliceridne spojeve u ulju, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Saftić, ViktorUtjecaj uvjeta prešanja na svojstva ulja iz obične bučine koštice i koštice golice, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Ptiček, TanjaUtjecaj uvjeta skladištenja na održivost bučinog i sojinog ulja i njihovih mješavina, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Glumbić, SonjaUtjecaj uvjeta skladištenja na održivost bučinog ulja i suncokretovog ulja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Horvatiček, TomislavTehnološka svojstva sjemen suncokreta iz sortnih pokusa, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Haluga, RenataSastav masnih kiselina i sterola u bučinom ulju te u sirovom i rafiniranom repičinom i sojinom ulju, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Mrvoš, MirelaUtjecaj uvjeta prerade na udjel fosfolipida u bučinom ulju, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Marić, SandraOksidacijska stabilnost sojinog ulja u proizvodnji margarina, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Amić, AnaUtjecaj sorte maslina na sastav masnih kiselina maslinovog ulja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Maruna, MartinaUtjecaj uvjeta prešanja bučine koštice beskorke na svojstva i kemijski sastav ulja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Andabaka, DamirUdjel i sastav sterola u prešanom i ekstrahiranom ulju bučinih koštica, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Besak, ŽeljkaPokazatelji kakvoće i oksidacijske stabilnosti rafiniranog i hladno prešanog suncokretovog ulja, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Kušće, LuanaUtjecaj procesa rafinacije na udjel i sastav sterola u maslinovom ulju i ulju komine masline, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Neđeral, SandraUtjecaj uvjeta čuvanja maslinovog ulja iz sorti Oblice i Buharice na održivost i boju ulja, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Janković, NatašaUtjecaj uvjeta skladištenja na svojstva maslinovoga ulja, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Zvonar, LjubicaUtjecaj procesa dobivanja i rafinacije suncokretovog ulja na udjel i sastav sterola, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Vidučić, DubravkaUtjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Mićanović, MarioUtjecaj procesa rafinacije na tvari boje i održivost suncokretovog ulja, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Mičuda, SenkaSvojstva maslinovog ulja iz rane berbe različitih sorti maslina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Vugec, VišnjaUtjecaj vremena berbe na svojstva maslinovog ulja dobivenog iz sorte Leccino, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Turčić, BoženaSvojstva maslinovog ulja dobivenog iz različitih sorti maslina s područja Istre, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Šebić, KatarinaUtjecaj sorte na sastav masnih kiselina, boju i fenole u maslinovom ulju, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Grahovac, BlankaUtjecaj sorte i roka berbe na održivost maslinovog ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Jelovčić, RankaUtjecaj sorte maslina na kemijski sastav i kakvoću ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Piasevoli, TomislavEkstrakcija tvari gorčine iz maslinovog ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Jelinčić, SanjaUtjecaj dodataka rafiniranog maslinovog ulja i rafiniranog i nerafiniranog suncokretovog ulja na svojstva prirodnog maslinovog ulja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Grandov, MajaSvojstva maslinovoga ulja dobivenoga prešanjem Oblice s nekoliko različitih lokacija, 1997., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Vučenik, VlastaUtjecaj rafinacije na neka svojstva suncokretovoga i maslinovoga ulja, 1997., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Babić, SnježanaSvojstva maslinovoga ulja dobivenoga postupkom prešanja iz različitih sorti maslina, 1997., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb