Pregled po CROSBI profilu: Hrvoje Pavlović (CROSBI Profil: 17544, MBZ: 236370)
Pronađeno 114 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Gorenšek, Janez; Despotović, Saša; Panjičko, Mario; Zupančič, Gregor DragoPivski trop - karakterizacija i mogućnosti primjene // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 139-164 -
2.Velić, Natalija; Gorenšek, Janez; Petravić Tominac, Vlatka; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Despotović, Saša; Iskhuemhen, Omoanghe S.Lignocelulozni otpad prehrambene industrije - vrijedni supstrat za uzgoj jestivih i ljekovitih gljiva // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 2 / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 277-300 -
1.Kocić-Tanackov, Sunčica; Dimić, Gordana; Pavlović, HrvojeMikrobiologija hrane - praktikum
Novi Sad: Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 2022 -
1.Klapec, Tomislav; Šarkanj, Bojan; Pavlović, HrvojeToksikologija hrane - Propisi za vježbe / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008 -
2.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, LidijaZadaci za vježbe iz Mikrobiologije hrane, II. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007 -
3.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, LidijaZadaci za vježbe iz Mikrobiologije hrane, I. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007 -
4.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeZadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije, II. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 -
5.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeZadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije, I. dio / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 -
6.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeRadni zadaci za vježbe iz Opće mikrobiologije / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000 -
7.Halt, Marija; Pavlović, HrvojeRadni zadaci za vježbe iz Mikrobiologije hrane / Halt, Marija (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 1999 -
1.Šrajer Gajdošik, Martina; Andjelković, Uroš; Gašo- Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Martinović, Tamara; Clifton, James; Begić, Marija; Josić, ĐuroProteomic analysis of pyridoxal oxime derivatives treated Listeria monocytogenes reveals down-regulation of the main virulence factor, Listeriolysin O // Food research international, 131 (2020), 108951, 8 doi:10.1016/j.foodres.2019.108951 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Šrajer Gajdošik, Martina; Andjelković, Uroš; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Martinović, Tamara; Clifton, James; Josić, ĐuroData set of proteomic analysis of food borne pathogens after treatment with the disinfectants based on pyridoxal oxime derivatives // Data in Brief, 15 (2017), 738-741 doi:10.1016/j.dib.2017.09.060 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Bušić, Valentina; Pavlović, Hrvoje; Roca, Sunčica; Vikić-Topić, Dražen; Gašo-Sokač, DajanaMicrowave-assisted quaternization of various pyridine derivatives and their antibacterial activity // Croatica chemica acta, 90 (2017), 3; 425-433 doi:10.5562/cca2937 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Šrajer Gajdošik, Martina; Andjelković, Uroš; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Martinović, Tamara; Clifton, James; Josić, DjuroProteomic analysis of food borne pathogens following the mode of action of the disinfectants based on pyridoxal oxime derivatives // Food research international, 99 (2017), 1; 560-570 doi:10.1016/j.foodres.2017.06.016 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Nedić Tiban, Nela; Pavlović, Hrvoje; Kopjar, Mirela; Bijelić Curkić, Marko; Dugalić, Krunoslav; Piližota, VlastaApplication of Litsea cubeba to improve shelf-life of fresh-cut ‘Packham’s Triumph’ pears // Hrana u zdravlju i bolesti : znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku, 5 (2016), 2; 48-54 (recenziran, članak, znanstveni)
-
6.Gradvol, Vedran; Atlaban, Nikolina; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeMicrobiological quality and inhibitory potential of selected Croatian apiary honeys // Croatian journal of food science and technology, 7 (2015), 2; 40-46 doi:10.17508/CJFST.2015.7.2.07 (recenziran, članak, znanstveni)
-
7.Gradvol, Vedran; Nedić Tiban, Nela; Pavlović, HrvojeReduction of selected spoilage bacteria by trans-2-hexenal, lactic acid and hydrogen peroxide on minimally processed cabbage and carrots // Journal of food processing and preservation, 39 (2015), 6; 2919-2924 doi:10.1111/jfpp.12543 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Šimović, Mirela; Delaš, Frane; Gradvol, Vedran; Kocevski, Dragana; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of eugenol and carvacrol against foodborne pathogens Aspergillus carbonarius and Penicillium roqueforti in improving safety of fresh-cut watermelon // Journal of intercultural ethnopharmacology, 3 (2014), 3; 91-96 doi:10.5455/jice.20140503090524 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Šimović, Mirela; Delaš, Frane; Gradvol, Vedran; Kocevski, Dragana; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of eugenol and carvacrol against foodborne pathogens Aspergillus carbonarius and Penicillium roqueforti in improving safety of fresh-cut watermelon // Journal of intercultural ethnopharmacology, 3 (2014), 3; 91-96 doi:10.5455/jice.20140503090524 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Kocevski, Dragana; Du, Muying; Kan, Jianquan; Jing, Chengjun; Lačanin, Ines; Pavlović, HrvojeAntifungal Effect of Allium tuberosum, Cinnamomum cassia, and Pogostemon cablin Essential Oils and Their Components Against Population of Aspergillus Species // Journal of food science, 78 (2013), 5; M731-M737 doi:10.1111/1750-3841.12118 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Kovačević, Mira; Burazin, Jelena; Pavlović, Hrvoje; Kopjar, Mirela; Piližota, VlastaPrevalence and level of Listeria monocytogenes and other Listeria sp. in ready-to-eat minimally processed and refrigerated vegetables // World journal of microbiology & biotechnology, 29 (2013), 4; 707-712 doi:10.1007/s11274-012-1226-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Šrajer Gajdošik, Martina; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Clifton, James; Breen, Lucas; Cao, Lulu; Giacometti, Jasminka; Josić, ĐuroSample preparation and further proteomic investigation of the inhibitory activity of pyridinium oximes to Gram-positive and Gram-negative food pathogens // Food research international, 51 (2013), 1; 46-52 doi:10.1016/j.foodres.2012.11.018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Sokolić-Mihalak, Darja; Frece, Jadranka; Slavica, Anita; Delaš, Frane; Pavlović, Hrvoje; Markov, KsenijaThe effects of wild thyme (Thymus serpyllum L.) essential oil components against ochratoxin- producing Aspergilli // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 63 (2012), 4; 457-462 doi:10.2478/10004-1254-63-2012-2309 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Kocevski, Dragana; Plavšić, Amalija; Velić, Natalija; Gradvol, Vedran; Pavlović, HrvojeMicrobial contamination of breadcrumbs from commercial and homemade producers in Croatia // Cereal technology = Getreidetechnologie : die Zeitschrift für Getreide, Mehl, Brot, Teigwaren, Cerealien & Technik, 01 (2012), 8-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Tišma, Marina; Komar, Marija; Rajić, Marina; Pavlović, Hrvoje; Zelić, BrunoDecolorization of dyes by Aspergillus ochraceus cultivated under solid state fermentation on sugar beet waste // Chemical Engineering transactions, 27 (2012), 145-150 doi:10.3303/CET1227025 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Jerković, Igor; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Marijanović, Zvonimir; Gugić, Mirko; Petrović, Ivana; Kovač, SpomenkaVolatile Organic Compounds from Centaurium erythraea Rafn (Croatia) and the Antimicrobial Potential of Its Essential Oil // Molecules, 17 (2012), 2058-2072 doi:10.3390/molecules17022058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Kanižai Šarić, Gabriella; Klapec, Tomislav; Milaković, Zlata; Šarkanj, Bojan; Pavlović, HrvojeInhibicija rasta Fusarium sp. u stočnoj hrani // Poljoprivreda (Osijek), 17 (2011), 2; 22-27 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela, Vlainić, MatoInhibition of the in vitro Growth of Salmonella enteritidis D by Goat and Cow Milk Fermented with Probiotic Bacteria Bifidobacterium longum Bb-46 // Czech Journal of Food Sciences, 25 (2007), 6; 351-358 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Ćosić, Jasenka; Kanižai, Gabriella; Krstanović, VinkoA survey of Fusarium graminearum and deoxynivalenol contamination of malt barley from the crop year 2004 in eastern Croatia // Cereal research communications, 35 (2007), 2; 1293-1296 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Čuržik, Darko; Lučan, MirelaInhibition of growth of Staphylococcus aureus by goat's and cow's milk fermented with Bifidobacterium longum Bb-46 // Acta Alimentaria, 36 (2007), 2; 163-172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Kristek, Suzana; Kristek, Andrija; Guberac, Vlado; Glavaš-Tokić, Renata; Pavlović, HrvojeInfluence of sugar beet seed treatment with Pseudomonas fluorescens and low fungicide doses on infection with Pythium and plant yield and quality // Journal of phytopathology, 154 (2006), 10; 622-625 doi:10.1111/j.1439-0434.2006.01157.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Pavlović, Hrvoje; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Halt, Marija; Kocevski, DraganaInhibitory effect of goat and cow milk fermented by Bifidobacterium longum on Serratia marcescens and Campylobacter jejuni // Czech journal of food sciences, 24 (2006), 4; 164-171 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Kristek, Suzana; Kristek, Andrija; Pavlović, HrvojeThe influence of mycorrhizal fungi (Glomus sp.) on field pea plant survival and growthin drought caused stress conditions // Plant, soil and environment, 51 (2005), 9; 385-389 doi:10.17221/3601-PSE (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan, MirelaPromjena udjela masnih kiselina tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka ABT-2 kulturom // Mljekarstvo, 55 (2005), 2; 113-124 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović , Hrvoje; Jukić, MarkoProduction on antibacterial organic acids during the fermentation of goat and cow milk with Bifidobacterium longum BB-46 // Acta alimentaria, 34 (2005), 3; 277-285 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan , MirelaInhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka fermentiranog bakterijom Bifidobacterium longum Bb-46 na rast uropatogenog soja Candida albicans // Mljekarstvo, 54 (2004), 4; 285-297 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
27.Kristek, Suzana; Bešlo, Drago; Pavlović, Hrvoje; Kristek, AndrijaUčinkovitost starter kultura L. mesenteroides i L. lactis ssp. lactis na fermentaciju i kvalitet kiselog kupusa // Czech journal of food sciences, 22 (2004), 4; 125-132 doi:10.17221/3416-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vuković, Dubravka; Čutić, VitomirInhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermopilus) on the growth of some uropathogenic Escherichia coli strains // Italian journal of food sciences, 16 (2004), 2; 227-237 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Halt, Marija; Kovačević, Dragan; Pavlović, Hrvoje; Jukić, JasminkaContamination of pasta and the raw materials for its production with moulds of the genera Aspergillus // Czech journal of food sciences, 22 (2004), 2; 67-72 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Pavlović, Hrvoje; Jelić, Petra; Novosel, Fides; Ižaković, Maja; Marček, TihanaMicrobiological and parasitological quality of different fresh-cut salads // Proceedings of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 117-124 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Kezerle, Antonija; Pavlović, Hrvoje; Silađi, Tena; Antunović, Kazimir; Martinović, Matea; Velić, Darko; Velić, NatalijaBiološka obrada pivskog tropa obojenog metilenskim modrilom i kongo crvenilom pomoću gljive bijelog truljenja Trametes versicolor // 11th International scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Jug, Danijel ; Brozović, Bojana (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2018. str. 184-188 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Bušić, Valentina; Velić, Natalija; Bunjik, Ivona; Martinović, Matea; Kezerle, Antonija; Pavlović, Hrvoje; Gašo-Sokač, DajanaDesorption of synthetic dye methylene blue from dye-adsorbed lignocellulosic biosorbent using organic solvents // Natural resources green technology & sustainable development - PROCEEDINGS / Radojčić, Redovniković I ; Jakovljević T ; Petravić, Tominac V ; Panić M ; Stojaković R ; Erdec D ; Radošević K ; Gaurin, Sarček V ; Cvjetko Bubalo M (ur.).
Zagreb: Hendrih Feldbauer d.o.o., 2018. str. 111-115 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Pavičić, Mirjana; Kezerle, AntonijaObezbojenje sintetskih bojila na agarnim pločama odabranim gljivama // Proceedings of 16th Ružička days TODAY SCIENCE_TOMORROW INDUSTRY / Jukić, Ante ; Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 295-301 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade slavonian sausages // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1331-1337 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Kanižai Šarić, Gabriella; Klapec, Tomislav; Šarkanj, Bojan; Pavlović, Hrvoje; Marinović Vitez, Novela; Habschied, KristinaUtjecaj antioksidanasa i masnih kiselina na rast Fusarium graminearuma i sintezu B trihotecena u stočnoj hrani // Agriculture in nature and environment protection / Bojan, Stipešević, Roberta, Sorić (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2011. str. 231-235 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Kanižai, Gabriella; Klapec, Tomislav; Pavlović, Hrvoje; Šarkanj, BojanAccumulation of trichothecenes and fumonisins in feeds in response to treatment with acetic acid and antioxidants // Proceedings of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer, 2010. str. 308-313 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela; Vlainić, MatoHeat and cold sterilization of fermented cow's and goat's whey: influence on chemical composition // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 219-224 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Lučan, MirelaInhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermophilus) on the growth of some uropathogenic Candida albicans strains // Proceedings of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, 2006. str. 222-226 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Ćosić, Jasenka; Vrandečić, Karolina; Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Jurković, DraženkaFusarium toxins in different flours collected on the Croatian market over seasons 2002/2004 // Proceedings of 3rd International Congress Flour- Bread '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, 2006. str. 280-284 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Kristek, Suzana; Kristek, Andrija; Stanisavljević, Aleksandar; Pavlović, HrvojeEffect of mycorrhizal fungi (Glomus mossae and Glomus intraradices) on field pea plants survival and growth in the drought caused stress conditions // Proceedings of the Union of Scientistics-Rousse. Energy efficiency and agricultural engineering / Mihailov, Nikolaj (ur.).
Ruse, 2006. str. 354-359 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Kristek, Suzana; Pavlović, Hrvoje; Kristek, AndrijaUčinkovitost starter kultura na fermentaciju i kvalitet kiselog kupusa // International Conference Energy Efficiency and Agricultural Engineering 2004 : proceedings
Ruse, Bugarska, 2004. str. 241-246 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Kristek, Suzana; Kristek, Andrija; Pavlović, HrvojeUčinkovitost G. mossae i G. intraradices na preživljavanje i porast biljaka stočnog graška u uvjetima stresa uzrokovanog sušom // International Conference Energy Efficiency and Agricultural Engineering 2004 : proceedings
Ruse, Bugarska, 2004. str. 247-249 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Kristek, Suzana; Kristek, Andrija; Pavlović, HrvojeUtjecaj mikoriznih gljiva na preživljavanje i rast biljaka stočnog graška u uvjetima stresa uzrokovanog sušom // 39. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem, Opatija, 17. - 20. veljače 2004. : priopćenja / Žimbrek, Tito (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 542-545 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Velić, Natalija; Drempetić, Ana-Marija; Gorenšek, Janez; Stjepanović, Marija; Kosović, Indira; Velić, Darko; Pavlović, HrvojeWaste or Resource: Biosorption Potential of the Inactive Biomass of Fomitopsis pinicola Mushroom for the Removal of the Synthetic Dye Congo Red from Water // International Medicinal Mushroom Conference IMMC11 Electronic Abstract Book
Beograd, 2022. str. 110-110 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Čačić Kenjerić, Frane; Brkić, Anamarija; Velić, Natalija; Velić, Darko; Pavlović, HrvojePraćenje rasta gljiva pimjenom strojnog vida // Knjiga sažetaka, 19. Ružičkini dani Danas znanost- sutra industrija / Babić, Jurislav ; Lauš, Ivana (ur.).
Osijek : Zagreb: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta J. J. Strosssmayera u Osijeku, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI, 2022. str. 95-95 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
3.Kezerle, Antonija; Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Velić, Darko; Pavlović, Hrvoje; Čačić Kenjerić, FraneAdsorptive Removal of Congo Red from Synthetic and Real Wastewater Using Brewers' Spent Grain // Proceedings & abstracts 13th international scientific/professional conference Agriculture in Nature and Environment Protection / Jug, Danijel ; Ravlić, Marija (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2020. str. 285-286 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
4.Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Gorenšek, Janez; Velić, Darko; Pavlović, HrvojeŠto nas nusproizvodi prehrambene industrije mogu naučiti o kružnom gospodarstvu? // Food Industry By-Products Book of Abstracts / Knjiga sažetaka / Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020. str. 1-2 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Šrajer Gajdošik, Martina; Begić, Marija; Gašo- Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Andjelković, Uroš; Martinović, Tamara; Josić, DjuroQuaternary ammonium salt based disinfectants reduce the expression of listeriolysin O in Listeria monocytogenes // Book of Abstract of 18th Ružička days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2020. str. 89-89 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
6.Velić, Natalija; Gorenšek, Janez; Špehar, Karla; Medvidović-Kosanović, Martina; Velić, Darko; Pavlović, Hrvoje; Kosović, IndiraThe quest for new functional products: beer with the addition of medicinal mushroom Trametes versicolor extract // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 83-83 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Bušić, Valentina; Bunjik, Ivona; Martinović, Matea; Kezerle, Antonija; Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Gašo-Sokač, DajanaDesorpcija sintetskog bojila kongo crvenila s obojenog biosorbensa pomoću organskih otapala // Book of Abstracts 17th Ružička Days / Tomas, Srećko ; Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek : Zagreb: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakulet Osijek, HDKI, 2018. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Natalija Velić, Hrvoje Pavlović, Janez Gorenšek, Antonija Kezerle, Kristina Mastanjević, Darko VelićScreening of New Fungal Isolates for Synthetic Dyes Decolourisation Ability // Journal of Biotechnology, Volume 256, Supplement
Dubrovnik, Hrvatska: Elsevier, 2017. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Bušić, Valentina; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, HrvojeReakcije kvaternizacije derivata piridina pod utjecajem mikrovalnog zračenja i njihova antibakterijska aktivnost // Book of abstracts, 25th Croatian Meeting of Chemists and Chemical Engineers (25HSKIKI) / Šantić, Ana ; Đaković, Marijana (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo / Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2017. str. 128-128 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Šrajer Gajdošik, Martina; Andjelković, Uroš; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Martinović, Tamara; Clifton, James; Josić, DjuroProteomic analysis of the mode of action of the disinfectants based on pyridoxal oxime derivatives against food borne pathogens // Book of Abstracts XII ItPA National Congress
Lecce, Italija, 2017. str. 40-40 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Velić, Natalija; Antunović, Kazimir; Pavlović, Hrvoje; Kezerle, Antonija; Mastanjević, Kristina; Velić, DarkoOBEZBOJENJE SINTETSKOG BOJILA MALAHITNOG ZELENILA POMOĆU MICELIJSKIH PELETA Trametes versicolor // 7th international Scientific and Profesional Conference Water for All - Book of abstracts / Mirna Habuda-Stanić (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2017. str. 34-35 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Šrajer Gajdošik, Martina; Andjelković, Uroš; Gašo Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Martinović, Tamara; Clifton, James; Josić, ĐuroProteome changes of food borne pathogens treated with disinfectants based on pyridoxal oxime derivatives // Book of abstracts, 25th Croatian Meeting of Chemists and Chemical Engineers (25HSKIKI) / Đaković, Marijana ; Miljanić, Snežana ; Šantić, Ana ; Vianello, Robert (ur.).
Poreč, Hrvatska, 2017. str. 206-206 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Manić, Vedrana; Gradvol, Vedran; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of sodium benzoate and potassium sorbate on Penicillium sp. in in vitro and in situ conditions. // 2nd International Symposium For Agriculture and Food - Isaf 2015 / Dimitrievski, Dragi (ur.).
Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food in Skopje and Institute of Animal Sciences, University Ss. “Cyril and Methodius”, 2015. str. 138-138 (poster, sažetak, znanstveni) -
14.Gradvol, Vedran; Nedić Tiban, Nela; Pavlović, HrvojeReduction of selected spoilage bacteria by trans-2-hexenal, lactic acid and hydrogen peroxide on minimally processed cabbage and carrots. // II International Congress Food Technology, Quality and Safety / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2014. str. 161-161 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Hengl, Brigita; Poljičak-Milas, Nina; Kralik, Gordana; Đidara, Mislav; Kardum, Matko; Saftić, Mirko; Pavlović, Hrvoje; Jurković, Zorica; Šperanda, MarcelaImunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita // Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013) / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2013. str. 49-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
16.Šrajer Gajdošik, Martina; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Clifton, James; Breen, Lucas; Cao, Lulu; Giacometti, Jasminka; Josić, DjuroPriprema uzoraka i proteomička analiza inhibitorne aktivnosti piridinijevih oksima na gram-negativne i gram-pozitivne patogene u hrani // Knjiga sažetaka XXIII. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Hadžiev, Andrea ; Blažeković, Zdenko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2013. str. 100-100 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović Hrvoje; Frece Jadranka; Lenart Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković, SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade Slavonian sausages // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 489-498 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Nedić Tiban, Nela; Pavlović, Hrvoje; Kopjar, Mirela; Bijelić Curkić, Marko; Piližota, VlastaApplication of Litsea cubeba to improve shelf-life of fresh-cut pears // Book of Abstracts 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists, 2011. str. 140-140 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Gašo-Sokač, Dajana; Kocevski, Dragana; Kovač, Spomenka; Bušić, Valentina; Šrajer Gajdošik, Martina; Pavlović, HrvojeSynthesis of novel analogues of vitamin B6 and evaluation of their antibacterial activity // Book of Abstracts / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2010. str. 24-24 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
20.Klapec, Tomislav; Pavlović, Hrvoje; Kanižai, Gabriella; Šarkanj, BojanMedium-chain fatty acids prevent accumulation of fumonisins in feeds // Final Programme & abstracts of lectures and posters: The World Mycotoxin Forum - 6th conference
Noordwijkerhout, Nizozemska, 2010. str. 129-129 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Sokolić-Mihalak, Darja; Kovač, Maja; Kocevski, Dragana; Kristek, Suzana; Gradvol, Vedran; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of tea tree, mountain cedar and wild thyme essential oils to selected Aspergillus species // Power of Microbes in Industry and Environment 2010 / Hajsig, Danko (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiologicay Society, 2010. str. 124-124 (poster, sažetak, ostalo) -
22.Kocevski, Dragana; Bešvir, Vedrana; Kristek, Suzana; Gašo - Sokač, Dajana; Pavlović, HrvojeAntibacterial activity of tea tree and thyme oil // 22nd International ICFMH Symposium Food Micro 2010 / Jessen, Birthe (ur.).
Kopenhagen: Kandrups Bogtrykkeri, 2010. str. 315-315 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Gajić , Milica; Demeterfi , Darko; Šatrović , Tihomir; Plavšić , Amalija; Kocevski , Dragana; Kristek , Suzana; Pavlović, Hrvoje;Microbial quality of bread crumbs // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2009. str. 110-110 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Kocevski , Dragana; Happ , Marina; Pavlović, Hrvoje; Kristek, Suzana; Du , Muying; Kan , JianquanAntibacterial effect of Allium tuberosum and Litsea cubeba // Proceedings of the 6th Balkan Congress of Microbiology - Microbiologia Balkanica 2009 and the 4th Congress of Macedonian Microbiologists with international participation
Ohrid, 2009. str. ----- (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Kanižai, Gabriella; Klapec, Tomislav; Pavlović, Hrvoje; Šarkanj, BojanAccumulation of trichothecenes and fumonisins in feeds in response to treatment with acetic acid and antioxidants // Book of abstracts, 5th International Congress "Flour-Bread '09" and the 7th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '09" / Ugarčić Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 77--- (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Pavlović, Hrvoje; Kocevski, Dragana; Du, Muying; Klapec, Tomislav; Kristek, Suzana; Kan, JianquanAntifungal effect of Chinese essential oils against Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus // The Third Scientific Meeting: Mycology, Mycotoxicology and Mycoses
Novi Sad: Matica Srpska, 2009. str. 9--- (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Hardi, JovicaInhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka s dodatkom meda fermentiranog bakterijom Bifidobacterium lactis BB-12 na bakteriju Listeria monocytogenes // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 51-52 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela; Vlainić, MatoHeat and cold sterilization of fermented cow's and goat's whey: influence on chemical composition // The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Žinić, RomanaOnečišćenje brašna i pšenice bakterijama porodice Enterobacteriaceae // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Klapec, Tomislav; Pavlović, Hrvoje; Kanižai, Gabriella; Milaković, ZlataUse of synergistic mixtures for protection of feeds against growth of selected Fusarium species and production of their toxins // Abstracts of the 44th Congress of the European Societies of Toxicology
Amsterdam, Nizozemska: Elsevier, 2007. str. 196-197 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Ćosić, Jasenka; Kanižai, Gabriella; Krstanović, VinkoA survey of Fusarium graminearum and deoxynivalenol contamination of malt barley from the crop year 2004 in eastern Croatia // Proceedings of the VI. Alps-Adria Scientific Workshop / Hidvegi, Szilvia (ur.).
Obervellach: Section of Agricultural Sciences of the Hungarian Academy of Sciences, 2007. str. 1293-1295 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Vlainić Mato; Lučan, Mirela; Pavlović, HrvojeHladna i topla sterilizacija fermentirane sirutke od kozjeg i kravljeg mlijeka: utjecaj na svojstva, sastav i inhibicijski potencijal prema odabranim patogenim mikroorganizmima // Zbornik sažetaka 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2006. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
33.Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Pavlović, HrvojeInhibitory Effect of Goat and Cow Milk Fermented by ABT-2 Culture on the Growth of Some Uropathogenic Candida Albicans Strains // Abstract book of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, 2006. str. 38-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, JasminkaIspitivanje stupnja onečišćenja pšenice i brašna plijesnima vrste Aspergillus flavus i A. albus // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Radojčić, Ivana; Pavlović, Hrvoje; Delonga, Karmela; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaBioactive degradation products of glucosinolates as antibacterial agents // Safety nutrition technology consumers / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelenser (ur.).
Budimpešta: Hungarian Academy of Science, 2004. str. 120-120 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Jukić, JasminkaMikotoksikogene plijesni u brašnu // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. str. 39-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Vuković, Dubravka; Hardi, Jovica; Vlainić, Mato; Laslavić, ZlatkoInhibicijski učinak AB kulture od kozjeg i kravljeg mlijeka na in vitro rast uropatogenih sojeva E. coli // Zbornik sažetaka 35. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. str. 46-47 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, Lidija; Jukić, Jasminka; Šalek, IvanContamination degree of wheat and flour by moulds of Aspergillus and Penicillium genera // Croatian, Hungarian and Slovenian Symposium on Industrial Microbiology and Microbial Ecology Power of microbes in industry and environment Book of abstracts / Mrša, Vladimir ; Hajsig, Danko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Halt, Marija; Lenart, Lidija; Pavlović, Hrvoje; Jukić, Jasminka; Hajar, DamirOnečišćenje tjestenine, brašna i jaja u prahu bakterijama porodice Enterobacteriaceae // Zbornik sažetaka Međunarodni kongres BRAŠNO-KRUH `01. 3. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Halt, Marija, Jukić, Jasminka; Pavlović, HrvojeOnečišćenje brašna i jaja u prahu plijesnima roda Aspergillus // 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Brašno-kruh '99, Sažeci radova / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Šrajer Gajdošik, Martina; Martinović, Tamara; Anđelković, Uroš; Shevchuk, Olga; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Josić, DjuroQuantitative changes in proteomes of Listeria monocytogenes and Yersinia enterocolitica treated with quaternary ammonium salts based disinfectants // 25th Symposium Modern Mass Spectrometry in Medicine
Rijeka, Hrvatska, 2018. (poster, podatak o recenziji nije dostupan, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Debelić, Ivana; Kocevski, Dragana; Gradvol, Vedran; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of thyme essential oil and thymol on Aspergillus flavus and A. oryzae in in vitro and in situ conditions // THE 5th INTERNATIONAL SCIENTIFIC MEETING Mycology, Mycotoxicology and Mycoses / Maksimović, Ivana (ur.).
Novi Sad, 2013. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
3.Tišma, Marina; Komar, Marija; Rajić, Marina; Pavlović, Hrvoje; Zelić, BrunoDecolorization of dyes by Aspergillus ochraceus cultivated under solid state fermentation on sugar beet waste // 3rd International Conference on Industrial Biotechnology
Palermo, Italija, 2012. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, ostalo) -
4.Pavlović, Hrvoje; Klapec, TomislavMikotoksini - bioteroristi u hrani // Festival znanosti
Osijek, Hrvatska, 2007. (predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
1.Sokolić-Mihalak, DarjaAntifungalni učinak eteričnih ulja na plijesni iz roda Aspergillus u in vitro i in situ uvjetima, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Hengl, BrigitaUtjecaj eteričnih ulja i prirodnog zeolita na proizvodne i zdravstvene pokazatelje pilića te mikrobiološku ispravnost pilećeg mesa, 2012., doktorska disertacija, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
-
3.Pavlović, HrvojeSinergistički učinak sastojaka eteričnih ulja na odabrane bakterije roda Salmonella, 2006., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
1.Pavlović, HrvojeDjelovanje probiotičkih bakterija iz fermentiranog kozjeg i kravljeg mlijeka na Campylobacter jejuni, Serratia marcenses i Staphylococcus aureus, 2003., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Novosel, FidesMikrobiološka i parazitska ispravnost gotovih salata različitog podrijetla, 2021., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Jelić, PetraMikrobiološke opasnosti u gotovim salatama, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Antunović, KazimirSposobnost obezbojenja sintetskih bojila novih izolata gljiva roda Trametes, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Silađi, TenaObezbojenje sintetskih bojila gljivama roda Ganoderma i Trametes, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
5.Pavičić, MirjanaObezbojenje sintetskih bojila na agarnim pločama odabranim gljivama, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Komar, MarijaObezbojenje različitih bojila pomoću Aspergillus ochraceus i Trichoderma harzianum, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Palfi, MarijaInhibicija patogenih bakterija fermentiranim jakovim mlijekom, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Zagorščak, MatejaDeterminacija bakterija roda Salmonella, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
9.Šimonji, KristinaProizvodnja i mikrobiološka svojstva vučenog tijesta, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
10.Plavšić, AmalijaMikrobna populacija krušnih mrvica, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Happ, MarinaAntibakterijski učinak eteričnih ulja Allium tuberosum i Litsea cubeba, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Jakić, RenataUtjecaj temperature i udjela masti na učinkovitost sinergističkih smjesa u nadzoru rasta enteropatogenih bakterija u mljevenom mesu, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
13.Pavlović, HrvojeOnečišćenje tjestenine i sirovina za njenu proizvodnju plijesnima roda Aspergillus, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek