Pregled po CROSBI profilu: Sandra Budžaki (CROSBI Profil: 17306, MBZ: 232430)
Pronađeno 123 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Proceedings of the 10th International Congress Flour – Bread ’19 / 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’19 / Strelec, Ivica ; Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020 (zbornik)
-
2.10th International Congress Flour – Bread ’19/ 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’19 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 (zbornik)
-
3.Proceedings of the 9th International Congress Flour – Bread ’17 / 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17. / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018 (zbornik)
-
4.9th International Congress Flour – Bread ’17 / 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17, Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017 (zbornik)
-
1.Stjepanović, Marija; Budžaki, Sandra; Velić, Natalija; Ostojčić, Marta; Šereš, Zita; Maravić, Nikola; Brekalo, Mirna; Strelec, IvicaValorizacija i karakterizacija otpadne biomase crvenog luka // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 349-363 -
2.Maravić, Nikola; Šoronja-Simović, Dragana; Pajin, Biljana; Budžaki, Sandra; Strelec, Ivica; Fišteš, Aleksandar; Velić, Natalija; Šurlan, Jelena; Šereš, ZitaProizvodnja pektina šećerne repe i njegova primjena // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 139-158 -
3.Strelec, Ivica; Ostojčić, Marta; Budžaki, SandraTransformacija ljuske kokošjih jaja u proizvode dodane vrijednosti // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3 / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 303-327 -
4.Budžaki, Sandra; Ostojčić, Marta; Strelec, IvicaHeterogeni biokatalizatori na bazi otpada/nusproizvoda prehrambene industrije za održivu proizvodnju biodizela // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 2 / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 241-258 -
5.Budžaki, Sandra; Miljić, GoranOtpadno ulje i nusproizvodi prehrambene industrije kao sirovine za proizvodnju biodizela // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 165-177 -
1.Strelec, Ivica; Tomičić, Klara; Zajec, Marko; Ostojčić, Marta; Budžaki, SandraEggshell-Waste-Derived Calcium Acetate, Calcium Hydrogen Phosphate and Corresponding Eggshell Membranes // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 13; 1-16 doi:10.3390/app13137372 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Strelec, Ivica; Ostojčić, Marta; Brekalo, Mirna; Hajra, Sugato; Kim, Hoe-Joon; Stanojev, Jovana; Maravić, Nikola; Budžaki, SandraTransformation of eggshell waste to egg white protein solution, calcium chloride dihydrate, and eggshell membrane powder // Green Processing and Synthesis, 12 (2023), 1; 20228151, 14 doi:10.1515/gps-2022-8151 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Zupančić, Gregor Drago; Lončar, Anamarija; Budžaki, Sandra; Panjičko, MarioBiopolymers Produced by Treating Waste Brewer’s Yeast with Active Sludge Bacteria: The Qualitative Analysis and Evaluation of the Potential for 3D Printing // Sustainability, 14 (2022), 15; 9365, 16 doi:10.3390/su14159365 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Budžaki, Sandra; Strelec, Ivica; Velić, NatalijaTransformation of Eggshells, Spent Coffee Grounds, and Brown Onion Skins into Value-Added Products // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 17 (2022), 1; 18-22 (pregledni rad, znanstveni)
-
5.Budžaki, Sandra; Velić, Natalija; Ostojčić, Marta; Stjepanović, Marija; Bilić Rajs, Blanka; Šereš, Zita; Maravić, Nikola; Stanojev, Jovana; Hessel, Volker; Strelec, IvicaWaste management in the agri-food industry: The conversion of eggshells, spent coffee grounds and brown onion skins into carriers for lipase immobilization // Foods, 11 (2022), 3; 409, 16 doi:10.3390/foods11030409 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
6.Tran, Nghiep Nam; Tišma, Marina; Budžaki, Sandra; McMurchie, Edward J.; Ngothai, Yung; Morales Gonzalez, Olivia Maria; Hessel, VolkerProduction of Biodiesel from Recycled Grease Trap Waste: A Review // Industrial & engineering chemistry research, 60 (2021), 46; 16547-16560 doi:10.1021/acs.iecr.1c02496 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Ostojčić, Marta; Budžaki, Sandra; Flanjak, Ivana; Bilić Rajs, Blanka; Barišić, Iva; Tran, Ngheip Nam; Hessel, Volker; Strelec, IvicaProduction of biodiesel by Burkholderia cepacia lipase as a function of process parameters // Biotechnology progress, 37 (2021), 2; e3109, 9 doi:10.1002/btpr.3109 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Ostojčić, Marta; Brkić, Sanja; Tišma, Marina; Zelić, Bruno; Budžaki, SandraMembrane Filtration as an Environmentally Friendly Method for Crude Biodiesel Purification // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 69 (2020), 3-4; 175-181 doi:10.15255/KUI.2019.049 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Tišma, Marina; Tadić, Toma; Budžaki, Sandra; Ostojčić, Marta; Šalić, Anita; Zelić, Bruno; Tran, Nghiep Nam; Ngothai, Yung; Hessel, VolkerLipase production by solid-state cultivation of Thermomyces lanuginosus on by-products from cold- pressing oil production // Processes, 7 (2019), 7; 465, 12 doi:10.3390/pr7070465 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Budžaki, Sandra; Leko, Jozo; Jovanović, Kristina; Viszmeg, Jožef; Koški, IvoAir source heat pump assisted drying for food applications: A mini review // Croatian Journal of Food Science and Technology, 11 (2019), 1; 122-130 doi:10.17508/CJFST.2019.11.1.18 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
11.Budžaki, Sandra; Sundaram, Smitha; Tišma, Marina; Hessel, VolkerCost analysis of oil cake-to-biodiesel production in packed bed micro-flow reactors with immobilized lipases // Journal of bioscience and bioengineering, 128 (2019), 1; 98-102 doi:10.1016/j.jbiosc.2019.01.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Budžaki, Sandra; Strelec, Ivica; Krnić, Mija; Alilović, Kristina; Tišma, Marina; Zelić, BrunoProximate analysis of cold-press oil cakes after biological treatment with Trametes versicolor and Humicola grisea // Engineering in life sciences, 18 (2018), 12; 924-931 doi:10.1002/elsc.201800033 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Tran, Nghiep Nam; Tišma, Marina; Budžaki, Sandra; McMurchie, Edward I; Morales Gonzalez, Olivia Maria; Hessel, Volker; Ngothai, YungScale-up and economic analysis of biodiesel production from recycled grease trap waste // Applied energy, 229 (2018), -; 142-150 doi:10.1016/j.apenergy.2018.07.106 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Budžaki, Sandra; Miljić, Goran; Sundaram, Smitha; Tišma, Marina; Hessel, VolkerCost analysis of enzymatic biodiesel production in small-scaled packed-bed reactors // Applied energy, 210 (2018), 268-278 doi:10.1016/j.apenergy.2017.11.026 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Jukić, Marko; Lučan, Mirela; Ivić, Ivana; Gligora, Kristina; Koceva Komlenić, DaliborkaKinetic modelling of cookie browning during baking // Technologica acta, 10 (2017), 2; 35-41 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Budžaki, Sandra; Miljić, Goran; Tišma, Marina; Sundaram, Smitha; Hessel, VolkerIs there a future for enzymatic biodiesel industrial production in microreactors? // Applied energy, 201 (2017), 1; 124-134 doi:10.1016/j.apenergy.2017.05.062 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Ahmetxhekaj, Shahin; Koceva Komlenić, Daliborka; Lukinac Čačić, Jasmina; Jukić, Marko; Hrg, Danica; Budžaki, SandraThe temperature profile during cookies baking as a function of sugar granulation // Technologica acta, 9(1) (2016), 65-76 (recenziran, članak, znanstveni)
-
18.Budžaki, Sandra; Šalić, Anita; Zelić, Bruno; Tišma, MarinaEnzyme-catalyzed biodiesel production from edible and waste cooking oils // Chemical and biochemical engineering quarterly, 29 (2015), 3; 329-333 doi:10.15255/CABEQ.2015.2177 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaSpecific heat and thermal conductivity of the Croatian unleavened dough // International journal of food properties, 18 (2015), 10; 2300-2311 doi:10.1080/10942912.2014.971180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Budžaki, Sandra; Koceva-Komlenić, Daliborka; Lukinac, Jasmina; Čačić, Frane; Jukić, Marko; Kožul, ŽeljkoInfluence of cookies composition on temperature profiles and qualitative parameters during baking // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 2; 72-78 (recenziran, članak, znanstveni)
-
21.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaSpecific Heat of Strawberry and Raspberry Puree // Journal of food processing and preservation, 38 (2014), 6; 2240-2245 doi:10.1111/jfpp.12397 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, ŽanetaIndividual Heat Transfer Modes During Baking of "Mlinci" Dough // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 3; 257-263 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šeruga, MarijanEffect of Temperature and Composition on ThermalConductivity of “ Mlinci” Dough // Czech journal of food sciences, 23 (2005), 4; 152-158 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraDetermination of thermal conductivity and convective heat transfer coefficient during deep fat frying of "Kroštula" dough // European Food Research and Technology, 221 (2005), 3-4; 351-356 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaMoisture loss and oil uptake during deep fat frying of "Kroštula" dough // European Food Research and Technology, 220 (2005), 1; 90-95 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaThe determination of convective heat transfer coefficient during frying of potato dough // Journal of Food Engineering, 66 (2005), 3; 307-314 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Budžaki, Sandra; Čačić, Frane; Miljić, GoranRationalization of cooling water consumption in extraction system B-811 LSV // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 2; 124-130 (recenziran, članak, stručni)
-
1.Budžaki, Sandra; Leko, Jozo; Predrijevac, Krešimir; Leko, Tomislav; Viszmeg, Jožef; Jovanović, KristinaThe innovative solutions and the development of a low-energy air dryer // Proceedings of the 10th International Congress Flour–Bread ’19 and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno–Kruh ’19. / Strelec, Ivica ; Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2019. str. 133-141 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Borges, Joao; Alvim-Ferraz, Conceicao; Almeida, Manuel F.; Dias, Johana Maia; Budžaki, SandraEnzymatic esterification of pre-treated and untreated acid oil soapstock // WASTES – Solutions, Treatments and Opportunities II: Selected Papers from the 4th Edition of the International Conference on Wastes: Solutions, Treatments and Opportunities / Vilarinho, Candida ; Castro, Fernando ; de Lurdes Lopes, Maria (ur.).
London : Delhi: CRC Press (Taylor & Francis Group), 2017. str. 241-246 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality inspection of cookies using computer vision // Proceedings of 7th International Congress FLOUR- BREAD '13 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 182-187 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Lončarić, MarinApparent and true density of different types of unleavened dough during processing // Proceedings of 6th International Congress FLOUR- BREAD '09 8th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2012. str. 221-226 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Babić, JurislavDetermination and prediction of specific heat of unleavened dough during processing // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 562-568 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Kiščinal, AleksandarDetermination of density of different type of unleavened dough during baking // Proceedings of 4th International Congress FLOUR-BREAD '07 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, Department of Cereal Processing Technologies, 2008. str. 345-348 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir; Budžaki, Sandra; Lukinac, Jasmina; Pranjić, KarolinaInfluence of oil temeprature and frying time on dough volume and porosity changes // Proceedings of 3rd International Congress Flour-Bread'05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2006. str. 296-300 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Petric, ŽeljkaInfluence of composition and temperature on specific heat capacity of dough // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD'05, 5th Croatian congress lf Cereal Technologists Opatija, October 26-29, 2005 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2006. str. 292-295 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Pranjić, Karolina; Lukinac, JasminaOptimization of frying process of different dough shapes by applying digital image analysis // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD'05 and 5th Croatian congress lf Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2006. str. 285-291 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraOdređivanje specifipnog toplinskog kapaciteta tijesta modificiranom metodom miješanje - Konsturkcija i poboljšanje instrumenta // Proceedings of International Congress "Flour-Bread'03" 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2004. str. 348-353 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraThermal conductivity coefficient of Mlinci dough as function of moisture and temperature // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD'01 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food technology, 2002. str. 129-134 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Babić, Jurislav; Velić, Natalija; Jozinović, Antun; Velić, Darko; Budžaki, Sandra; Panjičko, Mario; Vujić, Goran; Milovanović, Dušan; Mirić, MilanEDU-CLIC: Education for sustainable municipal solid waste management // 19th Ružička Days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY- Book of Abstracts / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek : Zagreb: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 130-130 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Budžaki, Sandra; Šereš, Zita; Strelec, IvicaImmobilization of lipases on functionalised carriers produced from selected agro-food industrial waste // Book of Abstracts: 1st TwiNSol-CECs Workshop / Pajin, Biljana (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Faculty of Technology Novi Sad, 2022. str. 1-1 (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
3.Strelec, Ivica; Aladić, Krunoslav; Ostojčić, Marta; Harja, Sugato; Kim, Hoe-Joon; Maravić, Nikola; Stanojev, Jovana; Budžaki, SandraA step toward complete utilization of eggshell waste // Book of Abstracts of the 2nd International Conference on Advanced Production and Processing / Šereš, Zita (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Faculty of Technology Novi Sad, 2022. str. 196-196 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Brekalo, Mirna; Aladić, Krunoslav; Jakobek Barron, Lidija; Bilić-Rajs, Blanka; Stanojev, Jovana; Maravić, Nikola; Budžaki, Sandra; Strelec, IvicaTransformation of spent coffee grounds to high-value added products // International Conference 19th Ružička days “TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY” - Book of Abstracts / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek and Croatian Society of Chemical Engineers (CSCE), 2022. str. 92-92 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Brekalo, Mirna; Stjepanović, Marija; Strelec, Ivica; Budžaki, SandraTransformacijski potencijal otpadne biomase luka // 3rd International Scientific and Professional Conference/3. međunarodni znanstveno-stručni skup FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS Book of Abstracts/Knjiga sažetaka / Šubarić, Drago ; Jokić, Stela ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 18-18 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Ostojčić, Marta; Budžaki, Sandra; Strelec, IvicaCharacterization of lipases from Burkholderia cepacia and Pseudomonas fluorescens // 3rd YOUNG SCIENTISTS’ DAY - BOOK OF ABSTRACTS / Drenjančević, Ines (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Medicine Osijek, 2021. str. 33-33 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
7.Kovačević, Andreja; Ostojčić, Marta; Šereš, Zita; Maravić, Nikola; Strelec, Ivica; Budžaki, SandraProximate Analysis of Selected Agro-Food Industrial Wastes: Eggshells, Spent Coffee Grounds and Brown Onion Skins // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Proessional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehmološki fakultet Sveučilišta u tuzli, 2021. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Budžaki, Sandra; Strelec, Ivica; Ostojčić, Marta; Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Bilić Rajs, Blanka; Šereš, Zita; Maravić, Nikola; Stanojev, Jovana; Hessel, VolkerImobilizacija lipaza na funkcionalizirane nosače na bazi odabranih otpada iz poljoprivredno- prehrambene industrije // 2nd International Conference / 2. međunarodni znanstveno-stručni skup FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS Book of Abstracts / Knjiga sažetaka / Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 11-12 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Strelec, Ivica; Ostojčić, Marta; Budžaki, SandraPotencijal ljuske jaja za proizvodnju visokovrijednih proizvoda // Book of Abstracts FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS / Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020. str. 17-18 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Budžaki, Sandra; Ostojčić, Marta; Strelec, IvicaProizvodni ostaci poljoprivredno-prehrambene industrije kao baza za održivu proizvodnju biodizela // Book of Abstracts FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS / Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020. str. 21-22 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Budžaki, Sandra; Leko, Jozo; Predrijevac, Krešimir; Leko, Tomislav; Viszmeg, Jožef; Jovanović, KristinaThe innovative solutions and the development of a low-energy air dryer // Book of Abstracts 10th International Congress Flour - Bread '19 and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno - Kruh '19 / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. 30, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Budžaki, Sandra; Ostojčić, Marta; Kovačević, Andreja; Strelec, IvicaApplication of lipase in food industry // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat ; Jozinović, Antun (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Budžaki, Sandra; Ostojčić, Marta; Strelec, IvicaBiocatalytic biodiesel synthesis with Burkholderia cepacia and Pseudomonas fluorescens lipase // Book of Abstracts of the 1st International Conference on Advanced Production and Processing publishes abstracts from the following fields: Innovative Food Science and Bioprocesses, Nutraceuticals and Pharmaceuticals, Sustainable Development, Chemical and Environmental Engineering, Materials Design and Applications, Petroleum Refining and Production / Vidović, Senka ; Jovicic, Mirjana ; Popovic, Ljiljana ; Sumic, Zdravko ; Hadnadjev, Milica ; Govedarica, Olga ; Vucetic, Snezana ; Bera, Oskar (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Faculty of Technology Novi Sad, Serbia, 2019. str. 302-302 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Ostojčić, Marta; Tadić, Toma; Šalić, Anita; Tišma, Marina; Budžaki, Sandra; Zelić, BrunoDevelopment of sustainable enzyme-catalyzed biodiesel production in a microreactor // BOOK OF ABSTRACTS- IMRET 2018 15th International Conference on Micro Reaction Technology
Karlsruhe, Njemačka, 2018. str. 204-204 (poster, sažetak, znanstveni) -
15.Ostojčić, Marta; Brkić, Sanja; Beronja, Vanja; Tišma, Marina; Budžaki, SandraMEMBRANE FILTRATION AS AN ENVIRONMENTALLY FRIENDLY METHOD FOR CRUDE BIODIESEL PURIFICATION // 17th Ružička days "Today science - tomorrow industry" - Book of Abstracts / Tomas, Srećko ; Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek and Croatian Society of Chemical Engineers (CSCE), 2018. str. 88-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Budžaki, Sandra; Tišma, Marina; Tran, Nghiep Nam; Ngthai, Yung; Hessel, VolkerFood industry waste/by-products in enzyme-catalysed biodiesel production // Book of Abstracts: Natural Resource, Green Technology & Sustainable Development 3 / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Radošević, Kristina ; Guarina Sarček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2018. str. 128-128 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Tadić, Toma; Šalić, Anita; Budžaki, Sandra; Tišma, MarinaProizvodnja i pročišćavanje enzima lipaze porijeklom iz Thermomyces lanuginosus te njena primjena u proizvodnji biodizela // Knjiga sažetaka : XII. susret mladih kemijskih inženjera / Vrsaljko, Domagoj ; Dejanović, Igor ; Žižek, Krunoslav (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2018. str. 122-122 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Ostojčić, Marta; Šalić, Anita; Tišma, Marina; Budžaki, SandraBIOKATALITIČKA SINTEZA BIODIZELA U RAZLIČITIM MIKROREAKTORIMA UPOTREBOM KOMERCIJALNOG I PROČIĆŠENOG ENZIMA LIPAZE PORIJEKLOM IZ Thermomyces lanuginosus // XII. SUSRET MLADIH KEMIJSKIH INŽENJERA KNJIGA SAŽETAKA / Vrsaljko, D. ; Dejanović, I. ; Žižek, Ž. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2018. str. 119-119 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Budžaki, Sandra.; Alilović, Kristina; Miljić, Goran; Strelec, Ivica; Tišma, MarinaFuture prospects of oil cakes implementation as supplements in bakery products // Book of Abstract / Jozinović, A. ; Budžaki, S. ; Strelec, I. (ur.).
Osijek: J. J. Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, 2017. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Budžaki, Sandra; Šabić, Irena; Krnić, Mija; Miljić, Goran; Strelec, Ivica; Tišma, MarinaProximate analysis of oil cakes after processing of cold-press oil // Book of Abstracts, 10th International Scientific and Professional Conference With Food to Health / Šubarić, D. ; Jašić, M. (ur.).
Osijek : Tuzla: J. J. Strossmayer University of Osijek, Faculty of Pharmacy, University of Tuzla, 2017. str. 111-111 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Hessel, Volker; Sundaram, Smitha; Budžaki, Sandra; Miljić, Goran; Tišma, MarinaSustainability of process options for enzymatic packed bed flow reactors at relevant scale and future role of ‘spaciants’ // Implementation of Microreactor Technology in Biotechnology 2017
Bled, Slovenija, 2017. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Budžaki, Sandra; Miljić, Goran; Jelenić, Dragana; Strelec, IvicaInfluence of ionic strength on lipase immobilization on Eupergit CM // Book of Abstracts: Natural resources green technology & sustainable development 2 / Redovniković Radojčić, Ivana ; Radišević, Kristina ; Jakovljević, Tamara ; Stojaković, Renata ; Guarina Srček, Višnja ; Erdec Hendrih, Dina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2016. str. 83-83 (poster, sažetak, ostalo) -
23.Budžaki, Sandra; Miljić, Goran; Jelenić, Dragana; Strelec, IvicaInfluence of 2-mercaptoethanol concentration on the activity of immobilized lipase // 16. Ružičkini dani "Danas znanost-sutra industrija" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2016. (poster, sažetak, znanstveni) -
24.Planinić, Mirela; Budžaki, Sandra; Šelo, Gordana; Zelić, Bruno; Tišma, MarinaDesign and application of tray bioreactor for biological pretreatment of agricultural wastes // 2015 AIChE Annual Meeting
Salt Lake City (UT), Sjedinjene Američke Države, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Lukinac, Jasmina; Koceva Komlenić, Daliborka; Budžaki, Sandra; Jukić, Marko; Lučan, Mirela; Ivić, IvanaKinetics modelling of cookie browning during baking // Book of abstracts 8th International Congress Flour-Bread '15, 10th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Ahmetxhekaj, Shahin; Budžaki, Sandra; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Kosović, Indira; Miljić, Goran; Hrg, Danica; Koceva Komlenić, DaliborkaThe temperature profile during cookies baking as a function of sugar granulation // 8th International Congress Flour-Bread '15, 10th Croatian Congress of Cereal Technologists Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015. str. 52-52 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Ćurić, Ana; Budžaki, Sandra; Tišma, MarinaLipaza iz Thermomyces lanuginosus – biokatalizator u sintezi biodizela // 4. zbornik sažetaka "Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane" / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 79-80 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Tišma, Marina; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Budžaki, Sandra; Zelić, Bruno; Bajić, BojanRazvoj inovativnog procesa biološke obrade poljoprivrednog otpada u proizvodnji bioplina - "ProBioTech" // 4. zbornik sažetaka "Okolišno prihvatljiva proiztvodnja kvalitetne i sigurne hrane" / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 25-26 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Budžaki, Sandra; Šalić, Anita; Zelić, Bruno; Tišma, MarinaBiodiesel production: sunflower oil esterification catalyzed by lipase // International Scientific and Professional Conference 15th Ružička days "Today science - tomorrow industry" / Šubarić, Drago ; Planinić, Mirela ; Ačkar, Đurđica ; Pavleković, Ivana (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2014. str. 13-13 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQUALITY INSPECTION OF COOKIES USING COMPUTER VISION // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, Daliborka; Lukinac, Jasmina; Čačić, Frane; Jukić, Marko; Kožul, ŽeljkoINFLUENCE OF COOKIES COMPOSITION ON TEMPERATURE CHANGE DURING BAKING // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Lončarić, MarinPRIVIDNA I PRAVA GUSTOĆA RAZLIČITIH TIPOVA BESKVASNIH TIJESTA TIJEKOM PROCESIRANJA // 6th INTERNATIONAL CONGRESS FLOUR-BREAD'11 AND 8th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGISTS BRAŠNO-KRUH'11 / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2011. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Mikičić, FabijanDETERMINATION OF SPECIFIC HEAT CAPACITY OF RASPBERRIES PUREE // International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: TIPO Osijek, 2010. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Babić, JurislavDetermination of specific heat of unleavened dough during processing by differential scanning calorimetry // 5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh'09. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of osijek, Croatia, 2009. str. 132-132 (poster, sažetak, znanstveni) -
35.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Kiščinal, AleksandarDensity Determination of Different Types of Unleavened Dough During Baking // ABSTRACT BOOK, 4 th International Congress FLOUR-BREAD'07 6 th Croatian Congress of Cereal Technologists Opatija, October 24-27, 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2007. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, ŽanetaIndividualni modeli za prijenos topline tijekom pečenja tijesta tipa "Mlinci" // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir; Budžaki, Sandra; Lukinac, Jasmina; Pranjić, KarolinaUtjecaj temperature ulja i vremena prženja na promjenu volumena i poroznosti tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Pranjić, Karolina; Lukinac, JasminaOptimiranje procesa prženja tijesta različitih oblika primjenom računalne analize slike // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna Brašno-Kruh '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Petric, ŽeljkaUtjecaj sastava i temperature na specifični toplinski kapacitet tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraUTJECAJ TEMPERATURE I SASTAVA NA KOEFICIJENT TOPLINSKE PROVODLJIVOSTI KRUMPIROVOG TIJESTA // XVIII. HRVATSKI SKUP KEMIČARA I KEMIJSKIH INŽENJERA: SAŽETCI/ABSTRACTS / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera. Hrvatsko kemijsko društvo. HINUS, 2003. (poster, sažetak, znanstveni) -
41.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraGubitak vlage i upijanje ulja kao funkcija vremena i temperature prženja tijesta // XVII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - knjiga sažetaka / Vicković, Ivan (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2001. (poster, sažetak, znanstveni) -
1.Babić, Jurislav; Budžaki, Sandra; Velić, Natalija; Velić, Darko; Jozinović, Antun; Panjičko, MarioEducation in solid waste management: A step towards achieving the Sustainable Development Goals // 1. European GREEN Conference
Vodice, Hrvatska, 2023. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Ostojčić, Marta; Bilić Rajs, Blanka; Tišma, Marina; Budžaki, Sandra; Strelec, IvicaEffect of process parameters on biodiesel production from edible and waste oils by Burkholderia cepacia lipase // 4th international Conference on Bioresource Technology for Bioenergy, bioproducts and Environmental Sustainability (BIORESTEC)
Riva del Garda, Italija, 2023. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Tišma, Marina; Bucić-Kojić, Ana; Budžaki, Sandra; Planinić, MirelaBiotransformation of phenolic compounds from food industry waste // European Biotechnology Congress 2019
Valencia, Španjolska, 2019. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, ostalo, znanstveni) -
4.Budžaki, Sandra; Miljić, Goran; Sundaram, Smitha; Tišma, Marina; Hessel, VolkerCost analysis of enzymatic biodiesel production in small-scale packed-bed reactors using refined sunflower oil // The International Symphosium of Energy 7
Manchester, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2017. (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
5.Budžaki, SandraČuvanje hrane primjenom niskih temperatura. Konzerviranje hlađenjem. // Centar za rashladne sustave. Primjena rashladnih sustava 2009 / Škoro, Branko (ur.).
Osijek, 2009. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
6.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraOdređivanje poroznosti različitih vrsta beskvasnih tijesta tijekom procesa pečenja // International Congress of Technologists for Post-harvest Technology / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Mijograf d.o.o., 2008. str. 66-67 (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
1.Budžaki, SandraOdređivanje i predviđanje toplinskih svojstava beskvasnih tijesta tijekom procesiranja, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
1.Budžaki, SandraToplinska svojstva tijesta i prijenos topline i tvari u procesu prženja, 2003., magistarski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
1.Zećiri, MuhamedSubkritična ekstrakcija bioaktivnih komponenti iz taloga kave i ljuske crvenog luka, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Brkić, KatarinaRekuperacija toplinske energije u procesu sušenja, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Zdjelarević, KristinaSuperkritični fluidi i njihova primjena, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Cikoja, MihaelSinteza biodizela iz otpadnih jestivih ulja i masti katalizirana lipazama iz bakterije Bulkholderia cepacia, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
5.Seletković, KlaraEnergetska efikasnost enzimske sinteze biodizela, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Nikolić, DoraEnzimska sinteza biodizela iz otpadnog ulja iz procesa rafinacije, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Medved, MarijaRecikliranje i gospodarenje otpadom, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Brkić, SanjaPročišćavanje sirovog biodizela primjenom membranske ultrafiltracije, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
9.Baotić, IvanaEnzimski katalizirana sinteza biodizela iz otpadnog ulja, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
10.Šabić, IrenaMogućnosti iskorištenja otpada iz industrije ulja, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Barišić, IvaLipaze iz Pseudomonas fluorescens i Burkholderia cepacia kao biokatalizatori u sintezi biodizela, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Brekalo, KlaraPrednosti i nedostaci kemijske i enzimske proizvodnje biodizela, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Ostojčić, MartaSinteza biodizela u mikroreaktorima upotrebom komercijalne i nepročišćene lipaze porijeklom iz Thermomyces lanuginosus, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Krnić, MijaOtpad iz industrije ulja kao supstrat za proizvodnju lipaze u sintezi biodizela, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Dvorski, BrunoAutomatizacija modela rashladnog tornja, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
16.Čakalović, LorenaIzrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Jelenić, DraganaUtjecaj ionske jakosti pufera i koncentracije β-merkaptoetanola na učinkovitost imobilizacije lipaze iz Thermomyces lanuginosus, 2016., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Sušac, ElenaUtjecaj vrste masnoće na temperaturni profil tijekom pečenja čajnog peciva, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Lucić, MartinaSinteza biodizela pomoću imobilizirane lipaze iz Thermomyces lanuginosus, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Hrg, DanicaUtjecaj granulacije šećera na temperaturni profil tijekom pečenja čajnog peciva, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
21.Petrović, ManjaPromjene kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna nakon skladištenja, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
22.Miljic, GoranRacionalizacija potrošnje rashladne vode u univerzalnom uređaju za ekstrakciju B-811 LSV, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnoloski fakultet Osijek, Osijek
-
23.Kožul, ŽeljkoPraćenje temperature i kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna tijekom pečenja, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Lončarić, MarinOdređivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
25.Mikičić, FabijanOdređivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od malina, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
26.Jakiša, AnitaOdređivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od jagoda, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Babel, SandraPrimjena računalne analize slike na području analize emulzija, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek