Pregled po CROSBI profilu: Nela Nedić Tiban (CROSBI Profil: 17280, MBZ: 232415)
Pronađeno 111 radova
-
1.Nedić Tiban, Nela; Dinić, LanaSome pomological and physicochemical characteristics of the traditional pear variety Lazanka // 32th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 2022. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Nedić Tiban, Nela; Bušnja, MonikaVisokovrijedni nusproizvodi prerade agruma // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 285-309 -
3.Nedić Tiban, Nela; Šimović, Mirela; Polović, Martina; Šarić, Antonija; Tomac, Ivana; Matić, Petra; Jakobek, LidijaThe Effect of High Voltage Electrical Discharge on the Physicochemical Properties and the Microbiological Safety of Rose Hip Nectars // Foods, 11 (2022), 5; 651, 15 doi:10.3390/foods11050651 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Nedić Tiban, Nela; Rukavina, Martina; Šimović, MirelaMicrobiological quality assessment of rose hip nectars treated with high voltage electrical discharge during refrigerated storage // Book of Abstracts of the 13 International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 105-105 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Kopjar MirelaAdulteration of monofloral honey with fructose syrup and possibility of detection by differential scanning calorimetry // Book of abstracts of the 6th Central and Eastern European Conference on Thermal Analysis and Calorimetry (CEEC-TAC6) and 15th Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis (Medicta2021) / Rotaru, Andrei ; Erceg, Matko (ur.).
Split, Hrvatska: Central and Eastern European Committee for Thermal Analysis and Calorimetry (CEEC-TAC), 2021. str. 140-140 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Tisai, PatriciaMinimalno procesirani proizvodi od krušaka, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Porić, AnaKarakteristike sastava višnje i sokova od višnje, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Polović, MartinaUtjecaj visokonaponskog električnog pražnjenja na fizikalno-kemijska svojstva i mikrobiološku kvalitetu kašastog soka šipka (Rosa canina laxa), 2021., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
9.Nedić Tiban, Nela; Brkić, AnamarijaThermal behaviour of rose hip (Rosa canina L.) fruits and some rose hip products // Book of Abstracts 18th Ružička Days “TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY” / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2020. str. 111-111 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Galušić, KatarinaUloga enzima u preradi voća i povrća, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Brkić, AnamarijaFizikalno-kemijski sastav i antioksidativna aktivnost plodova i kaše šipka (Rosa canina L.), 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Jurić, IvonaUtjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na fizikalno-kemijska, testuralna i termofizička svojstva graška, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Nedić Tiban, Nela; Živić, Ana; Kopjar, MirelaThermophysical properties of sour cherry fillings // Book of Abstracts 10th International Congress Flour - Bread '19 and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno - Kruh '19 / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, 2019. str. 72-72 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
14.Rukavina, MartinaProizvodi na bazi pektinskog gela, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Jozinović, Antun; Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Vađunec Bajrić, Irena; Nedić Tiban, Nela; Jozinović Lešić, Antonija; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoPotential application of lyophilized tomato pomace in the production of directly expanded corn snack products // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 155-155 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Jozinović, Antun; Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Vađunec Bajrić, Irena; Nedić Tiban, Nela; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoProperties of directly expanded corn snack products enriched with lyophilized tomato pomace // 10th International Congress Flour-Bread '19/ 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno- kruh '19. Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 45-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Knezović, IvaProizvodnja kašastih sokova, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Harmadi, KristinaBiološko konzerviranje povrća, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Živić, AnaUtjecaj šećera i hidrokoloida na termofizička svojstva punila od višnje, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Novak, LorenaTermofizička svojstva modelnih sustava hidrokoloida i šećera, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
21.Žižek, ViktorijaPakiranje voća u modificiranoj atmosferi, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
22.Matošević, MiaUtjecaj količine oborina i broja sunčanih dana u tri uzastopne godine berbe na sadržaj tvari boje i arome u bijelim vinima đakovačkog vinogorija Mandićevac, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Mikičević, MirelaOdrživost vakuum impregniranog krumpira pakiranog u modificiranoj atmosferi, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Nedić Tiban, Nela; Mikičević, Mirela; Šimović, MirelaShelf life of vacuum impregnated new potatoes stored under modified atmosphere packaging // Book of abstracts of the 10th International Scientific and Professional Conference / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Faculty of Pharmacy, University of Tuzla, 2017. str. 138-138 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Nedić Tiban, Nela; Lončarić, Ante; Tkalec, Davor; Piližota VlastaPhysico-chemical and antioxidant properties of six apple cultivars (Malus domestica) grown in Slavonia // Proceedings of the 9th International Scientific and Professional Conference “With Food to Health” / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2017. str. 108-115 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Nedić Tiban, Nela; Pavlović, Hrvoje; Kopjar, Mirela; Bijelić Curkić, Marko; Dugalić, Krunoslav; Piližota, VlastaApplication of Litsea cubeba to improve shelf-life of fresh-cut ‘Packham’s Triumph’ pears // Hrana u zdravlju i bolesti : znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku, 5 (2016), 2; 48-54 (recenziran, članak, znanstveni)
-
27.Nedić Tiban, Nela; Lončarić, AnteEffects of different processing and preservation methods on some properties of sweet potato puree and powder // Book of Abstracts 16th Ružička days, Today Science-Tomorrow Industry / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2016. str. 77-77 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Nedić Tiban, Nela; Lončarić, Ante; Tkalec, Davor; Piližota VlastaPhysico-chemical and antioxidant properties of six apple cultivars (Malus domestica) grown in Slavonia // 9th International Scientific and Professional Conference - With Food to Health-Book of Abstracts / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2016. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Lončarić, Ante; Nedić Tiban, Nela; Piližota, VlastaSweet potato a „Superfood“ // 9th International Scientific and Professional Conference - With Food to Health-Book of Abstracts / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2016. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Lončarić, Ante; Svrakačić, Bernarda; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Piližota, VlastaEffect of baking and steaming on physicochemical and thermal properties of sweet potato puree preserved by freezing and freeze- drying // Croatian journal of food science and technology, 8 (2016), 2; 90-98 doi:10.17508/CJFST.2016.8.2.08 (recenziran, članak, znanstveni)
-
31.Lončarić, Ante; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela; Piližota, VlastaSweet potato as an ingredient in functional food products // Conference Agriculture Perspectives in Western Balkan:Production, Processing, Markets
Mostar, Bosna i Hercegovina, 2015. (poster, sažetak, znanstveni) -
32.Papac, SnježanaUtjecaj ultrazvuka na osmotsku dehidrataciju kore naranče, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
33.Bušnja, MonikaUtjecaj različitih šećera na temperaturu staklastog prijelaza osmotski dehidratirane kore naranče, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
34.Gradvol, Vedran; Nedić Tiban, Nela; Pavlović, HrvojeReduction of selected spoilage bacteria by trans-2-hexenal, lactic acid and hydrogen peroxide on minimally processed cabbage and carrots // Journal of food processing and preservation, 39 (2015), 6; 2919-2924 doi:10.1111/jfpp.12543 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Simeunović, BrankicaSkladištenje jabuka u uvjetima kontrolirane atmosfere, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
36.Bušić, NivesEnzimsko posmeđivanje jabuka, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
37.Pinkle, TijanaDehidratirano voće, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
38.Čeple, DunjaProizvodi od rajčice, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
39.Gradvol, Vedran; Nedić Tiban, Nela; Pavlović, HrvojeReduction of selected spoilage bacteria by trans-2-hexenal, lactic acid and hydrogen peroxide on minimally processed cabbage and carrots. // II International Congress Food Technology, Quality and Safety / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2014. str. 161-161 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Nedić Tiban, Nela; Papac, Snježana; Piližota, VlastaUltrasound-assisted osmotic dehydration of orange peel // Book of Abstracts: 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 199-199 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Vidaković, KristinaProizvodi od krumpira, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
42.Nedić Tiban, Nela; Lončarić, Ante; Papac, Snježana; Piližota, VlastaEffect of maltodextrin and ultrasound on osmotic dehydration of orange peel // Book of Abstracts - 7th International Congress Flour-Bread ’13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh ‘13 / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 109-109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Nedić Tiban, NelaSenzorsko ocjenjivanje rakija // VIII edukacijsko natjecanje u kvaliteti voćnih rakija
Semeljci, Hrvatska, 2012. (predavanje, pp prezentacija, znanstveni) -
44.Marojević, AnaUtjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na neke parametre kakvoće mahuna, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
45.Zagorščak, IgnacKonzerviranje voća i povrća zamrzavanjem, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
46.Prce, MateaUtjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
47.Budetić, FedraDehidratacija povrća, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
48.Gulaš, JosipProizvodnja pasteriziranih proizvoda od povrća u slano-kiselom naljevu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
49.Nedić Tiban, Nela; Rak, Sandra; Piližota, VlastaInfluence of sugar addition and pH on pigment stability and colour of frozen red beet puree // Book of Abstracts 14th RužičkaDays, ”TODAY SCIENCE-TOMORROW INDUSTRY” / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2012. str. 70-70 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Turi, JelenaProizvodi od gljiva, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek