Pregled po CROSBI profilu: Nela Nedić Tiban (CROSBI Profil: 17280, MBZ: 232415)
Pronađeno 111 radova
-
1.Nedić Tiban, Nela; Dinić, LanaSome pomological and physicochemical characteristics of the traditional pear variety Lazanka // 32th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 2022. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Nedić Tiban, Nela; Bušnja, MonikaVisokovrijedni nusproizvodi prerade agruma // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 285-309 -
3.Nedić Tiban, Nela; Šimović, Mirela; Polović, Martina; Šarić, Antonija; Tomac, Ivana; Matić, Petra; Jakobek, LidijaThe Effect of High Voltage Electrical Discharge on the Physicochemical Properties and the Microbiological Safety of Rose Hip Nectars // Foods, 11 (2022), 5; 651, 15 doi:10.3390/foods11050651 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Nedić Tiban, Nela; Rukavina, Martina; Šimović, MirelaMicrobiological quality assessment of rose hip nectars treated with high voltage electrical discharge during refrigerated storage // Book of Abstracts of the 13 International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 105-105 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Kopjar MirelaAdulteration of monofloral honey with fructose syrup and possibility of detection by differential scanning calorimetry // Book of abstracts of the 6th Central and Eastern European Conference on Thermal Analysis and Calorimetry (CEEC-TAC6) and 15th Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis (Medicta2021) / Rotaru, Andrei ; Erceg, Matko (ur.).
Split, Hrvatska: Central and Eastern European Committee for Thermal Analysis and Calorimetry (CEEC-TAC), 2021. str. 140-140 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Tisai, PatriciaMinimalno procesirani proizvodi od krušaka, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Porić, AnaKarakteristike sastava višnje i sokova od višnje, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Polović, MartinaUtjecaj visokonaponskog električnog pražnjenja na fizikalno-kemijska svojstva i mikrobiološku kvalitetu kašastog soka šipka (Rosa canina laxa), 2021., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
9.Nedić Tiban, Nela; Brkić, AnamarijaThermal behaviour of rose hip (Rosa canina L.) fruits and some rose hip products // Book of Abstracts 18th Ružička Days “TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY” / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2020. str. 111-111 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Galušić, KatarinaUloga enzima u preradi voća i povrća, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Brkić, AnamarijaFizikalno-kemijski sastav i antioksidativna aktivnost plodova i kaše šipka (Rosa canina L.), 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Jurić, IvonaUtjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na fizikalno-kemijska, testuralna i termofizička svojstva graška, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Nedić Tiban, Nela; Živić, Ana; Kopjar, MirelaThermophysical properties of sour cherry fillings // Book of Abstracts 10th International Congress Flour - Bread '19 and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno - Kruh '19 / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, 2019. str. 72-72 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
14.Rukavina, MartinaProizvodi na bazi pektinskog gela, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Jozinović, Antun; Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Vađunec Bajrić, Irena; Nedić Tiban, Nela; Jozinović Lešić, Antonija; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoPotential application of lyophilized tomato pomace in the production of directly expanded corn snack products // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 155-155 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Jozinović, Antun; Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Vađunec Bajrić, Irena; Nedić Tiban, Nela; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoProperties of directly expanded corn snack products enriched with lyophilized tomato pomace // 10th International Congress Flour-Bread '19/ 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno- kruh '19. Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 45-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Knezović, IvaProizvodnja kašastih sokova, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Harmadi, KristinaBiološko konzerviranje povrća, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Živić, AnaUtjecaj šećera i hidrokoloida na termofizička svojstva punila od višnje, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Novak, LorenaTermofizička svojstva modelnih sustava hidrokoloida i šećera, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
21.Žižek, ViktorijaPakiranje voća u modificiranoj atmosferi, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
22.Matošević, MiaUtjecaj količine oborina i broja sunčanih dana u tri uzastopne godine berbe na sadržaj tvari boje i arome u bijelim vinima đakovačkog vinogorija Mandićevac, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Mikičević, MirelaOdrživost vakuum impregniranog krumpira pakiranog u modificiranoj atmosferi, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Nedić Tiban, Nela; Mikičević, Mirela; Šimović, MirelaShelf life of vacuum impregnated new potatoes stored under modified atmosphere packaging // Book of abstracts of the 10th International Scientific and Professional Conference / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Faculty of Pharmacy, University of Tuzla, 2017. str. 138-138 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Nedić Tiban, Nela; Lončarić, Ante; Tkalec, Davor; Piližota VlastaPhysico-chemical and antioxidant properties of six apple cultivars (Malus domestica) grown in Slavonia // Proceedings of the 9th International Scientific and Professional Conference “With Food to Health” / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2017. str. 108-115 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Nedić Tiban, Nela; Pavlović, Hrvoje; Kopjar, Mirela; Bijelić Curkić, Marko; Dugalić, Krunoslav; Piližota, VlastaApplication of Litsea cubeba to improve shelf-life of fresh-cut ‘Packham’s Triumph’ pears // Hrana u zdravlju i bolesti : znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku, 5 (2016), 2; 48-54 (recenziran, članak, znanstveni)
-
27.Nedić Tiban, Nela; Lončarić, AnteEffects of different processing and preservation methods on some properties of sweet potato puree and powder // Book of Abstracts 16th Ružička days, Today Science-Tomorrow Industry / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2016. str. 77-77 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Nedić Tiban, Nela; Lončarić, Ante; Tkalec, Davor; Piližota VlastaPhysico-chemical and antioxidant properties of six apple cultivars (Malus domestica) grown in Slavonia // 9th International Scientific and Professional Conference - With Food to Health-Book of Abstracts / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2016. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Lončarić, Ante; Nedić Tiban, Nela; Piližota, VlastaSweet potato a „Superfood“ // 9th International Scientific and Professional Conference - With Food to Health-Book of Abstracts / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2016. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Lončarić, Ante; Svrakačić, Bernarda; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Piližota, VlastaEffect of baking and steaming on physicochemical and thermal properties of sweet potato puree preserved by freezing and freeze- drying // Croatian journal of food science and technology, 8 (2016), 2; 90-98 doi:10.17508/CJFST.2016.8.2.08 (recenziran, članak, znanstveni)
-
31.Lončarić, Ante; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela; Piližota, VlastaSweet potato as an ingredient in functional food products // Conference Agriculture Perspectives in Western Balkan:Production, Processing, Markets
Mostar, Bosna i Hercegovina, 2015. (poster, sažetak, znanstveni) -
32.Papac, SnježanaUtjecaj ultrazvuka na osmotsku dehidrataciju kore naranče, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
33.Bušnja, MonikaUtjecaj različitih šećera na temperaturu staklastog prijelaza osmotski dehidratirane kore naranče, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
34.Gradvol, Vedran; Nedić Tiban, Nela; Pavlović, HrvojeReduction of selected spoilage bacteria by trans-2-hexenal, lactic acid and hydrogen peroxide on minimally processed cabbage and carrots // Journal of food processing and preservation, 39 (2015), 6; 2919-2924 doi:10.1111/jfpp.12543 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Simeunović, BrankicaSkladištenje jabuka u uvjetima kontrolirane atmosfere, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
36.Bušić, NivesEnzimsko posmeđivanje jabuka, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
37.Pinkle, TijanaDehidratirano voće, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
38.Čeple, DunjaProizvodi od rajčice, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
39.Gradvol, Vedran; Nedić Tiban, Nela; Pavlović, HrvojeReduction of selected spoilage bacteria by trans-2-hexenal, lactic acid and hydrogen peroxide on minimally processed cabbage and carrots. // II International Congress Food Technology, Quality and Safety / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2014. str. 161-161 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Nedić Tiban, Nela; Papac, Snježana; Piližota, VlastaUltrasound-assisted osmotic dehydration of orange peel // Book of Abstracts: 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 199-199 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Vidaković, KristinaProizvodi od krumpira, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
42.Nedić Tiban, Nela; Lončarić, Ante; Papac, Snježana; Piližota, VlastaEffect of maltodextrin and ultrasound on osmotic dehydration of orange peel // Book of Abstracts - 7th International Congress Flour-Bread ’13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh ‘13 / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 109-109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Nedić Tiban, NelaSenzorsko ocjenjivanje rakija // VIII edukacijsko natjecanje u kvaliteti voćnih rakija
Semeljci, Hrvatska, 2012. (predavanje, pp prezentacija, znanstveni) -
44.Marojević, AnaUtjecaj načina zamrzavanja i vremena skladištenja na neke parametre kakvoće mahuna, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
45.Zagorščak, IgnacKonzerviranje voća i povrća zamrzavanjem, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
46.Prce, MateaUtjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
47.Budetić, FedraDehidratacija povrća, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
48.Gulaš, JosipProizvodnja pasteriziranih proizvoda od povrća u slano-kiselom naljevu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
49.Nedić Tiban, Nela; Rak, Sandra; Piližota, VlastaInfluence of sugar addition and pH on pigment stability and colour of frozen red beet puree // Book of Abstracts 14th RužičkaDays, ”TODAY SCIENCE-TOMORROW INDUSTRY” / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2012. str. 70-70 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Turi, JelenaProizvodi od gljiva, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
51.Bellian, UranelaEnzimsko posmeđivanje voća i povrća, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
52.Tkalec, DavorUkupni fenoli i antioksidativna aktivnost u nekim sortama jabuke, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
53.Nedić Tiban, NelaKonzerviranje i prerada gljiva // The 6th International Medicinal Mushroom Conference International Medicinal Mushroom and Medicinal Products Trade Exhibition
Zagreb, Hrvatska, 2011. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
54.Bijelić-Curkić, MarkoSprječavanje posmeđivanja i mikrobiološkog kvarenja minimalno procesiranih krušaka, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
55.Nedić Tiban, Nela; Pavlović, Hrvoje; Kopjar, Mirela; Bijelić Curkić, Marko; Piližota, VlastaApplication of Litsea cubeba to improve shelf-life of fresh-cut pears // Book of Abstracts 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists, 2011. str. 140-140 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Rendić, IvicaShelf-life of fresh-cut pears processed after harvest and storage in controlled atmosphere // 13 th Ružička Days "TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2011. str. 380-388 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
57.Nedić Tiban, NelaČimbenici koji utječu na kakvoću rakija // VI edukacijsko natjecanje u kvaliteti voćnih rakija
Semeljci, Hrvatska, 2010. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
58.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Rendić, IvicaShelf-life of fresh-cut pears processed after harvest and storage in controlled atmosphere // 13 th Ružička Days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY BOOK OF ABSTRACTS / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2010. str. 86-86 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Delladio, MarijaEffect of different solutions on shelf-life of Arosa strawberries // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 55 (2010), 60/1; 275-285 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
60.Jurislav Babić, Drago Šubarić, Đurđica Ačkar, Midhat Jašić, Nela Nedić TibanUtjecaj različitih šećera na viskoznost škroba kukuruza i tapioke // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 59 (2009), 2; 135-142 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
61.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Delladio, MarijaEffect of different solutions on shelf-life of Arosa strawberries // XX Naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije - Zbornik sažetaka / Blesić, Milenko (ur.).
Sarajevo: Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Sarajevo, 2009. str. 198-199 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, NelaDifferential scanning calorimetry as a useful tool for honey adulteration detection // Foodsafety magazine, 1 (2009), 60-64 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
63.Rak, SandraUtjecaj dodatka različitih šećera i pH na stabilnost pigmenata u zamrznutoj kaši cikle, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
64.Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Babić, JurislavStability of anthocyanins, phenols and free radical scavenging activity through sugar addition during frozen storage of blackberries // Journal of Food Processing and Preservation, 33 (2009), Suppl. 1; 1-11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
65.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaInfluence of trehalose, glucose, fructose and sucrose on gelatinization and retrogradation of corn and tapioca starch // Czech Journal of Food Sciences, 27 (2009), 3; 151-157 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban NelaAcetylation and characterisation of corn starch // Journal of Food Science and Technology, 46 (2009), 5; 423-426 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Marić, MartinaUtjecaj dodatka šećera i pH na stabilnost pigmenata u kaši cikle prije i nakon liofilizacije, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
68.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Sajdl, MajaStrawberry jams : influence of different pectins on colour and textural properties // Czech Journal of Food Science, 27 (2009), 1; 20-28 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaThe influence of sugar addition on stability of phenolics, flavonoids, anthocyanins and antioxidant activity in red grape juice // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 169-175 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
70.Delladio, MarijaUtjecaj različitih postupaka tretiranja i sredstava na održivost svježih jagoda, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
71.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaThe influence of sugar addition on stability of phenolics, flavonoids, anthocyanins and antioxidant activity in red grape juice // Book of Abstracts - The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 79-79 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Nedić Tiban, Nela; Kralj, Edgar; Piližota, VlastaPromjene kakvoće svježe izrezanih kriški krušaka // Zbornik radova i sažetaka, XII Ružičkini dani, Znanost i nove tehnologije u razvoju gospodarstva / Tomas, Srećko ; Hasenay, Damir (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, 2008. str. 124-124 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Hribar, Janez; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Požrl, TomažInfluence of trehalose addition on instrumental textural properties of strawberry pastes // International Journal of Food Properties, 11 (2008), 3; 646-655 doi:10.1080/10942910701584278 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Hribar, Janez; Simčič, Marjan; Zlatič, Emil; Nedić Tiban, NelaInfluence of trehalose addition and storage conditions on the quality of strawberry cream filling // Journal of Food Engineering, 87 (2008), 3; 341-350 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
75.Nedić Tiban, NelaMed - kvaliteta, sigurnost i patvorenje // 3. Međunarodni pčelarski sajam
Bjelovar, Hrvatska, 2007. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
76.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela; Jašić, MidhatRheological and thermo physical properties of ice cream model mixtures with reduced fat content // Knjiga sažetaka II savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane s međunarodnim učešćem AgroTech 2007 / Milica Vilušić i Elvis Ahmetović (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2007. str. 18-18 (poster, sažetak, znanstveni) -
77.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaSvojstva želatinizacije i retrogradacije acetiliranog škroba kukuruza mjereno DMK // Abstracts of the C&A Spring meeting "Consumer driven cereal innovation : Where science meets industry" / Weegels, Peter (ur.).
Montpellier: AACC International, 2007. str. 30-30 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
78.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of different pectin addition and its concentration on colour and textural properties of raspberry jam // Deutche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 4; 164-168 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
79.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaRheological properties of selected Croatian honeys // Proceedings of the 2nd European Conference of Apidology 2006 / Vesely, Vladimir ; Titera, Dalibor (ur.).
Prag: Bee Research Institute Dol, 2006. str. 111-111 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, SašaInfluence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering
Zagreb, 2006. str. 581-586 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
81.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, SašaInfluence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of the 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 581-586 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
82.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaEffects of pectin and carrageenan on thermophysical and rheological properties of tapioca starch // Czech Journal of Food Sciences, 24 (2006), 6; 275-282 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, NelaHoney adulteration detection by differential scanning calorimetry (DSC) // Abstracts of lectures and posters
Noordwijk, Nizozemska, 2005. str. 102-102 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić, NelaUtjecaj škrobova na reološka svojstva soka i kaše rajčice // Technologica Acta, 1 (2004), 1; 47-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
85.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Nedić Tiban, NelaInfluence of hydrocolloids on the rheological properties of tapioca starch // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
86.Piližota, Vlasta; Palmieri, Luigi; Villari, Gerardo; Dunaj, Alemka; Babić, Jurislav; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, MirelaStabilisation of apricot juice by means of high- pressure treatments // Effost, Food Inovations for an Expanding Europe, Delegate Manual / Norris, Claire (ur.).
Varšava, 2004. str. 1-2 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
87.Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Kenjerić, DanijelaSome quality parameters of selected Croatian honeys // Programme and Book of Abstracts / Banati, Diana ; Farkas, Jozsef ; Gelencser, Eva (ur.).
Budimpešta: Central Food Research Institute, Complex Committee on Food Science of the Hungarian Academy of Sciences, 2004. str. 114-114 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
88.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Babić, Jurislav; Kopjar, MirelaStudies on the enzymatic browning and polyphenols of apple fruit and apple juice // 32nd International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering
Opatija, Hrvatska, 2004. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
89.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, JurislavInfluence of browning inhibitors on colour and polyphenols in fresh-cut pears and pear juice // Actual Tasks on Agricultural Engineering : Proceedings of the 32th International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 405-414 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
90.Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, DragoUtjecaj nekih sredstava za sanitaciju i hidrokoloida na produženje trajnosti svježe mrkve // Knjiga sažetaka / 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2004. str. 43-43 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
91.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Babić, JurislavEffects of concentration and temperature on rheological properties of some hydrocolloids // Proceedings of International Congress Flour-Bread '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2004. str. 158-167 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
92.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaInfluence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Proceeding of International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2004. str. 123-130 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
93.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Babić, Jurislav; Nedić Tiban, Nela; Miličević, BorislavRheological properties of starch-hydrocolloid system during heating // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2003. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Babić, JurislavEffects of concentration and temperature on rheological properties of some hydrocolloids // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2003. str. 42-42 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
95.Miličević, Dijana; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, NelaUtjecaj hidrokoloida na reološka svojstva soka i kaše rajčice // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 48 (2003), 53; 105-116 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
96.Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Miličević, BorislavUtjecaj temperature i hidrokoloida na reološka svojstva koncentrata proteina sirutke // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 48 (2003), 53; 95-104 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
97.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Miličević, Dijana; Kopjar, MirelaInfluence of Hydrocolloids and Sweeteners on Flow Behaviour of Peach Nectar // Acta alimentaria, 32 (2003), 4; 383-393 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
98.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaInfluence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2003. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
99.Nedić, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kopjar, MirelaInfluence of hydrocolloids and aspartame on rheological properties of peach juice // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 161-166 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
100.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Fleš, Dragutin; Kovačević, Dragan; Nedić, NelaInfluence of potassium mercaptobenzimidazole on polyphenol oxidase activity in model systems and in fresh-cut apples // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 135-140 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)