Pregled po CROSBI profilu: Jadranka Frece (CROSBI Profil: 16925, MBZ: 227625)
Pronađeno 304 radova
-
1.Čanak, Iva; Kovačić, Ines, Žunec, Ante; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Markov, Ksenija; Štifanić Mauro; Burić, Petra; Iveša, Neven; Frece, JadrankaStudy of the Impact of Lactiplantibacillus plantarum I on the Health Status of Queen Scallop Aequipecten opercularis // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 13; 7723, 15 doi:10.3390/app13137723 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Mlinar, Zdenko; Kostelac, Deni; Kovaček, Ivančica; Klobučar, Ana; Tešić, Vanja; Prahin, Vedran; Frece, JadrankaInvestigation of SARS-CoV-2 Detection Method Applicability and Virus Occurrence in Food and Food Packaging // Food Technology and Biotechnology, 61 (2023), 2; 250-258 doi:10.17113/ftb.61.02.23.8018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Barić, Renata; Ivešić, Martina; Pavlek, Željka; Frece, JadrankaPrimjena otpada riblje industrije u uklanjanju mikotoksina FB1 // 14.Međunarodna konferencija o akvakulturi (Zbornik sažetaka radova)
Vukovar, Hrvatska, 2023. str. 46-46 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Bebek Markovinović, Anica; Putnik, Predrag; Bosiljkov, Tomislav; Kostelac, Deni; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Žigolić, Adrijana; Kaurinović, Jelena; Pavlić, Branimir; Duralija, Boris et al.3D Printing of Functional Strawberry Snacks: Food Design, Texture, Antioxidant Bioactive Compounds, and Microbial Stability // Antioxidants, 12 (2023), 2; 1-19 doi:10.3390/antiox12020436 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Kovačić, Ines; Žunec, Ante; Matešković, Mauro; Burić, Petra; Iveša, Neven; Štifanić, Mauro; Frece, JadrankaCommercial Quality, Biological Indices and Biochemical Composition of Queen Scallop Aequipecten opercularis in Culture // Fishes, 8 (2023), 1; 48-61 doi:10.3390/fishes8010048 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaProbiotic bacteria isolated from fermented meat displays high antioxidant and anti-inflammatory potential // Mutagenesis, 2022 (2022), geac023, 6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Pavlek, Željka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Racz, Aleksandar; Jurak, Ivan; Lasić, Dario; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Frece, JadrankaThe Influence of Binding of Selected Mycotoxin Deactivators and Aflatoxin M1 on the Content of Selected Micronutrients in Milk // Processes, 10 (2022), 11; 2431, 12 doi:10.3390/pr10112431 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Jakopović, Željko; Zadravec, Manuela; Frece, JadrankaPlijesni – odabrane značajke, izolacija i identifikacija / Markov, Ksenija (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2022 -
9.Kostelac, Deni; Frece, JadrankaCiljani pristup u razvoju novih probiotika s dodatnim učincima na zdravlje // Funkcionalna hrana u Hrvatskoj - sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 36-39 (plenarno, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
10.Straga, AnaUsporedba mikrobiološke slike signalnog raka (Pacifastacus leniusculus) i uskoškarog raka (Pontastacus leptodactylus), 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Kostelac, DeniFormulacija i razvoj višeslojno mikroinkapsuliranoga probiotika s ciljanim učincima na zdravlje, 2022., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Radeljević, Biljana; Jelić, Marko; Mandinić, Sandra; Frece, Jadranka; Kalit, SamirEffects of the Autochthonous Probiotic Bacteria Lactobacillus plantarum B and Lactococcus lactis Subsp. lactis S1 on the Proteolysis of Croatian Cheese Ripened in a Lambskin Sack (Sir iz Mišine) // Fermentation, 8 (2022), 382, 10 doi:10.3390/fermentation8080382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Kostelac, Deni; Sušac, Mislav; Sokač, Katarina; Frece, JadrankaEquid milk is a source of probiotic bacteria with potential in caries reduction and preservation of periodontal health // Journal of microbiology, biotechnology and food sciences, 12 (2022), 2; e5485, 6 doi:10.55251/jmbfs.5485 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Jolić, JosipaIzolacija i identifikacija mikrobne populacije škampa (Nephrops norvegicus) i hlapa (Homarus gammarus), 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaHeat killed paraprobiotic Lactiplantibacillus plantarum S1 reduces DNA damage in induced oxidative stress // Joint EEMGS meeting & International Comet Assay Workshop abstract book
Maastricht, Nizozemska, 2022. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaProbiotic and paraprobiotic derivates exhibit anti-inflammatory and genoprotective effects during induced stress // Journal of applied microbiology, 00 (2022), 1-11 doi:10.1111/jam.15595 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Petrović, Danijela; Pleadin, JelkaBiocontrol Methods in Avoidance and Downsizing of Mycotoxin Contamination of Food Crops // Processes, 10 (2022), 1-23 doi:10.3390/pr10040655 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Kmetič, Ivana; Dergestin Bačun, Lidija; Markov, KsenijaNalaz citrinina u kukuruzu s hrvatskih obiteljskih gospodarstava tijekom petogodišnjeg razdoblja // Veterinarska stanica, 53 (2022), 2; 213-220 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
19.Vodjerek, MiaProbiotička karakterizacija bakterija mliječne kiseline izoliranih iz stolice dojenčeta, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Kostelac, Deni; Jurić, Vesna; Frece, JadrankaMicroencapsulation of probiotic bacteria with ascorbic acid for increased antioxidant activity // Current Topics in Biotechnology, 12 (2021), 75-81 (recenziran, članak, znanstveni)
-
21.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Jaki, Vesna; Markov, KsenijaToxicogenic Moulds and Mycotoxins in Croatian Traditional Dry-Cured Meat Products // Book of Abstracts of the 35th EFFoST International Conference
Lausanne, 2021. str. P 1212-P 1212 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Tankosić, MarijaKarakterizacija probiotičkih bakterija za primjenu u zaštiti dentooralnog zdravlja, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet/Zavod za biokemijsko inženjerstvo, Zagreb
-
23.Milardović, AnaAntioksidativni potencijal probiotičke bakterije Lactobacillus plantarum S1, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet/Zavod za biokemijsko inženjerstvo, Zagreb
-
24.Mladina, DoraAntimikrobna aktivnost bakterije mliječne kiseline izolirane iz morske vrste školjkaša (Aequipecten opercularis), 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaEquid milk: a well of safe probiotic bacteria and their metabolites with antioxidant properties // 2021 European Environmental Mutagenesis & Genomics Society - Annual General Meeting
online, 2021. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, ostalo) -
26.Škegro, Marko; Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, Danijela; Kovač, Ana Petra; Salkić, Lidija; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Zavadlav, Sandra; Ježek, DamirChemometric Comparison of High-Pressure Processing and Thermal Pasteurization: The Nutritive, Sensory, and Microbial Quality of Smoothies // Foods, 10 (2021), 6; 1-17 doi:10.3390/foods10061167 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Pavlek, Željka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Sonja Serdar, Sonja; Kuharić, Željka; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Aleksandar Racz, AleksandarIstraživanje kvalitete mlijeka nakon uklanjanja AFM1 bakterija mliječne kiseline i beta-glukana // Medica Jadertina, 51 (2021), 1; 5-12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Čanak, IvaKarakterizacija probiotičke bakterije Lactobacillus plantarum O1 za biološko konzerviranje proizvoda akvakulture, 2020., doktorska disertacija, Zagreb
-
29.Blažević, Lovorka; Vrdoljak, Marija; Frece, Jadranka; Dorbić, Boris; Pamuković, Anita; Kegalj, Andrijana; Mandinić, Sandra; Očić, VesnaEconomic performance of production of Croatian cheese ripened in a lamb skin sack (Sir iz mišine) // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 15 (2020), 1-2; 72-76 (recenziran, članak, stručni)
-
30.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kmetič, Ivana; Markov, Ksenija; Zadravec, Manuela; Frece, Jadranka; Kiš, Maja; Šarkanj, BojanToksični učinci mikotoksina: Mehanizam djelovanja i mikotoksikoze // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 15 (2020), 1-2; 3-10 doi:10.31895/hcptbn.15.1-2.9 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
31.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Vasilj, Višnja; Markov, KsenijaKlimatske promjene - Potencijalna prijetnja još znatnijoj pojavnosti mikotoksina // Veterinarska stanica, 51 (2020), 6; 659-671 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
32.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Domijan, Ana Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Svetec, Ivan Krešimir; Žunar, Bojan; Frece, JadrankaLactic acid bacteria isolated from equid milk and their extracellular metabolites show great probiotic properties and anti-inflammatory potential // International dairy journal, 112 (2020), 104828, 8 doi:10.1016/j.idairyj.2020.104828 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Spitek, AndrejaAntimikrobna aktivnost vodenog ekstrakta kadulje na odabrane mikroorganizme uzročnike dentooralnih oboljenja, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Sušac, MislavUtjecaj odabranih sojeva bakterija mliječne kiseline na dentalne patogene, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Jurić, VesnaRazvoj liofiliziranog probiotičkog mikroinkapsulata s dodatkom L-askorbinske kiseline, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Živković, MatteaMliječni proizvodi kao izvor probiotičkih kultura, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Laura MiletićAntimikrobna aktivnost eteričnih ulja i hidrolata izabranih vrsta biljaka, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Markov, Ksenija; Delaš, Ivančica; Jug, Tjaša; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Jelić, Marko; Frece JadrankaSPME-GC-MS and Multivariate Analysis of Sensory Properties of Cheese in a Sack Matured with Probiotic Starter Cultures // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 1-23 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6439 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Kostelac, Deni; Jakopović, ŽeljkoFermentirana hrana: mikrobiologija i starter kulture
Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2020 -
40.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Vahčić, Nada; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaOchratoxin A contamination of traditional dry-cured meat products // Ochratoxin A and aflatoxin B1 - New Research / Hess, Reuben (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2020. str. 31-66 -
41.Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Brnić, Dragan; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Beck, Relja; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaA study of surface moulds and mycotoxins in Croatian traditional dry-cured meat products // International journal of food microbiology, 317 (2020), 108459, 7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Kostelac, Deni; Putnik, Predrag; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Bursać Kovačević, DanijelaEffects of electrotechnologies on enzymes in foods and food model systems // Current opinion in food science, 31 (2020), 47-56 doi:10.1016/j.cofs.2019.10.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Mlinar, ZdenkoRezultati monitoringa mikrobiološke ispravnosti gotovih jela u institucionalnim kuhinjama Grada Zagreba, 2019., postdiplomski specijalisticki, Zagreb
-
44.Novak, MarinaOdređivanje probiotičkog potencijala odabranih sojeva bakterija mliječne kiseline, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Marjan, MihaelaIMUNOMODULACIJSKA AKTIVNOST BAKTERIJA MLIJEČNE KISELINE, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Marušić Radovčić, Nives; Ježek, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Ćurić, Duška; Medić, HelgaThe effect of high pressure treatment on the quality of chicken breast meat // Croatian journal of food science and technology, 14 (2019), 3-4; 76-81 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Lešić, Tina; Mitak, Mario; Pleadin, JelkaToxicogenic fungi and the occurrence of mycotoxins in traditional meat products // Croatian Journal of Food Science and Technology, 11 (2019), 2; 272-282 doi:10.17508/CJFST.2019.11.2.05 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
48.Milković, Marin; Frece, Jadranka; Ježek, Damir; Šarkanj, BojanImportance of lifelong learning in the food processing industry in Croatia // Book of abstracts of 2 nd International Conference on Agriculture, Food anf Aqua & 15 th Annual Conference on Crop Science and Agriculture / Bieber, Rick (ur.).
Bali, Indonezija: Conference Series-Asia Pacific & Middle East, 2019. str. 31-31 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Šarkanj, Bojan; Frece, Jadranka; Ježek, Damir; Dodlek Šarkanj, Ivana; Milković, MarinColor sorting as a quick and cheap mycotoxin reduction method in the rye // Book of abstracts of 2 nd International Conference on Agriculture, Food anf Aqua and 15 th Annual Conference on Crop Science and Agriculture / Bieber, Rick (ur.).
Bali, Indonezija: Conference Series-Asia Pacific & Middle East, 2019. str. 28-28 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Frece, Jadranka; Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Jelić, Marko; Markov, KsenijaTraditional Cheese Maturing in Lambskin Sacks from Dalmatian Region // Current Developments in Food and Nutrition Research Vol.1 - Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America / Oluk, Aylin Cecile ; Karaca, Oya Berkay (ur.).
Lahti: Bentham Science, 2019. str. 71-83