Pregled po CROSBI profilu: Jasna Mrvčić (CROSBI Profil: 16132, MBZ: 216072)
Pronađeno 124 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Mrvčić, JasnaUpotreba rogača u prizvodnji jakih alkoholnih pića // Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj / Tomić, Franjo ; Peklić, Ivan (ur.).
Zagreb : Križevci: Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije, 2020. str. 81-88 -
2.Stanzer, Damir; Mrvčić, JasnaPrehrambeni i krmni kvasac // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 331-355 -
1.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, MarinaKvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010 -
1.Stanzer, Damir; Hanousek Čiča, Karla; Blesić, Milenko; Smajić Murtić, Mirela; Mrvčić, Jasna; Spaho, NerminaAlcoholic Fermentation as a Source of Congeners in Fruit Spirits // Foods, 12 (2023), 10; 1951, 23 doi:10.3390/foods12101951 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Kovačević, Monika; Čakić Semenčić, Mojca; Kodrin, Ivan; Roca, Sunčica; Perica, Jana; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Molčanov, Krešimir; Milašinović, Valentina; Brkljačić, Lidija; Barišić, LidijaBiological Evaluation and Conformational Preferences of Ferrocene Dipeptides with Hydrophobic Amino Acids // Inorganics, 11 (2023), 1; 29, 23 doi:10.3390/inorganics11010029 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Kovačević, Monika; Markulin, Dora; Zelenika, Matea; Marjanović, Marko; Lovrić, Marija; Polančec, Denis; Ivančić, Marina; Mrvčić, Jasna; Molčanov, Krešimir; Milašinović, Valentina et al.Hydrogen Bonding Drives Helical Chirality via 10-Membered Rings in Dipeptide Conjugates of Ferrocene-1,1′-Diamine // International Journal of Molecular Sciences, 23 (2022), 20; 12233, 31 doi:10.3390/ijms232012233 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Hanousek Čiča, Karla; Lukin, Priska; Derewiaka, Dorota; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirChemical Composition, Physical Properties, and Aroma Profile of Ethanol Macerates of Mistletoe (Viscum album) // Beverages, 8 (2022), 8; 46-61 doi:10.3390/beverages8030046 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Mrvčić, Jasna; Trontel, Antonija; Hanousek Čiča, Karla; Vahčić, Nada; Nikićević, Ninoslav; Spaho, Nermina; Mihaljević Žulj, Marin; Brodski, Aleksandar; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela et al.Chemical and sensorial characteristics of traditional fruit spirits from Southeast Europe // Glasnik Zaštite Bilja, 44. (2021), 6.; 80-89 (recenziran, članak, znanstveni)
-
6.Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Hanousek-Čiča, Karla; Kralj, Elizabeta; Čanadi Jurešić, GordanaLipid Composition of Sheffersomyces stipitis M12 Strain Grown on Glycerol as a Carbon Source // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 203-213 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6540 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Levaj, Branka; Matijević, Božidar; Zorić, Zoran; Dragović-Uzelac, Verica; Bursać Kovačević, Danijela; Lončarić, Sanja; Pedisić, Sandra; Elez Garofulić, Ivona; Mrvčić, Jasna; Čošić, Zrinka; Repajić, MajaThe perspectives of fresh-cut fruits and vegetables on the Zagreb market // Glasnik zaštite bilja, 43 (2020), 4; 76-85 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Filipan, Katarina; Blažić, Marijana; Stanzer, DamirPhysicochemical and aromatic characterization of carob macerates produced by different maceration conditions // Food Science & Nutrition, 8 (2020), 942-954 doi:10.1002/fsn3.1374 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Bevardi, Martina; Barišić, Lidija; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Vulić, Ana; Jakopović, Željko; Mrvčić, JasnaGluconobacter oxydans – potential biological agent for binding or biotransformation of mycotoxins // World Mycotoxin Journal, 12 (2019), 2; 153-161 doi:10.3920/WMJ2018.2324 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Hanousek Čiča, Karla; Pezer, Martina; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Čačić, Jasna; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela; Gajdoš Kljusurić, JasenkaIdentification of phenolic and alcoholic compounds in wine spirits and their classification by use of multivariate analysis // Journal of the Serbian Chemical Society, 84 (2019), 7; 663-677 doi:10.2298/JSC190115020H (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Hanousek Čiča, Karla; Rupert, Maja; Koczoń, Piotr; Derewiaka, Dorota; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Petravić-Tominac, Vlatka; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirCharacterisation of flavour compounds in Biska – a herbal spirit produced with mistletoe // Journal of The Institute of Brewing, 125 (2019), 1; 143-154 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Jakovljević, Tamara; Radojčić Redovniković, IvanaVoće i povrće kao biokatalizatori za dobivanje kiralnih spojeva // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 13 (2018), 3-4; 70-77 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Stulić, Višnja; Vukušić, Tomislava; Režek Jambrak, Anet; Bačun-Družina, Višnja; Popović, Dean; Mrvčić, Jasna; Herceg, ZoranQuantitative microbial assessment for Escherichia coli after treatment by high voltage gas phase plasma // Innovative food science & emerging technologies, 53 (2018), 26-35 doi:10.1016/j.ifset.2018.08.007 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Petravić-Tominac, Vlatka; Tolvajčić, Martina; Stanzer, Damir; Mrvcic, Jasna; Hanousek-Čiča, Karla; Šantek, BožidarPotencijal bakterija za proizvodnju bioetanola iz lignoceluloznih sirovina // Glasnik zaštite bilja, 41 (2018), 4; 74-82 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
15.Jakopović, Željko; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Pucić, Irina; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Stanzer, Damir; Zjalić, Slaven; Markov, KsenijaProperties and Fermentation Activity of Industrial Yeasts Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum, Candida utilis, and Kluyveromyces marxianus Exposed to AFB1, OTA, and ZEA // Food technology and biotechnology, 56 (2018), 2; 208-217 doi:10.17113/ftb.56.02.18.5582 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Petravić-Tominac, Vlatka; Tolvajčić, Martina; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Šantek, BožidarKvasci za proizvodnju bioetanola iz hidrolizata lignoceluloznih sirovina // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 5; 24-33 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
17.Stanzer, Damir; Ivanuša, Ines; Kazazić, Snježana; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, JasnaDiversity of lactic acid bacteria on organic flours and application of isolates in sourdough fermentation // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 12 (2017), 1-2; 44-51 (recenziran, članak, znanstveni)
-
18.Josipović, Renata; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Stanzer, Damir; Cvitković, Ante; Mrvčić, JasnaUpotreba začina u proizvodnji tradicionalnih sireva // Mljekarstvo, 66 (2016), 1; 12-25 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Mrvčić, JasnaMikrobiološka kvaliteta komercijalnog pekarskog kvasca na hrvatskom tržištu // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 10 (2015), 3-4; 95-100 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
20.Križanović, Stela; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Krpan, Maja; Cindrić, Mario; Bačun-Družina, Višnja; Stanzer, DamirCharacterization of a S-adenosyl-L-methionine (SAM)-accumulating strain of Scheffersomyces stipitis // International microbiology, 18 (2015), 3; 117-125 doi:10.2436/20.1501.01.241 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Josipović, Renata; Medverec Knežević, Zvonimira; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kazazić, Snježana; Mrvčić, JasnaImproved Properties and Microbiological Safety of Novel Cottage Cheese Containing Spices // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 4; 454-462 doi:10.17113/ftb.53.04.15.4029 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Stulić, Višnja; Mrvčić, Jasna; Milošević, Slobodan; Šimunek, Marina; Herceg, ZoranThe Effect of High Power Ultrasound and Cold Gas- Phase Plasma Treatments on Selected Yeast in Pure Culture // Food and Bioprocess Technology, 8 (2015), 4; 791-800 doi:10.1007/s11947-014-1442-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Kazazić, Snježana; Mrvčić, Jasna; Vahčić, Nada; Delaš, Frane; Ježek, Damir; Hruškar, Mirjana; Babić, Ivona; Markov, KsenijaComparison of sensory properties, shelf-life and microbiological safety of industrial sausages produced with autochthonous and commercial starter cultures // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 3; 307-316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Bevardi, Martina; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Bošnir, Jasna; Mrvčić, Jasna; Delaš, Frane; Markov, KsenijaAntifungal and Antipatulin Activity of Gluconobacter oxydans 1J Isolated from Apple Surface // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 64 (2013), 2; 279-284 doi:10.2478/10004-1254-64-2013-2308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Križanović, Stela; Mrvčić, Jasna; Stanić, Marina; Cepanec, Maja; Stanzer, DamirS-adenosyl-L-methionine production by an ergosterol-deficient mutant of Scheffersomyces stipitis // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 8 (2013), 1-2; 21-28 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
26.Butorac, Ana; Dodig, Ivana; Bačun-Družina, Višnja; Tishbee, Arye; Mrvčić, Jasna; Hock, Karlo; Diminić, Janko; Cindrić, MarioThe effect of starvation stress on Lactobacillus brevis L62 protein profile determined by de novo sequencing in positive and negative mass spectrometry ion mode // RCM. Rapid communications in mass spectrometry, 27 (2013), 9; 1045-1054 doi:10.1002/rcm.6528 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Mrvčić, Jasna; Butorac, Ana; Solić, Ema; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Cindrić, Mario; Stehlik-Tomas, VesnaCharacterization of Lactobacillus brevis L62 strain, highly tolerant to copper ions // World journal of microbiology & biotechnology, 29 (2013), 1; 75-85 doi:10.1007/s11274-012-1160-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Mrvčić, Jasna; Posavec, Sanja; Kazazić, Snježana; Stanzer, Damir; Peša, Andrea; Stehlik-Tomas, VesnaSpirit drinks: a source of dietary polyphenols // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2012), 2; 102-111 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Solić, Ema; Stehlik-Tomas, VesnaInteraction of lactic acid bacteria with metal ions : opportunities for improving food safety and quality // World journal of microbiology & biotechnology, 28 (2012), 9; 2771-2782 doi:10.1007/s11274-012-1094-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Đugum, Jelena; Mrvčić, Jasna; Markov, KsenijaMikrobiološka, fizikalno-kemijska i senzorska svojstva industrijskih kobasica proizvedenih s različitim komercijalnim starter kulturama // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 43 (2012), 4; 293-300 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
31.Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanEnhancement of Trigonopsis variabilis D-Amino Acid Oxidase Overproduction in Fed-batch Cultivation of Escherichia coli // Chemical and biochemical engeenering quartely, 25 (2011), 4; 513-517 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Landeka Dragičević, Tibela; Stehlik-Tomas, VesnaBacterial Stationary-Phase Evolution // Food technology and biotechnology, 49 (2011), 1; 13-23 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
33.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Grba, Slobodan; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaKiselo tijesto – tradicionalna i prirodna metoda za povećanje kvalitete pekarskih proizvoda // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 3/4; 89-99 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
34.Grba, Slobodan; Đaković, Zorislav; Stanzer, Damir; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Križanović, StelaEthanol production from corn semolina by bakers and wine yeasts // Technologica acta, 4 (2011), 1; 45-56 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
35.Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Grba, SlobodanThe Influence of Different Factors on Manganese Incorporation into Saccharomyces cerevisiae // Agriculturae Conspectus Scientificus, 74 (2009), 4; 327-332 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Bačun-Družina, Višnja; Mrvčić, Jasna; Butorac, Ana; Stehlik-Tomas, Vesna; Gjuračić, KrešimirThe influence of gene transfer on the lactic acid bacteria evolution // Mljekarstvo, 59 (2009), 3; 181-192 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaCopper binding by lactic acid bacteria (LAB) // Bioscience and microflora, 28 (2009), 1; 1-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Mrvčić, Jasna; Prebeg, Tatjana; Barišić, Lidija; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaZinc Binding by Lactic Acid Bacteria // Food technology and biotechnology, 47 (2009), 4; 381-388 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Božić, Dragana; Stehlik-Tomas, VesnaSirutka - sirovina za proizvodnju starter kultura za pekarstvo // Mljekarstvo, 58 (2008), 2; 95-111 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanIncorporation of Copper Ions by Yeast Kluyveromyces marxianus During Cultivation on Whey // Acta alimentaria, 37 (2008), 1; 133-139 doi:10.1556/AAlim.2007.0012 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
41.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Škevin, Dubravka; Grba, SlobodanOptimization of bioprocess for production of copper-enriched biomass of industrially important microorganism Saccharomyces cerevisiae // Journal of Bioscience and Bioengineering, 103 (2007), 4; 331-337 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Strganac, Goran; Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Petravić Tominac, Vlatka; Dalić, Tomislav; Mrvčić, JasnaKiselo tijesto u industrijskoj proizvodnji kruha // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 150 (2017), 6-10 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCharacterization of the Fermentation Process and Aroma Profile of Carob Brandy // 10th Central European Congress on Food-Proceedings of CE-Food 2021 / Brka, Muhamed ; Sarić, Zlatan ; Oručević Žuljević, Sanja ; Omanović-Mikličanin, Enisa ; Taljić, Irzada ; Biber, Lejla ; Mujčinović, Alen (ur.).
Cham: Springer, 2022. str. 68-87 doi:10.1007/978-3-031-04797-8_7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Nadih, Martina; Stanzer, Damir; Kazazić, Snježana; Mrvčić, JasnaTotal phenol content, antioxidant capacity and microbiological quality of some herbs and spices // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 232-237 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Frece, Jadranka; Mrvčić, Jasna; Uglešić, Iva; Lončar, Zdenko; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Markov, KsenijaIndustrial Sausage Produced with Autochthonous Starter Culture // Proceedigs 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 6-9 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaProizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2011. str. 361-371 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaInfluence of pre-ferment on wheat bread freshness and quality // 5th Internation Congress Flour-Bread 09, 7th Croatian Comgeress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2010. str. 376-384 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Glancer-Šoljan, Margareta; Ban, Siniša; Šoljan, Vice; Žeželj, Jasna; Matić, Veljko; Boševski, IgorNew technology for biological treatment of municipal and industrial wastewaters by selected mixed culture of microorganisms // Slovenski kemijski dnevi 1998 / Glavič, Peter, Brodnjak Vončina, Darinka (ur.).
Maribor: Tiskarna Tehniških fakultet, 1998. str. 370-375 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Tarandek, Ana; Zovko, Ljiljana; Cikron, Mirjam; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Roca, Sunčica; Barišić, Lidija; Kovačević, MonikaUtjecaj kiralnosti leucina na konformaciju i biološku aktivnost ferocenskih dipeptida izvedenih iz ferocen-1,1'-diamina i leucina // Influence of leucine chirality on conformational preferences and biological activity of ferrocene dipeptide derived from ferrocene-1, 1'-diamine and leucine / Žižek, Krunoslav ; Katančić, Zvonimir ; Kovačić, Marin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 143-143 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Mrvčić, Jasna; Kovačević, Monika; Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Barišić, LidijaBiological potential of ferrocene-containing peptides // Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb, 2022. str. 179-179 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Mrvčić, Jasna; Kovač, Veronika; Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, DamirAntimicrobial and antioxidative evaluation of ferrocene-containing resveratrol and curcumin derivates // Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb, 2022. str. 177-178 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Dobrinčić, Ana; Cegledi, Ena; Dobroslavić, Erika; Cvitković, Daniela; Mrvčić, Jasna; Dragović- Uzelac, VericaGreen synthesis of silver nanoparticles using seaweed Fucus virosides and Cystoseira barbata extracts // Natural recources, green technology and sustainable development / Radojčić Redovniković, I. ; Jakovljević, T. ; Stojaković, R. ; Erdec, D. ; Damjanović, A. (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2022. str. 128-128 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Cegledi, Ena; Dobroslavić, Erika; Dobrinčić, Ana; Cvitković, Daniela; Mrvčić, Jasna; Dragović- Uzelac, VericaGreen synthesis of silver nanoparticles using nettle (Uritca dioica L.), myrtle (Myrtus communis L.) and bay laurel (Laurus nobilis L.) leaf extracts // Natural resources, green technology and sustainable development, Book of abstratcs / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Damjanović, Anja (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2022. str. 133-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCHARACTERIZATION OF THE FERMENTATION PROCESS AND AROMA PROFILE OF CAROB BRANDY // Book of Abstracts / Sarić, Zlatan (ur.).
Sarajevo, 2021. str. 81-82 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
7.Kovačević, Monika; Mrvčić, Jasna; Čakić Semenčić, Mojca; Roca, Sunčica; Perica, Jana; Širić, Klara; Barišić, LidijaSynthesis, conformational analysis and preliminary biological evaluation of conjugates of ferrocene and hydrophobic amino acids // Book of Abstracts 27th Croatian Meeting of Chemists and Chemical Engineers with international participation / Marković, Dean ; Meštrović, Ernest ; Namjesnik, Danijel ; Tomašić, Vesna (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo, 2021. str. 260-260 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Petravić Tominac, Vlatka; Stanzer, DamirNutritional and aromatic characterization of carob liqueur // Book of Abstracts 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2019. str. 134-134 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
9.Hanousek Čiča, Karla; Kantoci, Helena; Filipan, Katarina; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Srečec, SinišaInfluence of maceration parameters on physicochemical properties of carob macerates // Book of abstracts, 9th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb, 2018. str. 127-127 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
10.Hanousek Čiča, Karla; Barač, Monika; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirTHE POTENTIAL OF GRAPE STEMS ETHANOLIC EXTRACTS FOR LIQUEUR PRODUCTION // Natural resources, green technology and sustainable development 3, Book of abstracts / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina, Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina. (ur.).
Zagreb, 2018. str. 75-75 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
11.Bačun-Družina, Višnja; Miđić, Jelena; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Huđek, Ana; Cindrić, Mario; Durgo, KsenijaThe negative influence of bacterium Lactobacillus plantarum on the growth of human HEp-2 laryngeal cancer cells // Book of Abstracts of the 11th Serbian Microbiologists Congress MICROMED 2017 with international participation / Obradović, D. ; Ranin, L. (ur.).
Beograd: Udruženje mikrobiologa Srbije, 2017. str. 138-139 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Rupert, Maja; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Derewiaka, Dorota; Koczoń, Piotr; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Hanousek Čiča, Karla; Wołosiak, RafałCharacterization and quality evaluation of mistletoe spirits // BIOLOGICALLY ACTIVE COMPOUNDS IN FOOD 2ND International Conference Book of abstracts
Łódź, Poljska, 2017. str. 17-17 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, ostalo) -
13.Jakopović, Željko; Mrvčić, Jasna; Pleadin, Jelka; Barišić, Lidija; Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Markov, KsenijaFT-IR spectroscopy as a method to detected cell surface components of Gluconobacter oxydans involved in the bacteria-OTA interaction // Journal of Biotechnology, volume 256, Supplement
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
14.Levaj, Branka; Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, Danijela; Herceg, Korina; Matijević, Božidar; Piskač, Robert; Repajić, Maja; Dragović-Uzelac, Verica; Lončarić, Sanja; Zorić, Zoran et al.“Fresh cut” fruits and vegetables in Croatia // Book of Abstracts of International symposium on sustainable fruit production
Donja Stubica, Hrvatska, 2016. str. 41-41 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Markov, Ksenija; Mrvčić, Jasna; Pleadin, Jelka; Delaš, Frane; Frece, JadrankaFT-IR spectroscopy applied to identification of functional groups on the surface of Gluconobacter oxydans involved in the bacteria–ochratoxin A interaction // Programme and Abstracts of Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease
Šibenik, Hrvatska, 2015. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
16.Posavec, Sanaj; Kazazić, Snježana; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, JasnaPolyphenolic profile and antioxidative activity of croatian traditional bitters // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 97-97 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
17.Ivanuša, Ines; Kazazić, Snježana; Mikelec, Krunoslav; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Mrvčić, JasnaORGANIC CEREAL SPECIES DIVERSITY AND CHARACTERIZATION OF THEIR FERMENTATION AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY // Book of Abstracts / Frece, J. (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 82-82 (poster, sažetak, znanstveni) -
18.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane; Stanzer, Damir; Nadih, Martina; Mrvčić, JasnaIncreased nutritional quality and microbiological safety of novel cottage cheese containing spices // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 187-187 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Frece, Jadranka; Mrvčić, Jasna; Uglešić, Iva; Lončar, Zdenko; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Markov, KsenijaIndustrial sausage produced with autochthonous starter culture // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 91-91 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Nadih, Martina; Medverec Knežević, Zvonimira; Mrvčić, Jasna; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane; Stanzer, DamirNUTRITIVE VALUE AND QUALITY OF CHEESE WITH DIFFERENT SPICES // One Health Symposium
Slavonski Brod, 2014. str. 10-10 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
21.Miličević, Borislav; Stehlik Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Čačić, JAsnaSmjernice razvoja industrijske proizvodnje jakih alkoholnih pića // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 50-51 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Butorac, Ana; Cindrić, Mario; Mrvčić, Jasna; Bačun-Družina; VišnjaEvolution of bacterial population: The metabolic engineering of Lactobacillus brevis // The 2th International Symposium "Vera Johanides" / Kniewald ; Zlatko (ur.).
Zagreb: D.S.M-grafika d.o.o, 2013. str. 122-122 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
23.Butorac, Ana; Dodig, Ivana; Cindrić, Mario; Tishbee, Arye; Mrvčić, Jasna; Hok, Karlo; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, VišnjaThe effects of starvation on Lactobacillus brevis L62 evolution // 10th Symposium on lactic acid bacteria: Celebrating 30 years of LAB research / Hugenholtz, Jeroen (ur.).
Egmond aan Zee: Federation of European Microbiological Societies , 2011, 2011. str. A 001-A 001 (poster, sažetak, znanstveni) -
24.Mrvčić, Jasna; Šolić, Ema; Butorac, Ana; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaThe effect of metal ions supplementation on growth and binding capacity of lactic acid bacteria // 7th International congress of food technologists, biotecnologists and nutritionist / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Baris, Zaprešić, 2011. str. 67-67 (poster, sažetak, znanstveni) -
25.Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Barišić, Danica; Raspović, Ivana; Križanović, StelaThe design of starters for wheat sourdough breadmaking process // 7th international congress of food technologists, biotechnologists and nutritionist / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Baris, Zaprešić, 2011. str. 68-68 (poster, sažetak, znanstveni) -
26.Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaProizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2011. (poster, sažetak, znanstveni) -
27.Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Župetić, Jurica; Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, VesnaEvolution of multi-niche bacteria Lactobacillus brevis and Lactobacillus plantarum during prolonged stationary phase // Programme and abstracts / Power of microbes in industry and environment 2010 / Frece, J., Kos, B., Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2010, 2010. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Butorac, Ana; Cindrić, Mario; Dodig, Ivana; Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, VišnjaIdentification and characterization of Lactobacillus brevis L62 proteins after prolonged period of starvation // Programme and abstracts / Power of microbes in industry and environment 2010 / Frece, J., Kos, B., Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society , 2010, 2010. str. 33-33 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Bačun-Družina, Višnja; Klinčić, Tibor; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas VesnaThe role of Lactobacillus brevis L62 plasmids during prolonged stationary phase // Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica / Nagy, K (ur.).
Keszthely: The role of Lactobacillus brevis L62 plasmids during prolonged stationary phase, 2009. str. 118-118 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Baranašić, Damir; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, VišnjaAntibiotic resistance of Lactobacillus brevis L62 // Cesar 2009 Central European Symposium on Antimicrobial Resistance / Maravić Vlahoviček , Gordana (ur.).
Zadar: Croatian Microbiological Society, 2009. str. 35-35 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
31.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaInfluence of preferment on wheat bread fresshness and quality // 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists: "Flour - Bread" / Ugarčić Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, Departmen of Cereal Processing Technologies., 2009. str. 93-93 (poster, sažetak, znanstveni) -
32.Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Filipčić, Martina; Stehlik-Tomas, Vesna; Gjuračić, KrešimirBacterial evolution during prolonged stationary phase // 50 godina molekularne biologije u Hrvatskoj -zbornik sažetaka / Zahratka, K. ; Plohl, M. ; Ambriović-Ristov, A. (ur.).
Zagreb: Institut Ruđer Bošković, 2008. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Gjuračić, Krešimir; Bačun-Družina, VišnjaThe various coexistence of enterobacteria with Lactobacillus brevis L62 in mixed cultures // Book of Abstracts / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Hađina, Suzana ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2008. str. 135-135 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Šoljan, Vice; Žeželj, Jasna; Glancer-Šoljan, Margareta; Ban, SinišaBiološka razgradnja formaldehida, metanola i butanola pomoću odabrane mješovite kulture bakterija u otpadnoj vodi iz proizvodnje melaminskih smola // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Karlović, Damir, Marić, Vladimir, Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb: Prehrambeno biotehnolo{ki fakultet Zagreb, 1998. str. 156-157 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Glancer-Šoljan, Margareta; Šoljan, Vice; Žeželj, Jasna; Ban, SinišaUklanjanje dušika iz otpadnih voda farmaceutske industrije pomoću odabrane mješovite kulture bakterija // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Zagreb, 1998. str. 154-155 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Hanousek Čiča, Karla; Rupert, Maja; Mrvčić, Jasna; Jedrejčić, Petra; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Stanzer, DamirPolifenolni sastav i antioksidativna aktivnost biske - tradicionalne istarske travarice // 10. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja
Osijek, Hrvatska, 2017. str. 124-124 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
2.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Vuksan, Ivana; Grba, SlobodanEnrichment of lactic acid bacteria (LAB) with Zn2+ // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress on Food Technologists Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Cavtat, Hrvatska, 2008. str. 197-197 (poster, sažetak, znanstveni) -
3.Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Serdar, Maja; Bevardi Martina; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanThe Production of Ethanol from Corn Semolina by Yeast Saccharomyces cerevisiae // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress OF FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS AND NUTRITIONISTS
Opatija, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Mrvčić, JasnaUvjeti i procesi ugradnje biogenih elemenata u bakterije mliječne kiseline, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Kralj, JadrankaAntimikrobna aktivnost eteričnog ulja mirte, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Cikron, MiriamANTIMIKROBNA I ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST FEROCENSKIH PEPTIDA DOBIVENI IZ FEROCEN-1,1'-DIAMINA, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Mikulić, AnaBIOLOŠKA EVALUACIJA FEROCENSKIH PEPTIDA IZVEDENIH IZ FEROCENSKE AMINOKISELINE I HIDROFOBNIH AMINOKISELINA - VAL, LEU I PHE, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Granić, DoraPolifenolni profil Biske, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
5.Filipan, KatarinaFizikalno-kemijska i fitokemijska karakterizacija Biske, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
6.Barač, MonikaFitokemijska karakterizacija macerata peteljki grožđa, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
7.Vrdoljak, JosipaUTJECAJ MIKOTOKSINA NA FEERMENTACIJSKU AKTIVNOST BAKTERIJA MLIJEČNE KISELINE, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Jedrejčić, PetraKARAKTERIZACIJA BISKE – TRADICIONALNE ISTARSKE TRAVARICE, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Malnar, MajaKVALITETA RAKIJE ŠLJIVOVICE PROIZVEDENE OD NOVE SORTE ŠLJIVE TOP KING, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Banović, NevenkaKVALITETA RAKIJE LOZE PROIZVEDENE PRI RAZLIČITIM UVJETIMA FERMENTACIJE OD SORTE GROŽĐA IZABELA, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Martinović, TomislavMACERACIJA U PROIZVODNJI JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Strganac, GoranPROIZVODNJA KRUHA PRODUŽENE TRAJNOST S POMOĆU BAKTERIJE Leuconostoc mesenteroides, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Ćapin, MarkoDESTILACIJA U PROIZVODNJI JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Fiket, MarijanaAROMATIČNO I LJEKOVITO BILJE U PROIZVODNJI JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Ivanuša, InesIDENTIFIKACIJA I KARAKTERIZACIJA BAKTERIJA MLIJEČNE KISELINE IZOLIRANIH IZ BRAŠNA EKOLOŠKI UZGOJENIH ŽITARICA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Posavec, SanjaPolifenolni profil i antioksidativna aktivnost jakih alkoholnih pića proizvedenih na području Republike Hrvatske, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Bartulović, KatarinaUtjecaj sazrijevanja i odležavanja destilata na njegovu antioksidativnu aktivnost, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Vrebac, MarijaBiološki aktivni spojevi u jakim alkoholnim pićima, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Kiš, MajaUtjecaj mliječno-kisele fermentacije na antimikrobnu i antioksidativnu aktivnost kiselog tijesta, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Vrdoljak, BarbaraAnalitičke metode u procesima biosorpcije, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Raspović, IvanaMetabolička aktivnost različitih vrsta bakterija mliječne kiseline tijekom rasta u modificiranoj MRS podlozi, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Ilić, IvanaProizvodnja šljivovice u Republici Hrvatskoj, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Moćan, DujePrimjena kiselog tijesta u proizvodnji peciva, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Hrsto, OzrenProizvodnja egzopolisaharida s pomoću bakterije Leuconostoc mesenteroides, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Šolić, EmaUgradnja iona metala u bakterije mliječne kiseline adaptirane na visoke koncentracije iona metala, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Peroš, AnaPriprema škrobnih sirovina za proizvodnju jakih alkoholnih pića, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Mikelec, KrunoslavProizvodnaj pšeničnog kruha uz dodatak kvasnog i kiselog predfermenta, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Drgalić, JelenaBiosorpcija iona bakra s pomoću bakterija mliječne kiseline, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Dalić, TomislavProizvodnja bijelog kruha pomoću bakterija mliječne kiseline, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Filipčić, MartinaFenotip umjerene prednosti rasta enterobakterija nad L. brevis L62 u mješovitim kulturama tijekom produljene stacionarne faze, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Marinković, JelenaUTJECAJ IONA CINKA NA METABOLIČKU AKTIVNOST BAKTERIJA MLIJEČNE KISELINE, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Vuksan, IvanaUGRADNJA IONA CINKA U BAKTERIJE MLIJEČNE KISELINE, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Penić, JerkoBIOSORPCIJA IONA CINKA U BAKTERIJE MLIJEČNE KISELINE, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, VesnaPekarski proizvodi kao funkcionalna hrana, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, ostali članci/prilozi).