Pregled po CROSBI profilu: Rajka Božanić (CROSBI Profil: 14299, MBZ: 182265)
Pronađeno 259 radova
-
1.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić Jurina, Irena; Božanić, RajkaProizvodnja sira tipa feta sa smanjenim udjelom soli // Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 38-38 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Lisak Jakopović, Katarina; Repajić, Maja; Rumora Samarin, Ivana; Božanić, Rajka; Blažić, Marijana; Barukčić Jurina, IrenaFortification of Cow Milk with Moringa oleifera Extract: Influence on Physicochemical Characteristics, Antioxidant Capacity and Mineral Content of Yoghurt // Fermentation, 8 (2022), 545-562 doi:10.3390/fermentation8100545 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Šertović, Edina; Sarić, Zlatan; Oraščanin, Melisa; Božanić, Rajka; Barać, Miroljub; Omanović-Mikličanin , MelisaFunctional properties of cow's milk and soy drinks prepared by fermentation with probiotic and yoghurt bacteria // Food Science and Technology, 42 (2022), 1-8 doi:10.1590/fst.66821 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Barukčić, Irena; Filipan, Katarina; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, Rajka; Blažić, Marijana; Repajić, MajaThe Potential of Olive Leaf Extract as a Functional Ingredient in Yoghurt Production: The Effects on Fermentation, Rheology, Sensory, and Antioxidant Properties of Cow Milk Yoghurt // Foods, 11 (2022), 5; 11-00701, 18 doi:https://.org/10.3390/foods11050701 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Božanić, Rajka; Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, KatarinaTrends in the production of functional dairy products // V. International ISCMP Joint Science Congress of Material and Polymers. Book of Abstracts & Proceedings, 2021. Turkey / Oral, Ayhan ; Gursoy, Oguz ; Yilmaz, Yusuf (ur.).
Burdur: Chemists Society and Sidas Medya Ldt. Sti. (Turkey), 2021. str. 20-20 (plenarno, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
6.Barukčić, Irena; Ščetar, Mario; Lisak Jakopović, Katarina; Kurek, Mia; Božanić, Rajka; Galić, KataOverview of packaging materials for Dairy packaging // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 16 (2021), 3-4; 86-93 doi:10.31895/hcptbn.16.3-4.5 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Vasiljević, DoroteaPrihvatljivost napitaka na bazi sirutke tipa Rivella, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Breški, MartinaJestive pokrivke u mljekarstvu, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Ježić, AnjaSirevi sa smanjenom količinom soli, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Križanac, ValentinaOptimiranje proizvodnje zobenog napitka iz zrna zobi te proizvodnja fermentiranog proizvoda, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Anamaria DominkoProizvodnja i kontrola kvalitete sladoleda King Obsession, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Iva JurecTrendovi u proizvodnji funkcionalnih mliječnih proizvoda, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Božić, Angela; Božanić, RajkaProduction of Feta Cheese with a Reduced Salt Content // Hrana u zdravlju i bolesti, 9 (2020), 1; 9-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Barukčić, Irena; Ščetar, Mario; Marasović, Iva; Lisak Jakopović, Katarina; Galić, Kata; Božanić, RajkaEvaluation of quality parameters and shelf life of fresh cheese packed under modified atmosphere // Journal of food science and technology, 57 (2020), 2722-2731 doi:10.1007/s13197-020-04308-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Šertović, Edina; Sarić, Zlatan; Božanić, Rajka; Barać, Miroljub; Barukčić, Irena; Kostić, AleksandarFermentation of Cow’s Milk and Soy Milk Mixture with L. acidophilus Probiotic Bacteria with Yoghurt Culture // IFMBE Proceedings - 30th Scientific-Experts Conference of Agriculture and Food Industry / Brka, Muhamed, Omanović-Mikličanin, Enisa, Karić, Lutvija, Falan, Vedad, Toroman, Almir (ur.)., 2020. str. 251-259 doi:10.1007/978-3-030-40049-1_32
-
16.Šertović, Edina; Sarić, Zlatan; Barać, Miroljub; Barukčić, Irena; Kostić, Aleksandar; Božanić, RajkaPhysical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of a Probiotic Beverage Produced from Different Mixture of Cow's Milk and Soy Beverage by Lactobacillus acidophilus La5 and Yogurt Culture // Food Technology and Biotechnology, 57 (2019), 4; 461-471 doi:10.17113/ftb.57.04.19.6344 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
17.Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, RajkaValorisation of Whey and Buttermilk for Production of Functional Beverages – An Overview of Current Possibilities // Food Technology and Biotechnology, 57 (2019), 4; 448-460 doi:10.17113/ftb.57.04.19.6460 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Božić, Angela; Božanić, RajkaProduction of feta cheese with a reduced salt content // Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference With Food to Health / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2019. str. 160-160 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
19.Šertović, Edina; Sarić, Zlatan; Božanić, Rajka; Barać, Miroljub; Barukčić, Irena; Kostić, AelksandarFermentation of cow's milk and soy milk mixture with L. acidophilus probiotic bacteria with yoghurt culture. // Book of Abstracts, 30th INTERNATIONAL SCIENTIFIC- EXPERT CONFERENCE OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY
Sarajevo, 2019. str. 88-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Dorić, Iva; Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Božanić, RajkaUtjecaj mlijeka na zdravlje čovjeka // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 14 (2019), 1-2; 24-32 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
21.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Božanić, RajkaBioactive components derived from bovine milk // Mljekarstvo, 69 (2019), 3; 151-161 doi:10.15567/mljekarstvo.2019.0301 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
22.Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, RajkaWhey and Buttermilk—Neglected Sources of Valuable Beverages // Natural Beverages / Grumezescu, Alexandru Mihai ; Holban, Alina Maria (ur.).
Cambridge (MA): Elsevier, 2019. str. 209-242 doi:10.1016/B978-0-12-816689-5.00008-0 -
23.Lisak Jakopović, Katarina; Cheison, Seronei Chelulei; Kulozik, Ulrich; Božanić, RajkaComparison of selective hydrolysis of α- lactalbumin by acid Protease A and Protease M as alternative to pepsin: potential for β- lactoglobulin purification in whey proteins // Journal of dairy research, 86 (2019), 114-119 doi:10.1017/S0022029919000086 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Ščetar, Mario; Barukčić, Irena; Kurek, Mia; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, Rajka; Galić, KataPackaging perspective of milk and dairy products // Mljekarstvo, 69 (2019), 1; 3-20 doi:10.15567/mljekarstvo.2019.0101 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
25.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Božanić, RajkaBioaktivne komponente mlijeka // Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 36-37 (plenarno, domaća recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
26.Božanić, Rajka; Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, IrenaVrste mlijeka. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018 (Udžbenik)
-
27.Barukčić, Irena; Bilandžić, Nina; Markov, Ksenija; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, RajkaReduction in aflatoxin M1 concentration during production and storage of selected fermented milks // International journal of dairy technology, 71 (2018), 3; 734-740 doi:10.1111/1471-0307.12490 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, Katarina, Karlović, Sven; Sedak, Marija; Keškić, Marta; Juraga, Edita; Božanić, RajkaUtjecaj odabrane starter kulture na proces proizvodnje i svojstva svježeg kravljeg sira // Zbornik sažetaka 43. Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 61-62 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
29.Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, Katarina; Repajić, Maja; Lovrić, Katarina; Božanić, RajkaUtjecaj dodatka ekstrakta cvijeta bazge i majčine dušice na trajnost i svojstva svježeg kravljeg sira od sirovog mlijeka // Zbornik sažetaka 43. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 46-47 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
30.Barukčić, Irena; Bilandžić, Nina; Markov, Ksenija; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, RajkaReduction in aflatoxin M1 concentration during production and storage of selected fermented milks // International journal of dairy technology, 71 (2018), 3; 734-740 doi:10.1111/1471-0307.12490 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Barukčić, Irena; Gracin, Leo; Režek Jambrak, Anet; Božanić, RajkaComparison of chemical, rheological and sensory properties of kefir produced by kefir grains and commercial kefir starter // Mljekarstvo, 67 (2017), 3; 169-176 doi:10.15567/mljekarstvo.2017.0301 (domaća recenzija, članak, ostalo)
-
32.Dukarić, TerezijaFermentacija mješavine kravljeg mlijeka i sojinog napitka probiotičkom bakterijom Lactobacillus acidophilus uz jogurtnu kulturu, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Tretnjak, KarmelaOdređivanje antioksidacijske aktivnosti u kiseloj i slatkoj sirutki, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Zrilić, MateaOdrživost skute pakirane u modificiranoj atmosferi, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Vučemilović, FilipFermentacija mješavine kravljeg mlijeka i sojinog napitka probiotičkom bakterijom Lactobacillus casei LC-Y uz jogurtnu kulturu, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Marinčić, MarinaUtjecaj ultrazvuka na taloženje proteina u slatkoj sirutki nakon toplinske obrade, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Telišman, AndreaKontrola kvalitete mlijeka iz mljekomata na području Zagrebačke županije, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, RajkaPrehrambena i zdravstvena vrijednost sirutke kao funkcionalne hrane // 10. Međunarodni znanstveno-stručni skup - Hranom do zdravlja
Osijek, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Maltar-Strmečki, Nadica; Valić, Srećko; Bilandžić, Nina; Božanić, RajkaDetermination of antioxidant potential and mineral content in sweet and acid whey // 28. International Scientific-expert Conference of Agriculture and Food Industry : Book of Abstracts / Drkenda, Pakeza ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo, 2017. str. 52-52 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Latin, MajaFermentacija mlijeka kombuchom, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Ana-Marija DujmovićFermentacija kefira kombinacijom komercijalne kefirne kulture i kefirnih zrnaca, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Barukčić, Irena; Zubović, Marija; Švigir, Irena; Božanić, RajkaPrihvatljivost deserata na bazi sirutkinih sireva tipa Ricotta i Mysost // Zbornik sažetaka 42. Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Božanić, Rajka (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. str. 50-51 (poster, sažetak, ostalo) -
43.Barukčić, Irena; Božanić, RajkaSporedni proizvodi mliječne industrije – zanemarena funkcionalna hrana // Zbornik sažetaka 42. Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjen / Božanić, Rajka (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. str. 41-42 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Barukčić, Irena, Časek, Dražen, Vahčić, Nada, Božanić, RajkaOptimising process parameters of sweet whey ultrafiltration // Book of Abstracts - Natural resources, green technology & sustainable development 2 / Radojčić Redovniković, Ivana, Radošević, Kristina, Jakovljević, Tamara, Stojaković, Renata, Gaurina Srček, Višnja, Erdec Hendrich, Dina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2016. str. 63-69 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Božanić, RajkaPhysiological significance, structure and isolation of α-lactalbumin // Mljekarstvo, 66 (2016), 1; 3-11 doi:10.15567/mljekarstvo.2016.0101 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
46.Barukčić, Irena; Herceg, Zoran; Ježek, Damir; Vahčić, Nada; Božanić, RajkaInfluence of high intensity ultrasound on milk fermentation by yoghurt culture // 26th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONFERENCE OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY - Book of abstracts / Drkenda, P. ; Dučić, B. (ur.).
Sarajevo: TMP d.o.o., 2015. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
47.Jurković, PetraUsporedba mlijeka kopitara (kobila i magarica) s mlijekom papkara (krava i bivolica), 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Pikutić, MarijaKVALITETA SIROVOG MLIJEKA IZ MLJEKOMATA, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Telišman, AndreaUSPOREDBA KEFIRA PROIZVEDENOG KEFIRNIM ZRNCIMA I KOMERCIJALNOM MLJEKARSKOM KULTUROM, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Zubović, MarijaOPTIMIRANJE PROIZVODNJE ALBUMINSKOG SIRA TIPA RICOTTA I DESERATA NA BAZI TOG SIRA, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Švigir, IrenaOPTIMIRANJE PROIZVODNJE SIRA TIPA MYSOST I DESERTA NA BAZI TOG SIRA, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.Sokić, ViktorijaPROMJENA KONCENTRACIJE AFLATOKSINA M1 PRI TEHNOLOŠKOM PROCESU PROIZVODNJE I ČUVANJA PROBIOTIČKOG FERMENTIRANOG MLIJEKA, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Volarić, VeronikaPROMJENA KONCENTRACIJE AFLATOKSINA M1 PRI TEHNOLOŠKOM PROCESU PROIZVODNJE I ČUVANJA JOGURTA, KISELOG MLIJEKA, VRHNJA I KEFIRA, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
54.Mihaljević, JelenaUtjecaj tehnološke obrade na koncentraciju aflatoksina M1 u mliječnim proizvodima, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
55.Mihalić, VjeranPROMJENA KONCENTRACIJE AFLATOKSINA M1 PRI TEHNOLOŠKOM PROCESU PROIZVODNJE I ČUVANJA SVJEŽEG SIRA I SIRA TIPA FETA, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
56.Kisić, SandraKorelacija količine laktoze i točke ledišta steriliziranog mlijeka tijekom hidrolize pri različitim temperaturama, 2015., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
57.Barukčić, Irena; Božanić, Rajka; Kulozik, UlrichInfluence of process temperature and microfiltration pre-treatment on flux and fouling intensity during cross-flow ultrafiltration of sweet whey using ceramic membranes // International dairy journal, 51 (2015), 1-7 doi:10.1016/j.idairyj.2015.07.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, Katarina; Herceg, Zoran; Karlović, Sven; Božanić, RajkaInfluence of high intensity ultrasound on microbial reduction, physico-chemical characteristics and fermentation of sweet whey // Innovative food science & emerging technologies, 27 (2015), 94-101 doi:10.1016/j.ifset.2014.10.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Barukčić, Irena; Božanić, Rajka; Kalit, Samir; Lisak Jakopović, Katarina; Magdić, Višnja; Matijević, Bojan; Perko, Bogdan; Rogelj, Irena; Stručić, DanijelaSirarstvo u teoriji i praksi. Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2015 (prirucnik)
-
60.Marković, IvanaUTJECAJ STANDARDIZACIJE I TOPLINSKE OBRADE NA KEMIJSKI SASTAV I SVOJSTVA MLIJEKA, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Vicković, DoloresUTJECAJ ULTRAZVUKA NA TIJEK FERMENTACIJE MLIJEKA JOGURTNOM KULTUROM, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
62.Mihaljević, IvanUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu obranog mlijeka, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
63.Grubišić, IvanaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalno-kemijska i mikrobiološka svojstva sirutke, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
64.Bašić, MarijelaPurification of bovine colostrum contaminated with antibiotics and separation of immunoglobulins, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Knežević, AnjaUTJECAJ ULTRAZVUKA NA FERMENTACIJU SIRUTKE ACIDOFILNOM I JOGURTNOM KULTUROM, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
66.Ramljak, VanjaUSPOREDBA MIKROBIOLOŠKE KVALITETE INDUSTRIJSKOG SLADOLEDA I SLADOLEDA U SLASTIČARNI, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
67.Mršić, MajaKorelacija metoda za određivanje proteina u mliejku i sirutki, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
68.Božanić, Rajka; Barukčić, Irena; Markov, Ksenija; Bilandžić, NinaUtjecaj tehnološkog postupka na koncentraciju aflatoksina M1 u mliječnim proizvodima // Zbornik sažetaka 41. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Samaržija, Dubravka (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 36-37 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
69.Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, Katarina; Herceg, Zoran; božanić, RajkaUtjecaj ultrazvuka na kvalitetu i fermentaciju sirutke // Zbornik sažetaka 41. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Samaržija, Dubravka (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 67-68 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Barukčić, Irena; Božanić, Rajka; Kulozik, UlrichEffect of pore size and process temperature on flux, microbial reduction and fouling mechanisms during sweet whey cross-flow microfiltration by ceramic membranes // International dairy journal, 39 (2014), 1; 8-15 doi:10.1016/j.idairyj.2014.05.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Sokić, ViktorijaUsporedba određivanja gustoće mlijeka piknometrom i laktodezitometrom, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
72.Stanić, DraganaOptimiranje uvjeta protočne mikrofiltracije sirutke, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
73.Sabljak, VanjaOdređivanje trajnosti tradicionalnog svježeg sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
74.Mlakar, NikolinaPROIZVODNJA SIRA I VRHNJA NA TRADICIONALNI NAČIN, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
75.Sabljak, Vanja; Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Pejaković, Anđelka; Božanić, RajkaOdređivanje trajnosti tradicionalnog svježeg sira // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 8 (2013), 3-4; 115-122 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
76.Barukčić, IrenaOPTIMIRANJE DJELOTVORNOSTI PROCESA MIKROFILTRACIJE I ULTRAFILTRACIJE SIRUTKE PRIMJENOM KERAMIČKIH MEMBRANA, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
77.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Slačanac; VedranUloga i važnost biotehnologije u proizvodnji fermentirane hrane // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske : u povodu 20. obljetnice utemeljenja Znanstvenog vijeća za poljoprivredu i šumarstvo : sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 37-37 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
78.Lisak Jakopović, KatarinaOptimiranje uvjeta selektivne enzimske hidrolize proteina sirutke u svrhu njihove izolacije, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
79.Lisak, Katarina; Toro-Sierra, Jose; Kulozik, Ulrich; Božanić, Rajka; Cheison, Seronei CheluleiChymotrypsin selectively digests β-lactoglobulin in whey protein isolate away from enzyme optimal conditions: Potential for native α-lactalbumin purification // Journal of dairy research, 80 (2013), 1; 14-20 doi:10.1017/S0022029912000416 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
80.Božićević, NikolinaUsporedba metoda određivanja udjela suhe tvari u toplinski obrađenom mlijeku, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
81.Bencek, MonikaANTIBIOTICI U MLIJEKU, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
82.Perica, TomislavOdređivanje trajnosti domaćeg vrhnja, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
83.Samardžić, AnđelaOPTIMIRANJE VOĆNIH NAPITAKA NA BAZI SLATKE REKONSTITUIRANE SIRUTKE, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
84.Mihić, DraganaOPTIMIRANJE PROCESA ULTRAFILTRACIJE SIRUTKE PRI 40°C, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
85.Oštarić, AntonijaOPTIMIRANJE VOĆNIH NAPITAKA NA BAZI ZAKISELJENE REKONSTITUIRANE SIRUTKE, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
86.Časek, DraženOptimiranje procesa ultrafiltracije sirutke pri temperaturi od 25°C, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
87.Kos, MartinaUTJECAJ TRETMANA ULTRAZVUKOM PRI RAZLIĈITIM TEMPERATURAMA I CIKLUSIMA NA KAKVOĆU SIRUTKE, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
88.Legac, AnaUTJECAJ DODATKA OBRANOG MLIJEKA I SIRUTKE U PRAHU NA VISKOZNOST I SENZORSKA SVOJSTVA TEKUĆEG JOGURTA, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
89.Bašić, Zoran; Božanić, Rajka; Konjačić, Miljenko; Đermadi, Jasna; Antunac, Neven; Volarić, VeraKemijska i higijenska kvaliteta mlijeka na farmama mliječnih krava u tri hrvatske regije // Mljekarstvo, 62 (2012), 4; 251-260 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
90.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaMlijeko i mliječni proizvodi / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012 -
91.Lisak, Katarina, Jeličić, Irena, Tratnik, Ljubica, Božanić, RajkaEnzimske metode izolacije proteina sirutke // Zbornik sažetaka 40.-og Hrvatskog Simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem / Samaržija, D. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 42-43 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
92.Jeličić, Irena; Lisak, Katarina; Vahčić, Nada; Božanić, RajkaSensoric profile and chemical analysis of sweet and acid whey // Book of Abstract / Yercan, Murat ; Tosun, Duygu ; Albayram, Zubeyde (ur.).
Izmir: EGE University, Faculty of Agriculture, 2012. str. 173-173 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
93.Lisak, Katarina; Jeličić, Irena; Vahčić, Nada; Božanić, RajkaOptimization of the sweet whey microfiltration // Book of abstracts / Yercan, Murat ; Tosun, Duygu ; Albayram, Zubeyde (ur.).
Izmir: EGE University, Faculty of Agriculture, 2012. str. 176-176 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Jeličić, Irena; Božanić, Rajka; Brnčić Mladen, Tripalo, BrankoInfluence and comparison of thermal, ultrasonic and thermo-sonic treatments on microbiological quality and sensory properties of rennet cheese whey // Mljekarstvo, 62 (2012), 3; 165-178 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
95.Perši, Nina; Vulić, Ana; Pleadin, Jelka; Božanić, RajkaKakvoća svježeg domaćeg i polutvrdog sira s područja Varaždinske i Zagrebačke županije // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 43 (2012), 201-206 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
96.Lisak, Katarina; Lenc, Maja; Jeličić, Irena; Božanić, RajkaSensory evaluation of the strawberry flavored yoghurt with stevia and sucrose addition // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), Special Issue; 39-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
97.Jeličić, Irena; Lisak, Katarina; Božanić, RajkaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka, ultrazvuka i pulsirajućeg električnog polja na sastojke i svojstva mlijeka // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 3-13 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
98.Šućurović, MarijaOPTIMIRANJE PROCESA MIKROFILTRACIJE SIRUTKE PRI TEMPERATURI 20°C, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
99.Abramović, IvanaOPTIMIRANJE PROCESA MIKROFILTRACIJE SIRUTKE PRI TEMPERATURI 40°C, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
100.Barjaktarić, MateaUtjecaj udjela mliječne masti i dodatka sirutke u prahu na viskoznost i senzorska svojstva pitkog jogurta, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb