Pregled po CROSBI profilu: Sunčica Beluhan (CROSBI Profil: 14178, MBZ: 178364, ORCID: 0000-0003-0138-6286)
-
1.Grubišić, Marina; Galić Perečinec, Maja; Peremin, Ines; Mihajlovski, Katarina; Beluhan, Sunčica; Šantek, Božidar; Ivančić Šantek, MirelaOptimization of Pretreatment Conditions and Enzymatic Hydrolysis of Corn Cobs for Production of Microbial Lipids by Trichosporon oleaginosus // Energies, 15 (2022), 9; 3208, 16 doi:10.3390/en15093208 (recenziran, članak, znanstveni)
-
2.Antonija VarjačićUtjecaj mikrobioloških i tehnoloških parametara na kemijski sastav i senzorska svojstva kombuche, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Lana KlaićMetode predobrade lignocelulozne biomase za povećanje prinosa bioplina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Mariana LenčekPerspektive i izazovi u industrijskoj biotehnologiji, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Marko ŽerjavEnzimska hidroliza celulozne biomase, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Grubišić, Marina; Galić Perečinec, Maja; Peremin, Ines; Mihajlovski, Katarina; Beluhan, Sunčica; Šantek, Božidar; Ivančić Šantek, MirelaOptimization of Pretreatment Conditions and Enzymatic Hydrolysis of Corn Cobs for Production of Microbial Lipids by Trichosporon oleaginosus // Energies, 15 (2022), 9; 3208, 16 doi:10.3390/en15093208 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Ivančić Šantek, Mirela; Grubišić, Marina; Galić Perečinec, Maja; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarLipid production by Mortierella isabellina from pretreated corn cobs and effect of lignocellulose derived inhibitors on growth and lipid synthesis // Process Biochemistry, 109 (2021), 46-58 doi:10.1016/j.procbio.2021.06.021 (recenziran, članak, znanstveni)
-
8.Sara TomićSIROVINE I IZVORI KEMIJSKIH ELEMENATA KORIŠTENI ZA HRANJIVE PODLOGE U INDUSTRIJSKOJ PROIZVODNJI, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Ana DananićGljive: Nutritivni, mineralni i bioaktivni sastojci, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Grubišić, Marina; Mihajlovski, Katarina; Gruičić, Ana Marija; Beluhan, Sunčica; Šantek, Božidar; Ivančić Šantek, MirelaStrategies for Improvement of Lipid Production by Yeast Trichosporon oleaginosus from Lignocellulosic Biomass // Journal of Fungi, 7 (2021), 11; 7110934, 19 doi:10.3390/jof7110934 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Ivančić Šantek, Mirela; Grubišić, Marina; Galić Perečinec, Maja; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarLipid production by Mortierella isabellina from pretreated corn cobs and effect of lignocellulose derived inhibitors on growth and lipid synthesis // Process biochemistry (1991), 109 (2021), 46-58 doi:10.1016/j.procbio.2021.06.021 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Knez, PetraNUTRITIVNI I ZDRAVSTVENI UČINCI SASTOJAKA I METABOLITA NASTALIH FERMENTACIJOM KOMBUCHA NAPITKA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Barišić, MagdalenaPRIMJENA BAKTERIJSKE NANOCELULOZE (BNC) U BIOTEHNOLOGIJI I BIOMEDICINI, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Vili NemecBIOSINTEZA I KARAKTERIZACIJA BAKTERIJSKE NANOCELULOZE UZGOJENE U STATIČNIM UVJETIMA U SOKU OD BOROVNICA, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Lucija MlakićBAKTERIJSKA NANOCELULOZA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Beluhan, Sunčica; Nemec, Vili; Ivančić Šantek, MirelaBiosinteza bakterijske nanoceluloze (BNC) i antimikrobna aktivnost fermentirane kokosove vode s kombuchom // Glasnik zaštite bilja, 4 (2020), 50-62 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Beluhan, Sunčica; Cukon, Katja; Ivančić Šantek, MirelaNutritivna vrijednost i antioksidacijska aktivnost jestivih samoniklih gljiva Albatrellus pes-caprae i Armillaria mellea // Glasnik zaštite bilja, 6 (2020), 38-51 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Beluhan, SunčicaBakterijska nanoceluloza - mikrobno čudo ili dar prirode // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 69 (2020), 3-4; 200-201 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
19.Beluhan, Sunčica; Karmelić, Ivana; Šantek Ivančić, MirelaAdding value in barley malt rootlets as a source of 5’-phosphodiesterase:biochemical and thermodynamic evaluation of enzyme activity // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 15 (2020), 1-2; 27-37 doi:10.31895/hcptbn.15.1-2.6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Klinar, MarijanEnergijska vrijednost i stabilnost boje tijekom ubrzanog starenja raznih vrsta craft piva, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Grunfeld, PetraFERMENTACIJA I ANTIMIKROBNA AKTIVNOST VODENIH KEFIRNIH ZRNACA, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Radišić, VeronikaANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST I UKUPNI FENOLI EKSTRAKATA MEDICINSKE GLJIVE Ganoderma lucidum, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Besednik, AnaANTIMIKROBNA AKTIVNOST, ANTIOKSIDACIJSKI KAPACITET I NASTAJANJE ORGANSKIH KISELINA NASTALIH TIJEKOM FERMENTACIJE VOĆNOG VODENOG KEFIRA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Hranić, IvanaUSPOREDBA KINETIKE SINTEZE BAKTERIJSKE NANOCELULOZE UZGOJEM U KOMPLEKSNIM I KEMIJSKI DEFINIRANIM HRANJIVIM PODLOGAMA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Antonela KovačinaBIOSINTEZA BAKTERIJSKE NANOCELULOZE UZGOJEM KOKULTURE VODENIH KEFIRNIH ZRNACA I KOMBUCHE U KOKOSOVOJ VODI, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Agnes DrmićANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST GLJIVE Ganoderma lucidum, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Besednik, Ana; Hranić, Ivana; Ivančić Šantek, Mirela; Beluhan, SunčicaBIOCHEMICAL, MICROSTRUCTURAL AND ANTIMICROBIAL CHARACTERIZATION OF BACTERIAL NANOCELLULOSE OBTAINED BY KOMBUCHA ROOIBOS TEA FERMENTATION // Proceedings of NATURAL RESOURCES, GREEN TECHNOLOGY 6 SUSTAINABLE DEVELOPMENT - GREEN/3
Zagreb, 2018. str. 79-84 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Beluhan, Sunčica; Besednik, Ana; Hranić, Ivana; Ivančić Šantek, MirelaBacterial nanocellulose: a multipurpose natural and renewable polymer // Proceedings of NATURAL RESOURCES, GREEN TECHNOLOGY AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT-GREEN/3
Zagreb, 2018. str. 73-78 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Ivančić Šantek, Mirela; Zvonar, Ines; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarProizvodnja bioetanola iz kukuruznih oklasaka // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 67 (2018), 7-8; 279-308 doi:10.15255/KUI.2017.048 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Šantek, Mirela Ivančić; Lisičar, Josipa; Mušak, Lucija; Špoljarić, Ivna Vrana; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarLipid production by yeast Trichosporon oleaginosus on the enzymatic hydrolysate of alkaline pretreated corn cobs for biodiesel production // Energy & fuels, 32 (2018), 12501-12513 doi:10.1021/acs.energyfuels.8b02231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Ivančić, Šantek, Mirela; Grubišić, Marina; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarMicrobial Lipids Production from Lignocellulosic Biomass // Proceedings of NATURAL RESOURCES, GREEN TECHNOLOGY AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT-GREEN/3
Zagreb, Hrvatska, 2018. str. 86-86 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Ivančić Šantek, Mirela; Miškulin, Ena; Petrović, Marinko; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarEffect of carbon and nitrogen source concentrations on the growth and lipid accumulation of yeast Trichosporon oleaginosus in continuous and batch culture // Journal of chemical technology and biotechnology (1986), 92 (2017), 1620-1629 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Herceg, Filipću združene kulture osmofilnih kvasaca i bakterija octene kiseline, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Čondić-Galiničić, KristinaBIOTRANSFORMACIJA KOMBUCHA NAPITKA OD SOKA ANANASA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Dobrić, NinaUTJECAJ Al2+ i Cd2+ IONA NA PREŽIVLJAVANJE ALGE Euglena gracilis, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Hranić, IvanaMIKROSTRUKTURNA, BIOKEMIJSKA I ANTIMIKROBNA KARAKTERIZACIJA BAKTERIJSKE CELULOZE UZGOJENE U ČAJU CRVENOG GRMA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Besednik, AnaBIOKEMIJSKA I ANTIMIKROBNA KARAKTERIZACIJA BAKTERIJSKE CELULOZE UZGOJENE U ZELENOM ČAJU, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Mihalj, NikaNUTRITIVNA VRIJEDNOST I ANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA GLJIVE Amanita caesarea U RAZLIČITIM STADIJIMA ZRELOSTI PLODNIH TIJELA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Ivančić Šantek, Mirela; Bakija, Ivana; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarLipid production from lignocellulosic biomass by yeast Trichosporon oleaginosus // Book of Abstracts: Natural resources green technology & sustainable development/2 / Radojčić Redovniković, Ivana ; Radošević, Kristina ; Jakovljević, Tamara ; Stojaković, Renata ; Gaurina Srček, Višnja ; Erdec Hendrih, Dina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2016. str. 97-97 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Krizmanić, TenaBIOTRANSFORMACIJA I ANTIMIKROBNA AKTIVNOST KOMBUCHA NAPITAKA OD ARONIJE, KADULJE I LISTA MASLINE, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Šipalo, ToniANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA I STABILNOST BOJE CRVENOG PIVA, RUŽIČASTOG VINA I RUŽIČASTOG PJENUŠCA, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Kovačina, AntonelaFERMENTACIJA KOZJEG, PIROVOG I SOJINOG MLIJEKA S DODATKOM VANILIJE NACIJEPLJENIH KEFIRNIM ZRNCIMA, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Jukić, IvanUČINAK IZVORA UGLJIKA NA BIOTRANSFORMACIJU KOMBUCHE, NASTAJANJE ORGANSKIH KISELINA I SINTEZU BAKTERIJSKE CELULOZE, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Ivančić Šantek, Mirela; Mušak, Lucija; Petravić Tominac, Vlatka; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarCompositional analysis of lignocellulosic feedstocks // Natural Resources, Green Technology and Sustainable Development-GREEN/2 / Radojčić Redovniković, Ivana ; Radošević, Kristina ; Jakovljević, Tamara ; Stojaković, Renata ; Gaurina Srček, Višnja ; Erdec Hendrih, Dina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zageb, 2016. str. 104-104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Križanac, AndreaHPLC ODREĐIVANJE SFINGOZINA I SFINGANINA U SERUMU KAO POTENCIJALNIH BIOMARKERA METABOLIČKOG SINDROMA, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Ivančić Šantek, Mirela; Miškulin, Ena; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarNovi trendovi u proizvodnji etanola kao biogoriva // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 6 (2016), 1-2; 25-38 doi:10.15255/KUI.2014.032 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
47.Ledenko, IvanaUTJECAJ MINERALNIH GNOJIVA NA FIZIOLOŠKE I MORFOLOŠKE PROMJENE STANICA ALGE Euglena gracilis, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Moharić, LidiaFERMENTACIJA I ANTIMIKROBNA AKTIVNOST KOMBUCHA ČAJA, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Kristina KožićFermentacija rižinog, bademovog, kravljeg i lješnjakovog mlijeka nacijepljenih kefirnim zrncima, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Herceg, FilipAntioksidacijska svojstva i stabilnost boje tijekom ubrzanog i normalnog starenja tamnih piva, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Buljubašić, MatejaFLOKULACIJSKA, MORFOLOŠKA I FIZIOLOŠKA SVOJSTVA PIVSKIH KVASACA Saccharomyces uvarum WT I Saccharomyces pastorianus NCYC 975, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.Cukon, KatjaKEMIJSKI SASTAV I ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST JESTIVIH SAMONIKLIH GLJIVA Albatrellus pes-caprae, Armillaria mellea I Amanita caesarea, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Zadro, DraganaUTJECAJ TEŠKIH METALA NA NAKUPLJANJE PROLINA I PALMELA STADIJ ALGE Euglena gracilis, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
54.Kostelac, DeniUTJECAJ Ca2+ I Cr6+ IONA NA FOTOTAKSIJU ALGE Euglena gracilis, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
55.Križanac, AndreaUSPOREDBA MORFOLOŠKIH I FIZIOLOŠKIH PROMJENA U ALGI Euglena gracilis TIJEKOM IZLAGANJA Ni2+ I Ag2+ IONIMA, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
56.Fiolić, IvaUTJECAJ TEŠKIH METALA NA PREŽIVLJAVANJE ALGE Euglena gracilis, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
57.Jurčević, PetraUTJECAJ DETERDŽENATA NA PREŽIVLJAVANJE ALGE Euglena gracilis, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
58.Baković, PetraANTIOKSIDANSI IZ SAMONIKLIH GLJIVA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
59.Atlija, JosipaNUTRITIVNA I ZDRAVSTVENA SVOJSTVA PIVA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Hiti, JulianUsporedba antioksidacijske aktivnosti polifenola iz piva i vina, 2013., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Patron, IvaUSPOREDBA UDJELA POLIFENOLA I ANTIOKSIDACIJSKOG KAPACITETA TIJEKOM UBRZANOG I PRIRODNOG STARENJA PIVA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
62.Cukon, KatjaUDJEL UKUPNIH FENOLA I ANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA SLADOVINA PRIPRAVLJENIH OD PILSNER, MÜNCHENSKOG I KARAMELNOG JEČMENOG SLADA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
63.Ranogajec, AnaUTJECAJ SASTAVA PROTEINA SAMONIKLIH GLJIVA HRVATSKE NA INTENZITET UMAMI OKUSA, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
64.Šandrk, IvanaUSPOREDBA KEMIJSKOG SASTAVA I BIOAKTIVNIH SASTOJAKA GLJIVA Agrocybe aegerita I Lentinus edodes, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Širanović, DoroteaNutritivna i antioksidativna svojstva kultiviranih gljiva Pleurotus ostratus I Pleurotus citrinopileatus, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
66.Markota, TomislavaUSPOREDNA PROCJENA NUTRITIVNIH, ANTIOKSIDACIJSKIH I ANTIMIKROBNIH SVOJSTAVA GLJIVA Lentinus edodes, Agrocybe aegerita, Pleurotus ostreatus I Pleurotus citrinopileatus, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
67.Kusalić, LucijaKVANTIFICIRANJE FIZIOLOŠKE AKTIVNOSTI I FLOKULACIJSKE SPOSOBNOSTI KVASCA Saccharomyces uvarum, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
68.Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarLow frequency ultrasonication of Saccharomyces uvarum: effect of temperature and wave amplitude // Book of Abstracts
Opatija, Hrvatska, 2011. str. 155-155 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Kusalić, Lucija; Beluhan, SunčicaReversible inhibition of lager Saccharomyces uvarum flocculation ability by specific sugars // Book of Abstracts
Opatija, Hrvatska, 2011. str. 154-154 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Beluhan, Sunčica; Ranogajec, AnaChemical composition and non-volatile components of Croatian wild edible mushrooms // Food chemistry, 124 (2011), 3; 1076-1082 doi:10.1016/j.foodchem.2010.07.081 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Leboš Pavunc, Andreja; Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Buneta, Ana; Beluhan, Sunčica; Šušković, JagodaInfluence of microencapsulation and transglutaminase on viability of probiotic strain Lactobacillus helveticus M92 and consistency of set yoghurt // International journal of dairy technology, 64 (2011), 2; 254-261 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00647.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
72.Krtalić, MarijaFLOKULACIJSKA SPOSOBNOST KVASCA Saccharomyces uvarum TIJEKOM DOVIRANJA PIVA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
73.Belošević, MatejaKVANTIFICIRANJE SPOSOBNOSTI FLOKULACIJE KVASCA Saccharomyces uvarum, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
74.Barić, MajaKEMIJSKI SASTAV I UMAMI OKUS SAMONIKLIH HRVATSKIH GLJIVA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
75.Ratkaj, JelenaFIZIOLOŠKA AKTIVNOST KVASCA Saccharomyces uvarum NAKON ODGORČAVANJA S TVEENOM 80, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
76.Žilić, HrvojeKOFLOKULACIJA NEFLOKULENTNIH STANICA KVASCA Saccharomyces cerevisiae S FLOKULENTNIM STANICAMA Saccharomyces uvarum, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
77.Ranogajec, Ana; Beluhan, Sunčica; Šmit, ZdenkoAnalysis of nucleosides and monophosphate nucleotides from mushrooms with reversed-phase HPLC // Journal of separation science, 33 (2010), 8; 1024-1033 doi:10.1002/jssc.200900516 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
78.Markota, AnamarijaAGREGACIJA STANICA KVASCA Saccharomyces uvarum PODVRGNUTIH TRETMANU PULSNIM ULTRAZVUKOM, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
79.Mastelić, AngelaPreživljavanje i agregacija kvasca Saccharomyces cerevisiae nakon ultrazvučne dezintegracije, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
80.Markota, TomislavaFIZIOLOŠKA AKTIVNOST I OPTIMIRANJE AUTOLIZE ODGORČENOG PIVSKOG KVASCA Saccharomyces cerevisiae, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
81.Kreč, ElizabetaFizikalno-kemijske, mikrobiološke i senzorske analize svijetlog piva, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
82.Raukar, AnaFiziološka aktivnost odgorčenog kvasca Saccharomyces uvarum nakon ultrazvučne dezintegracije, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
83.Đurinski, AndrejaFiziološka aktivnost kvasca Saccharomyces uvarum nakon odgorčavanja s Tweenom 80, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
84.Beluhan, Sunčica; Ivančić, Mirela; Marić, VladimirViability of brewer's yeast cells in aqueous suspension affected by ultrasonic treatment // Power of microbes in industry and environment 2007
Zagreb: Pressum d.o.o., 2007. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
85.Badovinac, IvanaKONTROLNO – ANALITIČKA, MIKROBIOLOŠKA I SENZORSKA OCJENA PIVA, 2006., diplomski rad, Prehrambena tehnologija, Karlovac
-
86.Jakupec, TamaraPROČIŠĆAVANJE I STABILNOST 5'-FOSFODIESTERAZE IZ SLADNIH KLICA, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
87.Cerovečki, NatašaOptimiranje uvjeta autolize biomase pivskog kvasca za proizvodnju okusnih supstancija, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
88.Grubić, IrisOptimalizacija autolize pekarskog kvasca Saccharomyces cerevisiae za proizvodnju okusnih 5'-ribonukleotida, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
89.Grubić, LinaUtjecaj ultrazvučne dezintegracije na agregaciju i učinkovitost autolize pivskog kvasca Saccharomyces uvarum, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
90.Jelić, AndreaKarakterizacija 5'-fosfodiesteraze iz sladnih klica, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
91.Cerovečki , Nataša; Beluhan , Sunčica; Marić, VladimirPreparation of flavor enhancing 5^, -ribonucleotidess-rich yeast extract from surplus brewer^, s yeast // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists ; Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
92.Beluhan, Sunčica; Karmelić, Ivana; Novak, Srđan; Marić, VladimirPartial purification and biochemical characterization of alkaline 5'-phosphodiesterase from barley malt sprouts // Biotechnology letters, 25 (2003), 13; 1099-1103 doi:10.1023/A:1024144215414 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
93.Beluhan, Sunčica; Marić, VladimirUmami taste : from surplus brewer^, s yeast to 5^, -ribonucleotides // Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 355-365 -
94.Beluhan, Sunčica; Marić, VladimirUMAMI TASTE: FROM SURPLUS BREWER^, S YEAST TO 5^, -RIBONUCLEOTIDES // Biotechnology and Food 2003 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2003. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
95.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Beluhan, Sunčica; Matošić, SrećkoSinbiotička svojstva Lactobacillus acidophilus M92 // Mljekarstvo, 53 (2003), 2; 83-110 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
96.Beluhan, Sunčica; Novak, Srđan; Marić, VladimirPartial purification and characterization of 5’-phosphodiesterase from barley malt rootlets // Power of Microbes in Industry and Environment / Mrša, Vladimir; Hajsig, Danko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
97.Karmelić, IvanaKarakterizacija djelomično pročišćene 5'- fosfodiesteraze iz sladnih klica, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
98.Beluhan, SunčicaOkusne supstancije iz pivskog kvasca // Svijet piva, 6 (2001), 37; 09-13 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
99.Beluhan, SunčicaNova valorizacija sladnih klica, nusproizvoda sladara // Svijet piva, 6 (2001), 35; 10-13 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
100.Beluhan, Damir; Beluhan, SunčicaIntelligent control of yeast cultivation // BIOTECHNOLOGY 2000. The World Congress on Biotechnology Book of Abstract
Berlin, 2000. str. 224 - 225 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)