Pregled po CROSBI profilu: Stanka Herjavec (CROSBI Profil: 13119, MBZ: 15504)
Pronađeno 50 radova
-
1.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, MarijanaConcentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 77 (2012), 1; 37-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Prusina, TihomirInfluence of Different Maceration Times on the Anthocyanin Composition and Sensory Properties of Blatina Wines // ACS. Agriculturae conspectus scientificus, 77 (2012), 1; 41-44 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Alpeza, IvanaUČINKOVITOST PRIMJENE ENZIMA NA FENOLNA SVOJSTVA VINA BABIĆ I PLAVAC MALI (VITIS VINIFERA L.), 2011., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, MarijanaConcentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia // 46th Croatian & 6th International Symposium on Agriculture
Opatija, Hrvatska, 2011. str. 1-2 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Maslov Bandić, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Plavša, TomislavConcentrations of L-tryptophan, indole-3-acetic acid and 2-aminoacetophenone in Malvasia // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 157-160 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Mirošević, Nikola; Papak, Mladen; Batorović, Mato; Jelaska, vladimir; Herjavec, Stanka, Ivanković, Zdenko; Brkan, Božica; Bolić, Jole; Bašić, Ferdo; Husnjak, Stjepan; Ćosić, Tomislav et al.Biljno-hranidbeni potencijal tala grada Iloka i okolice za potrebe vinove loze // Iločki traminac Princ s Principovca / Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Golden marketing - Tehnička knjiga, 2010. str. 220-235 -
7.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Jagatić, Ana-MarijaThe quality of Maraština wine fermented in Croatian oak barrels // Proceedings of the 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th general assembly of the OIV / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja RH, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Ivić, Stipe; Herjavec, Stanka; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, IrenaInfluence of Cold Maceration on Chemical and Sensory Properties of Vugava // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers
Zagreb, 2009. str. 1-7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Karoglan Kontić, Jasminka; Herjavec, Stanka; Marković, Zvjezdana; Preiner, Darko; Ilijaš, Ivana; Maletić, EdiChemical composition and sensory profile of prošek produced from the autochthonous Croatian grapevine varieties // 32nd World Congress of vine and wine, 7th general assembly of the OIV / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva, i ruralnog razvoja RH, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Karoglan, Marko; Herjavec, Stanka; Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Kozina, BernardUtjecaj dušične gnojidbe na sastav indol-3-octene kiseline u vinu Graševina // 32nd world congress of vine and wine
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. str. 1-7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Karoglan, Marko; Kozina, BernardDetermination of indole-3-acetic acid in Malvasia from Istria grape and wine // 4th International Sympoaium on Recent advances in food analysis : abstracts / Jana Hajšlova, Michel Nielen (ur.).
Prag, 2009. str. 138-138 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Jagatić, Ana- MarijaThe quality of Maraština wine fermented in croatian oak barrels // 32nd World congress of vine and wine 7th general assembly of the OIV / Veronika, Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. str. 261-261 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Prusina, TihomirUTJECAJ HLADNE MACERACIJE NA KEMIJSKI SASTAV VINA ŽILAVKA // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 3; 505-510 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Herjavec, Stanka; Prusina TihomirInfluence of Fermentation Temperature on the Quality of ‘Žilavka’ Wines // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 73 (2008), 2; 127-130 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Jagatić, Ana-MarijaUtjecaj hrvatske hrastovine na koncentraciju hlapivih fenola u vinima Maraštine i Plavine, 2008., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
16.Beljak, Josip; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Orlić, SandiUtjecaj autohtonih sojeva Saccharomyces spp. na koncentraciju sumpornog diksida u vinu // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 2; 289-296 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Maslov, LunaCold maceration and the quality of Žilavka wine // Zbornik radova 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 889-892 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Radeka, Sanja; Herjavec, Stanka; Peršurić, Đordano; Lukić, Igor; Sladonja, BarbaraEffect of Different Maceration Treatments on Free and Bound Varietal Aroma Compounds in Wine of Vitis vinifera L. cv. Malvazija istarska bijela // Food Technology and Biotechnology, 46 (2008), 1; 86-92 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Kozina, Bernard; Karoglan, Marko; Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi;Influence of basal leaf removal on the chemical composition of Sauvignon Blanc and Riesling wines // Journal of food, agriculture and environment, 6 (2008), 1; 28-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Kozina, Bernard; Maslov, Luna; Bašić, MarinSASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY // Poljoprivreda (Osijek), 13 (2007), 2; 35-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi; Kozina, BernardChanges in Volatile Composition and Sensory Properties of Vugava Wines Aged in Croatia OAK Barrels // Journal of Central European Agriculture, 8 (2007), 195-204 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Iacumin, LucillaInfluence of indigenous Saccharomyces paradoxus strains on Chardonnay wine fermentation aroma // International Journal of Food Science and Technology, 42 (2007), 1; 95-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Da Silva Angela; Orlić, Sandi; Redžepović, SulejmanThe quality of white wines fermented in Croatian oak barrels // Food Chemistry, 100 (2006), 1; 124-128 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Staver, Mario; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Kovačević-Ganić, Karin; Jeromel, Ana; Peršurić, ĐordanoInfluence of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains on Higher Alcohol Content in Malvazija Istarska Wines // Book of abstracts of International Scientific Conference "Mediterranean Malvasias" / Sladonja, Barbara (ur.). (ur.).
Poreč, Hrvatska, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Staver, Mario; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Kovačević-Ganić, Karin; Jeromel, Ana; Peršurić, ĐordanoInfluence of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains on Higher Alcohol Content in Malvazija Istarska Wines // Agriculturae Conspectus Scientificus, 70 (2005), 55-58 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Radeka, SanjaMaceracija masulja i primarne arome vina malvazije istarske, 2005., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
27.Jeromel AnaUtjecaj različitih metoda otkiseljavanja na kakvoću vina Kraljevina crvena, 2005., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
28.Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Redžepović, Sulejman; Kozlović, GianfrancoEffect of Acacia and Oak Wood on the Content of Phenolic Compounds in Malvazija and Vugava Wines // 56th Annual Meeting American Society for Enology and Viticulture
Seattle (WA), Sjedinjene Američke Države, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Herjavec, Stanka; Duraković, Senadin; Jeromel, Ana; Huić, KatarinaUse of Different Molecular Methods in the Identification of Brettanomyces Spp. from Croatian Grapes and Wines // Joint Meeting of the 3 division of the International Union of microbiological societies 2005-XI International Congres of Micology
San Francisco (CA), Sjedinjene Američke Države, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Orlić, Sandi; Kozlović, Ginafranco; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Staver, Mario; Redžepović, SulejmanBarrels : new approach for quality Malvazija istarska wines // Malvazije na Mediteranu = Le malvasie del bacino del Mediterraneo = Mediterranean malvasias : zbornik sažetaka = libro degli riassunti : book of abstracts / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
31.Herjavec, Stanka; Majdak Ana; Tupajić Pavica; Redžepović, Sulejman; Orlić, Sandi;Effect of different deacidification methods on Moslavac wine quality // XXVII OIV Congress
Beč, Austrija, 2004. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
32.Radeka, Sanja; Herjavec, Stanka; Peršurić, Đordano; Staver, Mario; Lukić, IgorInfluenza della macerazione sugli aromi varietali in vini da Malvasia istriana bianca // OIV - Congress 2004 4 - 9 July, Hofburg, Vienna, Austria Book of Abstracts / OIV (ur.).
Beč, 2004. str. 97 - 98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Herjavec, Stanka; Majdak, Ana; Tupajić, Pavica; Redžepović, Sulejman; Orlić, SandiReduction in acidity by chemical and microbiological methods and their effect on Moslavac wine quality // Food technology and biotechnology, 41 (2003), 3; 231-236 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
34.Herjavec, Stanka; Majdak, Ana; Silva, Angela; Orlić, Sandi; Redžepović, SulejmanThe quality of Chardonnay and Sauvignon wines prduced in Croatian oak barrels // I Balkan and III Macedonian symposium for Vine growing and Wine Production
Skopje, Sjeverna Makedonija, 2003. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Herjavec, Stanka; Podgorski, Vesna; Redžepović, Sulejman; Mirošević, NikolaThe Influence of Some Commercial Saccharomyces cerevisiae Strains on the Quality of Chardonnay Wines // Food Technology and Biotechnology, 41 (2003), 1; 77-81 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Herjavec, Stanka; Mirošević, Nikola; Fazinić, MelitaHrvatska vina i vinari // Hrvatska vina i vinari = Croatian wines and vintners / Milat, Vinko (ur.).
Zagreb: Agmar, 2002. str. 7-267 -
37.Herjavec, Stanka; Majdak, AnaUtjecaj maceracije na sastav nekih hlapivih spojeva i senzornih svojstava kod vina Traminac // Agriculturae Conspectus Scientificus, 67 (2002), 1; 11-17 (podatak o recenziji nije dostupan, originalni znanstveni rad, znanstveni)
-
38.Majdak, Ana; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Mirošević, NikolaComparision of Wine Aroma Compounds Produced by Saccharomyces paradoxus and Saccharomyces cerevisiae Strains // Food Technology and Biotechnology, 40 (2002), 2; 103-109 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Herjavec, Stanka; Tupajić, Pavica; Majdak, AnaInfluence of Malolactic Fermentation on the Quality of Riesling Wine // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 66 (2001), 1; 59-64 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
40.Redžepović, Sulejman; Orlić, Sandi; Majdak, Ana; Herjavec, Stanka;Saccharomyces paradoxus - NEW SPECIES IN ENOLOGY // 26 th WORLD CONGRESS & 81 ST GENERAL ASSEMBLY OF THE OFFICE INTERNATIONAL DE LA VIGNE ET DU VIN
Adelaide, Australija, 2001. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Redžepović, Sulejman; Majdak, Ana; Orlić, Sandi; Herjavec, StankaAutohtoni sojevi Saccharomyces sensu stricto i njihov utjecaj na koncentraciju glicerola i jabučne kiseline u vinu // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 50 (2001), 9; 469-475 (recenziran, članak, znanstveni)
-
42.Sanja RadekaKakvoća vina Malvazije od kasno branog i od prosušenog grožđa, 2001., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
43.Majdak, Ana; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Herjavec, StankaUtjecaj autohtonih sojeva Saccharomyces sensu stricto na koncentraciju glicerola i jabučne kiseline Mirisavog traminca // Book of invited papers and abstracts / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. str. 147-147 (poster, sažetak, znanstveni) -
44.Herjavec, Stanka.; Tupajić, Pavica; Majdak, Ana; Firšt Bača, MajaEffect of Malolactic Fermentation on Acidity, some Aroma Compounds and Sensory Properties of Riesling Wine // International conference-prospects for viticulture and enology : book of invited papers and abstracts / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb, 2000. str. 136-136 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Herjavec, Stanka; Tupajić, PavicaChanges in Acidity, some Aroma Compounds and Sensory Properties of Frankovka Wine after Malolactic Fermentation // Food Technology and Biotechnology, 36 (1998), 3; 209-213 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Herjavec, Stanka; Tupajić, Pavica; Alpeza, IvanaPromjene kiselosti vina tijekom MLF // XXXIII znanstveni skup hrvatskih agronoma
Zagreb, 1997. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Bišof, Rudolf; Herjavec, StankaBudućnost razvoja hrvatskog vinogradarstva i vinarstva // Agronomski glasnik-Agronomy journal, 58 (1996), 2-4; 143-157 (podatak o recenziji nije dostupan, izlaganje sa znanstvenog skupa, znanstveni)
-
48.Bićanić, Vladimir; Božić, Miroslav; Brstilo, Mate; Jakopović, Ivan; Juroš, Ivan; Mrkoci, Lidija; Stojaković, Luka; Tanić, Stjepan; Škoro, Ivan; Bašić, Ferdo et al.Hrvatska poljoprivreda na raskrižju, 1996. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
49.Tupajić, Pavica; Herjavec, Stanka; Alpeza, Ivana; Marić, JasminaViši alkoholi i njihove količine u nekim vinima kontroliranog podrijetla kontinentalne Hrvatske // 1. slovenski vinogradniško vinarski kongres
Portorož, Slovenija, 1996. str. 215-220 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Bišof, Rudolf; Herjavec, StankaBudućnost razvoja hrvatskog vinogradarstva i vinarstva // Agronomski glasnik, 59 (1996), 2/4; 143-144 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)