Pregled po CROSBI profilu: Mirza Hadžiosmanović (CROSBI Profil: 12963, MBZ: 15054)
Pronađeno 239 radova
-
1.Raben, D; Mocroft, A; Rayment, M; Mitsura, V. M; Hadžiosmanović, V; Sthoeger, Z. M; Palfreeman, A; Morris, S; Kutsyna, G; Vassilenko, A et al.Auditing HIV Testing Rates across Europe: Results from the HIDES 2 Study // PLoS One, 10 (2015), 11; 1-10 doi:10.1371/journal.pone.0140845 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Sullivan, AK; Raben, D; Reekie, J; Rayment, M; Mocroft, A; Esser, S; Leon, A; Begovac, Josip; Brinkman, K; Zangerle, R et al.Feasibility and effectiveness of indicator condition-guided testing for HIV: results from HIDES I (HIV indicator diseases across Europe study) // PLoS One, 8 (2013), 1; e52845-e52845 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Grubešić, Marijan; Konjević, Dean; Severin, Krešimir; Hadžiosmanović, Mirza; Tomljanović, Kristijan; Mašek, Tomislav; Margaletić, Josip; Slavica, AlenDresed and undresed weight in naturally bred wild boar (Sus scrofa): The possible influence of crossbreeding // Acta alimentaria, 40 (2011), 4; 502-508 doi:10.1556/AAlim.40.2011.4.10 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
4.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcincak, SlavomirUpgrading the safety and quality of sausages // Meat international, 19 (2009), 3; 12-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Kuzmanović Grubešić, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Elabjer, Esmat; Zdolec, NevijoInfluence of pre-slaughter resting time on shelf life and ammonia level of young bull meat during the storage // Archiv für Lebensmittelhygiene, 60 (2009), 5; 165-167 doi:10.2376/0003-925X-60-165 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Njari, BelaAntimikrobna rezistencija bakterija mliječne kiseline iz hrane // Meso, 11 (2009), 2; 130-133 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
7.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Filipović, Ivana; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kuzmanović, Željka; Mitak, Mario; Samac, DamirThe antimicrobial effect of lactobacilli on some foodborne bacteria // Archiv für Lebensmittelhygiene, 60 (2009), 3; 115-119 doi:10.2376/0003-925X-60-115 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Samac, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Mioković, Branimir; Dobranić, VesnaLaktobacili u higijeni hrane // Meso, 11 (2009), 1; 37-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
9.Konjević, Dean; Grubešić, Marijan; Severin, Krešimir; Hadžiosmanović, Mirza; Tomljanović, Kristijan; Kozačinski, Lidija; Janicki, Zdravko; Slavica, AlenPrilog poznavanju tjelesnog prirasta divljih svinja u nizinskim staništima Republike Hrvatske // Meso, 10 (2008), 5; 360-364 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
10.Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Dobranić, Vesna; Filipović, IvanaKriteriji za mikroorganizme i rezidue veterinarsko-medicinskih pripravaka u mliječnim proizvodima // Zbornik sažetaka 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Tiskara HLAD, 2008. str. 43-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
11.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Savić, Vladimir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaIdentification of Lactobacillus spp. from fermented sausages by PCR method // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2008 / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 45-49 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaImplementation of bacteriocin-producing culture Lactobacillus sakei and bacteriocin mesenterocin Y in the production of fermented sausages // Proceedings of the 2008 Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 301-308 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Samac, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Mioković, Branimir; Dobranić, VesnaLaktobacili u higijeni hrane // Zbornik radova 4. Hrvatski veterinarski kongres / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb, 2008. str. 255-260 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
14.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Njari, BelaIn vitro inhibition of foodborne pathogens by lactobacilli // Programme and Abstracts 4th Croatian Microbiological Congress with International Participation / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Hađina, Suzana ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Pressum d.o.o., 2008. str. 104-104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Alagić, Damir; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Njari, Bela; Kozačinski, Zvonimir; Uhitil, SunčicaMikrobiološke promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 10 (2008), 3; 200-203 (recenziran, kongresno priopćenje, znanstveni)
-
16.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcinčak, SlavomirPoboljšanje sigurnosti i kakvoće tradicionalnih fermentiranih kobasica // Meso, 10 (2008), 3; 203-206 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopćenje, znanstveni)
-
17.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Florijančić, Tihomir; Bošković, IvicaThe hygiene and quality of hare meat (Lepus europaeus Pallas) from Eastern Croatia // Archiv für Lebensmittelhygiene, 59 (2008), 5; 180-184 doi:-10.2376/0003-925X-59-180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Alagić, Damir; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Njari, Bela; Kozačinski, Zvonimir; Uhitil, SunčicaMicrobial changes during ripening of fermented horsemeat sausages // Proceedings of lectures and posters Hygiena alimentorum XXIX / Turek, Peter ; Popelka, Peter (ur.).
Bratislava: University of Veterinary Medicine Košice, 2008. str. 149-153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcinčak, SlavomirUpgrading the safety and quality of traditional fermented sausages // Proceeding of lectures and posters Hygiena alimentorum XXIX / Turek, Peter ; Popelka, Peter (ur.).
Bratislava: University of Veterinary Medicine Košice, 2008. str. 154-158 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Hadžiosmanović, MirzaUpotrebljivost mesa kloniranih životinja za prehranu ljudi // Meso, 10 (2008), 1; 3-4 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
21.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Budimir, DarkoImplementacija europskog veterinarskog zakonodavstva o hrani // Zbornik radova 32. Stručni skup Zdravstvena ekologija u praksi
Opatija, Hrvatska, 2008. str. 107-113 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
22.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, ZvonimirKakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava // Meso, 10 (2008), 1; 45-52 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
23.Vusilović, Renata; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Hadžiosmanović, MirzaHigijensko značenje histamina u ribi // Meso, 10 (2008), 1; 40-45 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
24.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, KristinaBakteriocinogene starter kulture vs. Listeria monocytogenes // Meso, 10 (2008), 1; 34-40 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Škrivanko, Mario; Leskovar, KristinaMicrobial and physicochemical succession in fermented sausages produced with bacteriocinogenic culture of Lactobacillus sakei and semi-purified bacteriocin mesenterocin Y // Meat science, 80 (2008), 2; 480-487 doi:10.1016/j.meatsci.2008.01.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Škrivanko, MarioInfluence of protective cultures on Listeria monocytogenes in fermented sausages : a review // Archiv für Lebensmittelhygiene, 59 (2008), 2; 60-64 doi:10.2377/0003-925X-59-60 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
27.Konjević, Dean; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, MirzaKemijski sastav mesa mošusnih pataka (Cairina moschata) iz ekstenzivnog uzgoja – preliminarni rezultati // Meso, 9 (2007), 6; 331-335 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
28.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaInhibition of Listeria monocytogenes growth in dry fermented sausages // Veterinarski arhiv, 77 (2007), 6; 507-514 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Hadžiosmanović, MirzaPonovno klasična svinjska kuga // Meso, 9 (2007), 6; 290-290 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
30.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Vragović, Natalija; Budimir, DarkoFermentirane kobasice proizvedene u domaćinstvu - mikrobiološka kakvoća // Meso, 9 (2007), 6; 318-324 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
31.Hadžiosmanović, MirzaUsvojen "Higijenski paket" EU // Meso, 9 (2007), 5; 244-245 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
32.Jagica, Miroslav; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaKakvoća smrznutog mesa peradi // Meso, 9 (2007), 5; 273-281 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
33.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Florijančić, Tihomir; Bošković, IvicaInvestigation of quality of hare meat (Lepus europeus Pallas) // Book of Abstracts 2nd International Symposium "Game and Ecology" / Janicki, Zdravko (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Veterinary Medicine, Department for Game Biology, Pathology and Breeding, 2007. str. 79--- (poster, sažetak, znanstveni) -
34.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Florijančić, Tihomir; Bošković, IvicaEvaluation of safety of hare meat (Lepus europeus Pallas) // Book of Abstracts 2nd International Symposium "Game and Ecology" / Janicki, Zdravko (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Veterinary Medicine, Department for Game Biology, Pathology and Breeding, 2007. (poster, sažetak, znanstveni) -
35.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaPrimjena zaštitnih starter kultura i bakteriocina u proizvodnji fermentiranih kobasica // Veterinarska znanost i struka - Zbornik sažetaka / Cvrtila, Željka ; Konjević, Dean (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
36.Filipović, Ivana; Bojanić, Krunoslav; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, NevijoKvaliteta mesa lubina tijekom pohrane na ledu // Veterinarska znanost i struka - Zbornik sažetaka / Cvrtila, Željka ; Konjević, Dean (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 53-54 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
37.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaEffect of bacteriocin-producing Lactobacillus sakei on microbiological quality of traditional fermented sausages. // Power of microbes in industry and environment 2007, Programme and Abstracts / Kosalec Ivan, Pigac Jasenka, Vujaklija Dušica (ur.).
Zagreb: Pressum d.o.o., Zagreb, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaOdrživost mesa peradi na tržištu // Program i sažeci radova Krmiva 2007
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2007. str. 109-110 (poster, sažetak, znanstveni) -
39.Fleck, Alan; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, LidijaKakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja // Meso, 9 (2007), 4; 229-233 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
40.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Marcinčak, Slavomir; Kuzmanović, Željka; Hussein, KhalledProtective effect of Lactobacillus sakei in fermented sausages // Archiv für Lebensmittelhygiene, 58 (2007), 4; 152-155 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Severin, Krešimir; Mašek, TomislavKemijski sastav mesa fazanskih kopuna // Meso, 9 (2007), 3; 148-151 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
42.Hadžiosmanović, MirzaŠto donosi novi Zakon o veterinarstvu // Meso, 9 (2007), 3; 126-127 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
43.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Severin, Krešimir; Mašek, TomislavKemijski sastav mesa fazanskih kopuna // Zbornik VII simpozij Peradarski dani 2007. s međunarodnim sudjelovanjem / Mirta Balenović (ur.).
Zagreb: GRAFO 900, 2007. str. 209-212 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Severin, Krešimir; Mašek, Tomislav; Horvatek, Danijela; Konjević, Dean; Janicki, Zdravko; Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Barić-Rafaj, RenataThe effects of castration on the growth parameters, carcass yield and meat chemical composition of intensively reared Common Pheasant (Phasianus colchicus colchicus L.) // Italian Journal of Animal Science, 6 (2007), 2; 213-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Zdolec, NevijoUtjecaj zaštitnih kultura i bakteriocina na sigurnost i kakvoću fermentiranih kobasica, 2007., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
46.Fleck, AlanKakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja, 2007., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
47.Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Lazić, SanjaMicrobiological and chemical quality of home-made soft cow’ s cheeses. // Hygiena alimentorum XXVIII. Proceedings of lectures and posters of international conference "Safety and Quality of milk and milk products" / Bireš, Jozef ; Baranova, Maria ; Burdova, Olga (ur.).
Košice, 2007. str. 188-191 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
48.Hadžiosmanović, MirzaKonačno prihvaćen novi Zakon o hrani // Meso, 9 (2007), 2; 62-62 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
49.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaKakvoća janjećeg mesa // Meso, 9 (2007), 2; 114-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
50.Filipović, Ivana; Bojanić, Krunoslav; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, NevijoOmamljivanje riba // Meso, 9 (2007), 2; 109-113 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
51.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaPostupak biokonzerviranja u proizvodnji fermentiranih kobasica // Meso, 9 (2007), 2; 103-109 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
52.Zdolec, Nevijo; Lazić, Sanja; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, IvanaInhibicijsko djelovanje bakterija mliječne kiseline izoliranih iz svježeg kravljeg sira // Mljekarstvo, 57 (2007), 1; 5-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, NevijoEU - zoonoze i alimentarne infekcije i intoksikacije u 2005. godini // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 9 (2007), 1; 2-2 (podatak o recenziji nije dostupan, vijest, stručni)
-
54.Hadžiosmanović, MirzaOpasnosti i rizici sigurnosti hrane u mliječnoj i industriji mesa // Prva konferencija o sigurnosti hrane u RH
Opatija, Hrvatska, 2007. str. - (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
55.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza"Higijenski paket" EU o sigurnosti namirnica životinjskog podrijetla // Veterinarska stanica, 37 (2006), 5-6; 129-134 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
56.Škrivanko, MarioOcjena zdravstvene ispravnosti i kakvoće mesa odstrijeljenih zečeva (Lepus europeus Pallas), 2006., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
57.Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, Nevijo"Higijenski paket" EU - higijenske mjere u proizvodnji namirnica životinjskog podrijetla // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 8 (2006), 6; 314-315 (podatak o recenziji nije dostupan, vijest, stručni)
-
58.Hadžiosmanović, MirzaMogućnost unapređenja malog i srednjeg poduzetništva u području hrane, poljoprivrede i biotehnologije unutar 7. Okvirnog programa Europske unije // Meso, 8 (2006), 5; 250-251 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
59.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka"Higijenski paket" EU - nove mjere u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda // 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2006. (plenarno, sažetak, stručni) -
60.Krznarić, Marko; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaProsuđivanje mesa zahvaćenog kvarenjem // Meso, 8 (2006), 2; 89-92 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
61.Majić, Tomislav; Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, MirzaKrvavice // Meso, 8 (2006), 2; 86-89 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
62.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, IvanaInhibicijsko djelovanje bakterija mliječne kiseline izoliranih iz svježeg kravljeg sira // 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2006. (poster, sažetak, znanstveni) -
63.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Mas, Nora; Zdolec, NevijoZnačenje hranidbe životinja u ocjeni zdravstvene ispravnosti hrane // Krmiva, 48 (2006), 4; 217-220 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
64.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Hussein, KhalledZnačenje ostataka veterinarskih lijekova u namirnicama životinjskog podrijetla // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 37 (2006), 2; 95-99 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
65.Drosinos, Eleftherios H.; Mataragas, Marios; Veskovic-Moracanin, Slavica; Gasparik-Reichardt, Judith; Hadžiosmanović, Mirza; Alagić, DavorQuantifying nonthermal inactivation of Listeria monocytogenes in European fermented sausages using bacteriocinogenic lactic acid bacteria or their bacteriocins: A case study for risk assessment // Journal of Food Protection, 69 (2006), 11; 2648-2663 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Marijan, ŽeljkoKakvoća livanjskog sira proizvodnje livanjske mljekare, 2006., magistarski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
67.Cvrtila, ŽeljkaIdentifikacija laktobacila u tijeku zrenja trajnih kobasica pomoću lančane reakcije polimerazom, 2006., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
68.Vragović, NatalijaOcjena kakvoće svježeg sirovog mlijeka individualnih proizvođača, 2006., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
69.Hadžiosmanović, MirzaNovi pravilnik o kakvoći mesnih proizvoda. // Meso, VIII (2006), 4; 182-183 (podatak o recenziji nije dostupan, vijest, ostalo)
-
70.Hadžiosmanović, MirzaBruceloza svinja – još jedan doprinos veterinarske službe u zaštiti ljudi i životinja. // Meso, VIII (2006), 2; 54-54 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
71.Hadžiosmanović, MirzaPonovno Q-groznica // Meso, VIII (2006), 1; 2-2 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
72.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Njari , BelaSafety of traditional fermented sausages: research on protective cultures and bacteriocins. // VII European Framework Programme on Research, Technological Development and Demonstration – ; 2007/2013. Programme « ; Cooperation» ; Second Priority: « ; Food, Agriculture and Biotechnology» ; .
Padova, Italija, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
73.Gasparik-Reichardt, Judith; Toth, Sz.; Cocolin, Luca; Drosinos, E. H.; Hadžiosmanović, Mirza; Čaklovica, Faruk; Turubatović, Lazar; Petrohilou, IohanaSafety of traditional fermented sausages ; research on protective cultures and bacteriocins // 52nd International Congress of meat Science and Technology. Harnessing and exploiting global opportunities. / Troy, D., Pearce, R., Byrne, B., Kerry, J. (ur.).
Dublin: Wageningen Academic Publishers, 2006. str. 335-336 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
74.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Mas, Nora; Zdolec, NevijoZnačenje hranidbe životinja u ocjeni zdravstvene ispravnosti namirnica. // Program i sažeci radova.Krmiva XIII. Međunarodno savjetovanje.
Opatija, Hrvatska, 2006. str. 130-131 (poster, sažetak, stručni) -
75.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaInfluence of Lactobacillus sakei on Listeria monocytogenes growth during the ripening of Croatian traditionally fermented sausage. // CD Proceedings. 3rd Central European Congress on Food
Sofija, Bugarska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
76.Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaAssessment of parasitic invasions in fish meat on the Croatian market // Proceeding of lectures and posters of the Hygiena alimentorum XXVII. Safety and quality of poultry products, fish and game meat : guarantee of consumer satisfaction
Košice, 2006. str. 356-359 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
77.Marcelia, Miguel; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Vragović, NatalijaUtjecaj elektrostimulacije na poboljšanje kakvoće mesa // Meso, 7 (2006), 3; 144-152 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
78.Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, NevijoOcjena svježine morske ribe // Meso, 7 (2006), 3; 158-164 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
79.Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Gasparik Reichardt, Judith; Alagić, Davor; Vesković-Moračanin, Slavica; Hadžiosmanović, MirzaInfluence of bacteriocins on characteristics and safety of traditionally fermented sausages // Meso, VII (2006), 4; 218-223 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
80.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, NevijoMicrobial quality of poultry meat on the Croatian market // Veterinarski arhiv, 76 (2006), 4; 305-313 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
81.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaOstatci biološki štetnih tvari u mlijeku // Mljekarstvo, 56 (2006), 2; 191-202 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
82.Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Majić, TomislavMicrobial flora of the Croatian traditionally fermented sausage // Archiv für Lebensmittelhygiene, 57 (2006), 9/10; 142-148 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Pavić, Siniša; Smoljanović, Mladen; Ropac, Darko; Laštre, Danja; Cetinić, Elizabeta; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, LidijaPovrće i voće kao vehikuli salmoneloza // Infektološki glasnik, 25 (2005), 1; 17-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
84.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Milinović-Tur, Suzana; Filipović, IvanaZnačenje selena u mesu peradi. // Stočarstvo, 4 (2005), 281-287 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
85.Krznarić, M.; Hadžiosmanović, MirzaZaštita životinja pri klanju i usmrćivanju. // Meso, VII (2005), 6. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
86.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, ŽeljkaMicrobial changes during the ripening of Croatian naturally fermented sausage // Acta Microbiologica and Imunologica Hungarica, Supplement (Abstracts of the 1st Central European Forum for Microbiology, Keszthely, Mađarska, 26-28.10.2005.), 52 (2005) (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
87.Hadžiosmanović, Mirza; Gasparik Reichardt, Judith; Smajlović, Muhamed; Vesković-Moračanin, Slavica; Zdolec, NevijoPossible use of bacteriocins and starter cultures in upgrading of quality and safety of traditionally fermented sausages // Tehnologija mesa, 46 (2005), 3-4; 194-211 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
88.Pavić, Siniša; Smoljanović, M.; Ropac, D.; Laštre, Danja; Cetinić, E.; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, LidijaPovrće i voće kao vehikulumi salmoneloza // Infektološki glasnik : znanstveno-stručni časopis za infektologiju, 2 (2005), 1; 17-22 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
89.Ramantanis, Spyridon Basilios; Hadžiosmanović, Mirza; Stubičan, ĐurđicaPreventive measures against possible BSE-hazard: Irreversible electrical cattle stunning - a review // Veterinarski arhiv, 75 (2005), 1; 83-100 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
90.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaSmrznuto svinjsko meso // Veterinarska stanica, 36 (2005), 1; 1-2 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
91.Hadžiosmanović, Mirza; Gasparik-Reichardt, Judith; Smajlović, Muhamed; Vesković-Moračanin, Slavica; Zdolec, NevijoPossible application of bacteriocins and starter cultures in upgrading of quality and safety of traditionally fermented sausages. // Safety of traditionally fermented sausages: research of protective cultures and bacteriocins. / - (ur.).
Vrnjačka Banja, Jugoslavija: -, 2005. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
92.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Filipović, IvanaUtjecaj bakteriocina na mikrobiološku kakvoću fermentiranih kobasica // Meso, 7 (2005), 3; 43-47 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
93.Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Šerman, Vlasta; Mas, Nora; Zdolec, NevijoKakvoća mesa kopuna // Krmiva. XII međunarodno savjetovanje
Zagreb, 2005. (poster, sažetak, stručni) -
94.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaSurvival of Listeria monocytogenes during the ripening of dry sausages. // Hygiena alimentorum XXVI. Safety and quality of meat and meat products in legislative conditions of the common market of the European Union / - (ur.).
Vysoké Tatry, Slovačka: -, 2005. str. 230-233 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
95.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaMikrobiološke i fizikalno-kemijske promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica. // Veterinarska znanost i struka / - (ur.).
Zagreb: -, 2005. str. 32-33 (predavanje, sažetak, stručni) -
96.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Milinković-Tur, Suzana; Filipović, IvanaZnačenje selena u mesu peradi // VI. simpozij peradarski dani 2005. s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik = Proceedings / Balenović, Mirta (ur.).
Zagreb: Centar za peradarstvo, 2005. str. 200-203 (poster, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
97.Pavičić, Željko; Balenović, Tomislav; Hadžiosmanović, Mirza; Mikulec, Željko; Tofant, Alenka; Vučemilo, MarijaUzgoj peradi na ekološki prihvatljiv način // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, VII (2005), 2; 38-41 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
98.Hadžiosmanović , M.; L. Kozačinski; B. Njari; B. MiokovićVeterinary - sanitary examination of ostrich meat // 11th Ostrich World Congress
Brijuni, Hrvatska, 2004. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
99.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Majić, Tomislav; Karadjole, IvoEinfluss der Laktation und des Gehaltes an somatischen Zellen auf die Zusammensetzung und // Tierarztliche Umschau, 59 (2004), 453-463 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
100.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, NevijoDetermination of residues in raw milk. Hygiena alimentorum XXV. Actual question of production and processing of the milk – safe food for everyone // 1. kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva
Zagreb, 2004. (poster, sažetak, ostalo)