Pregled bibliografske jedinice broj: 997834
Korovi - ograničavajući čimbenik proizvodnje krumpira
Korovi - ograničavajući čimbenik proizvodnje krumpira // Gospodarski list, 178 (2019), 7; 25-29 (nije recenziran, članak, stručni)
CROSBI ID: 997834 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Korovi - ograničavajući čimbenik proizvodnje
krumpira
(Weeds - restrictive factor in potato production)
Autori
Ostojić Zvonimir ; Brzoja, Dragojka
Izvornik
Gospodarski list (0350-3100) 178
(2019), 7;
25-29
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
krumpir, korovi, mjere suzbijanja korova, herbicidi, spektar djelovanja
(potatoes, weeds, weed control measures, herbicides, spectrum of action)
Sažetak
U radu se raspravlja o korovima kao čimbeniku proizvodnje krumpira u Hrvatskoj. Navode se korovne vrste koje najčešće zakorovljavaju krumpir, njihov utjecaj na prinos i njihova uloga u prenošenju bolesti i virusa krumpira. Naznačene su sve raspoložive mjere borbe protiv korova (preventivne, mehaničke i kemijske). Tablično su prikazani herbicidni pripravci (sredstva) za suzbijanje korova primjenom nakon sadnje a prije nicanja krumpira (22 pripravka) i pripravci koji se primjenjuju nakon nicanja krumpira (19 pripravaka). U posebnoj tablici dana je relativna osjetljivost najčešće zastupljenih korova u krumpiru na dopuštene herbicide, primjenom nakon sadnja a prije nicanja i nakon nicanja krumpira.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)