Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 997254

Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama


Orbanić, Fumica
Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, ZAGREB


CROSBI ID: 997254 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama
(Polyphenol composition of wines made from three red grape varieties (V.vinifera L.) aged in oak barrels)

Autori
Orbanić, Fumica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
ZAGREB

Datum
05.04

Godina
2019

Stranica
62

Mentor
Jeromel, Ana

Neposredni voditelj
Jagatić Korenika, Ana-Marija

Ključne riječi
polifenoli, barrique, duljina dozrijevanja
(polyphenols, barrique, ageing period)

Sažetak
Hrastove bačve, posebice barrique, tradicionalno se koriste u proizvodnji crnih vina pri čemu zavisno od jačine paljenja te vrste hrasta od kojeg su izrađene njihov utjecaj na kakvoću vina može se značajno razlikovati. Uz to i duljina dozrijevanja ima važnu ulogu u promjenama kemijskog sastava vina te utjećen na različitost intenziteta i kakvoće boje. Pretpostavka je da primjena srednje i jako paljenih barrique bačava od slavonskog hrasta te dozrijevanje u periodu od 9 mjeseci će pozitivno utjecati na koncentracije pojedinačnih polifenola u vinima berbe 2016.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Orbanić, Fumica
Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, ZAGREB
Orbanić, F. (2019) 'Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, ZAGREB.
@phdthesis{phdthesis, author = {Orbani\'{c}, Fumica}, year = {2019}, pages = {62}, keywords = {polifenoli, barrique, duljina dozrijevanja}, title = {Polifenolni sastav vina razli\v{c}itih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim ba\v{c}vama}, keyword = {polifenoli, barrique, duljina dozrijevanja}, publisherplace = {ZAGREB} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Orbani\'{c}, Fumica}, year = {2019}, pages = {62}, keywords = {polyphenols, barrique, ageing period}, title = {Polyphenol composition of wines made from three red grape varieties (V.vinifera L.) aged in oak barrels}, keyword = {polyphenols, barrique, ageing period}, publisherplace = {ZAGREB} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font