Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 99683

Usporedba novijih načina toplinske obrade žitarica u tovu pilića


Domaćinović, Matija; Zdenko, Steiner; Zorica, Jurković; Franjo, Ivanković
Usporedba novijih načina toplinske obrade žitarica u tovu pilića // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 44 (2002), 1; 21-26 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 99683 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba novijih načina toplinske obrade žitarica u tovu pilića
(Comparison of some moder ways of thermical processing of cereals in chicken fattening)

Autori
Domaćinović, Matija ; Zdenko, Steiner ; Zorica, Jurković ; Franjo, Ivanković

Izvornik
Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme (0023-4850) 44 (2002), 1; 21-26

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
tovni pilići ; toplinski postupak ; žitarice
(chicken fattening ; thermical processing ; cereals)

Sažetak
Poznavajući pozitivan učinak toplinske obrade na hranjivu vrijednost tretiranih krmiva, provedeno je istraživanje usporedbe tri različita postupka toplinske obrade žitarica u smjesama tovnih pilića, i njihovog utjecaja na proizvodne pokazatelje. Postupci toplinske obrade su se odnosili na mikroniziranje, ekstrudiranje i tostiranje. Praćeni prirast tjelesne mase, konverzija hrane i dnevna potrošnja hrane pokazali su bolje vrijednosti kod pilića pokusnih skupina, u odnosu na kontrolnu. Od pokusnih skupina najbolje vrijednosti zabilježene su pokusnoj skupini I gdje je primijenjen postupak mikronizacije. Pozitivan učinak ispitivanih postupaka toplinske obrade opravdava daljnju uporabu istih postupaka i u hrani tovnih pilića.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Šumarstvo



POVEZANOST RADA


Projekti:
079207

Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Domaćinović, Matija; Zdenko, Steiner; Zorica, Jurković; Franjo, Ivanković
Usporedba novijih načina toplinske obrade žitarica u tovu pilića // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 44 (2002), 1; 21-26 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Domaćinović, M., Zdenko, S., Zorica, J. & Franjo, I. (2002) Usporedba novijih načina toplinske obrade žitarica u tovu pilića. Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 44 (1), 21-26.
@article{article, author = {Doma\'{c}inovi\'{c}, Matija and Zdenko, Steiner and Zorica, Jurkovi\'{c} and Franjo, Ivankovi\'{c}}, year = {2002}, pages = {21-26}, keywords = {tovni pili\'{c}i, toplinski postupak, \v{z}itarice}, journal = {Krmiva : \v{c}asopis o hranidbi \v{z}ivotinja, proizvodnji i tehnologiji krme}, volume = {44}, number = {1}, issn = {0023-4850}, title = {Usporedba novijih na\v{c}ina toplinske obrade \v{z}itarica u tovu pili\'{c}a}, keyword = {tovni pili\'{c}i, toplinski postupak, \v{z}itarice} }
@article{article, author = {Doma\'{c}inovi\'{c}, Matija and Zdenko, Steiner and Zorica, Jurkovi\'{c} and Franjo, Ivankovi\'{c}}, year = {2002}, pages = {21-26}, keywords = {chicken fattening, thermical processing, cereals}, journal = {Krmiva : \v{c}asopis o hranidbi \v{z}ivotinja, proizvodnji i tehnologiji krme}, volume = {44}, number = {1}, issn = {0023-4850}, title = {Comparison of some moder ways of thermical processing of cereals in chicken fattening}, keyword = {chicken fattening, thermical processing, cereals} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font