Pregled bibliografske jedinice broj: 996185
Okrugli stol: Kako i čime zaštititi proizvodnju povrća od štetnih organizama-trendovi i očekivanja
Okrugli stol: Kako i čime zaštititi proizvodnju povrća od štetnih organizama-trendovi i očekivanja // 4. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2018. str. 33-33 (predavanje, nije recenziran, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 996185 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Okrugli stol: Kako i čime zaštititi proizvodnju povrća od štetnih organizama-trendovi i očekivanja
(Round Table: How and Where to Protect Vegetable Production from harmful organisms - trends and expectations)
Autori
Barić, Klara ; Beinrauch, Goran
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
4. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća
/ - , 2018, 33-33
Skup
4. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća "Hrvatsko povrće"
Mjesto i datum
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 28.11.2018. - 30.11.2018
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
sigurnost hrane, zaštita povrća, štetni organizmi
(food safety, vegetable protection, harmful organisms)
Sažetak
Zbog pritiska javnog mnijenja oko sigurnosti hrane, pred proizvođače povrća postavljaju se sve stroži kriteriji i standardi u proizvodnji povrća, jer je namjera zakonodavaca da stanovnici jedu maksimalno sigurnu i zdravstveno ispravnu hranu. Na okruglom stolu govorilo se kako i čime sad, a osobito u budućnosti zaštititi proizvodnju povrća od štetnih organizama te koji su trendovi i očekivanja u zaštiti povrća od bolesti, štetnika i korova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)