Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 993537

Promocija i uvođenje batata u gastro turističku ponudu Virovitičko-podravske županije


Zrinka, Tolušić; Ružica, Lončarić; Igor, Kralik
Promocija i uvođenje batata u gastro turističku ponudu Virovitičko-podravske županije // 52nd croatian and 12th international symposium on agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 177-180 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 993537 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promocija i uvođenje batata u gastro turističku ponudu Virovitičko-podravske županije
(Introducing and promotion of sweet potato into the gastro tourism in Virovitica-Podravina county)

Autori
Zrinka, Tolušić ; Ružica, Lončarić ; Igor, Kralik

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
52nd croatian and 12th international symposium on agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017, 177-180

Skup
52nd croatian and 12th international symposium on agriculture

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 12.02.2017. - 17.02.2017

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
batat ; promocija ; gastro turizam ; Virovitičko-podravska županija
(promotion ; sweet potato ; gastro tourism ; Virovitica-Podravina county)

Sažetak
Razvoj specifičnih oblika turističke ponude svojevrsna je suprotnost i transformacija masovne turističke ponude. Specifični oblici turističke ponude stvaraju i povećavaju konkurentnu prednost destinacije te utječu na održivi razvoj. Novi oblik selektivnog turizma je gastro turizam, kao dio ponude ruralnog turizma. Osim ponude tradicionalnih, autohtonih jela u gastro ponudu se sve više uključuju i nove specifične namirnice, a jedna od njih je i batat. Iako batat nije autohtona biljka naših krajeva, povoljni klimatski uvjeti omogućuju njezinu komercijalnu proizvodnju i ponudu kroz gastronomiju. Istraživanje provedeno na području Virovitičko-podravske županije, koja je najveći proizvođač batata u RH, imalo je za cilj utvrditi koliko je lokalno stanovništvo upoznato s karakteristikama i vrijednostima batata, mogućnošću njegove zastupljenosti u gastro turističkoj ponudi županije te koje promotivne aktivnosti smatraju potrebnim za popularizaciju proizvoda i moguću diferencijaciju gastronomskog turizma.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Zrinka Tolušić (autor)

Avatar Url Ružica Lončarić (autor)

Avatar Url Igor Kralik (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

sa.agr.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Zrinka, Tolušić; Ružica, Lončarić; Igor, Kralik
Promocija i uvođenje batata u gastro turističku ponudu Virovitičko-podravske županije // 52nd croatian and 12th international symposium on agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 177-180 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Zrinka, T., Ružica, L. & Igor, K. (2017) Promocija i uvođenje batata u gastro turističku ponudu Virovitičko-podravske županije. U: Vila, S. & Antunović, Z. (ur.)52nd croatian and 12th international symposium on agriculture.
@article{article, author = {Zrinka, Tolu\v{s}i\'{c} and Ru\v{z}ica, Lon\v{c}ari\'{c} and Igor, Kralik}, year = {2017}, pages = {177-180}, keywords = {batat, promocija, gastro turizam, Viroviti\v{c}ko-podravska \v{z}upanija}, title = {Promocija i uvo\djenje batata u gastro turisti\v{c}ku ponudu Viroviti\v{c}ko-podravske \v{z}upanije}, keyword = {batat, promocija, gastro turizam, Viroviti\v{c}ko-podravska \v{z}upanija}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Zrinka, Tolu\v{s}i\'{c} and Ru\v{z}ica, Lon\v{c}ari\'{c} and Igor, Kralik}, year = {2017}, pages = {177-180}, keywords = {promotion, sweet potato, gastro tourism, Virovitica-Podravina county}, title = {Introducing and promotion of sweet potato into the gastro tourism in Virovitica-Podravina county}, keyword = {promotion, sweet potato, gastro tourism, Virovitica-Podravina county}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font