Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 993164

Utjecaj gustoće sjetve ozime grahorice u smjesi sa zobi na prinos i kakvoću krme za potrebe prehrane divljači u lovištu


Uher, Darko; Maćešić, Dubravko; Šprem, Nikica; Plh Ante; Krapinec, Krešimir
Utjecaj gustoće sjetve ozime grahorice u smjesi sa zobi na prinos i kakvoću krme za potrebe prehrane divljači u lovištu // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma- Proceedings / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 417-421 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 993164 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj gustoće sjetve ozime grahorice u smjesi sa zobi na prinos i kakvoću krme za potrebe prehrane divljači u lovištu
(Influence of seed sowing density of the winter vetch and oat mixture on yield and quality of forage as game food in the hunting ground)

Autori
Uher, Darko ; Maćešić, Dubravko ; Šprem, Nikica ; Plh Ante ; Krapinec, Krešimir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma- Proceedings / Mioč, Boro ; Širić, Ivan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019, 417-421

Skup
54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 17.02.2019. - 22.02.2019

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
divljač, grahorica, zob, prinos, kakvoća
(game, vetch, oat, yield, quality)

Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi prinos i kakvoću voluminozne krme ozime grahorice cv. Poppelsdorfer u različitim gustoćama sjetve (50, 100 i 150 klijavih zrna/m2) u smjesi s ozimom zobi cv. Marta. Najveći prinos suhe tvari (8, 49 t ha-1) i prinos sirovih bjelančevina (1394 kg ha-1) imala je smjesa ozime zobi cv. Marta i ozime grahorice cv. Poppelsdorfer posijane u najvećoj gustoći sjetve. Najveći sadržaj sirovih bjelančevina (188 g kg-1) te najmanji sadržaj neutralnih deterdžent vlakana (439 g kg-1 suhe tvari) imala je ozima grahorica cv. Poppelsdorfer posijana u najmanjoj gustoći sjetve. Uključivanjem ozime grahorice u sustav jednogodišnjih remiza može se postići znatna ušteda u gnojidbi mineralnim dušičnim gnojivima uz postizanje zadovoljavajućih prinosa i kakvoće krme za potrebe prehrane divljači u lovištu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Šumarstvo



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet šumarstva i drvne tehnologije,
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Uher, Darko; Maćešić, Dubravko; Šprem, Nikica; Plh Ante; Krapinec, Krešimir
Utjecaj gustoće sjetve ozime grahorice u smjesi sa zobi na prinos i kakvoću krme za potrebe prehrane divljači u lovištu // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma- Proceedings / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 417-421 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Uher, D., Maćešić, D., Šprem, N., Plh Ante & Krapinec, K. (2019) Utjecaj gustoće sjetve ozime grahorice u smjesi sa zobi na prinos i kakvoću krme za potrebe prehrane divljači u lovištu. U: Mioč, B. & Širić, I. (ur.)54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma- Proceedings.
@article{article, author = {Uher, Darko and Ma\'{c}e\v{s}i\'{c}, Dubravko and \v{S}prem, Nikica and Krapinec, Kre\v{s}imir}, year = {2019}, pages = {417-421}, keywords = {divlja\v{c}, grahorica, zob, prinos, kakvo\'{c}a}, title = {Utjecaj gusto\'{c}e sjetve ozime grahorice u smjesi sa zobi na prinos i kakvo\'{c}u krme za potrebe prehrane divlja\v{c}i u lovi\v{s}tu}, keyword = {divlja\v{c}, grahorica, zob, prinos, kakvo\'{c}a}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Uher, Darko and Ma\'{c}e\v{s}i\'{c}, Dubravko and \v{S}prem, Nikica and Krapinec, Kre\v{s}imir}, year = {2019}, pages = {417-421}, keywords = {game, vetch, oat, yield, quality}, title = {Influence of seed sowing density of the winter vetch and oat mixture on yield and quality of forage as game food in the hunting ground}, keyword = {game, vetch, oat, yield, quality}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font