Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 992552

Prikaz produktivnosti znanstvenika Prehrambeno- tehnološkog fakulteta Osijek uporabom bibliometrijskih pokazatelja


Hasenay, Sanda; Šuvak-Pirić, Ivana; Mokriš, Svjetlana
Prikaz produktivnosti znanstvenika Prehrambeno- tehnološkog fakulteta Osijek uporabom bibliometrijskih pokazatelja // Vjesnik bibliotekara Hrvatske, 59 (2016), 3-4; 1-16 (domaća recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 992552 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prikaz produktivnosti znanstvenika Prehrambeno- tehnološkog fakulteta Osijek uporabom bibliometrijskih pokazatelja
(Productivity of scientists of Faculty of food technology Osijek use of bibliometric indicators)

Autori
Hasenay, Sanda ; Šuvak-Pirić, Ivana ; Mokriš, Svjetlana

Izvornik
Vjesnik bibliotekara Hrvatske (0507-1925) 59 (2016), 3-4; 1-16

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
bibliometrija ; znanstvena produktivnost ; znanstvenici ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
(bibliometrics ; scientific productivity ; scientists ; Faculty of Food Technology Osijek)

Sažetak
Znanstvena produktivnost diljem svijeta u posljednjim se desetljećima jako povećala, stoga ne čudi sve veća uporaba bibliometrije kao znanosti kojoj je svrha da s pomoću matematičkih i statističkih metoda da što bolji pregled znanstvene produktivnosti. Cilj ovoga rada bio je prikazati produktivnost znanstvenog osoblja Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek u razdoblju od 1. listopada 2002. do 30. rujna 2012. uporabom bibliometrijskih pokazatelja kroz bazu podataka Web of Science, a kao osnova za bibliometriju uzeti su u obzir izvorni znanstveni radovi, pregledni radovi, znanstveni radovi u zbornicima s kongresa te sažeci s kongresa. Analiza je provedena prema određenim bibliometrijskim pokazateljima: broju objavljenih radova u pojedinoj godini, vrsti dokumenta, znanstvenom području koje pokriva pojedina Web of Science kategorija, broju radova u pojedinom časopisu indeksiranom u Web of Science, citiranosti objavljenih radova u pojedinoj godini te broju radova objavljenih u suradnji sa znanstvenicima iz inozemstva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Informacijske i komunikacijske znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek,
Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

hrcak.srce.hr hrcak.srce.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Hasenay, Sanda; Šuvak-Pirić, Ivana; Mokriš, Svjetlana
Prikaz produktivnosti znanstvenika Prehrambeno- tehnološkog fakulteta Osijek uporabom bibliometrijskih pokazatelja // Vjesnik bibliotekara Hrvatske, 59 (2016), 3-4; 1-16 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
Hasenay, S., Šuvak-Pirić, I. & Mokriš, S. (2016) Prikaz produktivnosti znanstvenika Prehrambeno- tehnološkog fakulteta Osijek uporabom bibliometrijskih pokazatelja. Vjesnik bibliotekara Hrvatske, 59 (3-4), 1-16.
@article{article, author = {Hasenay, Sanda and \v{S}uvak-Piri\'{c}, Ivana and Mokri\v{s}, Svjetlana}, year = {2016}, pages = {1-16}, keywords = {bibliometrija, znanstvena produktivnost, znanstvenici, Prehrambeno-tehnolo\v{s}ki fakultet Osijek}, journal = {Vjesnik bibliotekara Hrvatske}, volume = {59}, number = {3-4}, issn = {0507-1925}, title = {Prikaz produktivnosti znanstvenika Prehrambeno- tehnolo\v{s}kog fakulteta Osijek uporabom bibliometrijskih pokazatelja}, keyword = {bibliometrija, znanstvena produktivnost, znanstvenici, Prehrambeno-tehnolo\v{s}ki fakultet Osijek} }
@article{article, author = {Hasenay, Sanda and \v{S}uvak-Piri\'{c}, Ivana and Mokri\v{s}, Svjetlana}, year = {2016}, pages = {1-16}, keywords = {bibliometrics, scientific productivity, scientists, Faculty of Food Technology Osijek}, journal = {Vjesnik bibliotekara Hrvatske}, volume = {59}, number = {3-4}, issn = {0507-1925}, title = {Productivity of scientists of Faculty of food technology Osijek use of bibliometric indicators}, keyword = {bibliometrics, scientific productivity, scientists, Faculty of Food Technology Osijek} }

Časopis indeksira:


  • Scopus





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font