Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 991266

Mogućnost izvozne ekspanzije mesne industrije Hrvatske ulaskom u Europsku Uniju


Karloci, Igor
Mogućnost izvozne ekspanzije mesne industrije Hrvatske ulaskom u Europsku Uniju, 2012., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek


CROSBI ID: 991266 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnost izvozne ekspanzije mesne industrije Hrvatske ulaskom u Europsku Uniju
(Possibility of export expansion of Croatian meat industry by joining the European Union)

Autori
Karloci, Igor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku

Mjesto
Osijek

Datum
21.12

Godina
2012

Stranica
54

Mentor
Zmaić, Krunoslav

Ključne riječi
industrija mesa ; meso ; mesne prerađevine
(meat industry ; meat ; the meat products)

Sažetak
Industrija mesa kao sastavni dio prehrambene industrije jedna je od strateških najvažnijih djelatnosti u Hrvatskoj. Većina poduzeća u industriji mesa posluje s pozitivnim rezultatima te je time onemogućen značajniji proboj novim poduzećima na tržištu, ali i dalje postoji prilika za uspjeh u ovoj industriji, ponajprije za dobavljače sirovina- stoke. Industrija se može ocijeniti kao privlačna jer postoji potencijal za pozitivno poslovanje unutar industrije, naravno ako poduzeće ne cilja na zauzimanje velikog tržišnog udjela. Najveće šanse osim uzgajivača stoke, imaju poduzeća koja na tržište dolaze kao otkupljivači stoke od malih poljoprivrednih gospodarstava, koju zatim kolju i preprodaju svježe meso izravno potrošačima. Ograničeni rok trajanja mesnih prerađevina, a posebno svježeg mesa, kao i nelojalna konkurencija, u obliku malih ilegalnih klaonica i preprodavača mesa stvaraju veliki pritisak na prodaju. Industriji mesa pogoduje što je meso jedna od najviše korištenih namirnica u ljudskoj ishrani i većina ljudi ju je spremna kupiti bez obzira na cijenu. Meso i mesne prerađevine vrsta su proizvoda kod kojih potrošači traže visoku kvalitetu i sigurnost proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Krunoslav Zmaić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Karloci, Igor
Mogućnost izvozne ekspanzije mesne industrije Hrvatske ulaskom u Europsku Uniju, 2012., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
Karloci, I. (2012) 'Mogućnost izvozne ekspanzije mesne industrije Hrvatske ulaskom u Europsku Uniju', diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Karloci, Igor}, year = {2012}, pages = {54}, keywords = {industrija mesa, meso, mesne prera\djevine}, title = {Mogu\'{c}nost izvozne ekspanzije mesne industrije Hrvatske ulaskom u Europsku Uniju}, keyword = {industrija mesa, meso, mesne prera\djevine}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Karloci, Igor}, year = {2012}, pages = {54}, keywords = {meat industry, meat, the meat products}, title = {Possibility of export expansion of Croatian meat industry by joining the European Union}, keyword = {meat industry, meat, the meat products}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font