Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 990857

Autohtoni mliječni proizvodi kao dio ponude ruralnog turizma Istočne Slavonije


Heffer, Gorana
Autohtoni mliječni proizvodi kao dio ponude ruralnog turizma Istočne Slavonije, 2010., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek


CROSBI ID: 990857 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Autohtoni mliječni proizvodi kao dio ponude ruralnog turizma Istočne Slavonije
(Indigenous dairy products as part of the Eastern Slavonian rural tourism offer)

Autori
Heffer, Gorana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku

Mjesto
Osijek

Datum
30.11

Godina
2010

Stranica
37

Mentor
Zmaić, Krunoslav

Ključne riječi
autohtoni mliječni proizvodi ; autohtoni sir ; ruralni turizam ; Istočna Slavonija
(indigenous milk products ; indigenous cheese rural tourism ; Eastern Slavonia)

Sažetak
Autohtoni mliječni proizvodi Istočne Slavonije, posebno sirevi, predstavljaju važan dio tradicijske istočnoslavonske gastronomske ponude, koja je poznata i izvan područja Slavonije, no njihova uključenost u ponudu ruralnog turizma još uvijek je nedovoljna. U radu se analizira aktualno stanje proizvodnje autohtonih sireva i njihova uloga u ruralno- turističkoj ponudi Istočne Slavonije. Analiza je obavljena pregledom literature izvora i terenskim istraživanjem na području Osječko- baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Istraživanje je provedeno anketiranjem obiteljskih poljoprivrednh gospodarstava koja se bave proizvodnjom autohtonih sireva, a njime su prikupljeni podaci o proizvođačima, proizvodima, tehnologiji, plasmanu, povezanosti s ruralnim turizmom i ekonomskoj opravdanosti navedene proizvodnje. Na temelju prikupljenih podataka i razgovora s proizvođačima napravljena je SWOT analiza ponude autohtonih mliječnih proizvoda u Istočnoj Slavoniji, koja je ukazala na veliki potencijal daljnjeg razvoja proizvodnje autohtonih sireva i uključenosti u ruralno-turističku ponudu Istočne Slavonije, kao značajnog turističkog segmenta Hrvatske.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Krunoslav Zmaić (mentor)

Avatar Url Gorana Rašić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Heffer, Gorana
Autohtoni mliječni proizvodi kao dio ponude ruralnog turizma Istočne Slavonije, 2010., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
Heffer, G. (2010) 'Autohtoni mliječni proizvodi kao dio ponude ruralnog turizma Istočne Slavonije', diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Heffer, Gorana}, year = {2010}, pages = {37}, keywords = {autohtoni mlije\v{c}ni proizvodi, autohtoni sir, ruralni turizam, Isto\v{c}na Slavonija}, title = {Autohtoni mlije\v{c}ni proizvodi kao dio ponude ruralnog turizma Isto\v{c}ne Slavonije}, keyword = {autohtoni mlije\v{c}ni proizvodi, autohtoni sir, ruralni turizam, Isto\v{c}na Slavonija}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Heffer, Gorana}, year = {2010}, pages = {37}, keywords = {indigenous milk products, indigenous cheese rural tourism, Eastern Slavonia}, title = {Indigenous dairy products as part of the Eastern Slavonian rural tourism offer}, keyword = {indigenous milk products, indigenous cheese rural tourism, Eastern Slavonia}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font