Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 989388

Utjecaj duljine maceracije na kakvoću vina Teran


Rossi, Sara
Utjecaj duljine maceracije na kakvoću vina Teran, 2017., diplomski rad, Agronomski Fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 989388 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj duljine maceracije na kakvoću vina Teran
(The influence of skin maceration time on quality of red wine Teran)

Autori
Rossi, Sara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski Fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.06

Godina
2017

Stranica
53

Mentor
Jeromel, Ana

Ključne riječi
maceracija, produljena maceracija, polifenoli, sorta ''Teran''
(maceration, extended maceration, variety ''Teran'')

Sažetak
Maceracija je kontakt krute i tekuće faze, odnosno kožice bobice, sjemenke, te soka. Proces maceracije je zaslužan za nakupljanje polifenolnih spojeva u moštu i vinu. U tehnologiji proizvodnje crvenih vina razlikujemo više načina maceriranja grožđa, ovisno o dužini i temperaturi maceracije, odnosno različitim tehnološkim postupcima tijekom vinifikacije grožđa. U ovom istraživanju su ispitane tri različite duljine maceracije na istarskoj autohtonoj sorti ''Teran'', te je provedena osnovna kemijska analiza mošta i vina, određena koncentracija ukupnih i pojedinačnih polifenola vina, definirane karakteristike boje, te senzorna svojstva vina. Rezultati svih analiza su pokazali da postoje vidljive razlike izdvajanju polifenolnih sastojaka u vino. Ekstrakcija pojedinih tvari masulja, tijekom maceracije, mora biti u funkciji svojstava i kvalitete grožđa, te tipa vina koje želimo proizvesti, stoga kako dobiveni rezultati ukazuju na postojanje razlika među primijenjenim duljinama maceracije, pri proizvodnji željenog tipa vina definiranih mirisnih i okusnih svojstava potrebno je pažljivo odabrati kako tip tako i duljinu maceracije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ana Jeromel (mentor)

Avatar Url Sara Rossi (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Rossi, Sara
Utjecaj duljine maceracije na kakvoću vina Teran, 2017., diplomski rad, Agronomski Fakultet, Zagreb
Rossi, S. (2017) 'Utjecaj duljine maceracije na kakvoću vina Teran', diplomski rad, Agronomski Fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rossi, Sara}, year = {2017}, pages = {53}, keywords = {maceracija, produljena maceracija, polifenoli, sorta ''Teran''}, title = {Utjecaj duljine maceracije na kakvo\'{c}u vina Teran}, keyword = {maceracija, produljena maceracija, polifenoli, sorta ''Teran''}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Rossi, Sara}, year = {2017}, pages = {53}, keywords = {maceration, extended maceration, variety ''Teran''}, title = {The influence of skin maceration time on quality of red wine Teran}, keyword = {maceration, extended maceration, variety ''Teran''}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font