Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 989142

Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon


Buković, Katarina
Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 989142 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon
(Properties of wheat flour cookies made with the addition of Cabernet Sauvignon grape pomace)

Autori
Buković, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
19.06

Godina
2018

Stranica
45

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Neposredni voditelj
Lukinac Čačić, Jasmina

Ključne riječi
čajno pecivo ; trop sorte grožđa Cabernet Sauvignon ; senzorska svojstva ; tekstura ; pšenično brašno
(cookies ; Cabernet Sauvignon grape pomace ; sensory properties ; texture ; wheat flour)

Sažetak
Prehrambena industrija nastoji iskoristiti nusproizvode industrije te zadovoljiti potrebe i želje potrošača kao i unaprijediti svoje proizvode u skladu sa zahtjevima pravilne prehrane. U Republici Hrvatskoj godišnje se proizvode oko 40 600 t tropa grožđa. U ovom diplomskom radu provedena su probna pečenja i analize čajnog peciva s dodatkom tropa grožđa. Čajno pecivo je napravljeno u laboratorijskim uvjetima prema standardnoj AACC 10-50.05 metodi od pšeničnog brašna i s dodatkom različitih udjela tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon. Osušen i usitnjen trop grožđa dodan je kao zamjena za pšenično brašno u udjelima 10, 20 i 30 %. Cilj rada je bio pratiti sljedeća svojstva čajnog peciva s dodatkom tropa grožđa: boju, udio vode, teksturu, senzorska svojstva, volumen, duljinu i visinu. Povećanjem udjela tropa grožđa povećava se visina i dužina, a smanjuje se čvrstoća, koeficijent širenja, volumen, udio vode i svjetlina uzoraka čajnog peciva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Buković, Katarina
Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Buković, K. (2018) 'Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bukovi\'{c}, Katarina}, year = {2018}, pages = {45}, keywords = {\v{c}ajno pecivo, trop sorte gro\v{z}\dja Cabernet Sauvignon, senzorska svojstva, tekstura, p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no}, title = {Svojstva \v{c}ajnog peciva od p\v{s}eni\v{c}nog bra\v{s}na s dodatkom tropa sorte gro\v{z}\dja Cabernet Sauvignon}, keyword = {\v{c}ajno pecivo, trop sorte gro\v{z}\dja Cabernet Sauvignon, senzorska svojstva, tekstura, p\v{s}eni\v{c}no bra\v{s}no}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bukovi\'{c}, Katarina}, year = {2018}, pages = {45}, keywords = {cookies, Cabernet Sauvignon grape pomace, sensory properties, texture, wheat flour}, title = {Properties of wheat flour cookies made with the addition of Cabernet Sauvignon grape pomace}, keyword = {cookies, Cabernet Sauvignon grape pomace, sensory properties, texture, wheat flour}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font