Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 989141

Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje


Farago, Nives
Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 989141 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje
(Testing qualitative parameters of cookies with the addition of industrial hemp cake)

Autori
Farago, Nives

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
08.06

Godina
2018

Stranica
37

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka

Neposredni voditelj
Šušak, Ana

Ključne riječi
kvalitativni parametri ; čajno pecivo ; pogača industrijske konoplje
(qualitative parameters ; cookies ; industrial hemp cake)

Sažetak
Zadatak rada bio je odrediti utjecaj dodatka različitih udjela pogače industrijske konoplje (20 %, 40 % i 60 %) pšeničnom brašnu pri ispitivanju kvalitativnih svojstava čajnog peciva. Čajno pecivo proizvedeno je prema standardnoj AACC (engl. American Association of Cereal Chemists) metodi 10 – 50 D. U uzorcima čajnog peciva analizirani su slijedeći parametri: udio i aktivitet vode, specifični volumen pomoću laserskog skener uređaja Volscan Profiler, boja površine čajnog peciva pomoću uređaja Minolta Chroma Meter CR – 400, te tekstura uređajem TA.XT Plus. Povećanjem udjela dodatka pogače industrijske konoplje povećava se koeficijent širenja, dužina (neovisno o udjelu vode) te tvrdoća čajnog peciva, a smanjuje visina, udio vode, volumen te parametri boje (L* i b*) u odnosu na čajno pecivo od pšeničnog brašna.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daliborka Koceva Komlenić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Farago, Nives
Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Farago, N. (2018) 'Ispitivanje kvalitativnih parametara čajnog peciva s dodatkom pogače industrijske konoplje', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Farago, Nives}, year = {2018}, pages = {37}, keywords = {kvalitativni parametri, \v{c}ajno pecivo, poga\v{c}a industrijske konoplje}, title = {Ispitivanje kvalitativnih parametara \v{c}ajnog peciva s dodatkom poga\v{c}e industrijske konoplje}, keyword = {kvalitativni parametri, \v{c}ajno pecivo, poga\v{c}a industrijske konoplje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Farago, Nives}, year = {2018}, pages = {37}, keywords = {qualitative parameters, cookies, industrial hemp cake}, title = {Testing qualitative parameters of cookies with the addition of industrial hemp cake}, keyword = {qualitative parameters, cookies, industrial hemp cake}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font