Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 989140

Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve


Pavlović, Mateja
Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 989140 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve
(Digital image analysis of a biscuit with different water content and defatted pumpkin)

Autori
Pavlović, Mateja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
06.04

Godina
2018

Stranica
79

Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka ; Lukinac Čačić, Jasmina

Neposredni voditelj
Šušak, Ana

Ključne riječi
čajno pecivo ; pogača bundeve ; kolorimetar ; računalna analiza slike
(biscuit ; defatted pumpkin ; colorimeter ; computer image analysis)

Sažetak
Cilj diplomskog rada je ispitivanje utjecaja različitih udjela vode te zamjene dijela pšeničnog brašna pogačom bundeve na parametre boje čajnog peciva. Ispitivanje se provodilo s udjelima vode 7, 11 % (sW), 9, 20 % (mW) i 11, 30 % (eW) i dodacima pogače bundeve u udjelima 20 %, 40 % i 60 %, a navedene smjese su se koristile za izradu čajnog peciva prema standardnoj AACC metodi 10- 50D. Mjerenje boje provedeno je dvjema metodama, računalnom analizom slike te kolorimetrom. Rezultati promjene boje čajnog peciva prikazani su grafički i tablično. Dobiveni rezultati pokazali su da udio vode nema statistički značajan utjecaj na parametre boje čajnog peciva. Kod smjesa za proizvodnju čajnog peciva od čistog pšeničnog brašna te onog s različitim udjelom buče postoji statistički značajna razlika, dok među uzorcima čajnog peciva s udjelom buče od 40 % i 60 % ne postoji statistički značajna razlika. Boja mjerena računalnom analizom slike obuhvaća cjelokupni uzorak te je reprezentativnija i objektivnija za praćenje promjene boje čajnog peciva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Pavlović, Mateja
Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Pavlović, M. (2018) 'Računalna analiza slike čajnog peciva s različitim udjelima vode i pogače bundeve', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pavlovi\'{c}, Mateja}, year = {2018}, pages = {79}, keywords = {\v{c}ajno pecivo, poga\v{c}a bundeve, kolorimetar, ra\v{c}unalna analiza slike}, title = {Ra\v{c}unalna analiza slike \v{c}ajnog peciva s razli\v{c}itim udjelima vode i poga\v{c}e bundeve}, keyword = {\v{c}ajno pecivo, poga\v{c}a bundeve, kolorimetar, ra\v{c}unalna analiza slike}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pavlovi\'{c}, Mateja}, year = {2018}, pages = {79}, keywords = {biscuit, defatted pumpkin, colorimeter, computer image analysis}, title = {Digital image analysis of a biscuit with different water content and defatted pumpkin}, keyword = {biscuit, defatted pumpkin, colorimeter, computer image analysis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font